Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ίγκλι Οσμενάϊ : «Η νίκη μας στον τελικό ήταν πιο εύκολη από ότι περίμενα, δεν πήγαν χαμένες οι προπονήσεις.»

Είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές της νικήτριας ομάδας του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Είχε σταθερή απόδοση σε όλα τα ματς και ήταν ο νικητής του διαγωνισμού τριπόντων. Μιλάμε φυσικά για τον ούτε καν 18 χρόνων  Ίγκλι Οσμενάϊ του Είθισται Café B.C., ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο Evrytania Sport.
Ο νεαρός γκαρντ μας μιλάει για την πορεία του στο τουρνουά με την ομάδα του Είθισται. Νοιώθει χαρούμενος για την κατάκτηση του τίτλου και πιστεύει ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι της ομάδας, αφού όλο τον χειμώνα γινόταν συνεχώς προπονήσεις.
Για το ματς του τελικού με τα Φάλαρα μας λέει ότι δεν περίμενε να το κερδίσει τόσο εύκολα, αφού μετά την ανατροπή που έκαναν οι Φθιωτοί με τον Αστέρα αναμένονταν να παρουσιαστούν πολύ πιο δυνατοί. Κλειδί για την νίκη ήταν η πολύ καλή άμυνα που έπαιξε η ομάδα του.
Για τον ημιτελικό με τον Πρωτέα θεωρεί ότι προκρίθηκε η καλύτερη ομάδα, η οποία ήταν η δικιά του. Όσο για τα παράπονα που έχει ο αντίπαλος για την διαιτησία μας λέει ότι έχουν όλες οι ομάδες παράπονα…και χαριτολογώντας αναφέρει ότι εάν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα με την διαιτησία στα επόμενα τουρνουά να έρθουν επαγγελματίες διαιτητές.
Μας μιλάει επίσης και για τον διαγωνισμό τριπόντων, όπου αναδείχτηκε νικητής με 5 εύστοχες προσπάθειες. Πιστεύει ότι εκεί έπαιξε ρόλο η ψυχολογία που είχε όταν σούταρε και ότι θα μπορούσαν και οι υπόλοιποι αθλητές να είχαν περισσότερες εύστοχες προσπάθειες από τον ίδιον.
Θεωρεί ότι δεν έχει τα προσόντα να αγωνιστεί σε ομάδα μπάσκετ υψηλού επιπέδου και προτιμάει περισσότερο να παίζει μπάσκετ παρά ποδόσφαιρο. Ο Οσμενάϊ ήταν βασικό στέλεχος της Αναγέννησης Παλαιοκατούνας.
Ο Ίγκλι Οσμενάι είναι γεννημένος στις 10-9-1995. Έχει αγωνιστεί και στα 3 τουρνουά μπάσκετ. Την πρώτη χρονιά έπαιξε με τους Young Boys και τις επόμενες δυο με το Είθισται, το οποίο πέρυσι ονομαζόταν Cinema. Αναδείχτηκε νικητής τους φετινού διαγωνισμού τριπόντων, ενώ ψηφίστηκε ως ο δεύτερος καλύτερος παίχτης της διοργάνωσης. Κατέκτησε με την ομάδα του για πρώτη φορά το τρόπαιο. Έχει επίσης σκοράρει για δυο συνεχόμενες σαιζόν τα περισσότερα τρίποντα. Ασχολείται επίσης με το ποδόσφαιρο, καθώς είναι ποδοσφαιριστής της Αναγέννησης Παλαιοκατούνας, με την οποία έπαιξε την περασμένη σαιζόν στην Α΄ ΕΠΣΕ.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη: 

Evrytania Sport: Ίγκλι να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας και να σε συγχαρούμε για την κατάκτηση του τίτλου. Πως νοιώθεις για αυτή την επιτυχία σας;
Ίγκλι Οσμενάϊ: «Πρώτα από όλα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση σας για την συνέντευξη που κάνουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε και πιο πολύ επειδή δεν πήγε χαμένη όλη αυτή η προπόνηση που έγινε τον χειμώνα.»

Evrytania Sport: Μπήκατε αποφασισμένοι στον τελικό και δείξατε ότι είστε το αφεντικό του ματς. Μίλησε μας για αυτό το παιχνίδι.
Ίγκλι Οσμενάϊ: «Στον τελικό έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ήταν πιο εύκολο όμως από ότι το περίμενα. Πίστευα ότι τα Φάλαρα μετά την ανατροπή που έκαναν με τον Αστέρα θα ήταν πολύ δύσκολο να τa κερδίσουμε. Τελικά δεν έγινε αυτό και κερδίσαμε σχετικά εύκολα.»

Evrytania Sport: Θεωρείς ότι έχουν παίξει ρόλο και η προπονήσεις που κάνατε όλο αυτό τον καιρό;
Ίγκλι Οσμενάϊ: «Βεβαίως και έπαιξαν ρόλο οι προπονήσεις. Αυτό πιστεύω ότι φάνηκε και μέσα στο παιχνίδι μας, επειδή ήμασταν και πιο οργανωμένοι.»

Evrytania Sport: Τέσσερα τρίποντα σε κρίσιμα χρονικά σημεία. Πιστεύεις ότι με τις προσπάθειες σου καθάρισε το ματς;
Ίγκλι Οσμενάϊ: «Δεν πιστεύω ότι έπαιξαν ρόλο τα τρίποντα που έβαλα. Σίγουρα βοήθησαν. αλλά περισσότερο ρόλο έπαιξε η άμυνα μας.»

Evrytania Sport: Πριν τον τελικό υπήρξε ο ημιτελικός θρίλερ με τον Πρωτέα. Πίστεψες κάποια στιγμή ότι εκεί θα χάνατε και δεν περνούσατε στον τελικό;.
Ίγκλι Οσμενάϊ: «Ούτε μια στιγμή δεν πίστεψα ότι μπορεί να χάσουμε. Ήμασταν καλύτεροι και το αποδείξαμε.»

Evrytania Sport: Ο αντίπαλος (Πρωτέας) έχει παράπονα για την διαιτησία. Ποια είναι η δική σου άποψη;
Ίγκλι Οσμενάϊ: «Όλες οι ομάδες είχαν παράπονα από την διαιτησία. Τα παιδιά που σφύριζαν δεν είναι επαγγελματίες. Τι να κάνουμε; Αν υπάρχει τόσο πρόβλημα του χρόνου να φέρουμε επαγγελματίες.»

Evrytania Sport: Πέραν από την πρωτιά κέρδισες και τον διαγωνισμό τριπόντων. Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας;
Ίγκλι Οσμενάϊ: «Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Είναι ανάλογο με την ψυχολογία που σουτάρεις. Εγώ έτυχε να βάλω 5 τρίποντα. Θα μπορούσαν τα άλλα παιδιά να με περάσουνε. Αυτό δεν έγινε και κέρδισα.»

Evrytania Sport: Ως γνωστόν αγωνίζεσαι και στην Παλαιοκατούνα. Τι σου αρέσει περισσότερο το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ;
Ίγκλι Οσμενάϊ: «Μου αρέσει περισσότερο το μπάσκετ.»

Evrytania Sport: Έχεις σκεφτεί στο μέλλον να αγωνιστείς σε ομάδα μπάσκετ;
Ίγκλι Οσμενάϊ: «Θα μου άρεσε, αλλά δεν νομίζω ότι έχω τα κατάλληλα προσόντα ώστε να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο.»

Evrytania Sport: Να σε ευχαριστήσουμε για την κουβέντα που είχαμε. Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Ίγκλι Οσμενάϊ: «Και εγώ σας ευχαριστώ και εύχομαι τα επόμενα τουρνουά να είναι ακόμα καλύτερα και εσείς να συνεχίσετε την καταπληκτική δουλειά που κάνετε.»

Συνέντευξη: Παναγιώτης Κολλημένος