Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΤΕΙ Καρπενησίου-Π.Α.Κ. 64-60

Σε ένα θεαματικό και αμφίρροπο παιχνίδι το ΤΕΙ ολοκλήρωσε με νίκη τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, λυγίζοντας πολύ δύσκολα την αντίσταση της Π.Α.Κ. με 64-60
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3/6 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 8 το βράδυ. Ήταν στα πλαίσια της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής του 2ου ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Γύρω στα 100 άτομα είδαν μια όμορφη, θεαματική και αμφίρροπη αναμέτρηση.
Το ΤΕΙ Καρπενησίου έκανε ντεμαράζ και επέστρεψε στο παιχνίδι, κάνοντας μεγάλη ανατροπή, έχοντας κορυφαίο τον πλέι μέικερ Τάσο Κάδα. Έκλεισε την πορεία του στο τουρνουά με μια νίκη, η οποία δεν είχε βαθμολογικό αντίκτυπο. Οι φοιτητές κυνηγούσαν συνέχεια το σκορ, βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και 15 πόντους, ωστόσο κατάφεραν στο τέλος να κάνουν την ανατροπή.
Η Π.Α.Κ. του Φώντα Ζαχαρόπουλου έκανε μια ακόμη πολύ καλή εμφάνιση στο τουρνουά, όμως έχασε στο τελευταίο 10λεπτο την νίκη. Η Ακαδημία έκανε εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο,  «βομβάρδιζε» από την περιφέρεια και πήρε προβάδισμα μέχρι και 15 πόντους. Στην συνέχεια η κούραση και τα φάουλ επέφεραν ένα «νεκρό» διάστημα στην 4η περίοδο και το ΤΕΙ πέρασε μπροστά με 13 πόντους. Οι «πράσινοι» έκλεισαν με μια νίκη στο γήπεδο απέναντι στην Παρέα και εάν βρίσκονταν σε άλλον όμιλο θα είχε ελπίδες για κάτι καλύτερο.
Οι δυο ομάδες ισοαβαθμούν στην 4η θέση έχοντας κάνει και οι δυο από δυο νίκες στο τουρνουά.

Στους 100
Γύρω στα 100 άτομα είδαν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του τουρνουά. Οι ομάδες αν και βαθμολογικά αδιάφορες προσέφεραν θέαμα.




Με οπαδούς στο πλευρό
Και οι δυο ομάδες και σε αυτό το ματς είχαν ένθερμους υποστηρικτές στο πλευρό τους. Πρόκειται για δυο ομάδες που κερδίζουν την μάχη της κερκίδας όλα τα χρόνια που αγωνίζονται στα τουρνουά του Δήμου.



Γιαννής-Ζαχαρόπουλος














Την ομάδα του ΤΕΙ καθοδήγησε από τον πάγκο ο Γιάννης Γιαννής, ενώ την Π.Α.Κ. ο προπονητής Φώντας Ζαχαρόπουλος. Ο δεύτερος έκλεισε τα 26 την ημέρα του αγώνα, ωστόσο οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να του κάνουν την νίκη για δώρο. Ο Ζαχαρόπουλος είχε δηλωθεί και σαν παίκτης, αλλά δεν αγωνίστηκε καθόλου.



Σόου από τάπες
Ούτε μια, ούτε δυο, ούτε τρεις αλλά 11 τάπες σημειώθηκαν στο ματς. Οι αθλητές των ομάδων έβαζαν «στόπ» σ τους αντιπάλους με θεαματικές τάπες. Σημειώθηκε ρεκόρ στον αριθμών ταπών σε όλα τα τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου.

Την άτυπη 4η θέση
Οι ομάδες ήταν βαθμολογικά αδιάφορες (Η Π.Α.Κ. είχε μαθηματικές ελπίδες αν κέρδιζε με +70), ωστόσο τα έδωσαν όλα και προσέφεραν μια άκρως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Η Π.Α.Κ. τερματίζει στην 4η θέση και το ΤΕΙ στην 5η θέση σε περίπτωσης τριπλής ισοβαθμίας και εφόσον η Παρέα ηττηθεί από την Μακρακώμη. Εάν η Παρέα κερδίσει την Μακρακώμη το ΤΕΙ τερματίζει 4ο και η Π.Α.Κ. 5η, αφού θα υπάρχει διπλή ισοβαθμία. 

