Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Μικτή Ευρυτανίας-Αστέρας Τρίπολης 0-3

Παίζοντας κυρίως με τα «δεύτερα» οι παίχτες του Αστέρα Τρίπολης πέτυχαν στο πρώτο 25λεπτο νίκησαν την μικτή Ευρυτανίας με 3-0.
Η φιλική αναμέτρηση άρχισε στις 6 το απόγευμα της Τρίτης 16 Ιουλίου και διεξήχθη στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Παίχτηκε σε 3 30λεπτα και έγινε παρουσία 40 με 50 οπαδών, ενώ τα τελευταία της λεπτά υπήρξε βροχόπτωση.
Ο Αστέρας Τρίπολης του Σάκη Τσιώλη αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα έπαιξε με παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής ή με παίχτες που δεν αγωνίστηκαν στο φιλικό της Παρασκευής. Οι Αρκάδες είχαν καλή απόδοση στο πρώτο 30λεπτο, όπου σκόραραν όλα τα τέρματα της αναμέτρησης. Στην συνέχεια δοκιμάστηκαν αρκετοί παίκτες και πήραν χρόνο συμμετοχής και αρκετοί παίκτες από την ομάδα νέων του συλλόγου. Ο ορεξάτος διεθνής φορ Τάσος Μπακασέτας σκόραρε δυο φορές και το άλλο γκολ σημείωσε ο μέσος Σεμπαστιάν Σέτι.
Η μικτή Ευρυτανίας, η οποία κατέβηκε με το τεχνικό δίδυμο των ενωσιακών προπονητών Αντωνίου-Χρυσαφόπουλου, έδειξε αρκετά καλά στοιχεία και απέφυγε την συντριβή. Το σκορ κρατήθηκε σε χαμηλά επίπεδα και δημιουργήθηκαν αρκετές ευκαιρίες για την μείωση του σκορ, ωστόσο η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα των Αρκάδων.
Το επόμενο φιλικό για τον Αστέρα Τρίπολης είναι την Παρασκευή (19/7) με τον Πλατανιά. Η μικτή Ευρυτανίας θα δώσει φιλική αναμέτρηση τις προσεχείς ημέρες με τον Πλατανιά.

Άδειες οι κερκίδες
Λιγοστοί φίλαθλοι παρακολούθησαν την 2η φιλική αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης. Η συνάντηση έγινε παρουσία περίπου 50 φιλάθλων. Ο κόσμος δεν έδειξε το ίδιο ενδιαφέρον όπως στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.


3 μισάωρα
Και αυτή η αναμέτρηση του Αστέρα παίχτηκε σε 3 διαστήματα των 30 λεπτών.

Στην κερκίδα ο Τσιώλης


Ο Σάκης Τσιώλης, όπως συνηθίζει σε ανάλογες αναμετρήσεις, παρακολούθησε σχεδόν όλη την διάρκεια της αναμέτρησης από την κερκίδα. Στα τελευταία λεπτά ο τεχνικός του Αστέρα εξ αιτίας της βροχόπτωσης είδε το ματς από τον πάγκο της Ευρυτανίας.


Ευρυτανικό δίδυμο
Την μικτή ομάδα της ΕΠΣ Ευρυτανίας κατέβασαν οι δυο ενωσιακοί προπονητές. Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος των νέων και ο Δημήτρης Αντωνίου των παίδων.


Οδηγίες από Βεργέτη
Ο εκ των άμεσων συνεργατών του κ. Τσιώλ Στάικος Βεργέτης καθοδήγησε τον Αστέρα από τον πάγκο.


Εκτός οι βασικοί
Από τον πάγκο παρακολούθησαν το ματς οι θεωρητικά βασικοί παίκτες του Αστέρα, οι οποίοι προπονήθηκαν προηγουμένως και έμειναν εκτός αποστολής. Δεν έπαιξαν οι: Μπαντής, Γεωργακόπουλος, Ρούσσης, Πιπίνης, Κοντοές, Ζησόπουλος, Λισγάρας, Μπαρτολίνι, Ναβάρο, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Κάφα, Τσαμπούρης και Ζαραδούκας, ενώ για την Παρασκευή μετατίθεται το ντεμπούτο των Μπαράλες και Χουάνμα.

Διάθεση από τους 20χρονους διεθνείς

 












Πριν από μια ημέρα ενσωματώθηκαν στην αποστολή του Αστέρα οι δυο διεθνείς παίκτες της εθνικής νέων, που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο κύπελλο νέων κάτω των 20 Τουρκίας. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης (Φωτογραφία Αριστερά) φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού και έπαιξε στο κέντρο της άμυνας και ο φορ Τάσος Μπακασέτας (Φωτογραφία Δεξιά) έπαιξε στην επίθεση σκοράροντας δυο γκολ και από αυτόν ξεκίνησε το άλλο γκολ της ομάδας του.

Δοκιμάστηκαν Φούκας & Λέρης

 












Στο τελευταίο 20λεπτο του ματς έπαιξαν με τον Αστέρα Τρίπολης δυο Ευρυτάνες ποδοσφαιριστές, που περνούν από το «μικροσκόπιο» του Σάκη Τσιώλη. Στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο 17χρονος μπακ του Αγίου Προκοπίου Αποστόλης Φούκας (Φωτογραφία Αριστερά) και στο αριστερό άκρο της άμυνας έπαιξε ο 18χρονος Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία Δεξιά) της Μυρίκης. Ο τελευταίος αγωνίζεται συνήθως στο δεξί άκρο του κέντρου και πρώτη φορά παίζει σαν αριστερό μπακ.



Α΄ Μέρος

Τραυματισμός «Ντό»


Στο 5ο λεπτό ο αριστερός μπακ της ΕΠΣΕ Βασίλης Ντότσικας βγήκε εκτός γηπέδου εξ αιτίας τραυματισμού. Οι Ευρυτάνες έπαιξαν για 5 λεπτά με παίκτη λιγότερο και μέχρι να «ζεσταθεί» ο αναπληρωματικός Άγγελος Παχής (Φωτογραφία).


Ευκαιρίες και γκολ
Ο Αστέρας έχοντας καλή απόδοση στο πρώτο μέρος δημιούργησε ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Στέλιου Μεριγκούνη και σκόραρε και τα 3 νικητήρια τέρματα.

Με «Μπάκα» & Σέτι


Στο 12ο λεπτό ο Αστέρας προηγήθηκε μετά από ασθενή απόκρουση σε σουτ του Μπακασέτα ο Αργεντινός Σεμπάστιαν Σέτι (Φωτογραφία) από κοντά έκανε το 0-1. Στο 18΄ ο Λάζαρος Βελισσάρης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τάσος Μπακασέτας με κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο γκολ των Αρκάδων. Στο 25ο λεπτό μετά από την σωτήρια απόκρουση πάνω στην γραμμή του Σπύρου Ξαγάρα σε σουτ του Μουνάφο Όρτα (Ο μοναδικός νεοαποκτηθείς που αγωνίστηκε) ο Μπασέτας σκόραρε για 2η φορά στο ματς (0-3).






Ακυρώθηκε τέρμα του Γκαϊδατζή


Για δεύτερη φορά (Είχε ακυρωθεί τέρμα του και στο ματς με τον ΠΑΣ) στο Καρπενήσι ακυρώνεται γκολ του 19χρονου Νίκου Γκαϊδατζή ως οφσάιντ. Στο 11ο λεπτό ο φορ του Αστέρα σκόραρε μετά από μπαλιά του Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο 1ος βοηθός Λάμπρος Κολοκώτσιος είχε σηκωμένη την σημαία του και ακύρωσε το τέρμα του Αστέρα.

Από στημένα η ΕΠΣΕ

 












Η μικτή ομάδα της ΕΠΣΕ πάτησε δυο φορές περιοχή και απείλησε από στημένες φάσεις Στο 9ο λεπτό ο Λαδάς έβγαλε δύσκολα το φάουλ του Δημήτρη Κουρλού (Φωτογραφία Αριστερά) και 12 λεπτά αργότερα μπλόκαρε σταθερά χτύπημα φάουλ του Μπακαλίδη (Φωτογραφία Δεξιά).


Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Μπακασέτας έδωσε στον Ουρτάδιο, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ από καλή θέση που πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μεριγκούνη.
5΄: Σουτ του Μπακασέτα εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
9΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κουρλού από καλή θέση απέκρουσε δύσκολα ο γκολκίπερ Λαδάς από την δεξιά του γωνία.
9΄: Ο Βελισσάρης έκανε την προσπάθεια από αριστερά, σέντραρε και το κοντινό σουτ του Μουνάφο μπλόκαρε ο Μεριγκούνης.
12΄: Ο Μπακασέτας πλαγιοκόπησε από αριστερά έκανε την σέντρα-σουτ, ο Μεριγκούνης απέκρουσε προσωρινά και ο Σέτι στην επαναφορά με σουτ στην δεξιά γωνία της μικτής έκανε το 0-1.
18΄: Ο Βελισσάρης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Μπακασέτας στο δεύτερο δοκάρι χωρίς πίεση με κεφαλιά στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας πέτυχε το 0-2.
20΄: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο πορτιέρο του Αστέρα.
25΄: Ο Γκαϊδατζής σέντραρε από δεξιά, ο Μουνάφο σούταρε από κοντά, ο Ξαγάρας απέκρουσε στην γραμμή και στην συνέχεια ο Μπακασέτας από κοντά με σουτ διαμόρφωσε από νωρίς ο τελικό 0-3.

Β΄Μέρος

Κοντά στο γκολ
Στα πρώτα κιόλας λεπτά του β΄ μέρους ο Άλεξ Μπακαλίδης λίγο έλλειψε να πετύχει το γκολ για τους Ευρυτάνες. Πλάσαρε ελάχιστα άουτ μετά από έξοχη ατομική προσπάθεια.


Κινητικός ο Αστέρας
Την υπεροχή στο δεύτερο 30λεπτο είχε ξανά ο Αστέρας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σκοράρει άλλο τέρμα.

Ευκαιρίες Ουρτάδο-Γκαϊδατζή


Στο 36ο λεπτό ο Πολ Ουρτάδο (Φωτογραφία) σούταρε από καλή θέση μόλις άουτ και 41ο λεπτό ο Νίκου Γκαϊδατζή πλάσαρε ελάχιστα άουτ από κοντά . Αυτές ήταν οι καλύτερες στιγμές των Αρκάδων στο δεύτερο μέρος.



Οι καλύτερες φάσεις
34: Ο Μπακαλίδης έκανε την κούρσα από αριστερά και πλάσαρε από ευνοϊκή θέση διαγώνια στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της δεξιάς γωνίας του Αστέρα.
36΄: Ο Κοτάτης έκανε την μπαλιά και ο Ουρτάδο, σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μεριγκούνη.
41΄: Ο Κουρμπέλης έβγαλε την μπαλιά από αριστερά και το πλασέ του Γκαϊδατζή πλάσαρε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
45΄: Ο Βελισσάρης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Κουρμπέλη από κοντά πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Ρεσίτη.
47΄: Ο Κουρμπέλης έκανε την μακρινή μπαλιά για τον Κοτάτη, που σούταρε διαγώνια έξω από το δεξί δοκάρι της ΕΠΣΕ.
49΄: Δυνατό σουτ του Γογωνά μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο πορτιέρο της ΕΠΣΕ.

Γ΄ Μέρος

Χάθηκε η συνοχή
Με τις πολλές αλλαγές και δοκιμές μικρών παικτών η συνοχή του Αστέρα χάθηκε και η ομάδα δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό. Αρκετοί νεαροί πήραν το «βάπτισμα του πυρός».

Επικίνδυνοι οι Ευρυτάνες


Η μικτή παίζοντας και αυτή με πολλές αλλαγές και χωρίς άγχος είχε αρκετά καλή απόδοση και δημιούργησε ευκαιρίες για να σκοράρει. Ο Κώστας Κουτσουπιάς (Φωτογραφία) απείλησε από στημένο.



Ξεχώρισαν 2


Άλεξ Μπακαλίδης και Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία) ήταν οι ποδοσφαιριστές της μικτής, που ξεχώρισαν με την απόδοση τους, ενώ αρκετά καλή παρουσία είχαν και άλλοι συμπαίχτες τους.

Οι καλύτερες φάσεις
66΄: Ο Καλύβας έκανε σέντρα από αριστερά και η κεφαλιά του Μπακαλίδη από καλή θέση πέρασε πάνω από την εστία του Παπουτσή.
77΄: Ο Μαυρέάς έκανε την σέντρα-σουτ από δεξιά και ο Ρεσίτης απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.
81΄: Σουτ του Γιαννακόπουλου εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
87΄: Η ΕΠΣΕ κέρδισε έμμεσο, ο Κρασιάς έστρωσε στον Κουτσουπιά, που σούταρε χαμηλά με τον πορτιέρο του Αστέρα να πέφτει και να μπλοκάρει στην δεξιά του γωνία.

Συνθέσεις Ομάδων

Μικτή Ευρυτανίας (Γιώργος Χρυσαφόπουλος & Δημήτρης Αντωνίου): Μεριγκούνης(43΄ Ρεσίτης), Ξαγάρας(43΄ Αντωνίου), Ντότσικας(10΄ λ.τρ. Παχής, 61΄ Αρκουμάνης), Πασσάς(61΄ Καλύβας), Ντουφεκιάς(51΄ Πάτρου, 75΄ Κουτσουπιάς), Ζαραβέλης(61΄ Καρατσίκης), Κρίντας(43΄ Χρυσαφόπουλος), Γενιτσαρόπουλος Α.(43΄ Αθανασόπουλος), Μπακαλίδης(71΄ Γιαννακόπουλος), Κουρλός(61΄ Τσιλιμέκης), Σιταράς(43΄ Κρασιάς)

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Λαδάς(48΄ Παπουτσής), Κουρμπέλης(54΄ Καρυδόπουλος), Καστριτσέας(61΄ Μαυρέας), Γογωνάς(71΄ Φούκας), Κυριακόπουλος(31΄ Κοτάτης), Σέτι(61΄ Αλεξόπουλος), Βελισσάρης(71΄ Λέρης), Μπακασέτας(51΄ Τσιώλης), Ουρτάδο(61΄ Κοννιάτης), Μουνάφο(51΄ Τογρού), Γκαϊδατζής(61΄ Μιχαήλος)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος