Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Μεγάλο Χωριό-Sporting B.C. 29-70

Νίκη-πρόκριση πανηγύρισε ο Sporting B.C., ο οποίος ήταν αρκετά ανώτερος από το Μεγάλο Χωριό, κερδίζοντας το με διαφορά 41 πόντων και συγκεκριμένα με 70-29.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Παρασκευή 7/6 και ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Άρχισε στις 7 και ήταν ο τελευταίος αγώνας όσον αφορά την φάση των ομίλων.
Το Μεγάλο Χωριό ήταν ανταγωνιστικό μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου βρισκόταν κοντά στο σκορ. Στην συνέχεια η απόδοση του έπεσε και οδηγήθηκε στην συντριβή. Τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου χωρίς καμία νίκη, καταφέρνοντας παρόλα αυτά να έχει στα περισσότερα παιχνίδια αξιοπρεπή παρουσία.
Ο Sporting ήταν η ομάδα, η οποία είχε το βαθμολογικό ενδιαφέρον και με κορυφαίο τον Μιχάλη Χατζή πέτυχε τον στόχο του. Διατηρήθηκε στις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και την φετινή σαιζόν. Η ομάδα του Αλέξη Αρκουμάνη μετά το πρώτο 10λεπτο επέβαλλε τον ρυθμό της, παίζοντας και καλό μπάσκετ σε γενικές γραμμές.
Ο Sporting αντιμετωπίζει στους «8» το Είθισται, ενώ το Μεγάλο Χωριό ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του.

Από 50 έγιναν 20
Το πρώτο 20λεπτο παρακολουθήθηκε περίπου από 50 θεατές. Η επανάληψη δεν παρουσίαζε κάποιο ενδιαφέρον και έτσι οι φίλαθλοι έπεσαν στους 20 σε συνδυασμό με την διεξαγωγή του τελικού της Α1΄.




Ήθελε +12
Για να προκριθεί ο Sporting θα έπρεπε να επικρατήσει μια διαφορά 12 πόντων. Η 3η του 2ου Ομίλου Μακρακώμη είχε +35 και οι Καρπενησιώτες +33. Τελικώς τα κατάφεραν εύκολα και προκρίθηκαν ως οι δεύτεροι καλύτεροι τρίτοι.

Χωρίς τον προπονητή-Με πολιτικά ο Γ. Αρκουμάνης














Για πρώτη φορά απουσίαζε ο τεχνικός των νικητών Γιάννης Χαλκιάς. Στον πάγκο βρέθηκε ο τραυματίας πλέι μέικερ Γιώργος Αρκουμάνης. Από την άλλη πλευρά σημαντικό χρόνο συμμετοχής πήρε ο προπονητής Χριστόφορος Τσιάκαλος, που πέτυχε 2 πόντους.


Σαρωτικός ο Χατζής


Και σε αυτό το παιχνίδι ο φόργουορντ Μιχάλης Χατζής πήρε την ομάδα του στις «πλάτες» του. Σκόραρε συνολικά 24 πόντους, σημειώνοντας και 1 τρίποντο. Με 80 πόντους σε 4 παιχνίδια ο Ναυπακτιώτης ήταν ο πρώτος σκόρερ του 3ου Ομίλου. Πολύ καλή εμφάνιση για τον σέντερ Πάνο Κρουστάλλη, που είχε 18. Τρίτος στο σκοράρισμα ο γκάρντ Βαγγέλης Λελούδης, που είχε 10 με 2 τρίποντα, βρίσκοντας τον δρόμο προς το καλάθι στο τελευταίο 10λεπτο.

Έμειναν χωρίς νίκη
Οι Μεγαλοχωρίτες μαζί με το Γενικό Λύκειο ήταν η μοναδική ομάδα, η οποία αποχαιρέτησε το τουρνουά χωρίς κάποια νίκη. Παράλληλα οι 70 πόντοι αποτελούν την χειρότερη αμυντική τους επίδοση στην διοργάνωση, ενώ συνολικά πέτυχαν 141 σε 5 ματς.

Στους 7 ο Γεωργαλής

 












Για άλλο ένα ματς κανένας μπασκετμπολίστας του Μεγάλου Χωριού δεν ξεπέρασε τους 10 πόντους. Ο 18χρονος Ντίνος Γεωργαλής σημείωσε 7 με 1 τρίποντο και τον ακολούθησε στους 6 ο ξανά μαχητικός Ηλίας Αποστόλου.

Και τώρα Είθισται
Στην διασταύρωση 1-8 ο Sporting θα «κοντραριστεί» με το Είθισται Café στα προημιτελικά. Πέρυσι είχε γνωρίσει την ήττα στην παράταση στα ημιτελικά από την ίδια ομάδα, που ονομαζόταν τότε Cinema.

Μπροστά με 1














Αναγνωριστική σημασία είχε το πρώτο 10λεπτο. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 1 πόντο και συγκεκριμένα με 9-10. Ο Μιχάλης Χατζής και ο Κώστας Θάλλας έκαναν το 0-4, με τον Ντίνο Γεωργαλή να κάνει το 2-4. Με 1/2 βολές του Πάνου Γαλανού και δίποντο του Χριστόφορου Τσιάκαλου «γράφτηκε» το 4-5. Ο φόργουορντ Θάλλας σκόραρε ξανά, για να απαντήσει ο Ηλίας Καλαντζής (6-7). Με τρίποντο του Νίκου Λιάπη (Φωτογραφία αριστερά) με ταμπλό το Μεγάλο Χωριό προηγήθηκε για πρώτη φορά με 9-7. Ο Πάνος Κρουστάλλης είχε 1/2 βολές και ο πιτσιρικάς Νίκος Καραγκούνης (Φωτογραφία δεξιά) έβαλε με λέι απ μπροστά την ομάδα του στο σκορ με 9-10. Ο Νίκος Λιάπης έκανε τάπα στον Πάνο Γαλανό, αλλά δέχτηκε λίγες επιθέσεις μετά «στοπ» από τον Πάνο Κρουστάλλη.



 
Πήρε την διαφορά














Με ένα επιμέρους σκορ 18-6 οι παίχτες του Sporting έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 13 (15-28). Ο Ηλίας Αποστόλου έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του με 11-10. Ο Πάνος Γαλανός με ωραία προσπάθεια και ο Χατζής με δίποντο διαμόρφωσαν το 11-14. Το σερί έφτασε το 8-0 με δίποντα των Κρουστάλλη και Χατζή, προτού μειώσει σε 13-18 ο Κώστας Μαντζιούτας. Από ωραία ασίστ του Λαθύρη ο Χατζής πέτυχε το 13-20, ενώ με 2/2 βολές των Γαλανού και Θάλλα σημειώθηκε το 13-24. Με δίποντα των Αποστόλου (Έβαλε ωραίο καλάθι) και Κρουστάλλη (Φωτογραφία αριστερά) το σκορ ανέβηκε στο 15-26. Με Jump shot o Μιχάλης Χατζής διαμόρφωσε το σκορ ημιχρόνου (15-28). Με τάπα σταμάτησε τους Νίκο Καραγκούνη και Ηλία Σαπούνη ο Γιώργος Γκορόγιας (Φωτογραφία δεξιά), αλλά και ο Γιάννης Λαθύρης τον Κώστα Μαντζιούτα.

 
Σαρωτικός Sporting


Επέβαλλε τον ρυθμό του και στο τρίτο δεκάλεπτο ο Sporting, φτάνοντας το σκορ στο 27-48. Ο Πάνος Κρουστάλλης και ο Ηλίας Αποστόλου με 2/2 βολές βρήκαν στόχο (17-30), ενώ με ωραίο σουτ ο Θάλλας (Φωτογραφία) στο τέλος του χρόνου έφερε την διαφορά στους 15 για το 17-32.  Με δίποντο του Χατζή, 1/2 βολές το ίδιου και 4 συνεχόμενους πόντους του Κρουστάλλη έγινε το 17-39. Το σερί έφτασε στο 11-0 με δίποντο του Χατζή. Ακολούθησε δίποντο και τρίποντο του Ντίνου Γεωργαλή (22-41). Ο Κρουστάλλης σκόραρε ξανά, ο αρχηγός του Μεγάλου Χωριού Κώστας Μαντζιούτας είχε 1/2 (23-43). Με 1/2 βολές του Χατζή και γκολ-φάουλ του σέντερ Κρουστάλλη(αλλά άστοχη βολή) πραγματοποιήθηκε το 23-46. Ο Γαλανός «έγραψε» το 23-48 και εν συνεχεία ο Κώστας Μαντζιούτας το 25-48. Ο Νίκος Μαντζιούτας με πολύ ωραίο δίποντο μείωσε και άλλο σε 27-48, έχοντας στο τέλος το Μεγάλο Χωριό σερί 4-0.


Υπόθεση Λελούδη


20-2 ήταν το σκορ του τέταρτου δεκαλέπτου. Ο Βαγγέλης Λελούδης (Φωτογραφία) σκόραρε τους 10 από τους 20 πόντους των νικητών, ενώ το Μεγάλο Χωριό σημείωσε μόλις 2 πόντους. Ο Λελούδης με τρίποντο και ο Χατζής με έμμεσο τρίποντο από καλάθι και φάουλ κάνανε το 27-54. Ο Βαγγέλης Λελούδης με δίποντο και ο Πάνος Κρουστάλλης με παλικαρίσιο καλάθι ανέβασαν την διαφορά στο +31 (27-58). Ο Χατζής διεύρυνε το σερί στο 13-0, σκοράροντας με τρίποντο (27-61), ενώ ο Νίκος Λιάπης πέτυχε το μοναδικό καλάθι των ηττημένων στο τέταρτο δεκάλεπτο για το 29-61. Με δίποντα των Χατζή και Καραγκούνη το σκορ έγινε 29-65. Ενώ ο 22χρονος Λελούδης συνέχισε απτόητος και με δίποντο αρχικά και με τρίποντο εν συνεχεία «έγραψε» το τελικό 29-70.


Εκτός ο αρχηγός 


Συμπλήρωσε 5 φάουλ και αποβλήθηκε ο αρχηγός του Μεγάλου Χωριού Κώστας Μαντζιούτας 9:07 πριν την λήξη του αγώνα.

Διαιτητές:Τάσος Καδάς & Βασίλης Δόσης

Τα δεκάλεπτα
9-10, 15-28, 27-48, 29-70

Συνθέσεις Ομάδων


Μεγάλο Χωριό (Κώστας Μαντζιούτας): Γκορόγιας Γ., Μαντζιούτας Ν. 2, Τσιάκαλος 2, Μαντζιούτας Κ. 5, Αποστόλου 6, Σκαρπής, Λιάπης 5(1), Γεωργαλής 7(1), Καρίπης, Καλαντζής 2

Sporting (Αλέξης Αρκουμάνης): Σαπούνης, Λαθύρης, Καραγκούνης 4, Γαλανός 6, Λελούδης 10(2), Κρουστάλλης 18, Χατζής 24(1), Αρκουμάνης Α., Θάλλας 8























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος