Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΑΕΚ-Κεράσοβο 2-4

Σε ένα ματς που είχε 4 κόκκινες το Κεράσοβο πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη στο Καρπενήσι επί της ΑΕΚ με σκορ 2-4, αν και βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ.
Οι ομάδες αγωνίστηκαν το Σάββατο 11/5 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου στα πλαίσια της  4ης αγωνιστικής της Β΄ κατηγορίας Ευρυτανίας. Η συνάντηση ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και την παρακολούθησαν λιγοστοί φίλαθλοι. Ένταση είχε το δεύτερο μέρος, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο ρέφερι Χρυσαφόπουλος να αποβάλλει έκαστος δυο παίκτες από κάθε ομάδα.
Η ΑΕΚ γνώρισε για δεύτερη συνεχή αγωνιστική την εντός έδρας ήττα και έχασε κάθε μαθηματική ελπίδα για την κατάκτηση της πρωτιάς. Προηγήθηκε δυο φορές στο σκορ στις αρχές κάθε ημιχρόνου, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα γνωρίζοντας την ήττα. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι αρκετές απουσίες των «κιτρινόμαυρων». Σκόρερ χρίστηκαν οι Χρήστος Παρούτσας και Δημήτρης Τσέκας.
Οι φιλοξενούμενοι του Πάνου Βλάχου είχαν τα ψυχικά αποθέματα να κάνουν την ολική ανατροπή και να πανηγυρίσουν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και να συνεχίσουν να έχουν μαθηματικές ελπίδες για την πρώτη θέση που οδηγεί στην Α΄ ΕΠΣΕ. Το Κεράσοβο έκανε πολύ καλό δεύτερο μέρος, όπου σκόραρε τρεις φορές στα τελευταία λεπτά παίρνοντας το τρίποντο.
Το Κεράσοβο σταθεροποιήθηκε στην 2η θέση και έφτασε τους 7 βαθμούς. Η ΑΕΚ βρίσκεται στην 3η θέση μένοντας στους 3 βαθμούς. Την προτελευταία (5η) αγωνιστική το Κεράσοβο υποδέχεται το Ραπτόπουλο και η ΑΕΚ παίζει τυπικά εκτός έδρας με τον Κεραυνό Κρικέλλου.

Λιγοστοί φίλαθλοι
Η βροχόπτωση στο πρώτο μέρος και κατά την διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου απότρεψε την παρουσία περισσότερων φιλάθλων. Το μοναδικό ματς, που γίνεται σε Ευρυτανικό έδαφος το Σαββατοκύριακο το παρακολούθησαν γύρω στους 20 με 30 φιλάθλους. 


Χωρίς Λαμπράκη-Οδηγίες ο Α.Τσέκας
Ο προπονητής της ΑΕΚ Γιάννης Λαμπράκης βρίσκονταν στην Αθήνα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Οδηγίες από τον πάγκο έδωσε ο μοναδικός αναπληρωματικός της ομάδας Αντώνης Τσέκας.


Ντεμπούτο Γιαννιώτη


Ο δεύτερος βοηθός Δημήτρης Γιαννιώτης έκανε ντεμπούτο στα Ευρυτανικά γήπεδα. Ο Γιαννιώτης αποφοίτησε από την σχολή διαιτησίας πριν μερικές ημέρες, όπως και ο 1ος βοηθός Βασίλης Ίβρος και ο διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος.


Πρωταγωνιστικής σε δυο μέρες


Ο προπονητής-παίκτης του Κερασόβου Πάνος Βλάχος (Φωτογραφία) έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο το τελευταίο 2ήμερο στην Ευρυτανία. Την Παρασκευή οδήγησε στην νίκη τον Καρπενησιακό στο τουρνουά μπάσκετ και το Σάββατο σκόραρε δυο φορές και συνέβαλε στα μέγιστα στην νίκη της ομάδας του. Ο Βλάχος αποτελεί τον φυσικό ηγέτη της ομάδας στον χώρο του κέντρου.

Άθροισμα 99


Αρκετές μονομαχίες είχαν οι γηραιότεροι ποδοσφαιριστές της κατηγορίας. Ο 50χρονος Χρήστος Καλαμπάκας (Φωτογραφία Αριστερά) του Κερασόβου και ο 49χρονος στόπερ της ΑΕΚ Ανδρέας Παπαροϊδάμης (Φωτογραφία Δεξιά) είναι οι μεγαλύτεροι ηλικιακά παίκτες στην κατηγορία. Το άθροισμα της ηλικίας τους είναι σχεδόν 1 αιώνας(!)





Βασικός ο Νιαβής


Ο στόπερ Μάκης Νιαβής επέστρεψε στο βασικό σχήμα του δικεφάλου, αφού δεν αγωνίστηκε στο ματς της 3ης αγωνιστικής με το Ραπτόπουλο. Ήταν από τους καλύτερους των γηπεδούχων και πήρε την θέση του τραυματία Γιάννη Λαμπαδάρη. Ο τελευταίος παρακολούθησε την αναμέτρηση από την κερκίδα.

Πρώτη Ράπτη


Ο 17χρονος γκολκίπερ του Κερασόβου Πάνος Ραπτής αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος. Έκανε ντεμπούτο αντικαθιστόντας τον τραυματία Μάκη Τρίκα.

Αρκετές αλλαγές


Συνολικά 4 νέα πρόσωπα είχε η αρχική σύνθεση των φιλοξενούμενων σε σχέση με την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής με το Κρίκελλο. Βασικός έπαιξε ο γκολκίπερ Πάνος Ραπτής, ενώ επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα ο επιθετικός Σταύρος Κοσμάς, ο έμπειρος μέσος Χρήστος Καλαμπάκας και ο δεξιός μπακ Χρήστος Βλάχος (Φωτογραφία). Πήραν τις θέσεις των: Μάκη Τρίκα (Τραυματίας), Χρήστου Ρίζου, Σωτήρη Φούκα και Δημήτρη Μπανιά. Οι 3 τελευταίοι απουσίαζαν και έμειναν εκτός αποστολής.

«Αέρα» 4 βαθμών
Το Κεράσοβο δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε έχει πάρει σημαντικό προβάδισμα για την κατάληψη της 2ης θέσης. Απέχει 4 βαθμούς από την ΑΕΚ και 5 βαθμούς από την κορυφή. Σε περίπτωση νίκης την ερχόμενη αγωνιστική με το Ραπτόπουλο θα πλησιάσει στους 2 βαθμούς και θα έχει μαθηματικές ελπίδες την τελευταία αγωνιστική και για την πρωτιά.

Α΄ μέρος

Χωρίς είσοδο & ομιλία
Οι δυο ομάδες δεν έκαναν την καθιερωμένη είσοδο και μπήκαν κατευθείαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος συγκέντρωσε τους ποδοσφαιριστές και είχε ομιλία μαζί τους. 



«Κεφάτη» η ΑΕΚ- Δοκάρι με Παρούτσα
Πιο «ζωηρά» ξεκίνησε την αναμέτρηση η γηπεδούχος ΑΕΚ δείχνοντας  περισσότερη ζωντάνια από τον αντίπαλο. Στο 5ο λεπτό η εκτέλεση του φάουλ του Χρήστου Παρούτσα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.


Βρήκε δίχτυα στο 19΄


Ότι δεν κατάφερε στο 5ο λεπτό ο φορ Χρήστος Παρούτσας (Φωτογραφία) το πέτυχε 14 λεπτά αργότερα. Μετά από όμορφη επίθεση της ομάδας του έγινε τελικός αποδέκτης από την ασίστ του Γιώργου Μπέσσα και με πλασέ άνοιξε το σκορ. Το χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ από τον Άγιο Προκόπιο σκόραρε για 2η φορά με την φανέλα της νέας του ομάδας.



Ισορρόπησε το Κεράσοβο
Μετά το καλό ξεκίνημα των γηπεδούχων το Κερασοχώρι ανέβηκε και κέρδισε μέτρα ισορροπώντας το ματς. Προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να απειλήσει. Το υπόλοιπο πρώτο μέρος «κύλησε» με ελάχιστες καλές στιγμές και ισοφάριση των φιλοξενούμενων με την συμπλήρωση του 45ου λεπτού.

Πρώτες βοήθειες στον διαιτητή


Η αναμέτρηση διακόπηκε στο 40ο λεπτό, όπου ο γιατρός αγώνα Γιάννης Σβερώνης προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον διαιτητή Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο (Φωτογραφία). Ο ρέφερι ένοιωσε ενοχλήσεις στο πόδι εξ αιτίας ενός τραυματισμού, που αντιμετώπισε τις ημέρες του Πάσχα. Τελικώς παρά το πρόβλημα του τραυματισμού ολοκλήρωσε την αναμέτρηση.



Ισοφάριση με Σταύρο Κοσμά


Με την συμπλήρωση του 45΄ οι Κερασοβίτες έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Ο Χρήστος Καλαμπάκας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο επιθετικός Σταύρος Κοσμάς με όμορφη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε σε 1-1.



Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Εκτέλεση φάουλ του Παρούτσα από καλή θέση χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
13΄: Ο Παπαροϊδάμης Γ. έκανε την προσπάθεια από δεξιά μπήκε στην περιοχή και σούταρε πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΚ.
19΄: Ο Κολόκας με μπαλιά βρήκε τον Μπέσσα μέσα στην περιοχή και αριστερά, ο οποίος σέντραρε για τον Παρούτσα, που αφύλακτος από το ύψος του πέναλτι με χαμηλό πλασέ στην αριστερή γωνία του Ράπτη άνοιξε το σκορ (1-0).
35΄: Αδύναμο σουτ του Καλαμπάκα εκτός περιοχής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο πορτιέρο της ΑΕΚ.
45΄: Ο Καλαμπάκας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Κοσμάς Σ. στο δεύτερο δοκάρι από κοντά με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του δικεφάλου ισοφάρισε σε 1-1.

Ζαλάδες ο Γ.Παπαροϊδάμης
Ο μεσοεπιθετικός του Κερασόβου Γιώργος Παπαροϊδάμης ένοιωσε ζαλάδες κατά την διάρκεια της ανάπαυλας. Ο παίκτης της ομάδας είχε δεχτεί χτύπημα στην πλάτη κατά την διάρκεια του 1ου ημιχρόνου και ένοιωσε να χάνει τις αισθήσεις του, όταν μπήκε στα αποδυτήρια. Συνέχισε χωρίς πρόβλημα το ματς, αφού ξεπέρασε τις ζαλάδες.

Β΄ μέρος

Νευρικό β΄ μέρος
Αρκετά νεύρα είχαν οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων. Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος αναγκάστηκε να αποβάλλει 4 ποδοσφαιριστές. Οι ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 9 παίκτες.
Γρήγορο 2-1 με Δ. Τσέκα


Δυνατά μπήκε και στην επανάληψη η γηπεδούχος  ΑΕΚ, η οποία στο 7ο λεπτό του δεύτερου μέρους πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Ο Βασίλης Κολόκας τροφοδότησε τον Δημήτρη Τσέκα, ο οποίος με όμορφο σουτ από πλάγια μέσα από την περιοχή πραγματοποίησε το 2-1. Ο Τσέκας σκόραρε για πρώτη φορά φέτος.



Αναγκαστική αλλαγή














Ο πορτιέρο των γηπεδούχων Γιώργος Παπαζαχαρίας (Φωτογραφία Αριστερά) τραυματίστηκε στο 57ο λεπτό και συνέχισε μερικά λεπτά αφού του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στο 62ο λεπτό ένοιωσε ξανά ενοχλήσεις και αποχώρησε μετά από 2 λεπτά. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο αριστερός μπακ Ηλίας Μπακόλας (Φωτογραφία Δεξιά) και μέσα στο γήπεδο αγωνίστηκε ο μέσος Αντώνης Τσέκας, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Παπαζαχαρία.




Ανέβηκε το Κεράσοβο
Το Κεράσοβο ανέβασε την απόδοση του από το 65ο λεπτό και έπειτα. Κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή.

Με επικίνδυνες αντεπιθέσεις
Η ΑΕΚ οπισθοχώρησε και φάνηκε απειλητική μέσα από γρήγορες αντεπιθέσεις. Μάλιστα παρά την ισοφάριση που δέχτηκε δεν το έβαλε κάτω και δημιούργησε τις ευκαιρίες για να πάρει την πρωτοπορία στο σκορ.

Ντεμπούτο Τσιγαρίδα


Ο Πρόεδρος των Αγράφων Γιάννης Τσιγαρίδας έκανε το 66ο λεπτό ντεμπούτο με την ομάδα του Κερασόβου. Αγωνίστηκε σε θέση δεξιού μέσου, ωστόσο 11 λεπτά αργότερα αποβλήθηκε και αποχώρησε πρόωρα.

Ισοφάριση με όμορφο γκολ
Στο 71ο λεπτό ο μέσος Πάνος Βλάχος με καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε το δεξί «παραθυράκι» του Ηλία Μπακόλα και ισοφάρισε σε 2-2.


Αστόχησε ο Γ. Γιαννόπουλος


Ο 25χρονος μέσος Γιώργος Γιαννόπουλος έχασε μοναδική ευκαιρία στο 74ο λεπτό προ κενής εστίας να βάλει εκ νέου μπροστά την ομάδα του. Ο Δημήτρης Τσέκας του έδωσε έτοιμο γκολ, ωστόσο η προβολή του πέρασε πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.



Ολική ανατροπή


Έξι λεπτά αργότερα από την ισοφάριση οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ολική ανατροπή. Ο Χρήστος Καλαμπάκας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά ο γκολκίπερ Μπακόλας απομάκρυνε και ο αριστερός μέσος Χρήστος Κοσμάς (Φωτογραφία) με όμορφο σουτ εκτός περιοχής έβαλε μπροστά την ομάδα του με 2-3. Σκόρερ χρίστηκε στο πρώτο μέρος και ο αδερφός του Σταύρος.



3 αποβολές (!)














Κατά την διάρκεια της επίτευξης του γκολ του Κερασόβου αποχώρησαν 3 παίκτες από το ματς με απ΄ ευθείας κόκκινη κάρτα. Ο μεσοεπιθετικός Γιώργος Παπαροϊδάμης (Φωτογραφία Δεξιά) του Κερασόβου και ο μέσος της ΑΕΚ Βασίλης Κολόκας (Φωτογραφία Αριστερά) αντίκρισαν απ΄ ευθείας την κόκκινη κάρτα αφού αψιμάχησαν. Ο πρώτος διαμαρτυρήθηκε ότι δεν του καταλογίστηκε πέναλτι σε επαφή που είχε με τον παίκτη της ΑΕΚ. Στην συνέχεια ο Γιάννης Τσιγαρίδας διαμαρτυρήθηκε έντονα στον ρέφερι και είδε διαδοχικά δυο κίτρινες και άφησε την ομάδα του με 9.





Απόκρουση του Ράπτη


Ο πορτιέρο Πάνος Ράπτης στο 86΄ έκανε έξοχη επέμβαση και κράτησε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Ο Αντώνης Τσέκας (Φωτογραφία) βρέθηκε σε θέση βολής σούταρε χωρίς πίεση και ο γκολκίπερ απέκρουσε όμορφα.


Νέα αποβολή


Στο 94΄ ο αριστερός χαφ της ΑΕΚ Γιώργος Μπέσσας εξύβρισε τον διαιτητή Χρυσαφόπουλος και είδε την κόκκινη κάρτα. Ο παίκτης των γηπεδούχων αποχώρησε από το γήπεδο με νεύρα και εξυβρίζοντας τον διαιτητή. 



2-4 στο 98΄
Στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων ο μέσος του Κερασόβου Πάνος Βλάχος με όμορφη προσπάθεια και υποδειγματικό πλασάρισμα έβαλε το «κερασάκι» στην τούρτα στην νίκη της ομάδας του γράφοντας το τελικό 2-4.



Λήξη στο 100΄
Συνολικά 10 λεπτά καθυστέρηση είχε το δεύτερο μέρος εξ αιτίας του τραυματισμού του Παπαζαχαρία και των 4 αποβολών.

Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Η ΑΕΚ ξεχύθηκε ξανά στην επίθεση ο Κολόκας άνοιξε δεξιά στον Τσέκα Δ., που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και από πλάγια θέση με δυνατό σουτ στην αριστερή κλειστή γωνία του Ράπτη έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του στο σκορ γράφοντας το 2-1.
69΄: Πλασέ του Τσέκα Δ. εκτός περιοχής πέρασε αρκετά πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
71΄: Ο Βλάχος Π. έκανε όμορφα την ατομική προσπάθεια εκτός περιοχής στόπαρε και με καταπληκτικό σουτ στο δεξί παραθυράκι του Μπακόλα ισοφάρισε σε 2-2. Προηγουμένως, η μπάλα είχε βρει και το δεξί κάθετο δοκάρι.
74΄: Ο Κολόκας βρήκε τον Τσέκα Δ., αυτός μέσα από την περιοχή γύρισε για τον Γιαννόπουλο Γ., που εξ επαφής προ κενής εστίας έκανε την προβολή που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι χάνοντας μοναδική ευκαιρία.
77΄: Ο Καλαμπάκας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Μπακόλας απέκρουσε με τις γροθιές και ο Κοσμάς Χ. με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» της ΑΕΚ πετυχαίνοντας ένα όμορφο τέρμα για το 2-3.
77΄: Οι παίκτες των ομάδων διαπληκτίστηκαν μετά το γκολ και ο Παπαροϊδάμης Γ. του Κερασόβου και ο Κολόκας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. Οι δυο παίκτες είχαν επαφή μέσα στην περιοχή και ο παίκτης του Κερασόβου θεώρησε ότι έγινε παράβαση και έπρεπε να του καταλογιστεί πέναλτι. Παράλληλα ο Τσιγαρίδας διαμαρτυρήθηκε έντονα και αποβλήθηκε με 2 διαδοχικές κίτρινες αφήνοντας την ομάδα του με 9.
84΄: Ο Παπαροϊδάμης Δ. έκανε την μπαλιά από το κέντρο και ο Καλαμπάκας από κοντά σούταρε πάνω από το τέρμα της ΑΕΚ.
86΄: Ο Παρούτσας σέντραρε από αριστερά και ο Τσέκας Α. σούταρε χωρίς πίεση από ευνοϊκή θέση, ο Ράπτης απέκρουσε σωτήρια από την αριστερή του γωνία.
94΄: Ο Μπέσας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για εξύβριση προς τον διαιτητή Χρυσαφόπουλο.
98΄: Ο Βλάχος Π. μπήκε στην περιοχή όμορφα από αριστερά και με χαμηλό πλασέ και αφού η μπάλα βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

Κίτρινες Κάρτες
Παρούτσας

Διακριθέντες
ΑΕΚ: Νιαβής, Παρούτσας, Παπαροϊδάμης Α.
Κεράσοβο: Βλάχος Π., Παπαροϊδάμης Δ., Καλαμπάκας, Ράπτης

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Παπαζαχαρίας(64΄ λ.τρ. Τσέκας Α.), Μπέσσας, Νιαβής, Μπακόλας, Παπαροϊδάμης Α., Γιαννόπουλος Δ., Καραγιάννης, Γιαννόπουλος Γ., Παρούτσας, Κολόκας, Τσέκας Δ.

Κεράσοβο (Πάνος Βλάχος): Ράπτης Π., Βλάχος Χ., Μούτσελος, Λάππας Ι., Παπαροϊδάμης Δ., Κοσμάς Σ., Καλαμπάκας, Κοσμάς Χ., Σβερώνης(66΄ Τσιγαρίδας), Βλάχος Π., Παπαροϊδάμης Γ.

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Βασίλης Ίβρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος