Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Είθισται Café B.C.-Sporting B.C. 50-39

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι που κυριάρχησε η δύναμη το Είθισται πήρε δίκαια την πρόκριση στα ημιτελικά, επικρατώντας του Sporting με 50-39. Το Είθισται «σφράγισε» το 4ο και τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά της Παρασκευής.
Ο 4ος και τελευταίος προημιτελικός του 3ου τουρνουά μπάσκετ καλαθοσφαίρισης διεξήχθη την Τετάρτη 12 Ιουνίου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 8 το βράδυ. Περίπου 130 με 140 άτομα των παρακολούθησαν, ενώ αρκετοί αποχώρησαν στο δεύτερο μέρος.
Το Είθισται Café των Άγγελου Σαμαντά και Δημήτρη Λερογιάννη χωρίς να βρεθεί στην καλύτερη του μέρα και κάνοντας αρκετά λάθη είχε τις λύσεις να σκοράρει σε κρίσιμα χρονικά σημεία και να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για την 4αδα. Η ομάδα έπαιξε ξανά αρκετά καλά στην άμυνα και κράτησε τον αντίπαλο χαμηλά στο σκορ, όμως στο επιθετικό κομμάτι οι τακτικοί και οι συνδυασμοί δεν απέδωσαν αυτή την φορά. Ωστόσο η λύση ήρθε από τον πάγκο και από τον Χρήστο Κατσίκα, που σκόραρε 13 πόντους.
Ο Sporting του Αλέξη Αρκουμάνη ήταν αρκετά ψυχωμένος και μαχητικός στο νοκ-άουτ ματς. Διατηρήθηκε κοντά στο σκορ μέχρι τα μισά της 4ης περιόδου, όπου τότε «εγκλωβίστηκε» και δεν σκόραρε, μένοντας αρκετά πίσω. Οι «βυσσινί» για περίπου 35 λεπτά παίζοντας καλή άμυνα έβρισκαν τις προϋποθέσεις και ακολουθούν τον αντίπαλο σε απόσταση αναπνοής. Η ομάδα φέτος δεν κατάφερε να φτάσει στα ημιτελικά ωστόσο και η δεύτερη παρουσία της στο τουρνουά ήταν θετική.

Οι φίλαθλοι
Περισσότεροι φίλαθλοι παρακολούθησαν τον τελευταίο ημιτελικό του τουρνουά μπάσκετ σε σχέση με αυτόν μεταξύ Φαλάρων και Κρέντης. Περίπου 130 με 140 βρέθηκαν στο κλειστό, όμως αρκετοί αποχώρησαν στο δεύτερο μέρος εξ αιατίας του 3ου τελικού της Α1 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναικό.


Η μάχη των πάγκων














Πολύ καλό κοουτσάρισμα έκανε ο Γιάννης Χαλκιάς του Sporting, ο οποίος αρκετές φορές ακολουθούσε και τις οδηγίες του έμπειρου Μιχάλη Χατζή. Ο Χαλκιάς είχε σφυρίξει τον απογευματινό προημιτελικό και στον βραδινό εκτέλεσε χρέη προπονητή. Το Είθισται καθοδήγησε στην 6η του νίκη στο τουρνουά σε ισάριθμους αγώνας  ο Θανάσης Γιαννόπουλος.



13-12













Για τους νικητές ο φόργουορντ Χρήστος Κατσίκας έπαιξε κομβική σημασία σκόραρε 13 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Πέτυχε αρκετά καλάθια με jump shoot και διατηρούσε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Στους 12 ακολούθησε ο γκάρντ Ίγκλι Οσμενάϊ, ο οποίος πέτυχε και 2 τρίποντα. Τα 3ποντα ήταν και οι πρώτοι 6 πόντοι του στο παιχνίδι.




Πολλές λύσεις
Το Είθισται και σε αυτό το ματς είχε αρκετές λύσεις στο σκοράρισμα, δείχνοντας ότι είναι ομάδα συνόλου και δεν στηρίζεται στην ικανότητα 1-2 παικτών.

Ξεχώρισε ο Κρουστάλλης


Το καλύτερο φετινό του ματς στο τουρνουά έκανε ο σέντερ του Sporting Πάνος Κρουστάλλης, ο οποίος σκόραρε 14 πόντους. Στους 10 ακολούθησε ο φόργουορντ Μιχάλης Χατζής.

Ντεμπούτο Αρβανίτη


Ο Πάνος Αρβανίτης αγωνίστηκε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης και έκανε ντεμπούτο στο τουρνουά. Στο 2ο τουρνουά είχε αγωνιστεί με τον Άτλαντα, ωστόσο φέτος έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού που αντιμετώπισε τους προηγούμενους μήνες.


Χαμηλό σκορ
Το χαμηλότερο σκορ και των 4 ημιτελικών είναι το 50-39. Οι δυο ομάδες έπαιξαν δυνατά, ωστόσο είχαν και αρκετές άστοχες προσπάθειες. Παρά τις προσδοκίες δεν αντάμειψαν το κοινό με όμορφο μπάσκετ.

Επανάληψη του περσινού ημιτελικού
Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν στο περσινό ημιτελικό του 2ου τουρνουά μπάσκετ. Τότε το Cinema B.C. (Νυν Είθισται Café B.C.) επικράτησε του Sporting στην παράταση σε μια αναμέτρηση «θρίλερ» με 57-51.

Υποχώρησε φέτος
Εκτός 4αδας έμεινε φέτος ο Sporting και δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και να φτάσει ξανά στις πρώτες θέσεις. Πέρυσι ήταν 4ος, έχοντας στο ρόστερ τον Νικόπουλο (Άτλαντας), τον Ξαγάρα (Πρωτέας) και τον Καμπερίδη (ΤΕΙ Καρπενησίου).

0-0  για 3.5 λεπτά
«Κόλλησαν» στο μηδέν οι δυο ομάδες, αφού το πρώτο καλάθι μπήκε 6.33 πριν το τέλος του 10λεπτου. Οι αθλητές των ομάδων δεν βρήκαν στόχο στα πρώτα λεπτά του ματς και μπήκαν αρκετά «κρύοι».


Πρωταγωνίστριες οι άμυνες
Χαμηλά στο σκορ έμειναν οι ομάδες και πρωταγωνίστησε το αμυντικό κομμάτι και όχι το επιθετικό. Το Είθισται χάρης σε ένα καλό διάστημα που σκόραρε διαδοχικά πήρε προβάδισμα 4 πόντων. Ο Πάνος Κρουστάλλης μετά το κακό ξεκίνημα των ομάδων άνοιξε το σκορ. Το Είθισται ανέβασε στροφές και με ένα σερί 8-0 έκανε την ανατροπή για το 8-2 χάρης σε δίποντο του Δημήτρη Σταμάτη, ωραία προσπάθεια και όμορφο τελείωμα του Ταξιάρχη Κουτρομάνου και δυο δίποντα (Το ένα με λέι άπ στην «πλάτη» της άμυνας) του Χρήστου Κατσίκα. Ο Κώστας Θάλλας με 1/2 βολές και ο Δημήτρης Λερογιάννης με δίποντο διαμόρφωσαν το 10-3. Με γκολ-φάουλ του Πάνου Κρουστάλλη στην εκπνοή και εύστοχη βολή το Sporting μείωσε στο 10-6.





+7














Το Είθισται διατηρήθηκε μπροστά στο σκορ, ελέγχοντας τον ρυθμό του παιχνιδιού. Ο Sporting σκόραρε ξανά κοντά από το καλάθι με τον Κρουστάλλη. Και σε αυτό το 10λεπτο οι ομάδες πήγαν κατά κύριο λόγο σε κοντρόλ επιθέσεις, εξαντλώντας όλο τον χρόνο των 24 δευτερολέπτων. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος έκανε το μπάσιμο και τελείωσε με λέι άπ για το 12-6 και το double skor. Ο Γιώργος Αρκουμάνης με δίποντο και ο Πάνος Κρουστάλλης με κοντινό καλάθι έπειτα από έξοχη ασίστ του Μιχάλη Χατζή μείωσαν στο 12-10. Ο Άγγελος Σαμαντάς (Φωτογραφία Αριστερά) στο τέλος του χρόνου με ψύχραιμο σουτ έξω από τα 6.25 έκανε το 15-10. Ο Γιώργος Αρκουμάνης με μακρινό σουτ και ο Μιχάλης Χατζής με 1/2 ελεύθερες βολές μείωσαν στο 15-13. Ο Ίγλι Οσμέναϊ με τρίποντη «βόμβα» και ο Θανάσης Ζαγκότσης με δίποντο ανέβασαν την διαφορά στους 7 και στο 20-13. Ο Πάνος Κρουστάλλης με καλάθι στο τέλος του χρόνου,  ο Θανάσης Ζαγκότσης με 1 στις 2 βολές και ο Δημήτρης Λερογιάννης επίσης με 1/2 βολές έκαναν το 22-15. Ακολούθησε όμορφο καλάθι του Γιάννη Λαθύρη (Σκόραρε για πρώτη φορά στο τουρνουά) και δίποντο του Δημήτρη Λερογιάννη (Φωτογραφία Δεξιά) στην εκπνοή του χρόνου για το 24-17. Ο Θανάσης Ζαγκότσης του Είθισται με όμορφη τάπα ανέκοψε τον Κώστα Θάλλα του Sporting.



Αποχώρησε ο Γ. Αρκουμάνης


Ο πλέι μέικερ του Sporting Γιώργος Αρκουμάνης αποχώρησε τραυματίας 2.06 πριν την ολοκλήρωση του δεύτερου δεκαλέπτου. Ο αθλητής αντιμετώπιζε από το προηγούμενο διάστημα σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού, ωστόσο ρίσκαρε και αγωνίστηκε. Το κενό του κλήθηκε να καλύψει ο ταχύτατος δεύτερος πλέι μέικερ της ομάδας Ηλίας Σαπούνης, που περιορίστηκε στο αμυντικό κομμάτι.




Προβάδισμα για το Είθισται


Με επιμέρους σκορ 8-10 ολοκληρώθηκε η 3η περίοδος, η οποία ούτε και αυτή ήταν παραγωγική. Μπορεί οι «βυσσινί» να ισοφάρισαν προσωρινά χάρης το καλό τους ξεκίνημα, όμως η συνέχεια άνηκε και πάλι στο Είθισται που βρήκε την ευκαιρία να πάρει ξανά την πρωτοπορία. Ο Sporting μπήκε ανεβασμένος στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε στην ισοφάριση με ένα σερί 7-0. Πρώτα ο Μιχάλης Χατζής (Φωτογραφία) με δίποντο και στην συνέχεια ο Βαγγέλης Λελούδης με τρίποντο και ο Κώστας Θάλλας με σουτ από μακρινή απόσταση ισοφάρισαν στο 24-24. Ο Χρήστος Κατσίκας με jump shoot και ο Ίγκλι Οσμενάϊ με νέο τρίποντο έβαλαν μπροστά την ομάδα του με 29-24. Ακολούθησαν 1/2 βολές του Μιχάλη Χατζή και του Άγγελου Σαμαντά για το 30-25. Ο Πάνος Γαλανός έκανε το μπάσιμο και μείωσε σε 30-27 και ο Άγγελος Σαμαντάς με τον ίδιο τρόπο με δίποντο έκανε το 32-27.





«Καθάρισε» με Κατσίκα-Ίγκλι


Το Είθισται «καθάρισε» την νίκη χάρης τις προσπάθειες του Χρήστου Κατσίκα και του Ίγκλι Οσμενάϊ. Ο Sporting διεκδικούσε μέχρι τα τελευταία λεπτά την ανατροπή, όμως δεν έφταναν οι προσπάθειες μόνο του Κρουστάλλη και του Χατζή. Το 4ο 10λεπτο άρχισε με jump shot του Χρήστου Κατσίκα και δίποντο του Μιχάλη Χατζή για το 34-29. Εν συνεχεία με 1/2 βολές του Άγγελου Σαμαντά και 1/2 βολές του Πάνου Γαλανού το σκορ έγινε 35-30. Ο Δημήτρης Σταμάτης (Φωτογραφία) στην εκπνοή του χρόνου με μια όμορφη ατομική προσπάθεια και ένα εντυπωσιακό ανάποδο λέι άπ πέτυχε το καλάθι του ματς για το 37-30. Ο Ίγκλι Οσμενάϊ με λέι άπ και ο Μιχάλης Χατζής με προσωπική προσπάθεια έκαναν το 39-32. Με 1/2 ελεύθερες βολές του Ίγκλι Οσμενάϊ και δίποντο του Μιχάλη Χατζή έγινε το 42-34. Η διαφορά ήρθε για πρώτη φορά σε δηψίο αριθμό και στο +10 με το καλάθι του Ίγκλι Οσμενάϊ για το 44-34. Ακολούθησε δίποντο του Πάνου Κρουστάλλη, ½ βολές του Ταξιάρχη Κουτρομάνου και καλάθι και φάουλ του Πάνου Κρουστάλλη (Εύστοχη βολή) για το 45-39. Ο Χρήστος Κατσίκας με δίποντο και με 1/2 βολές έκανε το 48-39. Τους τελευταίους πόντους για το 50-39 πέτυχε ο Άγγελος Σαμαντάς με δυο έυστοχες ελεύθερες βολές.



Δεν μέτρησε το καλάθι


Στην εκπνοή του παιχνιδιού ο Κώστας Χειλάς (Φωτογραφία) γνωστός και ως «Τακαρέλ» πέτυχε καλάθι με λέι απ, ωστόσο το παιχνίδι είχε τελειώσει και το καλάθι δεν μέτρησε. Ο Χειλάς απογοητεύτηκε από την απόφαση των διαιτητών και γραμματείας να μην μετρήσει το καλάθι του.




5 φάουλ ο Λελούδης


00.44 πριν το τέλος του παιχνιδιού ο γκάνρτ του Sporting Βαγγέλης Λελούδης αποχώρησε από το ματς έχοντας κάνει το 5ο του φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
10-6, 24-17, 32-27, 50-39

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας-Δημήτρης Κουρλός-Γιάννης Δροσίνης

Συνθέσεις Ομάδων

Είθισται Café B.C. (Άγγελος Σαμαντάς & Δημήτρης Λερογιάννης): Ζαγκότσης 3, Χειλάς, Κουτρομάνος 5, Βλάχος, Κατσίκας 13, Οσμενάϊ 12(2), Σαμαντάς 8(1), Σταμάτης 4, Αρβανίτης, Λερογιάννης 5

Sporting B.C. (Αλέξης Αρκουμάνης): Χατζής 10, Σαπούνης, Λαθύρης 2, Καραγκούνης, Γαλανός 3, Λελούδης 3(1), Κρουστάλλης 14, Αρκουμάνης Γ. 4, Αρκουμάνης Α., Θάλλας 3







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος