Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Καρπενησιακός 2013-Sporting B.C. 25-76

Συντριπτικό ήταν το Sporting, ο οποίος κέρδισε τον Καρπενησιακό με 76-25 και με +51 πόντους. Πέτυχε την δεύτερη νίκη του και μπήκε δυνατά στο «κόλπο» της πρόκρισης στα προημιτελικά.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20/5 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Μικρό ήταν το ενδιαφέρον των φιλάθλων και μόλις 70 φίλοι του αθλήματος την παρακολούθησαν.
Το Sporting συνάντησε αντίσταση μόνο στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, όπου ο Καρπενησιακός βρισκόταν κοντά στο σκορ. Στην συνέχεια πίεσε περισσότερο, έκλεψε πολλές φορές και έτρεξε στον αιφνιδιασμό, κυριαρχώντας πλήρως. Σκόραρε κατά κύριο λόγο κοντά από το καλάθι και έδειξε σημάδια ανάκαμψης με την άνοδο του «ρολίστα» φόργουορντ Μιχάλη Χατζή. Ο Αιτωλοακαρνάνας παίκτης σκόραρε 29 πόντους και έκανε εξαιρετική εμφάνιση.
Ο Καρπενησιακός των Σκαρμούτσου-Κολοκώτσιου έχασε την αυτοσυγκέντρωση του από την 2η περίοδο. Έκανε βεβιασμένες επιθέσεις και υπέπεσε σε σωρεία λαθών, αφού δεν είχε καθόλου καλή κυκλοφορία της μπάλας και τα σουτ του δεν έβρισκαν στόχο. Γνώρισε βαριά ήττα , που ουσιαστικά τον βγάζει εκτός τροχιάς πρόκρισης.  Σημαντική ήταν η απουσία του σέντερ και πρωταγωνιστή του αγώνα με το Μεγάλο Χωριό Πάνου Βλάχου.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι ο Sporting θα αγωνιστεί με τα Φάλαρα, ενώ ο Καρπενησιακός στο «κυνήγι» της τιμητικής 4ης θέσης θα παίξει με το Ρακόμελο.

«Αντιεμπορικό» παιχνίδι
Ελάχιστον ήταν το ενδιαφέρον των φιλάθλων να παρακολουθήσει τα ματς του 3ου ομίλου. Η αναμετρήσεις χαρακτηρίστηκαν από πολλούς μη ενδιαφέρουσες. Γύρω στα 70 άτομα είδαν τον Sporting να φτάνει σε μια ευρεία επικράτηση.




Ρεσιτάλ του «δάσκαλου»


Ο καθηγητής από την Ναύπακτο Μιχάλης Χατζής επανεμφανίστηκε με το Sporting και «μεταμόρφως»ε αγωνιστικά την ομάδα του. Πήρε όλο το βάρος των επιθέσεων πάνω του και σκόραρε 29 πόντους. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο πάουερ φόργουορντ Πάνος Γαλανός, ο οποίος κέρδισε αρκετά ριμπάουντ και πέτυχε συνολικά 15 πόντους.

Μαχητικός ο Ιωάννου


Από πλευράς Καρπενησιακού ο Κώστας Ιωάννου χάρης το καλό πρώτο δεκάλεπτο που έκανε ήταν ο μόνος παίκτης της ομάδας του Καρπενησίου, που πέρασε τους 10 πόντους. Σημείωσε 11 πόντους βάζοντας και 1 τρίποντο. Τον ακολούθησαν με 5 ο αρχηγός Λάζαρος Σκαρμούτσος, που σημείωσε και ένα τρίποντο και ο θεαματικός Γιώργος Στοφόρος.

Κόουτς ο Κολοκώτσιος


Την ομάδα του Καρπενησιακού καθοδήγησε από τον πάγκο εκ νέου ο Λάμπρος Κολοκώτσιος. Ο γκαρντ των «μαύρων» πέρασε στο παρκέ στο τρίτο 10λεπτο και η ομάδα έχασε την ηρεμία της, αφού δεν υπήρχε καθοδήγηση από τον πάγκο. Η διαφορά στο σκορ άνοιξε αρκετά. Μετά την είσοδο του στο ματς χρέη προπονητή ανέλαβε ο τραυματίας παίκτης της ομάδας Μάκης Τρίκας.



Συνεργασία Χατζή-Χαλκιά


Τον Sporting καθοδήγησε από τον πάγκο ο προπονητής μπάσκετ Γιάννης Χαλκιάς (Φωτογραφία), ο οποίος έκανε τις αλλαγές αυτή την φορά σε συνεργασία με τον παίκτη Μιχάλη Χατζή.


Στο κυνήγι της πρόκρισης οι νικητές
Μετά την νίκη του ο Sporting πανηγύρισε για 2η φορά και μπήκε δυνατά στο «κόλπο» της πρόκρισης. Ο Καρπενησιακός ηττήθηκε για 2η φορά και έχει μια νίκη. Πριν την αναμέτρηση οι δυο ομάδες είχαν από μια νίκη και μια ήττα και η αναμέτρηση ήταν κομβική και για τους δυο.

Μπροστά ο Sporting


Οριακά μπροστά στο σκορ πέρασαν οι τυπικά φιλοξενούμενοι, οι οποίοι «έτρεξαν» ένα σερί. Οι Καρπενησιώτες απάντησαν και μείωσαν στο φινάλε στους 2. Το Sporting με καλάθι και φάουλ του Μιχάλη Χατζή προηγήθηκε με 0-3. Ο Καρπενησιακός με δίποντα του Κώστα Ιωάννου και του Χρήστου Στοφόρου πέρασε μπροστά με 4-3. Ο Χατζής με δυο καλάθια, ο Πάνος Γαλανός με δίποντο και ο νεαρός Νίκος Καραγκούνης (Φωτογραφία, ο νεαρός πήρε αρκετός χρόνο συμμετοχής) με τον ίδιο τρόπο «έγραψαν» το 4-11. Το Sporting «έτρεξε» ένα σερί 8-0. Ο Καρπενιασκός απάντησε με 5 πόντους και με τρίποντο του Ιωάννου και δίποντο του Χρήστου Αρκουμάνη, μειώνοντας στο 9-11.



Άνοιξε η «ψαλίδα»

 












Διαφορά ασφαλείας πήρε στο 2ο 10λεπτο το Sporting, που πήρε την πρωτοπορία στο σκορ με 15 πόντους διαφορά. Ο Καρπενησιακός με ωραίο θεματικό καλάθι του Γιώργου Στοφόρου ισοφάρισε σε 11-11. Ο Γιώργος Αρκουμάνης έβαλε μπροστά την ομάδα του σκορ και ο Κώστας Ιωάννου απάντησε για το 13-15. Ο σέντερ Πάνος Κρουστάλλης βρήκε στόχο μετά από αρκετές άστοχες προσπάθειες και ο Πάνος Γαλανός (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο έκαναν το 13-17. Ο Πάνος Κρουστάλλης ανέκοψε με θεματική τάπα τον Γιώργο Στοφόρο (Φωτογραφία Αριστερά) την στιγμή που έκανε το μπάσιμο και πήρε τα βήματα για το λέι άπ. Ο Λάζαρος Σκαρμούτσος μείωσε προσωρινά στους 2 και με βολές του Χατζή το σκορ πήγε στο 15-19. Ακολούθησαν ξανά βολές και με εύστοχη βολή στο γκολ-φάουλ του Γιώργου Αρκουμάνη το σκορ έγινε 15-25. Με 1 βολή και δίποντο του Χατζή διαμορφώθηκε το 15-29. Ο Ηλίας Σαπούνης με 1/2 ελεύθερος βολές διαμόρφωσε το double scor για το 15-30. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με καλάθι του Πάνου Γαλανού για το 17-32.




Επεισόδιο Κολοκώτσιου-Χατζή
2.40 πριν την ολοκλήρωση της δεύτερης περιόδου ο προπονητής του Καρπενησιακού Λάμπρος Κολοκώτσιος είχε έντονο διάλογο με τον Μιχάλη Χατζή, ο οποίος ετοιμαζόταν να εκτελέσει βολές.



Κάρφωσε.. χωρίς επιτυχία


Στα τελευταία δευτερόλεπτα του 2ου δεκαλέπτου ο πανύψηλος σέντερ του Sporting Πάνος Κρουστάλλης (Φωτογραφία) κάρφωσε υπό την πίεση του Χρήστου Στοφόρου, ωστόσο απέτυχε αφού η μπάλα δεν μπήκε στο καλάθι και πήγε στο στεφάνι.  Ήταν το πρώτο κάρφωμα, που βλέπουμε έστω…και με αποτυχία στο 3ο τουρνουά μπάσκετ.

Σαρωτικοί


Ανέβασε στροφές η ομάδα του Αλέξη Αρκουμάνη και κυριάρχησε κατά κράτος σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. « Έτρεξε» ένα εντυπωσιακό σερί με 14-0, αφού ο Καρπενησιακός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο πρέσινγκ. Το σερί αυτό διαμορφώθηκε χάρης σε δίποντα των: Μιχάλη Χατζή, Ηλία Σαπούνη, Πάνου Κρουστάλλη και Βαγγέλη Λελούδη (Φωτογραφία). Μάλιστα ο Κρουστάλλης σκόραρε 3 συνεχόμενα καλάθια και στην συνέχεια ο Λελούδης έκανε το 17-46 και το +29 για την ομάδα του. Ο Κώστας Ιωάννου έδωσε τέλος στο σερί των νικητών και με δίποντο μείωσε στο 19-46. Ακολούθησε ένα νέο σερί της τάξης του 12-0, με το οποίο ολοκληρώθηκε το 10λεπτο. Αρχικά ο Χατζής με μια βολή, ο Κρουστάλλης με δίποντο, ο Πάνος Γαλανός με 2ποντο, ο Χατζής με 2/2 βολές, ο Χατζής με νέο δίποντο και ο Λελούδης με το μοναδικό τρίποντο της ομάδας του πέτυχε το 19-58, με το οποίο τελείωσε η 3η περίοδος. Ο Πάνος Ζιάκας του Καρπενησιακού ανέκοψε με στοπ τον Γιώργο Αρκουμάνη του Sporting.




20-2 το επιμέρους
Την υπεροχή των νικητών μαρτυράει το επιμέρους σκορ της 3ης περιόδου, το οποίο ήταν 20-2.

Χρεώθηκαν ένα φάουλ
Στα πρώτα λεπτά του 3ου δεκαλέπτου δυο παίκτες «τζαρτζαρίστηκαν» και χρεώθηκαν από ένα φάουλ. Πρόκειται για τον Μιχάλη Χατζή του Sporting και τον Κώστα Κεφαλά του Καρπενησιακού.


Τραυματισμός Γ. Αρκουμάνη


Ο πρωταγωνιστικής της 2ης αγωνιστικής κόντρα στο Ρακόμελο Γιώργος Αρκουμάνης είχε τραυματισμό στην 3η περίοδο και τέθηκε νοκ άουτ. Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ και είδε την συνέχεια του ματς από τον πάγκο της ομάδας του.




Σερί 16-0
Το σερί του Sporting διευρύνθηκε στην έναρξη της τελευταίας περιόδου και έφτασε στο 16-0(!) . Ο Καρπενησιακός έμεινε αρκετά λεπτά χωρίς καλάθι.

Στο +51


Το τελευταίο 10λεπτο ξεκίνησε με δυο καλάθια του Μιχάλη Χατζή για το 19-62. Με μια βολή στην τεχνική ποινή, που κέρδισε ο Γιώργος Στοφόρος μείωσε στο 20-62. Ο Χατζής με 1 ελεύθερη βολή ανέβασε το σκορ στο 20-63 και στο +43 για την ομάδα του. Ο Λάζαρος Σκαρμούτσος (Φωτογραφία) με όμορφο μακρινό τρίποντο μείωσε σε 23-63. Αλέξης Αρκουμάνης και Καραγκούνης με καλάθια έκαναν το 23-67. Ο Ιωάννου πέτυχε τον 25ο πόντο της ομάδας του. Το ματς ολοκληρώθηκε με ένα νέο σερί 9-0 για το Sporting. Τα τελευταία καλάθια του ματς πέτυχαν οι: Ηλίας Σαπούνης, Πάνος Γαλανός με εύστοχη βολή και γκολ φάουλ, εν συνέχεια ο Γαλανός πέτυχε ένα όμορφο ανάποδο γυριστό και τον 76ο πόντο σημείωσε ο πρωταγωνιστικής της αναμέτρησης Μιχάλης Χατζής. Μάλιστα ο Man Of the Match Χατζής μοίρασε μια «τάπα» στον Λάζαρο Σκαρμούτσο και τον ανέκοψε θεαματικά στα τελευταία λεπτά του ματς.




Τεχνική ποινή για παρεμπόδιση

 












Ο «ζογκλέρ» Γιώργος Στοφόρος συνέχισε να προσφέρει θέαμα πέτυχε ένα νέο εντυπωσιακό καλάθι, το οποίο όμως δεν μέτρησε, αφού ο Ηλίας Σαπούνης (Φωτογραφία Δεξιά).. φώναξε και τον παρεμπόδισε. Ο ρέφερι Χρήστος Βγενόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) καταλόγισε την τεχνική ποινή.




Κυνήγησαν διαφορά
Το Sporting με την εμφάνιση του κάλυψε την διαφορά από την βαριά ήττα στην πρεμιέρα με τον Άτλαντα και πλέον έχει θετικό πρόσημο στην διαφορά επίθεσης-άμυνας

Εκτός Τσίγκας-Κεφαλάς














Στην τρίτη περίοδο αποχώρησε με 5 φάουλ ο σέντερ του Καρπενησιακού Κώστας Τσίγκας και συγκεκριμένα 3.36 πριν την ολοκλήρωση της. Στην 4η περίοδο και 1.22 πριν το φινάλε ο Κώστας Κεφαλάς έκανε το 5ο φάουλ και πέρασε και αυτός εκτός αγώνα.
 
Τα δεκάλεπτα
9-11, 17-32, 19-58, 25-76

Διαιτητές: Χρήστος Βγενόπουλος & Θανάσης Χουσιάδας

Συνθέσεις Ομάδων

Καρπενησιακός 2013 (Λάζαρος Σκαρμούτσος): Σκαρμούτσος 5(1), Ζιάκας, Στοφόρος Χ. 2, Στοφόρος Γ. 5, Κεφαλάς, Κολοκώτσιος, Αρκουμάνης Χ. 2, Τσίγκας, Ιωάννου 11(1)

Sporting B.C. (Αλέξης Αρκουμάνης): Σαπούνης 5, Καραγκούνης 4, Γαλανός 15, Λελούδης 5(1), Κρουστάλλης 10, Χατζής 29, Αρκουμάνης Γ. 5, Αρκουμάνης Α. 3


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος