Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Αστέρας-Οράνιε 9-0

Υγιεινό «περίπατο» έκανε ο Αστέρας, που συνέτριψε τους Οράνιε με το επιβλητικό 9-0 και συνεχίζει την επέλαση του, περνώντας στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.
Ο ημιτελικός του 2ου τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup έγινε την Τρίτη 9 Ιουλίου και ξεκίνησε στις 9 το βράδυ. Πλήθος κόσμου τον παρακολούθησε.
Ο Αστέρας ήταν εντυπωσιακός και κυριάρχησε κατά κράτος σε όλους τους τομείς, κάνοντας «περίπατο» στον ημιτελικό και ανατρέποντας τα προγνωστικά, που ήθελαν το ματς να κρίνεται οριακό. Μάλιστα όλο το δεύτερο 25λεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού είχε προβάδισμα 6 γκολ από την ανάπαυλα. Εξαιρετικό ματς έκανε ο Γιάννης Ηλιάδης, που σκόραρε 4 φορές.
Οι Οράνιε έκαναν την χειρότερη φετινή τους εμφάνιση και δεν κατάφεραν να περάσουν συμμετέχουν στον τελικό και φέτος. Δεν βρήκαν ρυθμό στο πρώτο μέρος και εν συνεχεία έπαιξαν χωρίς άγχος και με στόχο να διατηρήσουν τα προσχήματα. Στην επανάληψη αγωνίστηκαν με έμπειρους παίχτες και όχι με νεαρούς, όπως στο πρώτο μέρος.
Ο Αστέρας θα «κοντραριστεί» στον τελικό με της Ventoyza F.C. και οι Οράνιε θα παίξουν στον μικρό τελικό με την Abalencia.

Αντίπαλοι και στον όμιλο
Οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στον 2ο όμιλο, όπου τότε είχαν έρθει ισόπαλες με 4-4.

Φέτος στον μικρό τελικό
Οι Οράνιε πέρυσι τερμάτισαν την 2η θέση του τουρνουά, χάνοντας στον τελικό στα πέναλτι από το Heaven. Φέτος θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό.

Οι προσεχείς αντίπαλοι
Ο Αστέρας (2ος του 2ου ομίλου) θα παίξει στον μεγάλο τελικό της Πέμπτης με την Ventoyza F.C. (1η του 3ου ομίλου) και οι Οράνιε (3οι του 2ου ομίλου) στον μικρό τελικό θα αγωνιστούν με την Abalencia (2η του 1ου ομίλου).

Χωρίς γκολ-Μηδέν για Ντότσικα


Οι Οράνιε είναι η 3η ομάδα στον φετινό θεσμό που δεν καταφέρνει να γευτεί την χαρά ενός γκολ σε ένα παιχνίδι. Ο υπηρεασιακός γκολκίπερ Βασίλης Ντότσικας δεν δέχτηκε γκολ και κράτησε το μηδέν. 

Περίπατος
Σε καμία περίπτωση κανείς δεν περίμενε ότι ο Αστέρας θα είχε τόσο εύκολο έργο. Ο νοκ άουτ αγώνας μετατράπηκε σε «περίπατο».

Καρέ «Ήλι»


Ο ηγέτης του Αστέρα Γιάννης Ηλιάδης σκόραρε 4 φορές και προσέφερε σιγουριά στην άμυνα και βοήθησε ουσιαστικά στο σκοράρισμα. Στα 3 γκολ ακολούθησε ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης Άλεξ Μπακαλίδης, που έφτασε τα 36.



6στερος


Ο Αστέρας σκόραρε 6 φορές στο πρώτο μέρος και με την εντυπωσιακή αγωνιστική του εικόνα έδειξε ότι «καπαρώνει» το εισιτήριο για τον τελικό. Οι Οράνιε δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. Ο Γιάννης Ηλιάδης μετά από σέντρα του Δημήτρη Τσιλιμέκη με κοντινή προβολή έκανε το 10. Ο Σάκης Τσιλίκας έκανε ατομική προσπάθεια και ο Άλεξ Μπακαλίδης με κοντινό σουτ πέτυχε το 2-0. Μετά από λάθος διώξιμο του Κώστα Λάππα, ο Βασίλης Συγκελόπουλος (Φωτογραφία) με συρτό σουτ πραγματοποίησε το 3-0. Μετά από πλάγιο από αριστερά και ασυνεννοησία στην άμυνα, ο Βασίλης Συγκελόπουλος με παρόμοιο τρόπο από μακριά πέτυχε το 4-0. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος έκανε μακρινό «λόμπα» και ο Γιάννης Ηλιάδης από κοντά βρήκε με το κεφάλι και έκανε το 5-0. Το 6-0 του ημιχρόνου διαμόρφωσε με σουτ ο Γιάννης Ηλιάδης.







Κατέβασε στροφές


Η ομάδα του Δήμου Αθανασίου  κατέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος, το οποίο είχε τυπική διαδικασία. Ο Αστέρας σκόραρε 3 φορές στα τελευταία λεπτά, ενώ οι Οράνιε έχασαν αρκετές ευκαιρίες, για να πετύχουν το γκολ «της τιμής». Ο Δημήτρης Τσιλιμέκης έδωσε στον Άλεξ Μπακαλίδη (Φωτογραφία) που με κοντινό σουτ έκανε το 7-0. Ο Γιάννης Ηλιάδης «σέρβιρε» στον Άλεξ Μπακαλίδη που σκόραρε για 3η φορά στο ματς πετυχαίνοντας το 8-0. Το 9ο τέρμα του Αστέρα έφερε την «υπογραφή» του Γιάννη Ηλιάδη, που με καταπληκτικό δυνατό σουτ από μακριά έκλεισε τον «χορό» των τερμάτων. Από ένα time out πήραν και οι δυο ομάδες στο δεύτερο μέρος.


Έχασε…το άχαστο


Ο Περικλής Πλακιάς (Φωτογραφία) στα πρώτα λεπτά του δεύτερου 25λεπτο βρέθηκε «φάτσα» με το γκολ, έκανε όμως δεύτερο κοντρόλ καθυστέρησε εξ επαφής και δεν μπόρεσε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα σε κενό τέρμα. Ο ίδιος είχε και άλλες ευκαιρίες, για να χριστεί σκορερ.



Κίτρινη σε δυο














Ο αρχηγός  του Αστέρα Βασίλης Τσουκαλάς (Φωτογραφία Αριστερά, Αγωνίστηκε για πρώτη φορά εκτός εστίας) μπήκε στο ματς και η ομάδα του βρέθηκε με 6 παίκτες. Ο Στέλιος Σώμαλης τιμώρησε τον Τσουκαλά με κίτρινη και την ίδια τιμωρία δέχτηκε και ο Σάκης Τσιλίκας (Φωτογραφία Δεξιά) μετά από υπόδειξη του Λάμπρου Κολοκώτσιου στην ίδια φάση. Ο Αστέρας έπαιξε για 2 λεπτά με παίκτη λιγότερο.



Σκορ Ημιχρόνου: 6-0

Συνθέσεις Ομάδων

Αστέρας (Δήμος Αθανασίου & Βασίλης Τσουκαλάς): Ντότσικας, Συγκελόπουλος 2, Μπακαλίδης 3, Ηλιάδης 4, Τσιλιμέκης(Αθανασόπουλος, Τσουκαλάς, Τσιλίκας Α.)

Οράνιε (Σταύρος Μαντής & Κώστας Μπόνιας): Λάππας, Τριανταφυλλόπουλος, Αζακάς, Νικολάου, Χρυσαφόπουλος(Πλακιάς, Σιταράς, Καρατσίκης, Σιαλμάς, Γραβιάς)

Διαιτητές: Στέλιος Σώμαλης & Λάμπρος Κολοκώτσιος

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος