Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Η συνέντευξη τύπου των μελών της Εθνικής Ιορδανίας

Την Κυριακή 9/6 το μεσημέρι στις 12:30 παρουσία των τοπικών Μ.Μ.Ε., αλλά και υψηλών προσκεκλημένων πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ του Hotel Spa Montana η συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων της Εθνικής Ιορδανίας, που προετοιμάζεται στο Καρπενήσι.
Παραβρέθηκε σύσσωμη η αποστολή των Ασιατών (Τεχνικό Τιμ και αθλητές). Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρέσβης της Ιορδανίας στην Ελλάδα κ. Saker Malkawi και ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης, που καλωσόρισε τους διεθνείς στην πόλη μας. Παρών ήταν επίσης ο ιατρός κ. Μοχάμεντ Ταισίρ και ο επίσης ιατρός και πολιτευτής κ. Δημήτρης Καρατσίκης.
Συνέντευξη παραχώρησαν ο προπονητής Βαγγέλης Αλεξανδρής, το μέλος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Ιορδανίας και αρμόδιος για την Εθνική Ομάδα Ζουχαίρ Νασάρ (Zuhair Nassar) και ο αρχηγός της ομάδας Wesam Al-Sous (Γουεσάμ Αλσούς).  Ρόλο μεταφραστή είχε ο βοηθός προπονητή Γιάννης Λίβανος. Την εκδήλωση συντόνισε ο υπεύθυνος αθλητικών θεμάτων του ξενοδοχείου Γιώργος Λαθύρης, ο οποίος έκανε και το καλωσόρισμα στους παρευρισκομένους.

Τι δήλωσε ο καθένας σε γενικές γραμμές:

Βαγγέλης Αλεξανδρής (Προπονητής Εθνικής Ιορδανίας): «Οι χρονιές που ήρθα στο Καρπενήσι ήταν καταπληκτικές, έχω εμπιστοσύνη στους παίχτες μου»


Ο Έλληνας τεχνικός ξεκίνησε λέγοντας: «Καταρχάς να καλωσορίσουμε τον Πρέσβη της Ιορδανίας, που ήρθε να μας επισκεφτεί σε ένα πολύ ωραίο μέρος, το οποίος γνωρίζω πολύ καλά, γιατί κατά το παρελθόν για 5 συνεχόμενες περιόδους έχω έρθει και έχω προετοιμάσει μια ομάδα. Δεν λέω ότι είμαι προληπτικός, αλλά και οι 5 χρονιές που ήρθα ήταν καταπληκτικές. Ελπίζω το ίδιο να έχουμε και αυτήν την φορά με την Εθνική ομάδα της Ιορδανίας.»
Για το τεχνικό κομμάτι είπε: «Είναι αρκετά νεανική η ομάδα, βασικά στελέχη, τα οποία κατά το παρελθόν την οδήγησαν σε αρκετά υψηλές θέσεις στην 2η και στην 3η στους Πανασιατικούς απουσιάζουν. Εγώ όμως δεν φοβάμαι, γιατί γίνεται μια εξαιρετική δουλειά και σε αυτό το κομμάτι θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους συνεργάτες μου, την ομοσπονδία, η οποία αποδέχτηκε την πρόταση μας να έρθουμε στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Καρπενήσι σε ένα πολύ ωραίο μέρος, στο ξενοδοχείο Montana, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις, για να κάνεις μια σωστή προετοιμασία. Από μόνος μου βάζω υψηλούς στόχους στην καριέρα μου. Μπορεί αυτήν την στιγμή να μην είμαστε πλήρεις, μας λείπει ένας μόνο παίχτης, πιθανόν να έρθει πιθανόν και να μην έρθει. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά με την δουλειά, που κάνουνε ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο, που θα θέσουμε.»
Σε ερώτηση του κ. Ταισίρ αν μπορεί να γίνει ένα τουρνουά στο Καρπενήσι, κάτι που επιθυμεί και ο Δήμος Καρπενησίου ο 62χρονος τεχνικός απάντησε: «Και βέβαια υπάρχει αυτή η προοπτική. Έχουν γίνει φιλικοί αγώνες και στο συγκεκριμένο γήπεδο. Εμείς έχουμε όλη την καλή διάθεση, εφόσον κληθούμε σε ένα διεθνές φιλικό τουρνουά εδώ να δηλώσουμε συμμετοχή. Θα ήταν πολύ καλό για την Εθνική ομάδα της Ιορδανίας να μπορέσει να ανταγωνιστεί κάποιες ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου και από την Ασία και από την Ευρώπη κυρίως.»
Για το κλίμα στην Ιορδανία: «Είμαι πολύ λίγο καιρό στην Ιορδανία, με τον συνεργάτη μου τον κ. Λίβανο είμαστε μόνο 21 μέρες και είμαστε ενθουσιασμένοι. Πρώτον από την συμπεριφορά του κόσμου, από το επίπεδο του πολιτισμού, από την διάθεση, που έχει η ομοσπονδία, αλλά και τα παιδιά και όλοι να βελτιωθούν και να πάνε ένα βήμα παραπάνω. Θα είναι για μας πολύ μεγάλη ευκαιρία να έχουμε επαφή σαν Εθνική ομάδα με ομάδες υψηλού επιπέδου. Επικροτώ την πρόταση του Δημάρχου κ. Μπακογιάννη. Είμαι σίγουρος ότι και η ομοσπονδία θα θελήσει, διότι είναι ιδιαίτερα φιλέλληνες οι Ιορδανοί και θα είναι πολύ μεγάλη χαρά να συμμετάσχουν και να ανταγωνιστούν Εθνικές ομάδες εδώ.»

Ζουχαίρ Νασάρ (Εκπρόσωπος Ομοσπονδίας/Αρχηγός Αποστολής): «Ελπίζουμε τα αποτελέσματα να μας δικαιώσουν στο τέλος»


Τόνισε: «Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρέσβη της Ιορδανίας, που βρίσκεται κοντά μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Hotel Spa Montana και όλους τους υπευθύνους για την άνετη παραμονή μας και για όλα όσα προσφέρουν σε μας, για να έχουμε ότι χρειαζόμαστε. Θα ήθελα να σας παρουσιάσω τους καινούργιους μας προπονητές τον κ. Αλεξανδρή και τον κ. Λίβανο, να τους ευχαριστήσω για την δουλειά, που κάνουνε μέχρι τώρα. Πιστεύουμε με την δική τους καθοδήγηση η ομάδα θα δουλέψει και θα πάει πολύ καλύτερα. Προετοιμαζόμαστε για το Πανασιατικό πρωτάθλημα, που θα γίνει από τις 1 έως τις 11 Αυγούστου στις Φιλιππίνες. Έχουμε μια νεανική ομάδα, που έχει όρεξη για δουλειά και ελπίζουμε τα αποτελέσματα στο τέλος να μας δικαιώσουν.»

Γουεσάμ Αλσούς (Αρχηγός Εθνικής Ιορδανίας): «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ότι μπορούμε, έχουμε πολύ όρεξη για δουλειά»


Ο 30χρονος γκαρντ είπε: «Θέλω να καλωσορίσω και εγώ από την μεριά μου όλους εσάς και να ευχαριστήσω τους προπονητές κ.κ. Αλεξανδρή και Λίβανο, που μας φέρανε εδώ και για την δουλειά, που μας κάνουνε. Το ξενοδοχείο είναι ένα πολύ ωραίο μέρος, αισθανόμαστε σαν το σπίτι μας και έχουμε πολύ όρεξη να δουλέψουμε όσο το δυνατόν σκληρότερα γίνεται. Εγώ και οι συμπαίχτες μου είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ότι μπορούμε για να πάμε καλά στο Πανασιατικό πρωτάθλημα και του χρόνου να βρισκόμαστε στα γήπεδα της Ισπανίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.»

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος