Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Διαδρομή από Ευρυτανία για το Bike Odyssey 2013


Άρχισε στις 26 Μαΐου το Bike Odyssey, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου. Πρόκειται για τον δυσκολότερο αγώνα ποδηλασίας για τα Ελληνικά δεδομένα, που έχει διάρκεια 8 μέρες. Η έναρξη έγινε από την οροσειρά της Πίνδου και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς. Ο αγώνας περνά συνολικά από 41 χωριά, μεταξύ των οποίων και από τα όμορφα τοπία της Ευρυτανίας. Περιλαμβάνει 6 ενδιάμεσους σταθμούς (Ανθούσα, Αργιθέα, Άγραφα, Μεγάλη Κάψη, Αθανάσιος Διάκος, Γραβιά).
Συγκεκριμένα το 1ο ΕΤΑΠ του αγώνα ξεκίνησε από τη Λάϊστα Ζαγορίου και καταλήγει στην Ανθούσα Τρικάλων περνώντας ενδιάμεσα από τη Βοβούσα Ιωαννίνων και την ιστορική Μηλιά του Μετσόβου.
Το 2ο ΕΤΑΠ ξεκινά από την Ανθούσα Τρικάλων καικαταλήγει στην Αργιθέα Καρδίτσας περνώντας ενδιάμεσα από τα χωριά Μηλιά, Μεσοχώρα, Βαθύρρευμα, Μεταμόρφωση, Λαγκάδι, Ανθηρό, Κριτσάρι, Ζερβό και Μεσοβούνι Καρδίτσας.
Το 3ο ΕΤΑΠ ξενικά από την Αργιθέα και καταλήγει στα Άγραφα Καρδίτσας περνώντας ενδιάμεσα από τα χωριά Λιβάδια, Πετρίλο, Κρανιά (Χάρις), Κουστέσα και Βραγγιανά Ευρυτανίας.
Το 4ο ΕΤΑΠ  ξεκινάει από τα Άγραφα και θα καταλήγει στη Μεγάλη Κάψη Φθιώτιδας περνώντας ενδιάμεσα από τα χωριά Καμάρια, Νεράιδα, Κλειστό, Μεσοχώρι, Βράχα, Νεοχώρι και Μαυρίλο.
Το 5ο ΕΤΑΠ θα ξεκινάει από τη Μεγάλη Κάψη και θα καταλήγει στον Αθανάσιο Διάκο (Άνω Μουσουνίτσα) Φωκίδας περνώντας ενδιάμεσα από τα χωριά Τυμφρηστός, Βλάχικος, Πουγκάκια, Παλαιοχώρι, Γραμμένη Οξιά, Κάτω Χωριό και Αρτοτίνα Φωκίδας.