Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Στράτος Περπέρογλου: «Δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό για την Εθνική»


Η σειρά του διεθνή μπασκετμπολίστα Στράτου Περπέρογλου ήταν να μιλήσει στο επίσημο site της ομοσπονδίας (www.basket.gr). 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Μπορεί μια αποτυχία να μετουσιωθεί σε κάτι θετικό; Σύμφωνα με το Στράτο Περπέρογλου -και όχι μόνο- μπορεί... Ότι συνέβη πέρυσι στο Προολυμπιακό Τουρνουά, βρίσκεται στο μυαλό των διεθνών και φαίνεται να λειτουργεί ως ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρα για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Οι συνθήκες είναι ήδη διαφορετικές...
Κάθε φορά που υπάρχει αλλαγή προπονητή υπάρχουν και διαφορετικά, νέα πράγματα. Είμαστε εδώ έξι μέρες και ο κόουτς προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Πιστεύω ότι δουλεύουμε σωστά και βάζουμε τις βάσεις, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τους αγώνες στη Σλοβενία, όπου μας περιμένει ένα δύσκολο τουρνουά.

-Πόσο σημαντικές είναι αυτές οι μέρες εδώ στο Καρπενήσι;
Πάρα πολύ σημαντικές... Είναι σαν να χτίζεις ένα σπίτι και να μπαίνουν τα θεμέλια. Τώρα μπαίνουν λοιπόν τα θεμέλια, το οποίο είναι το πιο βασικό κομμάτι ενός οικοδομήματος.

-Κι όλα αυτά μετά από μια δύσκολη χρονιά με βαρύ πρόγραμμα για τους περισσότερους από εσάς...
Ήταν μια χρονιά πολύ γεμάτη, με πολλούς αγώνες, αλλά φέτος είχαμε ευτυχώς χρόνο να ξεκουραστούμε. Όλοι έχουμε έρθει εδώ με διάθεση να προσπαθήσουμε και να πετύχουμε κάτι καλό. Είμαστε 17 παίκτες και πιστεύω ότι ούτε ένας δεν θα σου πει ότι υπάρχει κούραση, γιατί θέλουμε να είμαστε εδώ. Όταν έρχεσαι στην Εθνική Ομάδα τα δίνεις όλα και δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό για να πετύχεις κάτι καλό.

-Ο κόουτς Τρινκιέρι τα τελευταία λεπτά της προπόνησης σας πιέζει ακόμη περισσότερο για το καλύτερο δυνατό...
Είναι η φιλοσοφία του αυτή: Τα πιο σημαντικά λεπτά ενός αγώνα, είναι όταν είσαι κουρασμένος. Τότε πρέπει να κρατάς τη συγκέντρωσή σου, γιατί τότε είναι πιο δύσκολο να σκέφτεσαι αυτά που θέλει ο προπονητής. Πολλά κρίνονται στα τελευταία λεπτά και ο κόουτς μας πιέζει περισσότερο όσο κουράζονται τα πόδια και το μυαλό να είμαστε συγκεντρωμένοι.

-Ότι έγινε πέρυσι στο Προολυμπιακό Τουρνουά, μπορεί να αποτελέσει κίνητρο;
Σίγουρα! Η περσινή χρονιά ήταν αποτυχημένη... Δεν άξιζε σ αυτή την ομάδα, γιατί έχει πολύ ταλέντο. Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να αφήσουμε την εικόνα εκείνη πίσω και να παρουσιάσουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο φέτος, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό.

-Έχεις την εμπειρία... Ποιος είναι ο στόχος;
Στόχος είναι να νικήσουμε τη Σουηδία. Στόχος είναι το πρώτο παιχνίδι. Αν πιστέψουμε ότι είμαστε καλύτεροι από τη Σουηδία, θα έχουμε πρόβλημα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε εκεί και από εκεί και πέρα παιχνίδι με το παιχνίδι. Έχει αποδειχθεί πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος.