Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Γ.Σ. Άτλαντας 2008-Γ.Σ. Φάλαρα 54-58

Σε ένα αρκετά δυνατό και νευρικό παιχνίδι τα Φθιωτικά Φάλαρα νίκησαν στο ντέρμπι του 3ου ομίλου τον Άτλαντα με σκορ 58-54.
Η αναμέτρηση έγινε την Τετάρτη 8 Μαΐου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 8 το βράδυ. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Την παρακολούθησαν περίπου 140 με 150 άτομα.
Τα Φάλαρα από την γειτονική Στυλίδα συνέχισαν δυναμικά στην διοργάνωση και βελτίωσαν αισθητά την απόδοση τους από την πρεμιέρα. Κυριάρχησαν στην μάχη της ρακέτας και είχαν την πρωτοπορία στο σκορ σχεδόν σε όλο το 40λεπτο. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο τελευταίο 10λεπτο, ωστόσο ήταν αρκετά ψύχραιμοι και «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη με προσωπικές προσπάθειες των παικτών τους.
Ο Άτλαντας του Γιάννη Μπουμπουρή μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα της πρεμιέρας ήταν αρκετά μαχητικός και προσπάθησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο να κάνει την ανατροπή. Κυνηγούσε σε όλο το ματς το σκορ και πλήρωσε την άσχημη αρχή.  Με τις «βόμβες» του Χρήστου Νικόπουλου πήρε οριακό προβάδισμα, ωστόσο δεν κατάφερε να το διατηρήσει μέχρι την λήξη.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική ο Άτλαντας αντιμετωπίζει το Ρακόμελο και τα Φάλαρα το Μεγάλο Χωριό.

1 ματς
Η επανέναρξη  από την διακοπή του Πάσχα του τουρνουά έγινε με μια αναμέτρηση, η οποία ξεκίνησε στις 8 το βράδυ. Ο Ίκαρος μετά την συντριβή από το ΤΕΙ αποχώρησε από την διοργάνωση.

Πλήθος κόσμου
Μια άκρως ενδιαφέρουσα και δυνατή αναμέτρηση παρακολούθησε αρκετός κόσμος. Το κλειστό γέμισε ξανά από το κοινό. Γύρω στα 150 άτομα παρακολούθησαν την συνάντηση.




Οδηγίες ο Μπουμπουρής-Χωρίς συμμετοχή 4


Τον Άτλαντα καθοδήγησε ο αρχηγός του Γιάννης Μπουμπουρής, ο οποίος δεν αγωνίστηκε καθόλου. Χρόνο συμμετοχής δεν πήραν ξανά συνολικά 4 άτομα για τον Άτλαντα. Πρόκειται για τον αρχηγό Μπουμπουρή και τους: Σεραφείμ Φουρλιά, Πάνο Ρόκκο και Πάνο Γρανίτσα. Ακριβώς το ίδιο είχε γίνει και στο ματς της πρεμιέρας με το Sporting. Αγωνίστηκαν και σε αυτό το ματς μόλις 7 παίκτες.


Τους καθοδήγησε Χρυσαφόπουλος


Τους νικητές καθοδήγησε από τον πάγκο ο Κώστας Χρυσαφόπουλος, ο οποίος δεν έχει δηλωθεί σαν αθλητής. Βοηθός του ήταν ο 39χρονος παίκτης Γιώργος Μπαμπουκλής, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής στα τελευταία λεπτά.

Πρώτο ματς Κωστούλα-Σειντή

 












Ο Κώστας Κωστούλας δεν είχε αγωνιστεί στην πρεμιέρα λόγω τραυματισμού και εκτελούσε τότε χρέη προπονητή. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο τουρνουά. Πρεμιέρα και για τον Πάνο Σειντή, που είχε 4 πόντους στο ενεργητικό του.

Μπομπέρ ο «Κρίκος» 


Εκτελούσε έξω από τα 6.25 ο Χρήστος Νικόπουλος του Άτλαντα. Ο 26χρονος παίκτης των «μπλέ» σκόραρε 15 πόντους με 5 3ποντα. Συνολικά στο τουρνουά έχει σκοράρει 21 πόντους, οι οποίοι είναι από 3ποντα(!). Τον ακολούθησε με 13 πόντους ο πλέι μέικερ Δημήτρης Σταλίκας, ο οποίος πέτυχε και 2 τρίποντα. Στους 11 πόντους σταμάτησε ο φόργουορντ Νίκος Κωστής.

Δύναμη στο καλάθι με Λαϊνα-Ντινόπουλο

 












Αρκετά δυνατός ήταν στην θέση 4 και 5 η ομάδα από την Στυλίδα. Ο σέντερ Βαγγέλης Λαϊνα με 18 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, έχοντας πολλές βοήθειες από τον επίσης ψηλόσωμο Παύλο Ντινόπουλο που σκόραρε 12 πόντους. Ο πλέι μέικερ Κώστας Κωστούλας σκόραρε 11, όσους και ο αρχηγός γκάρντ Γιάννης Δημητρίου. Αμφότεροι σκόραραν από 1 τρίποντο, τα οποία ήταν τα μοναδικά της ομάδας τους.

Νίκη πρωτιάς(;)
Άτλαντας και Φάλαρα είχαν επικρατήσει στην πρεμιέρα και τα Φάλαρα με την νίκη τους αποκτούν ελαφρές προβάδισμα για την πρωτιά, έχοντας κάνει το 2 στα 2.

Ξεκίνησε πιο καλά


Τα Φάλαρα μπήκαν δυναμικά στο ματς και με σερί 6-0 προηγήθηκαν,  πετυχαίνοντας δίποντα με ταμπλό του Βαγγέλη Λαϊνα. Ο Γιάννης Δημητρίου με τρίποντο ανέβασε το σκορ στο 2-11. Ο Νίκος Κωστής (Φωτογραφία) του Ατλαντα, πετυχαίνοντας 3 καθοριστικά δίποντα μείωσε στο 9-17. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 1/2 βολές του Λαϊνα (Σκόραρε 10 πόντους στην 1η περίοδο.). Ο σέντερ Βαγγέλης Λαϊνας ανέκοψε όμορφα με στοπ τον επίσης σέντερ της αντίπαλης ομάδας Βασίλη Λάμπρου.



Μάζεψε την διαφορά














Ο Άτλαντας μπήκε πιο καλά στο δεύτερο 10λεπτο και με 3ποντο του Δημήτρη Σταλίκα μείωσε σε 12-19. Με καλάθι και φάουλ του Νίκου Κωστή το σκορ έγινε 14-19, αφού αστόχησε στην βολή. Ο Γιάννης Δημητρίου έκανε το 14-21 με ένα πολύ ωραίο δίποντο, παίρνοντας το χειροκρότημα των ντόπιων. Ο Πάνος Σεϊντής με δίποντο και ο Τάσος Καρανίκας με τον ίδιο τρόπο ανέβασαν την διαφορά στο +13 για το 14-27. Ο Άτλαντας ξεκίνησε αντεπίθεση και με σερί 9-0 μείωσε στο 23-27 και στο -4. Η διαφορά μαζεύτηκε χάρις σε τρίποντο του Χρήστου Νικόπουλου, δίποντο του Δημήτρη Σταλίκα (Φωτογραφία Αριστερά), δυο εύστοχες βολές του Αλέξανδρου Δεδούση και δίποντο του Λάμπρου Παπαδιά (Φωτογραφία Δεξιά).




Στον πόντο
Με αντεπίθεση διαρκείας ο Άτλαντας μάζεψε την διαφορά στον πόντο. Το ξεκίνημα της 3ης περιόδου ήταν αρκετά νευρικά και στα πρώτα 3-4 λεπτά έγιναν αρκετά λάθη από τις δυο ομάδες. Ο Ντινόπουλος με 2 βολές και ο Λαϊνας με δίποντο ανέβασαν το σκορ στο 23-31 και στο +8. Με δυο βολές του Ντινόπουλος και άλλη μια του Κωστούλα το σκορ έγινε 25-36. Ο Χρήστος Νικόπουλος με τρίποντο, ο Νίκος Κωστής με όμορφο λέι άπ, μείωσαν στο 30-36. Με νέο τρίποντο του Νικόπουλου και δίποντο του Λάμπρου Παπαδιά το σκορ έγινε 35-38. Ο Κωστούλας με μια στις δυο βολές έκανε το 35-39 και ο Λάμπρος Παπαδιάς με 2ποντο μείωσε στο 37-39. Ο Δημητρίου με δυο εύστοχες βολές ανέβασε το σκορ στο 37-41. Ο Αλέξανδρος Δεδούσης με 1 βολή και ο Λάμπρος Παπαδιάς με δίποντο στην εκπνοή μείωσαν στον πόντο για το 40-41. Ο Παύλος Ντινόπουλος των Φαλάρων ανέκοψε τον Βασίλη Λάμπρου του Άτλαντα. 





Τεχνική ποινή σε Δημητρίου














Ο Γιάννης Δημητρίου της Στυλίδας διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή Γιάννη Ηλιάδη και 7.21 πριν την ολοκλήρωση του 3ου 10λεπτου τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή. Ο παίκτης  της Στυλίδας διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση του διαιτητή και είχε αρκετά συχνά έντονους διαλόγους με τον αντίπαλο του Νίκο Κωστή.




Με ψυχραιμία κρατήθηκε μπροστά
Τα Φαλαρά έχοντα ψυχραιμία και βάζοντας κρίσιμα καλάθια κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα. Ο Άτλαντας πέρασε μπροστά στο σκορ για πρώτη και μοναδική φορά με καλάθι του Λάμπρου Παπαδιά για το 42-41. Ο ΓΚώστας Κωστούλας με 3ποντο έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του με 42-44. Ο Άτλαντας διαμαρτυρήθηκε ότι ο παίκτης των Φαλάρων πατούσε την γραμμή και ότι έπρεπε το καλάθι να μετρήσει για 2. Ο Σεϊντής με δίποντο και ο Κωστούλας με 2/2 βολές έκαναν το 42-48. Ο Δημήτρης Σταλίκας απάντησε με τρίποντο και μείωσε σε 45-48. Ο Λαινας ανέλαβε ξανά δράση και με νέο καλάθι έκανε το 45-50. Με δυο καλάθια των Κωστούλα και Σταλίκα το σκορ έγινε 47-52, ενώ ο Δημητρίου ανέβασε το σκορ στο 47-54 και +7 για την ομάδα του. Ο Νικόπουλος με όμορφο τρίποντο μείωσε σε 50-54, παίρνοντας και το χειροκρότημα του κοινού. Με δυο βολές του Κωστούλα το σκορ έγινε 50-56 και ο Νικόπουλος με ακόμη ένα τρίποντο μείωσε σε 53-56. Ο ψύχραιμος Λαινας πέτυχε καθοριστικά καλάθι για το 53-58 και ακολούθησαν δυο χαμένες βολές του Ντινόπουλου. Ο Αντώνης Παττακός αστόχησε και αυτός σε δυο βολές και 2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Σταλίκας με 1/3 βολές μείωσε στο τελικό 54-58.





Τρία «στοπ»
Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα 3 φορές ο αθλητές των ομάδων ανακόπηκαν από τους αντιπάλους τους. Ο σέντερ Λαϊνας ανέκοψε εντυπωσιακά τον Νικόπουλο του Άτλαντα. Στην επόμενη επίθεση ο Λάμπρος Παπαδιάς έκοψε όμορφα προσπάθεια τουΔημήτρη Καγιαρά. Ο Γιάννης Δημητρίου έκοψε θεαματικά τον Νίκο Κωστή του Άτλαντα.

Από ένα φάουλ
Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς επικράτησαν νεύρα μεταξύ Νίκου Κωστή  και Αντώνη Παττακού. Αμφότεροι χρεώθηκαν από 1 φάουλ.




Έχασαν από δυο παίκτες

 












Συνολικά 4 αθλητές των ομάδων αποχώρησαν στην 4η περίοδο συμπληρώνοντας 5 φάουλ. Έκαστος οι ομάδες έχασαν 2 παίκτες. Πρώτος αποχώρησε ο σέντερ του Ατλαντα Βασίλης Λάμπρου 4.47 πριν το τέλος. 1.03 πριν το φινάλε έφυγε με 5 φάουλ από το παρκέ ο Κώστας Κωστούλας των Φαλάρων. Στα 7 δευτερόλεπτα αποχώρησε από το ματς ο Νίκος Κωστής του Άτλαντα και στα 2 ο Αντώνης Παττακός των Φαλάρων.

Τα δεκάλεπτα
9-17, 23-27, 40-41, 54-58

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας & Γιάννης Ηλιάδης

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλαντας 2008 (Γιάννης Μπουμπουρής): Σταλίκας 13(2), Νικόπουλος 15(5), Λάμπρου 2, Πανάρας, Παπαδιάς 10, Κωστής 11, Δεδούσης 3

Γ.Σ. Φάλαρα (Γιάννης Δημητρίου):  Καρανίκας 2, Κωστούλας 11(1), Μπακογιάννης, Παττακός, Δημητρίου 11(1), Μπαμπουκλής, Λαϊνας 18, Ντινόπουλος 12, Σεϊντής 4, Καγιαράς



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος