Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η πρωταθλήτρια ΕΠΣ Βοιωτίας Ένωση Άσπρα Σπίτια/Αντίκυρα

Μετά από 1 χρόνο και 8 μήνες θα ταξιδέψει στο Καρπενήσι η Ένωση Άσπρα Σπίτια/ Αντίκυρα, αλλά αυτήν την φορά για να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι. Θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Μυρίκη και άλλο αποτέλεσμα πέραν από την νίκη δεν χωρά για τους παίχτες του κ. Γεραντώνη. Η Ένωση ΑΣΑ αγωνίστηκε την σαιζόν 2011-2012 στον 7ο Όμιλο της Δ΄ Εθνικής, αλλά δεν κατάφερε να παραμείνει.
Ωστόσο την φετινή περίοδο κατέκτησε τον τίτλο της Α΄ ΕΠΣ Βοιωτίας, αφήνοντας πίσω τις Πλαταιές. Έχει κάνει αρνητικό ξεκίνημα στα play off, καθώς ηττήθηκε με 0-2 στην έδρα της από την πρωταθλήτρια Εύβοιας Κύμη. Το πρώτο εκτός έδρας ματς είναι κομβικό για την Ένωση, που θα τα παίξει όλα για όλα κόντρα στον σκληροτράχηλο και αξιόλογο Ευρυτανικό αντίπαλο. Ο τεχνικός  των πρωταθλητών Βοιωτίας θέλει να ανεβάσει την ψυχολογία των παιχτών και δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα. Τόνισε μετά την πρώτη ήττα χαρακτηριστικά: «Έχουμε δυνατότητες να ανατρέψουμε την κατάσταση. Είμαστε καλή ομάδα και πάμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε στο Καρπενήσι».  Ο παράγοντας επίσης της ομάδας Γιώργος Σκλαβούνος είπε προ ολίγων ημερών: «Έχουμε μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα και έχουμε μεγάλες δυνατότητες. Εμείς πάμε στα μπαράζ για να βγούμε πρώτοι και να πάμε Γ΄ Εθνική». Προπονητής είναι ο Δημήτρης Γεραντώνης και πρόεδρος ο Γιάννης Νικολάου. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν με 12 γκολ ο Χρήστος Πλακίδας, τον ακολούθησε με ένα λιγότερο ο Δημήτρης Πολυτάρχου και με 2 λιγότερα ο δίδυμος αδερφός του πρώτου «κανονιού» Μάριος.

Αρνητική πρεμιέρα


Με δυο τέρματα, που δέχτηκαν στην επανάληψη οι Βοιωτοί ξεκίνησαν με το «αριστερό» και μάλιστα μέσα στην έδρα τους. Η Κύμη «άλωσε» τα Άσπρα Σπίτια, κερδίζοντας με 2-0 (Κύρου, Μπλατσιώτης). Δοκάρι στο 0-0 είχε ο Χρήστος Πλακίδας.
Η σύνθεση για την ομάδα του Δημήτρη Γεραντώνη ήταν η ακόλουθη: Γκουλής, Γιαχρίτσης Ι., Γαλάνης, Καραμπέτσος Ι., Καραμπέτσος Δ.(68΄ Καλύβας), Παπαδήμος, Παπαλίτσας(70΄ Νικολάου), Γιαχρίτσης Λ., Καφετζόπουλος(61΄ Κοντογόνης), Πλακίδας Μ., Πλακίδας Χ.

Φιέστα κόντρα στην Λαμία


Οι πρωταθλητές Βοιωτίας γιόρτασαν τον τίτλο στις 27-4 με φιλικό παιχνίδι απέναντι στην Λαμία, που έγινε στα Άσπρα Σπίτια και έληξε ισόπαλο με 1-1. Στο 14΄ ο Χρήστος Πλακίδας έκανε το 1-0 και ισοφάρισε ο Μίμης Μπενίσκος στο 77΄. Μετά το τέλος του αγώνα απονεμήθηκε το κύπελλο του πρωταθλητή από την ΕΠΣ Βοιωτίας στην Ένωση ΑΣΑ. Φιλικά ματς προετοιμασίας δόθηκαν επίσης με τον Αστέρα Ιτέας (Νίκη 3-2 εκτός και 2-2 εντός έδρας) και τον ΠΑΟΚ Κυριακίου (2-2).

+8 από Πλαταιές

 











 
Οι πρωταθλητές τερμάτισαν στους 77 πόντους, έχοντας διαφορά 8  πόντων από τις δεύτερες Πλαταιές. Τον τίτλο έγειρε οριστικό υπέρ της Ένωσης το εκτός έδρας 1-0 στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής.

Οι σκόρερ της Ένωσης

 












12 γκολ: Πλακίδας Χ.
11 γκολ: Πολυτάρχου
10 γκολ: Πλακίδας Μ.
9 γκολ: Γιαχρίτσης Λ.
8 γκολ: Κοντογόνης Π.
3 γκολ: Νικολάου, Παπαλίτσας
1 γκολ:  Παπαδήμος, Καφετζόπουλος, Κάντο, Αντωνιάδης

Συμμετείχε στο Montana Cup


Στα πλαίσια της προετοιμασίας της για την περυσινή Δ΄ Εθνική η Βοιωτική ομάδα συμμετείχε στο Montana Cup, που έγινε στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου (24-25 Σεπτεμβρίου 2011). Ηττήθηκε στον μικρό τελικό με 3-2 από τον Αγρότη Λιανοκλαδίου, έχοντας ως σκόρερ τους αδερφούς Μάριο και Χρήστο Πλακίδα. Στον μικρό τελικό κέρδισε με 5-3 στα πέναλτι τον ΑΠΟΚ (0-0 κανονική διάρκεια). Σε αυτό το παιχνίδι ο τότε coach Δημήτρης Πούλος είχε χρησιμοποίησε την ακόλουθη σύνθεση: Δερβέναγας, Λιάκος, Παπαχαραλάμπους, Κουτσούμπας, Καραμήτσος, Παπαδήμος, Καφεντζόπουλος, Γιαχρίτσης Ι., Νικολάου, Τσίκας, Πλακίδας Μ., ενώ αγωνίστηκαν και οι: Ιωάννου, Γιαχρίτσης Λ., Πλακίδας Χ., Κοντογόνης, Παναγιώτου, Σταμούλης, Χατζηχριστοδούλου και Γκουλής.