Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Μπράνα Ίλιτς: «Ιδανικό το περιβάλλον του Καρπενησίου για προετοιμασία ομάδας»

Αποτελεί το μεγάλο «αστέρι» του ΠΑΣ Γιάννενα αυτήν την στιγμή. Αναφερόμαστε στον 28χρονο φορ Μπράνα Ίλιτς, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο www.sportsioannina.gr. Ο «Άγιαξ» της Ηπείρου προετοιμάζεται στο Καρπενήσι αυτό το διάστημα. Ο Σέρβος επιθετικός τονίζει πως όλοι οι παίχτες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, ώστε η ομάδα να συνεχίσει την ανοδική πορεία που διαγράφει τα τελευταία χρόνια. Θεωρεί ότι η καινούργια σαιζόν θα είναι ακόμη καλύτερη για τον ίδιο παραγωγικά, με βάση ότι θα έχει κάνει προετοιμασία. Ως συστατικό της επιτυχίας αναφέρει το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Μιλά με τα καλύτερα λόγια για το Καρπενήσι και τις γηπεδικές και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, τις οποίες θεωρεί ιδανικές για προετοιμασία μιας ομάδας. Όσον αφορά το ενδιαφέρον άλλων ομάδων για την απόκτηση του δηλώνει πως έχει ακούσει και ο ίδιος σχετικά με αυτό, αλλά το μυαλό του είναι συγκεντρωμένο μόνο στους Ηπειρώτες. Δηλώνει επίσης πως είναι θετικός στο να ακούσει μια ενδεχόμενη πρόταση επέκτασης η ανανέωσης του συμβολαίου του.
Ο Μπράνα Ίλιτς είναι γεννημένος στις 16/2/1985 στο Golubinci της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Αγωνίστηκε το διάστημα 2003-2007 στην Ζέμούν(93 συμμετοχές/15 γκολ) και από το 2007 έως το 2009 στην Ραντ(59 εφανίσεις/16 γκολ). Την ερχόμενη σαιζόν(2009-2010) συνέχισε στην Παρτιζάν Βελιγραδίου, έχοντας 33 συμμετοχές και 5 γκολ.  Το 2010-2011 έπαιξε στην Βοιβοντίνα, όπου είχε 35 εμφανίσεις και 13 τέρματα. Το 2011 πέρασε τα σύνορα, συνεχίζοντας στο Καζακαστάν με την φανέλα της Ακτόμπε, έχοντας 10 συμμετοχές και 3 γκολ. Μια χρονιά αργότερα αποκτήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννενα, έχοντας την περασμένη περίοδο 33 συμμετοχές και 10 γκολ.! Έχει μια συμμετοχή με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του(Σε φιλικό αγώνα κόντρα στην Νότιο Κορέα τον Ιούνιο του 2011).

Αναλυτικά ολόκληρη η συνέντευξη:

Sportsioannina.gr: Εδώ και λίγο διάστημα έχει ξεκινήσει το χτίσιμο του ΠΑΣ Γιάννενα. Τι να περιμένουμε από την ομάδα την νέα σαιζόν;
Μπράνα Ίλιτς: «Ακόμη θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς ώστε να θέσουμε συγκεκριμένους στόχους για την νέα χρονιά. Αυτό όμως που μπορώ να πω σίγουρα είναι ότι οι συνθήκες δουλειάς εδώ είναι ιδανικές, δίνουμε όλοι οι παίχτες τον καλύτερο μας εαυτό. Αυτό που περιμένω είναι η ομάδα να προσπαθήσει να παίξει καλό ποδόσφαιρο και από εκεί και πέρα να συνεχίσει στις βάσεις, που δούλεψε την περασμένη σαιζόν, ώστε να τερματίσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.»

Sportsioannina.gr: Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΣ έχει μια ανοδική πορεία με αποκορύφωμα την περυσινή 5η θέση. Που μπορεί να φτάσει η ομάδα σου την νέα σαιζόν;
Μπράνα Ίλιτς: «Σίγουρα υπάρχει  ανοδική πορεία στην ομάδα τα τελευταία χρόνια. Αυτό που σίγουρα επιθυμώ και ο ίδιος και είναι εφικτό είναι ο ΠΑΣ Γιάννενα πλέον να αποτελέσει μια σταθερή δύναμη, η παρουσία του να είναι σταθερή στην Super League, να αποτελεί μια υπολογίσιμη δύναμη στο πρωτάθλημα και σιγά-σιγά να χτίζει τις βάσεις, ώστε να μπορεί να πετυχαίνει και ψηλότερα πράγματα.»

Sportsioannina.gr:Την προηγούμενη σαιζόν σημείωσες 10 γκολ. Τι προσδοκίες να έχουμε από σένα για το νέο πρωτάθλημα;
Μπράνα Ίλιτς: «Η περασμένη σαιζόν ήταν πολύ καλή για εμένα ατομικά, οι εμφανίσεις μου, τα γκολ που σκόραρα με βάση το γεγονός ότι δεν είχα πλήρη προετοιμασία με την ομάδα, ήρθα τον τελευταίο μήνα και η προσαρμογή μου ήταν πιο δύσκολη. Φέτος ξεκινώ την προετοιμασία από την αρχή μαζί με την ομάδα, οπότε θα μπορέσω να παίξω και περισσότερα φιλικά παιχνίδια, να προσαρμοστώ καλύτερα. Αυτό που περιμένω λογικά είναι μια πολύ καλύτερη, μια πιο παραγωγική σαιζόν.»

Sportsioannina.gr: Πως είναι το κλίμα στην ομάδα και η συνεργασία σου με το νέο τεχνικό τιμ;
Μπράνα Ίλιτς: «Υπήρχαν κάποιες αλλαγές με την έλευση καινούργιου προπονητή και του υπόλοιπου τεχνικού τιμ. Υπήρχαν κάποιες νέες προσθήκες παιχτών, αλλά το συστατικό και η χημεία της ομάδας παραμένουν ίδια. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα, οι παίχτες είναι σαν μια οικογένεια μεταξύ τους, είναι φίλοι πάνω από όλα. Αυτό θεωρώ θα είναι και η βάση για τις όποιες μελλοντικές επιτυχίες της ομάδας.»

Sportsioannina.gr: Ποια η γνώμη σου για τον τόπο προετοιμασίας, τις ξενοδοχειακές και γηπεδικές εγκαταστάσεις του Avaris;
Μπράνα Ίλιτς: «Είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα για προετοιμασία με μια ποδοσφαιρική ομάδα. Μου αρέσει πολύ οι συνθήκες.  Έχουμε αυτήν την στιγμή οτιδήποτε χρειαζόμαστε, καλές γηπεδικές εγκαταστάσεις, που είναι το πιο σημαντικό, καθώς είναι ο χώρος δουλειάς μας. Στον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο που είχαμε μπορέσαμε να επισκεφτούμε και να γυρίσω μου για λίγο την πόλη, μου άρεσε και αυτό και θεωρώ ότι είναι ένα περιβάλλον ιδανικό για προετοιμασία ομάδας.»

Sportsioannina.gr: Τα δημοσιεύματα που βλέπουμε κατά διαστήματα περί ενδιαφέροντος για σένα από μεγάλες ομάδες έχουν βάση;
Μπράνα Ίλιτς: «Και εγώ  ο ίδιος έχω διαβάσει και ακούσει ότι υπάρχει τουλάχιστον φιλολογικό ενδιαφέρον από άλλες ομάδες που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την περίπτωση μου. Ωστόσο τίποτε επίσημο δεν υπάρχει, δεν έχει έρθει κάποια πρόταση. Το μυαλό μου είναι συγκεντρωμένο στις υποχρεώσεις της ομάδας και μόνο.»

Sportsioannina.gr: Έχεις δηλώσει πρόσφατα ότι σου αρέσει το περιβάλλον των Ιωαννίνων. Σε μια ενδεχόμενη επέκταση του συμβολαίου σου θα ήσουν θετικός;
Μπράνα Ίλιτς: «Σίγουρα μου άρεσαν πάρα πολύ οι συνθήκες που συνάντησα στα Γιάννενα και μέσα στην ομάδα και η ζωή γενικότερα. Θεωρώ ότι και αυτό ήταν ένας σημαντικός παράγοντας, ώστε να αποδώσω καλά. Από εκεί και πέρα φυσικά αν υπάρξει μια προσέγγιση από την ομάδα περί θέματος ανανέωσης και επέκτασης του συμβολαίου είμαι ενδιαφέρων να ακούσω τι θα πει η ομάδα. Είμαι πολύ θετικός σε αυτό.»