Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 2-0

Θετικά δείγματα γραφής έδειξε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο φιλικό της νέα σεζόν. Με σκόρερ τους Εμιλιάνο Βίλα και Άντι Λίλα ήταν πιο ουσιαστικός και  επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 2-0.
Η φιλική αναμέτρηση διεξήχθη την Παρασκευή 12 Ιουνίου στο αθλητικό κέντρο και άρχισε στις 6.45 το απόγευμα. Έγινε παρουσία περίπου 250 οπαδών. Αναμετρήθηκαν οι δυο καλύτερες επαρχιακές ομάδες της περασμένης σαιζόν.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα του Σάββα Παντελίδη με την είσοδο των βασικών παικτών στα μισά του δεύτερου 30λεπτου βελτιώθηκε αισθητά και ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο. Η υπεροχή του μετουσιώθηκε με δυο τέρματα των Αλβανών Βίλα και Λίλα. Οι Γιαννιώτες έδειξαν θετικά δείγματα γραφής στο πρώτο φιλικό τεστ εν όψει της νέας σεζόν.
Ο Αστέρας Τρίπολης του Σάκη Τσιώλη παρότι ξεκίνησε αρκετά καλά το ματς και ήταν πιο κινητικός δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Οι Αρκάδες είχαν καλή κυκλοφορία, όμως δύσκολα έβγαζαν φάσεις μπροστά από τα καρέ του ΠΑΣ. Από το 45ο λεπτό και έπειτα η απόδοση τους έπεσε και ο αντίπαλος ήταν καλύτερος και έκαμψε την αντίσταση του Αστέρα.
Οι Γιαννιώτες δίνουν το δεύτερο και τελευταίο τους φιλικό σε Ευρυτανικό έδαφος κόντρα στον Πλατανιά την Δευτέρα 15/7, ενώ μια ημέρα μετά ο Αστέρας θα παίξει με την μικτή Ευρυτανίας.

Οι αντίπαλοι της πρεμιέρας
Οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στην πρεμιέρα της Super League στις Ζωσιμάδες των Ιωαννίνων στις 17/8.

Αρκετός κόσμος
Το πρώτο φιλικό του καλοκαιριού 2013 στο Καρπενήσι έφερε πλήθος κόσμου στο αθλητικό κέντρο. Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 250 οπαδών από το Καρπενήσι.




Πανό για ΠΑΣ
2-3 φίλοι του ΠΑΣ ταξίδεψαν στο Καρπενήσι για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της ομάδας τους. Μάλιστα τοποθέτησαν και πανό στην κερκίδα. Μεταξύ των εκδρομέων ήταν και ο Πρόεδρους του συνδέσμου των Blue Vayeros Χριστόδουλος Θεοδωρίκας.


Στα χρώματα της Τρίπολης
Μερίδα Καρπενησιωτών ντύθηκε στα χρώματα του Αστέρα Τρίπολης. Φυσικά ο λόγος ήταν η παρουσία του Ευρυτάνα στόπερ Δημήτρη Ρούσση, αλλά και του Σάκη Τσιώλη.


Τηλεοπτική μετάδοση
Το φιλικό είχε ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από το Star Κεντρικής Ελλάδας. Οι φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν πανελλαδικά μέσω ίντερνετ ή μέσω του Connex Tv. Την περιγραφή για το arcadiasports.gr έκαναν οι δυο πρώην ρεπόρτερ της ΕΡΤ Γιάννης Ντάλλας και Βασίλης Μπακόπουλος. Παρών ήταν και ο ρεπόρτερ από το Ήπειρος TV1 και του «Φως των σπορ» Βαγγέλης Γυφτόπουλος. 





Εκπροσώπηση ξενοδοχείων
Τα δυο ξενοδοχεία εκπροσώπησαν οι Γιώργος Λαθύρης (Montana, όπου διαμένει ο Αστέρας) και Κώστας και Θοδωρής Χονδρός (Avaris, όπου διαμένει ο ΠΑΣ).

3 μέρη
Μετά από επιθυμία του Αστέρα Τρίπολης και συμφωνία των δυο τεχνικών το ματς έγινε με 3 ημίχρονα των 30 λεπτών. Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει ο Σάκης Τσιώλης και σε περσινά φιλικά του Αστέρα στο Καρπενήσι.

Βασικός ο Ρούσσης


Ο 25χρονος Ευρυτάνας κεντρικός αμυντικός Δημήτρης Ρούσσης ξεκίνησε στο βασικό σχήμα του Αστέρα Τρίπολης και αγωνίστηκε για 82 λεπτά.

Οι διοικητικοί των ομάδων

 












Στο Καρπενήσι βρέθηκαν 3 διοικητικά στελέχη των δυο ομάδων. Το φιλικό παρακολούθησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννενα Γιώργος Χριστοβασίλης (Φωτογραφία Αριστερά) και οι ισχυροί άντρες του Αστέρα Γιώργος Μποροβήλος (Φωτογραφία Δεξιά, Πρόεδρος) και Γιάννης Καϋμενάκης (Μεγαλομέτοχος), μαζί με ξένο μάνατζερ. Στο γήπεδο ήταν και ο Δημήτρης Μποροβήλος.




Με το βλέμμα του Λεμονή


Το φιλικό παρακολούθησε και ο προπονητής του Λεβαδειακού Τάκης Λεμονής. Η ομάδα του προπονήθηκε προηγουμένως για πρώτη φορά πριν το φιλικό στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου.


Ντεμπούτο για αρκετούς



Αρκετοί παίκτες των δυο ομάδων έκαναν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους με την νέα τους ομάδα. Για τον Αστέρα ανεπίσημο ντεμπούτο έκαναν οι: Γιάννης Ζαραδούκας, Γιώργος Ζησόπουλος (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά), Χρήστος Λισγάρας και Μουνάφο Όρτα (Φωτογραφία Κάτω Κέντρο). Για τον ΠΑΣ την πρώτη τους έκαναν οι: Τσάρλτον Βισέντο (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο), Άρμπεν Μουσκάι (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), Μάρκος Βελλίδης (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά), Δημήτρης Σωτηρίου (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) και Γιώργος Αμπάρης.

Ο Γιαννιώτης Λισγάρας


Ο νεαποκτηθείς στόπερ του Αστέρα Χρήστος Λισγάρας αγωνίστηκε ενάντια στην ομάδα του τόπου καταγωγής του.  Δεν έχει αγωνιστεί ωστόσο ποτέ στον ΠΑΣ.

Υπό δοκιμή ο Νέϊζερ


Για τον ΠΑΣ Γιάννενα δοκιμάστηκε ο Γκανέζος μέσος Ρικόντ Νέϊζερ, ο οποίος έπαιξε για περίπου 45 λεπτά χωρίς να αφήσει ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις.

Απέναντι στις πρώην

 












Ο Γιάννης Ζαραδούκας (Φωτογραφία Αριστερά) του Αστέρα και ο Γιώργος Αμπάρης (Φωτογραφία Δεξιά) του ΠΑΣ έπαιξαν κόντρα σε πρώην τους ομάδες. Οι δυο τους πριν από λίγα χρόνια βρίσκονταν στα αντίθετα «στρατόπεδα».

Βράχηκε το γήπεδο
Πριν την έναρξη του ματς οι υπεύθυνοι του γηπέδου έβρεξαν το γήπεδο.



Επιστράτευση Τσάμπρα


Το φιλικό ματς δεν σφύριξαν ενεργοί διαιτητές της ΕΠΣ Ευρυτανίας αλλά ο παλιός Πρόεδρος του συνδέσμου Ευρυτανίας Χρήστος Τσάμπρας, μαζί με τους Ηλία Γκαλιμάνη και Αντώνη Γελάδα. Και οι 3 τους έχουν χρόνια να σφυρίξουν επίσημες αναμετρήσεις μετά την «κόντρα» διαιτητών και ΕΠΣΕ το 2010.

Σκόρερ οι Αλβανοί
Τα γκολ του ΠΑΣ σημείωσαν οι δυο διεθνείς Αλβανοί ποδοσφαιριστές Βίλα και Λίλα.

Εκτός 4
4 παίκτες του Αστέρα δεν αγωνίστηκαν καθόλου στο φιλικό. Πρόκειται για τους Χρήστο Πιπίνη, Γιάννη Κοντοέ, Χουάνμα Ντελγκάδο και Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι. Σήμερα το βράδυ αναμενόταν η άφιξη του Τζερόνιμο Μπαράλες, ενώ δανεικός στην Νίκη Βόλου παραχωρήθηκε ο Νίκος Αναστασόπουλος.

Φιλικό κλίμα
Πριν την έναρξη του φιλικού οι δυο προπονητές είχαν συνομιλία σε φιλικό κλίμα. Χειραψία και ομιλία με τον προπονητή του ΠΑΣ Σάββα Παντελίδη είχαν ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης. Οι ποδοσφαιριστές είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν με τον κ. Παντελίδη και έχουν τεθεί αντιμέτωποι.


Σε Ευρυτανικό έδαφος

 












Μετά από αρκετά χρόνια αγωνίστηκαν ξανά σε Ευρυτανικό έδαφος δυο παίκτες του ΠΑΣ. Πρόκειται για τον Λαρισαίο στόπερ Δημήτρη Κολοβέτσιο (Φωτογραφία Αριστερά) και τον Ευβοιώτη Νίκο Κοροβέση (Φωτογραφία Δεξιά). Ο πρώτος αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο γήπεδο σε αγώνα Δ΄ Εθνική με τον Τύρναβο 2005 και δεύτερος με την μικτή ομάδα της ΕΠΣ Εύβοιας κόντρα στην ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Δυο ακόμη υπό δοκιμή 

 












Με τον «Άγιαξ» συμμετείχαν στο φιλικό και άφησαν καλές εντυπώσεις ο 18χρονος εξτρέμ Τάσος Κρητικός (Φωτογραφία Δεξιά, Αγωνίστηκε πέρυσι στην Λάρισα) και ο 23χρονος ομογενής κεντρικός αμυντικός Μιχάλης Βακαλόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά), που έχει παίξει ε ομάδες της Ολλανδίας.

Α΄ Μέρος

Υπεροχή Αστέρα
Με καλύτερη κυκλοφορία στο πρώτο μέρος ο Αστέρας μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ήταν απειλητικός.

Ευκαιρίες με Ζησόπουλο-Λισγάρα
Οι Αρκάδες απώλεσαν σημαντική ευκαιρία στο 17ο λεπτό με σουτ του Γιώργου Ζησόπουλου να φεύγει άουτ. Νέα σημαντική στιγμή χάθηκε στο 20ο λεπτό με την κεφαλιά του Χρήστου Λισγάρα από την σέντρα του Χίμο Ναβάρο να καταλήγει άουτ.

Αμυντικά ο ΠΑΣ
Τα Γιάννενα ξεκίνησαν το ματς προσέχοντας περισσότερο την άμυνα τους. Απείλησαν μόλις μια φορά στο πρώτο μέρος με την κεφαλιά του αμυντικού Θοδωρή Μπέριου.

Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Ο Ντε Μπλάσις έδωσε στον Ουρτάδο, ο οποίος σούταρε δυνατά εκτός περιοχής πάνω από το τέρμα του Βελλίδη.
17΄: Όμορφο τεχνικό σουτ του Ζησόπουλου εκτός περιοχής κατέληξε λίγο άουτ από το αριστερό «παραθυράκι» των Ιωαννίνων.
20΄: Ο Ναβάρο, αφού άλλαξε σε εκτέλεση κόρνερ με τον Κάφα, έβγαλε την σέντρα από δεξιά και η κεφαλιά του Λισγάρα πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΠΑΣ.
29΄: Ο Κρητικός εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και η κοντινή κεφαλιά του Μπέριου πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα του Μπαντή.

Β΄ Μέρος

Χωρίς ευκαιρίες
Χωρίς καλές ευκαιρίες κύλησε το πρώτο 20λεπτο του δεύτερου μέρους. Η μπάλα παίχτηκε κυρίως στο κέντρο και ο θέαμα ήταν κακό.

11 αλλαγές
Με την συμπλήρωση του 44ου λεπτού ο ΠΑΣ Γιάννενα άλλαξε και τους 11 ποδοσφαιριστές.


Ώθηση με Ίλιτς


Ο ΠΑΣ ανέβηκε αισθητά από το 45ο λεπτό και μετά τις πολλές αλλαγές. Με την είσοδο του Σέρβου Μπράνα Ίλιτς η ομάδα πήρε τεράστια επιθετική ώθηση.

Προβάδισμα με Βίλα


Στο 52ο λεπτό μετά από έξοχη προσπάθεια του Μπράνα Ίλιτς ο Εμιλιάνο Βίλα βρέθηκε τετ α τετ με τον Γιώργο Γεωργακόπουλο πλάσαρε υποδειγματικά και άνοιξε το σκορ.




Κοντά σε 2ο
Ο ΠΑΣ συνέχισε να κυριαρχεί και είχε δυο σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει για 2η φορά. Στο 56ο λεπτό το σουτ του Σίμου Ρουμπουλάκου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γεωργακόπουλο και 1 λεπτό πριν το τέλος του β΄ μέρους η προβολή του Τσάρλτον Βισέντο έφυγε μόλις άουτ.

Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Σουτ του Γκαϊδατζή εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ του ΠΑΣ.
52΄: Ο Ίλιτς έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Βίλα, που τε τα τετ με τον Γεωργακόπουλο πλάσαρε εύστοχα στην γωνία και έκανε το 1-0.
56΄: Σουτ του Ρουμπουλάκου εκτός περιοχής και αριστερά απέκρουσε δύσκολα χαμηλά στην δεξιά του γωνία ο γκολκίπερ του Αστέρα.
59΄: Ο Ίλιτς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κοντινή προβολή του Βισέντο πέρασε ελάχιστα άουτ από την αριστερή γωνία του ΠΑΣ.

Γ΄ μέρος

Προσπάθησε ο Αστέρας
Η ομάδα της Τρίπολης προσπάθησε να αντιδράσει και να μπει στο ματς, όμως παρότι είχε κυκλοφορία με την μπάλα δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ο Σάκης Τσιώλης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές σε αυτό το διάστημα.

Ακυρώθηκε γκολ


Στο 66ο λεπτό ο δεύτερος βοηθός Αντώνης Γελάδας ακύρωσε τέρμα που σημείωση ο Νίκος Γκαϊδατζής (Φωτογραφία), αφού ο παίκτης του Αστέρα την στιγμή που υποδέχτηκε την μπάλα ήταν σε θέση οφσάιντ.

Με αντεπιθέσεις
Ο ΠΑΣ στο 3ο 30λεπτο είχε γρήγορα επιθετικά ξεσπάσματα χάρης σε όμορφες και γρήγορες αντεπιθέσεις. Σκόραρε για 2η φορά στα τελευταία λεπτά του ματς.

3πλή ευκαιρία


Στο 79ο λεπτό ο ΠΑΣ έχασε σπουδαία τριπλή ευκαιρία. Μετά από κόρνερ του Ίλιτς ο Μιχάλης Βακαλόπουλος πήρε κεφαλιά και σούταρε με τον Γιώργο Κυριακόπουλο (Φωτογραφία) να αποκρούει ισάριθμες φορές στο ίδιο σημείο πάνω στην γραμμή. Η φάση ολοκληρώθηκε με γυριστό σουτ του Λίλα, που πέρασε άουτ.



Αποχώρησε καταχειροκροτούμενος
Ο Δημήτρης Ρούσσης βγήκε αλλαγή στο 82ο λεπτό και οι Ευρυτάνες οπαδοί χειροκρότησαν το δικό μας παιδί, που παίζει στον Αστέρα.


Ψαράκι…Λίλα


4 λεπτά πριν το τέλος ο Λίλα με όμορφη κεφαλιά-ψαράκι έπειτα από φάουλ του Νίκου Κοροβέση από δεξιά πέτυχε το δεύτερο γκολ για τους Γιαννιώτες. Στο επόμενο λεπτό ο ρέφερι σφύριξε την λήξη της αναμέτρησης.



Μαζί οι αρχηγοί αποστολής 

 












Ο αρχηγός αποστολής του Αστέρα Μπάμπης Σκορπίδας (Φωτογραφία Δεξιά) και ο αντίστοιχος των νικητών Δημήτρης Νιαρχάκος (Φωτογραφία Αριστερά) παρακολούθησαν αρκετό μέρος του παιχνιδιού μαζί.

Οι καλύτερες φάσεις
68΄: Πάσα του Γκαϊδατζή, δυνατό σουτ του Ουσέρο από μακρινή απόσταση μπλόκαρε δύσκολα ο Σωτηρίου.
69΄: Ο Ίλιτς έκανε νέα ατομική ενέργεια από αριστερά, όμως ο Γεωργακόπουλος με έγκαιρη έξοδο απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια πριν σουτάρει ο Σέρβος άσσος.
79΄: Ο Ίλιτς εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Βακαλόπουλος έκανε την κεφαλιά από κοντά ο Κυριακόπουλος απέκρουσε σωτήρια, νέο σουτ του Βακαλόπουλου στην συνέχεια εξ επαφής έσωσε ξανά στην γραμμή ο Κυριακόπουλος και η πολιορκία ολοκληρώθηκε με γυριστό σουτ του Λίλα, που πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Γεωργακόπουλου.
83΄: Ο Λίλα έδωσε στον Τσουκαλά, ο οποίος σούταρε από τα όρια της περιοχής με την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία της Τρίπολης.
86΄: Ο Κοροβέσης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Λίλα με πανέμορφη κεφαλιά-ψαράκι σημάδεψε χαμηλά την δεξιά γωνία και πραγματοποίησε το τελικό 2-0.

Δηλώσεις Προπονητών

Σάββας Παντελίδης (ΠΑΣ Γιάννενα): «Δεν κρατάμε το αποτέλεσμα. Σίγουρα μία νίκη ήταν είναι πάντα σημαντική. Θέλαμε να δούμε για πρώτη φορά την ομάδα. Κάναμε ένα διάλειμμα από τις διπλές προπονήσεις και είχαμε καλή απόδοση. Δείξαμε θετικά και αρνητικά στοιχεία. Σίγουρα τα υπέρ μας συγκαταλέγεται η καλή αμυντική λειτουργία ενώ όταν βρίσκαμε ανοιχτούς χώρους θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερες επιλογές και να τελειώσουμε περισσότερες φάσεις. Θα δουλέψουμε πάνω στα αρνητικά μας. Σίγουρα η ομάδα θέλει ενίσχυση και αυτό φάνηκε και στο γήπεδο. Κάτι ανακοινώσιμο για τα μεταγραφικά δεν υπάρχει αυτή την στιγμή.»

Σάκης Τσιώλης (Αστέρας Τρίπολης): «Το σημαντικό σε μια ποδοσφαιρική ομάδα είναι να κερδίζει πάντα. Τα Γιάννενα σήμερα ήταν καλύτερα από μας, είχαν περισσότερη συνοχή, περισσότερη ταχύτητα. Εμείς προσπαθήσαμε ιδιαίτερα στα δυο πρώτα 30λεπτα, όπου έπαιζαν οι βασικοί παίχτες της ομάδας να κοντρολάρουμε το ματς, να κάνουμε φάσεις. Δεν μπορέσαμε εκεί να κάνουμε ένα γκολ και να ελέγξουμε καλύτερα το παιχνίδι. Σίγουρα μέσα από αυτά τα παιχνίδια σπάει η ρουτίνα και βλέπουμε τα προβλήματα που έχουμε.»



Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΣ Γιάννενα (Σάββας Παντελίδης): Βελλίδης(44΄ Σωτηρίου, 71΄ Αμπάρης), Ντάσιος(44΄ Μουσκάϊ), Μπέριος(44΄ Τζημόπουλος), Κολοβέτσιος(44΄ Τσουκαλάς), Κεϊτά(44΄ Βακαλόπουλος, 80΄ Χαρίσης), Αυγενικού(44΄ Ρουμπουλάκου), Μιχαήλ(44΄ Λίλα), Νάκος(44΄ Κοροβέσης), Νεϊζέρ(44΄ Βισέντο, 75΄ Ιωάννου), Κρητικός(44΄ Βίλα), Γιάκος(44΄ Ίλιτς)

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής(46΄ Γεωργακόπουλος), Ζαραδούκας(75΄ Κυριακόπουλος), Ρούσσης(82΄ Καστριτσέας), Λισγάρας, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος(61΄ Σέτι, 78΄ Καρυδόπουλος), Κάφα(61΄ Βελισσάρης), Μουνάφο(31΄ Ουσέρο), Ναβάρο(61΄ Τσιώλης), Ουρτάδο(31΄ Γκαϊδατζής), Ντε Μπλάσις(61΄ Γογωνάς, 80΄ Τογρού)

Διαιτητής: Χρήστος Τσάμπρας
1ος Βοηθός: Ηλίας Γκαλιμάνης
2ος Βοηθός: Αντώνης Γελάδας

















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος