Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Αντώνης Φώτσης: «Θα είμαστε εδώ όσο μας χρειάζεται η Εθνική»


Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης παραχώρησε συνέντευξη ο Αντώνης Φώτσης.
Απών από την πρωινή προπόνηση ήταν λόγω πυρετού ο Ίαν Βουγιούκας, ενώ ο Νίκος Παππάς υπέστη εξάρθρωμα στο μεσαίο δάχτυλο του αριστερού δαχτύλου και ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης, όπως του συνέστησε ο γιατρός της Εθνικής Νίκος Κουκουλιάς.

Οι δηλώσεις Φώτση στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας:

Ένα ακόμη καλοκαίρι εδώ...
«Ναι... Και θα είμαστε εδώ όσο μπορούμε, όσο είμαστε καλά και όσο η Εθνική Ομάδα μας χρειάζεται. Το έχουμε ξαναπεί ότι δεν είναι κάτι που κάνουμε γιατί πρέπει, αλλά γιατί θέλουμε. Θέλουμε να είμαστε εδώ. Είναι πολύ απλό. Είμαστε ακόμη στις πρώτες μέρες, στην πρώτη μέρα ουσιαστικά, για να είμαστε ακριβείς, αλλά η διάθεση υπάρχει από όλους, όπως και η φιλοδοξία να πετύχουμε κάτι καλό στη Σλοβενία».

Η προετοιμασία μόλις έχει αρχίσει, αλλά ήδη γίνεται κουβέντα για υψηλούς στόχους...
«Είναι ακόμη νωρίς, αλλά από την άλλη δεν μας ξενίζει το γεγονός ότι μπορεί να γίνεται κουβέντα για υψηλούς στόχους. Η Εθνική Ομάδα έχει θέσει ψηλά τον πήχη εδώ και πολλά χρόνια, αναζητά πάντα τη διάκριση και οι προσδοκίες είναι μεγάλες πάντα. Οπότε είναι λογικό να μιλάμε για μία ακόμη φορά για υψηλούς στόχους. Δεν είναι κάτι που μπορεί να μας ασκήσει πίεση, γιατί έτσι είναι κάθε χρονιά».

Αρκετές ομάδες έχουν απουσίες και αυτό ίσως ανεβάζει τις προσδοκίες λίγο περισσότερο. Είναι κάτι που σας επηρεάζει;
«Να μας επηρεάζει όχι... Ούτε κατά διάνοια. Ναι μεν, ακούμε κι εμείς και διαβάζουμε κάποια πράγματα, αλλά από την άλλη όπως τα διαβάζουμε ή τα ακούμε, τα ξεχνάμε κιόλας. Θα ήταν παγίδα να σταθούμε σε αυτά. Αν κάτι έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια, είναι ότι πολλά, πάρα πολλά, εξαρτώνται από εμάς. Από το σε τι κατάσταση θα είμαστε εμείς, από το πώς θα αγωνιστούμε εμείς... Είναι κλειδί να είμαστε έτοιμοι, όταν θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, όταν θα αρχίζει το Ευρωμπάσκετ».