29 ο Καδάς


Το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα του ΤΕΙ έκανε ο πλέι μέικερ Τάσος Καδάς. Ο αθλητής των «δασοπόνων» γύρισε μόνος του ματς σε κρίσιμα χρονικά σημεία, παίρνοντας την μπάλα στα χέρια του όταν αυτή «έκαιγε». Σκόραρε 29 πόντους, βάζοντας και 2 συνεχόμενα τρίποντα σε κομβικό σημείο. Στους 16 έμεινε ο σέντερ και δεύτερος σκόρερε της διοργάνωσης Σπύρος Ραχιώτης, που συνέλαβε και αυτός στην ανατροπή της ομάδας του.



Πρώτοι Σώκος-Πιπέρας

 












Εξαιρετικοί για ακόμη ένα ματς ήταν οι δυο παίκτες της Πανευρυτανικής Ακαδημίας. Ο σέντερ Γιώργος Σώκος σκόραρε 17 πόντους και ακολούθησε ο βραχύσωμος πλέι μέικερ Τόλης Πιπέρας με 16 πόντους και 1 τρίποντο.

Ο «τριποντάκιας» Λαθύρης


Ο Νίκος  Λαθύρης με το «φαρμακερό» του χέρι εκτέλεσε 4 φορές, σκόραρε έξω από τα 6.25 και πέτυχε 12 πόντους (Όλα στο πρώτο ημίχρονο).




Ντεμπούτο Τσολάκη


Ο νεαρός πλέι μέικερ Βασίλης Τσολάκης αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την ομάδα της Π.Α.Κ. Έκανε ντεμπούτο στο τουρνουά, παίζοντας ως αλλαγή στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Πιο δύσκολα φέτος
Το ΤΕΙ διπλασίασε τις νίκες του κόντρα στην Π.Α.Κ., έχοντας επικρατήσει και την περυσινή σαιζόν με 54-45 ξανά την τελευταία αγωνιστική.

Φουριόζοι οι «πράσινοι»
Εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο έκαναν οι «πράσινοι». Σκοράροντας αρκετά τρίποντα και παίζοντας γρήγορο μπάσκετ κυριάρχησαν κατά κράτος ,παίρνοντας σημαντική διαφορά. Η Π.Α.Κ. μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 0-7 χάρης σε δίποντο του Τόλη Πιπέρα, τρίποντο του Νίκου Λαθύρη και νέο κοντινό 2ποντο του Πιπέρα. Το ΤΕΙ μείωσε σε 4-7 με δίποντα του Τάσου Καδά και του Χρήστου Βγενόπουλου. Ακολούθησαν 1/2 βολές του Νίκου Ανδρέου, 2/2 βολές του Γιώργου Σώκου και δίποντο του ίδιου για το 4-12. Ο Σπύρος Ραχιώτης μείωσε με κοντινό καλάθι. Ο Νίκος Λαθύρης «όπλισε» ξανά και σκόραρε νέο τρίποντο και με δίποντο του Ανδρέου το σκορ έγινε 6-17. Ο Βασίλης Διομήδης μείωσε προσωρινά σε 8-17 και ο Τόλης Πιπέρας με νέο τρίποντο ανέβασε την διαφορά στους 12 για το 8-20. Ακολούθησαν 2/2 ελεύθερες βολές του Τάσου Καδά, 1/2 βολές του Γιώργου Καμπερίδη και δίποντο του Σπύρου Ραχιώτη για το 13-20. Ο Γιάννης Χαλκιάς με τρίποντο στο τελευταίο λεπτό έβαλε ξανά την ομάδα του στους +10 πόντους για το 13-23. Ο Σπύρος Ραχιώτης του ΤΕΙ ανέκοψε με τάπα τον σέντερ της Π.Α.Κ. Γιώργο Σώκο. Μικροτραυματισμό είχε ο Τόλης Πιπέρας, ο οποίος πέρασε στο ματς ξανά στην δεύτερη περίοδο.




Δυο όψεις

 












Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε δυο εικόνες το εντυπωσιακό momentum της Π.Α.Κ., που άνοιξε την διαφορά στους 15 πόντους και την αντεπίθεση του Τάσου Καδά, που μείωσε την διαφορά στα τελευταία λεπτά. Ο Γιώργος Καμπερίδης με δίποντο μείωσε σε 15-23. Ακολούθησε δίποντο του Γιώργου Σώκου και του Βασίλη Διομήδη για το 17-25. Η Π.Α.Κ. έφτασε στο +15 με δίποντο του Σώκου, νέο τρίποντο του Νίκου Λαθύρη και δίποντο του Γιάννη Χαλκιά (Φωτογραφία Αριστερά) για το 17-32. Το ΤΕΙ ξεκίνησε αντεπίθεση και μείωσε την διαφορά με ένα σερί 11-0, χάρης σε δίποντου Καμπερίδη, γκολ φάουλ του Τάσου Καδά και εύστοχη βολή, νέο καλάθι και φάουλ του Καδά με ελεύθερη βολή εύστοχη, 1/2 βολές του ίδιου, 2/2 βολέ ξανά του Καδά για το 29-32 και το -3. Στην εκπνοή του χρόνου ο Νίκος Λαθύρης με νέο τρίποντο έκανε το 29-35, έχοντας περάσει από τον πάγκο στο παρκέ στα 00.05 δευτερόλεπτα. Ελαφρύ τραυματισμό είχε ο Βασίλης Διομήδης (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος συνέχισε κανονικά στο ματς.





Η τάπα του τουρνουά


Ο Χρήστος Βγενόπουλος (Φωτογραφία) του ΤΕΙ με εντυπωσιακή τάπα κατέβασε τον Νίκο Λαθύρη που σηκώθηκε να σουτάρει έξω από τα 6.25. Πρόκειται για μια θεαματική τάπα, η οποία απέσπασε το χειροκρότημα του κοινού. Στην προηγούμενη φάση ο μόλις 15 χρονών σέντερ Θοδωρής Τάκης ανέκοψε με όμορφη τάπα τον σέντερ του ΤΕΙ Σπύρο Ραχιώτη.


Διατηρήθηκε μπροστά


Η Π.Α.Κ. παρά την πίεση που δέχτηκε χάρις σε σλάλομ και εντυπωσιακά καλάθια του ταχύτατου Πιπέρα κρατήθηκε μπροστά στο σκορ. Το ΤΕΙ είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 37-37. Ο Τάσος Καδάς με όμορφο καλάθι και ο Σπύρος Ραχιώτης (Φωτογραφία) με δίποντο μείωσαν στο 33-35 και στο -2 για την ομάδα τους.  Ο Πιπέρας με γρήγορο μπάσιμο και λέι άπ έκανε το 33-37 και ο Ραχιώτης απάντησε με νέο δίποντο. Ο Σπύρος Ραχιώτης  ισοφάρισε στο 37-37. Η Π.Α.Κ. με ένα σερί 8-0 προηγήθηκε με 37-45 χάρης σε δίποντα του Νίκου Ανδρέου, του Γιώργου Σώκου, νέο όμορφο λέι άπ του «φτερωτού» Τόλη Πιπέρα και δίποντο του γιατρού Δημήτρη Ρούσσα. Ο Σπύρος Ραχιώτης με κοντινό δίποντο έδωσε τέλος στο σερί της Π.Α.Κ. και ο Πιπέρας με νέο εντυπωσιακό καλάθι έκανε το 39-47. Ο Τάσος Καδάς με δυο διαδοχικά δίποντα και ο Ραχιώτης με δίποντο μείωσαν στο 45-47 με ένα μίνι σερί 6-0. Ο Σώκος με jump Shot έκανε το 45-49 του δεκαλέπτου. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 0/2 ελεύθερες βολές του Καδά, σε φάουλ του Λαθύρη σε «νεκρό» χρόνο.  







Ταπών συνέχεια
Συνολικά 7 τάπες έγιναν στο 3ο δεκαλέπτο, με τους αθλητές να συνεχίζουν να προσφέρουν θέαμα. Ο Νίκος Ανδρέου της Π.Α.Κ. φιλοδώρησε με τάπα τον Χρήστο Βγενόπουλο του ΤΕΙ. Ο Σπύρος Ραχιώτης ανέκοψε ξανά τον Γιώργο Σώκο. Ο Κώστας Γουρέλης ανέκοψε προσπάθεια του Γιώργου Σώκου. Εν συνεχεία ο Ραχιώτης έκοψε για 3η φορά στο ματς τον Σώκο με νέα τάπα. Ο Σπύρος Ραχιώτης συνέχισε να κατεβάζει τους αντιπάλους και ανέκοψε προσπάθεια του Τόλη Πιπέρα. Ακολούθησε και 3η τάπα του Ραχιώτη στον Σώκο στο 3ο δεκάλεπτο, η οποία ήταν η 4η συνολικά στο ματς. Ο Σώκος μετά από αρκετές τάπες που δέχτηκε, ανέκοψε εντυπωσιακά τον Χρήστο Βγενόπουλο, παίρνοντας πίσω το αίμα του.

Τα πάνω-κάτω από τους φοιτητές


Οι φοιτητές έκαναν την ανατροπή στο ματς, παίζοντας πολύ καλές άμυνες και σκοράροντας 3 συνεχόμενα τρίποντα. Η Π.Α.Κ. μείωσε την διαφορά στο τέλος και πάλεψε, για να επανέλθει ξανά στο ματς. Η αντεπίθεση της ξεκίνησε, όταν ήταν αργά. Με σερί 14-0 μπήκε στο 4ο δεκαλέπτο στο παιχνίδι το ΤΕΙ. Ο Σπύρος Ραχιώτης με δίποντο και ο Διομήδης με δίποντο ισοφάρισαν σε 49-49. Το ΤΕΙ προηγήθηκε για 1η φορά με τρίποντο του Τάσου Καδά, εν συνεχεία πέτυχε νέο τρίποντο ο ίδιος, ο Γιώργος Καμπερίδης (Φωτογραφία) βρήκε στόχο έξω από τα 6.25 και ο Βγενόπουλος με ½ βολές διαμόρφωσαν το 59-49.  Ακολούθησαν 1/2 εύστοχες βολές του Χαλκιά και 2ποντο του Ραχιώτη για το 61-50. Ο Τάδος Καδάς με δίποντο με ταμπλό έβαλε μπροστά το ΤΕΙ με +13 και 63-50. Ακολούθησαν 1/2 βολές του Σώκου και το πρώτο καλάθι της Π.Α.Κ. στο 4ο δεκάλεπτο με τον Πιπέρα 2.05 πριν το τέλος. Η Π.Α.Κ. συνέχισε την αντεπίθεση της και ακολούθησε δίποντο του Χαλκιά, 2/2 βολές του Σώκου, δίποντο του Σώκου για το 63-59. Ο Καδάς είχε 1/2 βολές και ο Πιπέρας 1/2 επίσης για το τελικό 64-60. Το ματς έληξε με 2 άστοχες βολές του Νίκου Ανδρέου, σε φάουλ που του έγινε σε «νεκρό» χρόνο. Ο Νίκος Ανδρέου ανέκοψε με στον τον Χρήστο Παπαβασιλείου του ΤΕΙ.






Αντιαθλητικό φάουλ
Στα μισά της 4ης περιόδου και 5.22 πριν το τέλος ο Τόλης Πιπέρας έκανε αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Χρήστο Βγενόπουλο.



Εκτός με 5
Ο γκάρντ Νίκος Λαθύρης 00.18 πριν το τέλος αποχώρησε από το ματς, συμπληρώνοντας 5 φάουλ.

Αλλαγές από το ΤΕΙ
Στο τελευταίο 3λεπτο της αναμέτρησης χρόνο συμμετοχής πήραν και οι αναπληρωματικοί παίκτες του ΤΕΙ. Οι φοιτητές στηρίζονται σε κορμό 6 παικτών και οι υπόλοιποι αγωνίζονται ελάχιστα. Αντίθετα η Π.Α.Κ. ολοκλήρωσε το ματς με τους θεωρητικά βασικούς, με τους νεαρούς αθλητές να παίρνουν χρόνο συμμετοχής στην 2η περίοδο.

Τα δεκάλεπτα
13-23, 29-35, 45-49, 64-60

Διαιτητές: Δημήτρης Λερογιάννης & Δημήτρης Κουρλός

Συνθέσεις Ομάδων

ΤΕΙ Καρπενησίου (Σπύρος Ραχιώτης): Βγενόπουλος 5, Αυγουλής, Καμπερίδης 8(1), Διομήδης 6, Αργυρόπουλος, Παπαβασιλείου, Ραχιώτης 16, Καδάς 29(2), Γουρέλης


Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Χαντζόπουλος, Πιπέρας 16(1), Σώκος 17, Ανδρέου 5, Λαθύρης 12(4), Τσολάκης, Χαλκιάς 8(1), Τάκης, Ρούσσας 2, Καλαμπάκας
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος