Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Στις 29/5 αγώνας καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο στο Καρπενήσι













Ένας σπουδαίος και αλλιώτικος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι την Τετάρτη 29 Μαΐου. Θα διεξαχθεί αγώνας επίδειξης μπάσκετ με αμιξίδιο και θα τεθούν αντιμέτωποι η Μεικτή Αθηνών και ο Θεσσαλός.
Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στα πλαίσια του 3ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου και πραγματοποιείται μετά από πρόταση του Δήμου Αθανασίου, ο οποίος έχει αναλάβει το όλο εγχείρημα προσωπικά. Η Δημοτική Αρχή εκφράζει επίσης τις ευχαριστίες της προς τον κ. Αθανασίου, αλλά και την χαρά της για την φιλοξενία ανθρώπων, που αποτελούν νικητές της ζωής.

Το δελτίο τύπου του Δήμου Καρπενησίου:
Ελάτε να γνωρίσετε όλοι από κοντά τους ήρωες της ζωής
Αγώνας επίδειξης Μπάσκετ με αμαξίδιο

Έναν ξεχωριστό αγώνα μπάσκετ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι του Δήμου Καρπενησίου την Τετάρτη 29 Μαΐου και ώρα 17.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ.
Πρόκειται για αγώνα επίδειξης Μπάσκετ με αμαξίδιο, μεταξύ των ομάδων Θεσσαλός και Μεικτή Αθηνών που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του 3ου Τουρνουά Μπάσκετ του Δήμου.
Ο αγώνας πραγματοποιείται έπειτα από πρόταση του εθελοντή δημότη, Δήμου Αθανασίου, ο οποίος έχει αναλάβει και το συντονισμό της διοργάνωσης.
Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για το Δήμο Καρπενησίου να υποδέχεται ορισμένους από τους πραγματικούς ήρωες της ζωής που μας αποδεικνύουν ότι τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεν αποτελούν τροχοπέδη στα όνειρα και τους στόχους τους. Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά το Δήμο Αθανασίου για τη σημαντική συμβολή του στη διοργάνωση αυτού του σπουδαίου αγώνα.
Σας περιμένουμε όλους στο γήπεδο!

Η καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο στην Ελλάδα (Πηγή: http://amea.teithe.gr/?q=kalathosferisi)
Το άθλημα της καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ελλάδα το 1988, σε έναν αγώνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Πανελληνίου Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων (Π.Α.Σ.Κ.Α.) από την Αθήνα και του Μ. Αλεξάνδρου από την Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια του 1ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στην Αθήνα. Αυτού του είδους οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και τα επόμενα χρόνια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το 1988 να δημιουργηθούν ο Ήφαιστος και ο Πτολεμαίος, το 1990 οι Αετοί και ο Κένταυρος, το 1994 ο Θεσσαλός και οι Αργοναύτες, το 2008 ο Ποντιακός. Παράλληλα οι Ελληνικές ομάδες συμμετέχουν και σε Ευρωπαϊκούς Αγώνες, όπως αυτοί του Andre Vergauwen και Willi Brinkmann.
Το 1994, σε μία ιστορική για το χώρο συνάντηση, γεννήθηκε η ιδέα για την ίδρυση μιας ομοσπονδίας, που θα οργάνωνε το άθλημα πανελληνίως. Στις 5 Μαΐου 1995, σε συνάντηση των εκπροσώπων των 8 ομάδων που υπήρχαν σε όλη την Ελλάδα, καταρτίστηκε ένα πλήρες καταστατικό που περιέγραφε τους στόχους της νεοσυσταθείσας Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι (ΟΣΕΚΚ). Για πρώτη φορά, το πρωτάθλημα παίρνει την μορφή του ετήσιου και παύει να έχει τη μορφή τουρνουά τριών ημερών. Μερικά χρόνια μετά, ακολουθεί η ενσωμάτωση της ΟΣΕΚΚ ως μέλους στην International Wheelchair Basketball Federation (IWBF). Πιο συγκεκριμένα, η ΟΣΕΚΚ ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ζώνη της IWBF, που σημαίνει ότι οι διακριθείσες Ελληνικές ομάδες στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο – καθώς και η Εθνική ομάδα – θα συμμετέχουν σε αντίστοιχους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Σήμερα, η ΟΣΕΚΚ απαρτίζεται από 12 ομάδες, από τις οποίες δύο ομάδες είναι από την πόλη της Θεσσαλονίκης (Μέγας Αλέξανδρος ‘94 και Άρης). Την αγωνιστική χρονιά 2009-2010 θα πραγματοποιηθεί το 15ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το 13ο Κύπελλο Ελλάδος. Τέλος, κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται φιλικές συναντήσεις και τουρνουά, στα πλαίσια των Δημητρίων και της Παγκοσμίας ημέρας ατόμων με Αναπηρία.