Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Παρέα B.C.-Αστέρας 54-75

Συντριπτικός για ακόμη μια αναμέτρηση ήταν ο τροπαιούχος Αστέρας, ο οποίος ολοκλήρωσε τους αγώνες του στην 1η φάση, επικρατώντας της Παρέας με 75-54.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Παραβρέθηκαν γύρω στα 100 με 120 άτομα.
Ο Αστέρας παίζοντας όμορφο μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού ολοκλήρωσε αήττητος την πορεία του στην φάση των ομίλων. Ξεκίνησε δυνατά από την αρχή και πήρε σημαντικό προβάδισμα, παρότι η διαφορά μειώθηκε στην τρίτη περίοδο πήρε μια άνετη νίκη. Παράλληλα έπαιξε για ακόμη μια φορά πολύ καλή άμυνα και βγήκαν και αυτοματισμοί στην επίθεση. Η ομάδα του Γιάννη Ηλιάδη είναι και φέτος το 1ο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.
Η Παρέα έκανε κακή εμφάνιση και δεν μπόρεσε να κοντράρει τον ισχυρότερο αντίπαλο. Ήταν αρκετά άστοχη σε πρώτη και δεύτερη περίοδο, όμως κατάφερε με αντεπίθεση διαρκείας να μαζέψει την διαφορά μέχρι και τους 5 πόντους, χωρίς να υπάρξει συνέχεια.
Την τελευταία (5η) αγωνιστική  ο Αστέρας κερδίζει στα χαρτιά τον Ίκαρο με 20-0 και η Παρέα «κοντράρεται» με την Μακρακώμη με φόντο την 2η προνομιούχο θέση του ομίλου.

Αρκετός κόσμος
Περίπου 100 με 120 άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση του 2ου ομίλου. Είδαν αρκετά όμορφο μπάσκετ από την ομάδα του Αστέρα.




Πανό ηττημένων
Για ακόμη μια φορά η ομάδα της Παρέας τοποθέτησε πανό με το όνομα της ομάδας της δίπλα από τον πάγκο. Στον πάγκο της Παρέας βρέθηκε ξανά ο Γιάννης Βονόρτας και ο Θανάσης Τσατσαράγκος.


Κόουτς ο Αθανασίου


Ο Δήμος Αθανασίου καθοδήγησε τον Αστέρα σε μια ακόμη νίκη, η οποία συνδυάστηκε και με όμορφο μπάσκετ.


Κορυφαίος ο αρχηγός-19άρης ο Χονδρός

 












Μπορεί να έπαιξε μόλις 2ο δεκάλεπτα εξ αιτίας ενός τραυματισμού, ωστόσο έχει στις «φλέβες» του την στόφα του νικητή. Ο γκάρντ Γιάννης Ηλιάδης σκόραρε 21 πόντους, βάζοντας και 3 τρίποντα, οι οποίοι ήταν αρκετοί να οδηγήσουν την ομάδα του στην νίκη. Ακολούθησε με 19 πόντους και 1 τρίποντο ο πάουερ φοργούορντ Θωμάς Χονδρός.  Ο τελευταίος κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στο 3ο τουρνουά μπάσκετ.

Στους 16 Τσάσσης-Κυριαζής


Από τους ηττημένους ξεχώρισαν δυο παίκτες που σκόραραν 16 πόντους. Ο σέντερ της Παρέας Χρήστος Τσάσσης σκόραρε 16, όσους και ο ταχύτατος πλέι μέικερ Παναγιώτης Κυριαζής, ο οποίος σημείωσε και 3 τρίποντα. Ακολούθησε ο  Θεοδόσης Κόκκοτος με 9 πόντους.

Κόντρα στην πρώην


Ο Θεοδόσης Κόκκοτος της Παρέας αγωνίστηκε κόντρα στην περσινή του ομάδα τον Αστέρα και απέναντι σε αρκετούς στενούς του φίλους. Έκανε πολύ καλή εμφάνιση, σκόραρε 9 πόντους βάζοντας και 1 τρίποντο.

Στο Καρπενήσι ο Μπαρούχας


Ο Αγρινιώτης ικανότατος παίκτης του Α.Ο. Αγρινίου Χρήστος Μπαρούχας παρακολούθησε την αναμέτρηση. Πέρυσι είχε αγωνιστεί στο 2ο τουρνουά με τους Γυμναστές, όπου στον προημιτελικό είχε κερδίσει τον Αστέρα.



Παίζουν τα «ρέστα» τους
Η Παρέα για να συνεχίσει στα προημιτελικά θα πρέπει να επικρατήσει της Μακρακώμης στην τελευταία αγωνιστική. Η αναμέτρηση παρουσιάζει έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Πρόκριση για 2
Μέχρι τα στιγμής δεδομένα από τον 2ο όμιλο θα προκριθούν μόλις 2 ομάδες και είναι πιθανό να αναμετρηθούν εκ νέου στα προημιτελικά. Το ένα εισιτήριο έχει πάρει ο αήττητος Αστέρας και το 2ο θα κριθεί μεταξύ Μακρακώμης και Παρέας. Η Π.Α.Κ. δεν έχει ελπίδες στην τριπλή ισοβαθμία, αφού έχει -7 διαφορά στα παιχνίδια με Μακρακώμη και Παρέα.

Scouting
Πέραν του Μπαρούχα την αναμέτρηση παρακολούθησαν και παίκτες της Μακρακώμης, οι οποίοι είδαν τον αντίπαλο τους για την τελευταία αγωνιστική.

Κακό κλίμα
Αρκετά νεύρα και κακό κλίμα παρουσίασε η ομάδα της Παρέας, όπου η ηρεμία απουσίαζε από τις τάξεις των «πορτοκαλί».

Double Skor
Τις διαθέσεις του από την αρχή έδειξε ο Αστέρας, ο οποίος με κορυφαίο τον Γιάννη Ηλιάδη πήρε προβάδισμα 9 πόντων. Ο Θωμάς Χονδρός πέτυχε το 1o καλάθι του αγώνα και ο Χρήστος Τσάσσης ισοφάρισε σε 2-2. Γιάννης Ηλιάδης και Άλκης Κατής ανέβασαν το σκορ στο 2-6, για να απαντήσει ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος. Ο Αστέρας με ένα σερί 6-0 έφτασε στο 4-12 χάρης δίποντα του Θωμά Χονδρού και του Γιάννη Ηλιάδη (Πέτυχαν 2 καλάθια). Ο Χρήστος Τσάσσης μείωσε σε 6-12 (double skor) και ο Γιάννης Ηλιάδης με τρίποντο ανέβασε την διαφορά στο 6-15 και στο +9. Με 2ποντο του Χρήστου Τσάσση (Όμορφο ανάποδο λέι άπ) και με μια βολή του ίδιου το σκορ έγινε 9-15. Ο Ηλιάδης με τρίποντο στην εκπνοή του 10λεπτου ανέβασε το σκορ στο 9-18.




Ίδια πεντάδα
Οι ομάδες ολοκλήρωσαν το 1o δεκάλεπτο χωρίς να έχουν κάνει καμία αλλαγή και αγωνιζόμενοι με την ίδια 5αδα.

Συνέχισε να κυριαρχεί


Ο Αστέρας συνέχισε δυνατά και στην δεύτερη περίοδο και κυριάρχησε ανεβάζοντας την διαφορά ακόμη και στους 17 πόντους. Ο Κώστας Λιάπης (Φωτογραφία) με δίποντο έκανε το 9-20. Ο Παναγιώτης Κυριαζής με τρίποντο μείωσε στο 12-20 και εκ νέου ο Κώστας Λιάπης με τον ίδιο τρόπο έκανε το 12-22. Ο Θωμάς Χονδρός με δίποντο και ο Μιχάλης Σταμουλάκης με 2 εύστοχες βολές πραγματοποίησαν το 14-24. Ο Θεοδόσης Κόκκοτος με δίποντο μείωσε σε 16-24. Ο Αστέρας «έτρεξε» ένα σερί 8-0 και εκτόξευσε την διαφορά στους 16 πόντους. Ο Γιάννης Ηλιάδης με καλάθι και φάουλ (Αστόχησε στην βολή), ο Κώστας Λιάπης με δίποντο και ο Γιάννης Ηλιάδης με δυο νέο δίποντο έκαναν το 16-32. Ο Χρήστος Τσάσσης μείωσε σε 18-32 και ο Γιάννης Ηλιάδης με νέο τρίποντο έκανε το 18-35 και το +17 για την ομάδα του. Ακολούθησαν νέες εύστοχες βολές του Μιχάλη Σταμουλάκη, 1/2 βολές του Κυριαζή και 1/2 βολές του Τσουκαλά για το 21-37. Η Παρέα μείωσε σε 23-36 με δίποντο του Τσάσση και ο Κατής με δυο βολές στην εκπνοή πραγματοποίησε το 23-39. Ο Κώστας Λιάπης του Αστέρα ανέκοψε προσπάθεια του Θεοδόση Κόκκοτου.





Τραυματισμός «Ήλι»
1.08 πριν το τέλος του ημιχρόνου ο αρχηγός του Αστέρα Γιάννης Ηλιάδης είχε τραυματισμό στο πόδι και αποχώρησε από τον αγώνα, καταχειροκροτούμενος από το κοινό, αλλά και τους αντιπάλους του. Ο παίκτης δεν αγωνίστηκε προληπτικά στο υπόλοιπο του παιχνιδιού.





Προσωρινή αντεπίθεση


Η Παρέα μπήκε βελτιωμένη στο 3o δεκάλεπτο και με προσπάθειες κυρίως του Παναγιώτη Κυριαζή «μάζεψε» την διαφορά. Ο Μιχάλης Σταμουλάκης (Φωτογραφία) με τρίποντο μείωσε σε 26-39. Ο Βασίλης Τσουκαλάς πέτυχε το 1o του καλάθι στο ματς για το 26-41. Ο Παναγιώτης Κυριαζής με νέο τρίποντο και ο Χρήστος Τσάσσης με δίποντο μείωσαν στους 10 πόντους για το 31-41. Ο Βασίλης Τσουκαλάς πέτυχε και νέο δίποντο και ο Θεοδόσης Κόκκοτος με 3ποντο έκανε το 34-43. Η διαφορά με το 3o τρίποντο του Κυριαζή και 1/2 βολές του Τσάσση πήγε στο -5 και στο 39-44. Ο Θωμάς Χονδρός έδωσε τέλος στο σερί της Παρέας και πέτυχε το 39-46. Ακολούθησε 2ποντο του Κυριαζή για το 41-46 και με διαδοχικά καλάθια των Τσουκαλά, Λιάπη, Κυριαζή και Χονδρού (Πέτυχε όμορφο καλάθι) το σκορ έγινε 43-52 με την διαφορά στους 9 για τον Αστέρα.




Επαναφορά τάξης


Ο Βασίλης Τσουκαλάς (Φωτογραφία) με δίποντο πέτυχε το 43-54 και ακολούθησαν 1/2 βολές του Κυριαζή. Ο Θεοδόσης Κόκκοτος με δίποντο πέτυχε το 45-54. Ο Θωμάς Χονδρός με τρίποντο, ο Κώστας Λιάπης με δίποντο ανέβασαν το σκορ στο 46-59. Ακολούθησε με βολή του Τσάσση και 2ποντο του Χονδρού για το 47-61. Ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος με τρίποντο πέτυχε το 50-61. Ο Αστέρας με ένα μίνι σερί 6-0 έφτασε στο 50-67 χάρης δίποντα του Γιώργου Ζαγκότση, του Τσουκαλά και γκολ-φάουλ του Κώστα Λιάπη (Άστοχη βολή). Ο Τσάσσης με δίποντο μείωσε στο 52-67, Λάμπρος Φλωράκης και Θωμάς Χονδρός έκαναν το 52-71. Τα τελευταία καλάθια του ματς πέτυχε ο Θεοδόσης Κόκκοτος, ο νεαρός Χρυσόστομος Λιάπης και ο Θωμάς Χονδρός για το 54-75 και το +21 για τον Αστέρα.



Πρώτο καλάθι του Χ.Λιάπη


Ο νεαρός Χρυσόστομος Λιάπης αγωνίστηκε στο τελευταίο 2λεπτο της αναμέτρησης και πέτυχε το 1o του καλάθι κάτω από έντονους πανηγυρισμούς. Ο Χρυσόστομος είναι αδερφός του π. Κωνσταντίνου Λιάπη.




Πανηγύρισαν
Ο Αστέρας πανηγύρισε για ακόμη μια φορά την νίκη με τους παίκτες να φωνάζουν δυνατά το όνομα της ομάδας τους.


Τα δεκάλεπτα
9-18, 23-39, 43-52, 54-75

Διαιτητές: Δημήτρης Σταλίκας & Μιχάλης Χατζής

Συνθέσεις Ομάδων

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κολλημένος): Κυριαζής 16(3), Χρυσαφόπουλος 5(1), Σταμουλάκης 8(1), Κωστής, Κόκκοτος 9(1),  Κατσαρός, Τσάσσης 16, Κολλημένος

Αστέρας (Γιάννης Ηλιάδης): Φλωράκης 2, Δόσης, Ηλιάδης 21(3), Λιάπης Κ. 12, Τσουκαλάς 13, Λιάπης Χ. 2, Χονδρός 19(1), Ζαγκότσης 2, Κατής Α.4













































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος