Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Στυλίδα-Μυρίκη 1-0

Μαχόμενη και κάνοντας υπερπροσπάθεια η Μυρίκη έπεσε στο 90 λεπτό και γνώρισε την ήττα από την πρωταθλήτρια Φθιώτιδας Στυλίδα με σκορ 1-0. Οι «κόκκινοι» της Ευρυτανίας έφτασαν κοντά στην μεγάλη έκπληξη και μένουν με την πικρία της ήττας.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12/5 στο Δημοτικό στάδιο Στυλίδας και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής των Play Off ανόδου στην Γ΄ εθνική για τον 7ο όμιλο και την παρακολούθησαν γύρω στα 300 άτομα.
Η Στυλίδα του Πέτρου Καραϊσκου πήρε μια ψυχοβγαλτική νίκη σε ένα ματς με φινάλε γραν γκινιόλ. Γλύτωσε το 90ο λεπτό το στραβοπάτημα χάρις σε τέρμα του μέσου Χρήστου Ζησόπουλου. Οι πρωταθλητές Φθιώτιδας έκαναν ένα μέτριο 1ο μέρος, όπου είχαν την ελαφριά υπεροχή και ορισμένες καλές ευκαιρίες. Η πίεση τους αυξήθηκε στο δεύτερο μέρος έκλεισε την Μυρίκη στο 1/3 του γηπέδου και έχανε την μια ευκαιρία μετά την άλλη. Μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες ήρθε το πολυπόθητο γκολ που κρατάει την ομάδα εντός στόχων. Αμυντικά οι Φθιωτοί δεν απειλήθηκαν καθόλου, αφού η Μυρίκη δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει κάποια φάση.
Η Μυρίκη του Βασίλη Φούκα ήταν συγκλονιστική, αφού κόντρα σε όλα τα προγνωστικά έφτασε κοντά σε μια μεγάλη έκπληξη. Με πολυπρόσωπη άμυνα και με μαχητικότητα από όλους τους ποδοσφαιριστές κοίταξε στα μάτια έναν πανίσχυρο αντίπαλο. Οι «κόκκινοι» έχασαν με γκολ στο 90ο λεπτό, ενώ είχαν προηγηθεί αρκετές χαμένες ευκαιρίες των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν, αφού κοίταξαν την αμυντική τους λειτουργία. Σημαντικός παράγοντας ήταν και η κούραση του δεύτερου μέρους, όπου ήταν εμφανής στους Ευρυτάνες. Στο 1ο ημίχρονο οι 11 παίκτες είχαν καλά τρεξίματα και χωρίς να κινδυνέψουν ιδιαίτερα το έβγαλαν στο 0-0.
Την Τετάρτη (15/5) για την 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου η Μυρίκη υποδέχεται την Ένωση Άσπρα Σπίτι Αντίκυρα Βοιωτίας και η Στυλίδα ταξιδεύει στην Κύμη για να παίξει με την τοπική ομάδα.

Η παρουσία του κόσμου
Γύρω στα 300 άτομα παρακολούθησαν το ματς της πρεμιέρας των Play Off για τον 7ο όμιλο. Οι φίλαθλοι δεν πτοήθηκαν  από την βροχή που έπεφτε σε αρκετά χρονικά σημεία, καθώς το στάδιο διαθέτει σκεπαστή κερκίδα.



Η διάταξη της Μυρίκης
Ο Βασίλης Φούκας ξεκίνησε την Μυρίκη με γεμάτο κέντρο και σύστημα 4-5-1. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Μεριγκούνης. Δεξιός μπακ ήταν ο αρχηγός Ζαραβέλης και αριστερός ο Παχής. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Γενιτσαρόπουλος με τον Σακαμπέτη. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκε ο Κοτρώνης με τον Φύκα και ο Τόλης Μπουμπουρής ήταν μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Δεξιός μέσος άρχισε ο Ζαλοκώστας και αριστερός ο Σταμούλης. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Κορέντζελος.

Με εκδρομείς στο πλευρό της
Η Μυρίκη είχε στο πλευρό της γύρω στα 30 άτομα, τα οποία ταξίδεψαν από το Καρπενήσι για να δουν το 1ο ματς των μπαράζ. Μεταξύ των οπαδών ήταν ποδοσφαιριστές ομάδων της Ευρυτανίας, αρκετοί παλιοί παράγοντες της Μυρίκης αλλά και εν ενεργεία διοικητικά στελέχη του ΑΠΟΚ και του Αίολου.




Πανό από τους γηπεδούχους
Πανό με την ονομασία της Στυλίδας είχε τοποθετηθεί μπροστά από τον πυρήνα των θερμόαιμων οπαδών της ομάδας τους.



Κοντά στον Α.Ο.Σ. η ΕΠΣΦ
Η ΕΠΣ Φθιώτιδας για ακόμη μια φορά έδειξε ότι είναι στο πλευρό της πρωταθλήτριας του νομού της. Το παρών στο γήπεδο έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Φθιώτιδας Δημήτρης Κουτρομάνος και τα μέλη της ΕΠΣΕ Παύλος Γούσιος και ο Μπάμπης Τσαμπάκαλος, καθώς και  ο αρχιδιαιτητής Γιάννης Σπυρόπουλος. Παρών ήταν επίσης, μεταξύ των άλλων, ο προπονητής της Ένωσης 2010 Ηλίας Μπακούμης ο Ευρυτάνας παίκτης της Βράχας Δημήτρης Κολόκας.



Άριστος…ο Άρης Τζοφώλης


Σε καλή μέρα βρέθηκε ο Τρικαλινός διαιτητής Άρης Τζοφώλης. Ο ρέφερι ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις, είχε σωστές αποφάσεις και μοίρασε το καρπούζι στην μέση παρά την διαφορά δυναμικότητας των ομάδων.

Στο γήπεδο οι Πρόεδροι
Την αναμέτρηση στην Στυλίδα παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Μυρίκης Νίκος Τσώνης και ο ομόλογος του της Στυλίδας Πανουργιάς Πανουργιάς. Με την αποστολή της Μυρίκης ταξίδεψε ο παλιός διοικητικός παράγοντας της Μυρίκης Γιάννης Ζαραβέλης και ο πρώην παράγοντας του ΑΠΟΚ και της ΕΠΣ Ευρυτανίας Σωτήρης Νικολάου.

Μετά από 1 μήνα
Στις 7/4 είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά σε επίσημο ματς. Τότε είχε επικρατεί στον 2ο ημιτελικό των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας της Κρέντης με 2-1. Η ομάδα προκρίθηκε τότε στους τελικούς, αλλά δεν βρήκε αντίπαλο κερδίζοντας χωρίς αγώνες τον τίτλο. Αγωνίστηκε μετά από 1 μήνα και μερικές ημέρες.

Στην 11αδα Κορέντζελος-Ζαλοκώστας














Ο Βασίλης Φούκας διατήρησε τα 9/11 της αρχικής εντεκάδας σε σχέση με το προηγούμενο επίσημο ματς. Ο επιθετικός Γιώργος Κορέντζελος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και επανεμφανίστηκε μετά από αρκετούς μήνες. Στην αρχική εντεκάδα γύρισε και ο πλάγιος μέσος Γιάννης Ζαλοκώστας. Πήραν τις θέσεις των: Κώστα Σιταρά (Έπαιξε ως αλλαγή) και Άρη Σιταρά (Έμεινε στον πάγκο).

Δυνατοί στα αριστερά














Αρκετά κινητικοί ήταν δυο παίκτες της Στυλίδα. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες από την αριστερή πλευρά. Στα μπακ έπαιξε ο ταχύτατος Γιώργος Καραπέτσας και στα χαφ και συγκεκριμένα δεξιά στο πρώτο μέρος και αριστερά στο δεύτερο ήταν ο 18χρονος Γιώργος Καραντάθας.

Κορυφαίος ο Τζουάνας


Ο έμπειρος άλλοτε δεξιός μπακ του Αγρότη Λιανοκλαδίου Θοδωρής Τζουάνας ήταν ο κορυφαίος των νικητών. Δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες στιγμές από την δεξιά πτέρυγα και έδειξε ξανά την ηγετική φυσιογνωμία στο γήπεδο.

Δεν ήταν τυχαίο
Μόνο τυχαίο δεν ήταν το επίτευγμα της Μυρίκης να μην δεχτεί γκολ για περισσότερο από έναν ολόκληρο γύρο στο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας. Η άμυνα της και ο γκολκίπερ τους έδειξαν ότι αποτελούν το ισχυρό όπλο της ομάδας.

Η «Αγία» 3αδα


Μπορεί όλοι οι ποδοσφαιριστές της Μυρίκης να έκαναν υπερπροσπάθεια. Ωστόσο 3 από αυτούς διακρίθηκαν περισσότερο. Πρόκειται για τους κεντρικούς αμυντικούς Κώστα Γενιτσαρόπουλο και Γιώργο Σακαμπέτη και τον ανασταλτικό μέσο Γιώργο Φύκα. Αρκετά καλή εμφάνιση έκανε και ο γκολκίπερ Στέλιος Μεριγκούνης.

Λιγοστές επαφές


Ο πορτιέρο της Στυλίδας Βάϊος Αλεξανδρής (Φωτογραφία) είχε λιγοστές επαφές με την μπάλα. Δεν χρειάστηκε σε καμία στιγμή να επέμβει και πέρασε ένα από τα πιο εύκολα απογεύματα της καριέρας του.

Σημαντικές αναμετρήσεις
Κομβικές αναμετρήσεις δίνουν μεσοβδόμαδα οι ομάδες. Η Κύμη υποδέχεται την Στυλίδα στο ματς των νικητών της πρεμιέρας και η Μυρίκη τα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας στην συνάντηση των δυο χαμένων.

Προϊστορία στις ισοπαλίες


Στην τελευταία της παρουσία στην Δ΄ εθνική την σεζόν 2007-2008 η Μυρίκη είχε εκτός έδρας δυο ισοπαλίες. Είχε αναδειχτεί ισόπαλη με Κίσσαβο Συκουρίου (1-1) και Ανδρούτσο Γραβιάς(0-0). Λίγο έλλειψε να τριτώσει το καλό για τους κόκκινους. Και στις δυο αυτές αναμετρήσεις ήταν γκολκίπερ ξανά ο Στέλιος Μεριγκούνης (Φωτογραφία).


Α΄ μέρος

Κατοχή Στυλιδιωτών
Από το 1ο κιόλας λεπτό της συνάντησης η τοπική ομάδα πήρε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής έχοντας την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο στα πρώτα λεπτά δυσκολεύτηκαν να βρουν ρυθμό.



Προσηλωμένη στην άμυνα
Η Μυρίκη ήταν προσηλωμένη στα αμυντικά της καθήκοντα και έβγαλε το πρώτο ημίχρονο χωρίς να δεχτεί γκολ παρά την πίεση που δέχτηκε στα τελευταία λεπτά. Δεν λειτούργησε όμως εξίσου καλά στον επιθετικό τομέα, όπου έκανε 1-2 επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ και χωρίς να ανησυχήσει τον θεατή Αλεξανδρή.

Με βροχή από το 30΄-Άνοιξαν ομπρέλες
Με αρκετά διαστήματα Ανοιξιάτικης βροχόπτωσης έγινε η αναμέτρηση από το 30ο λεπτό και έπειτα. Και το δεύτερο μέρος έγινε στο μεγαλύτερο διάστημα του υπό βροχή. Αρκετοί οπαδοί παρακολούθησαν το ματς κάτω από τις ομπρέλες που άνοιξαν.



Ανέβασε στροφές
Οι γηπεδούχοι μετά την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ενέτειναν τις προσπάθειες τους και πίεσαν για να ανοίξει το σκορ. Τα τελειώματα των επιθέσεων τους δεν ήταν όμως τα αναμενόμενα.

Η καλύτερη στιγμή από Αντωνιάδη


Κοντά στο να ανοίξει το σκορ έφτασε στο 44ο λεπτό ο έμπειρος φορ Χρήστος Αντωνιάδης. Ο Θοδωρής Τζουάνας τον τροφοδότησε με συστημένη σέντρα, άλλη η κεφαλιά του άλλοτε επιθετικού της Λαμίας πέρασε μόλις άουτ.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Καραντάθας έκανε την προσπάθεια εκτός περιοχής σούταρε από μακρινή απόσταση άουτ χαμηλά από το αριστερό δοκάρι της Μυρίκης.
10΄: Ο Χανής εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά ο Κουφιώτης στο δεύτερο δοκάρι πήρε χωρίς πίεση την κεφαλιά, που πέρασε πάνω από την εστία του Μεριγκούνη.
14΄: Ο Καραντάθας ελίχτηκε από δεξιά έκανε το γύρισμα, ο Κουφιώτης πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι και ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων μπλόκαρε εύκολα στην αριστερή του γωνία.
24΄: Ο Χανής έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Βέλλιος Χ. έκανε την προβολή εξ επαφής στο δεύτερο δοκάρι από κοντά και ο Μεριγκούνης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.
31΄: Εκτέλεση φάουλ του Επίσκοπου από καλή θέση πέρασε άουτ από το αριστερό «Γ» των Ευρυτάνων.
38΄: Ο Κραβαρίτης σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Τζουάνα από καλή θέση απέκρουσε σωτήρια ο Γενιτσαρόπουλος.
39΄: Ο Καραπέτσας σέντραρε από αριστερά και η προβολή του Καραντάθα από κοντά έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
44΄: Ο Τζουάνας έκανε την προσπάθεια από τα δεξιά σέντραρε παράλληλα με την εστία και μέσα από την μικρή περιοχή η κεφαλιά του ανενόχλητου Αντωνιάδη πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.
45΄+3΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Χανή λίγα μέτρα εκτός μεγάλης περιοχής της Μυρίκης πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μεριγκούνη.

Β΄ μέρος

Δυναμικό ξεκίνημα
Με το καλημέρα μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο η Φθιωτική ομάδα. Ο Στέλιος Μεριγκούνης είπε όχι σε κεφαλιά του Χρήστου Ζησόπουλου στο 47΄ και τρία λεπτά αργότερα σουτ του Τζουάνα από καλή θέση πέρασε άουτ.


Ίδιο σκηνικό
Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκε και το δεύτερο ημίχρονο. Η Στυλίδα είχε δημιουργικό ρόλο και κυριάρχησε παίζοντας σαν την γάτα με το ποντίκι την Μυρίκη.

Κιτρινίστηκε ο Επίσκοπος


Ο 32χρονος μέσος Ανδρέας Επίσκοπος στο 55ο λεπτό μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έπεσε ζητώντας πέναλτι. Ο Τρικαλινός ρέφερι τον κιτρίνισε θεωρώντας ότι έκανε θέατρο. Ο ποδοσφαιριστής αποχώρησε από το ματς ως αλλαγή στο επόμενο λεπτό έχοντας αρκετά νεύρα.




Αλλαγή σημαιών
Ο παρατηρητής του αγώνα από τα Τρίκαλα Σωτήρης Κουρέντας στο 55΄ πήγε στα αποδυτήρια και έφερε σημαίες στους δυο βοηθούς. Οι επόπτες άλλαξαν τα σημαιάκια τους, αφού με αυτά που είχαν αρχικώς παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα.



Κανείς δεν ρίσκαρε


Αλλαγές θέσεων έκαναν και οι δυο προπονητές και κανείς από τους δυο τους δεν ρίσκαρε. Ο Βασίλης Φούκας πέρασε στο ματς τους μέσους Γιώργο Ράικο και Δημήτρη Γκορόγια και τον επιθετικό Κώστα Σιταρά. Ο Πέτρος Καραϊσκος έριξε στην μάχη τον επιθετικό Αλέξη Αλεξίου, τον φορ Πάνο Βέλλιο και τον μέσο Παναγιώτη Κωτίτση. Παρότι, η ισοπαλία δεν ευνοούσε την Στυλίδα ο Φθιωτός τεχνικός δεν έβγαλε από το ματς κάποιον αμυντικογενή παίκτη.



Τους έκλεισε
Στα καρέ της κλείστηκε στα τελευταία λεπτά η ομάδα της Μυρίκης. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυχτικά στα τελευταία λεπτά της συνάντησης και τελικώς έφτασαν στην νίκη.



Έμεινε από δυνάμεις
Οι ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων κουράστηκαν στα τελευταία λεπτά και δεν είχαν την ίδια φρεσκάδα στις προσπάθειες τους, όπως στο 1ο ημίχρονο. Η Μυρίκη έρχεται από ένα αδύναμο πρωτάθλημα και με αγώνες χαμηλότερων ταχυτήτων.

Επαφή με Μεριγκούνη














Στο 80ο λεπτό ο Αλέξανδρος Κουφιώτης (Φωτογραφία Αριστερά) είχε επαφή με τον τερματοφύλακα της Μυρίκης Στέλιο Μεριγκούνη. Προηγουμένως, ο δεύτερος βοηθός Νίκος Τζάνης (Φωτογραφία Δεξιά) είχε σηκωμένη την σημαία του, υποδεικνύοντας στην θέση οφσάιντ τον παίκτη της Στυλίδα.  Η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη.



Ανακόπηκε ο «Στάμ»














Η Μυρίκη 2 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90λεπτών βγήκε στην επίθεση, ο Δημήτρης Γκορόγιας έκανε την μπαλιά για τον Κώστα Σταμούλη (Φωτογραφία Αριστερά). Ο 1ος βοηθός Θεόδωρος Νταλούκας (Φωτογραφία Δεξιά) σήκωσε την σημαία του και ανέκοψε τον παίκτη των φιλοξενούμενων, που έμπαινε επικίνδυνα προς την αντίπαλη περιοχή θεωρώντας ότι ήταν σε θέση οφσάιντ. 


Κρεσέντο ευκαιριών


Σωρεία ευκαιριών απώλεσε στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Στυλίδας στο 86ο λεπτό ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος σαν από μηχανής Θεός απέκρουσε πάνω στο γραμμή με το κεφάλι την κεφαλιά του Παναγιώτη Κωτίτση (Φωτογραφία).



Αγωνία στον πάγκο
Όρθιοι παρακολούθησαν οι αναπληρωματικοί παίκτες της Στυλίδας από τον πάγκο, οι οποίοι έζησαν έντονα την αναμέτρηση.


«Λύτρωση» στο 90΄


Στο 90ο λεπτό οι πρωταθλητές Φθιώτιδας κατάφερα να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Αλέξανδρος Κουφιώτης σέντραρε από αριστερά και ο Χρήστος Ζησόπουλος με δυνατό σουτ νίκησε στον Στέλιο Μεριγκούνη και πέτυχε το χρυσό τέρμα.




Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Χανής εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ζησόπουλος μέσα από την καρδιά της άμυνας της Μυρίκης πήρε την κεφαλιά και ο Μεριγκούνης απέκρουσε εντυπωσιακά από την αριστερή του γωνία.
50΄: Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Μυρίκης ο Καραντάθας γύρισε από το αριστερά και ο Τζουάνας από τα όρια της περιοχής σούταρε χαμηλά άουτ από το αριστερό δοκάρι.
58΄: Ο Τζουάνας έκανε την σέντρα από δεξιά ο Σακαμπέτης, έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Μεριγκούνης απέκρουσε αποτρέποντας το αυτογκόλ, ο Αντωνιάδης μπήκε στην φάση σούταρε δίνοντας ύψος στην μπάλα και νέο κοντινό σουτ του Καραντάθα έφυγε άουτ από το δεξί παραθυράκι των Ευρυτάνων.
62΄: Ο Καραντάθας εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Κουφιώτη, ο οποίος έδωσε στον Τζουάνα που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από τα δοκάρια της Μυρίκης.
75΄: Ο Καραντάθας έκανε προσωπική ενέργεια από αριστερά μπήκε στην περιοχή, όμως προτίμησε να σουτάρει από πλάγια με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της δεξιάς γωνίας της Μυρίκης.
83΄: Σουτ του Καραντάθα από καλή θέση πέρασε άουτ.
84΄: Ο Αλεξίου ελίχτηκε στην περιοχή από αριστερά έκανε το γύρισμα, αλλά ο Παχής απέκρουσε σωτήρια.
86΄: Ο Τζουάνας έβγαλε σέντρα από δεξιά ο Κωτίτσης πήρε την κοντινή κεφαλιά και ο Γενιτσαρόπουλος απέκρουσε σωτήρια πάνω στην γραμμή με το κεφάλι.
90΄: Ο Καραπέτσας συνδυάστηκε με τον Αλεξίου και αυτός πάσαρε στο Κουφιώτη, ο οποίος σέντραρε από αριστερά και ο Ζησόπουλος με δυνατό σουτ από κοντά στην δεξιά γωνία της Μυρίκης λύτρωσε την ομάδα του και πέτυχε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης (1-0).
94΄: Ο Κραβαρίτης έκανε την προωθημένη μπαλιά για τον Αλεξίου, ο οποίος πλάσαρε από καλή θέση με τον Μεριγκούνη να μπλοκάρει.

Συνθήματα για 2πλο στην Κύμη
Μετά το τέλος του παιχνιδιού οι οπαδοί της Στυλίδας προέτρεψαν τους παίκτες της ομάδας τους για να κάνουν το διπλό μέσα στην Κύμη. 


Κίτρινες Κάρτες
Κουφιώτης, Επίσκοπος, Αλεξίου, Παχής, Μπουμπουρής Α.

Διακριθέντες
Στυλίδα: Ζησόπουλος, Καραντάθας, Τζουάνας, Καραπέτσας
Μυρίκη: Γενιτσαρόπουλος, Σακαμπέτης, Φύκας, Μεριγκούνης

Δηλώσεις Προπονητών

Πέτρος Καραϊσκος (Στυλίδα): «Σήμερα στο παιχνίδι περίμενα ότι θα υπήρχε αυτό τα άγχος, άλλωστε ήταν πρεμιέρα και οι πρεμιέρες όπως ξέρετε πάντοτε κρύβουν δυσκολίες. Πίστευα όμως μα αργά μα γρήγορα θα βάζαμε το γκολ, δεν πίστευα ότι θα το βάζαμε τόσο αργά. Θα προηγούμασταν και μπορούσε να είχε ανοίξει η πολυπρόσωπη άμυνα της Μυρίκης, οπότε θα γινόταν το έργο μας πιο εύκολο. Η Μυρίκη είναι μια καλή, σοβαρή ομάδα, δεν ξέρω τι ακούγεται και τι πιστεύεται έξω, εδώ πράγματι τα παιδιά τα δώσανε όλα, μας δυσκολέψανε πάρα πολύ. Συν το ότι το άγχος αυτό της πρεμιέρας και όταν έχεις στόχο να κάνεις κάτι μεγαλύτερο, πάντα ξέρω ότι τα πόδια των ποδοσφαιριστών βαραίνουν. Είχαμε όμως τις ψυχικές δυνάμεις, πάλεψαν, κυνήγησαν μέχρι το τελευταίο λεπτό. Θα μπορούσαμε να έχουμε  τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, χάσαμε αρκετές ευκαιρίες, μέσα από οργανωμένες επιθέσεις αλλά δεν πήγε η μπάλα στα δίχτυα. Όταν κάνοντας σε αυτό το μίνι-πρωτάθλημα στα μπαράζ τόσες ευκαιρίες και δεν μπορείς να τις αξιοποιήσεις μετά το άγχος βαραίνει τα πόδια και μοιραία κυνηγάς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια αυτή που κάνανε, για την ψυχική δύναμη να κυνηγήσουν το παιχνίδι μέχρι το τέλος.»
Για το ντέρμπι με την Κύμη είπε τα εξής: «Την έχουμε δει, την γνωρίζουμε είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, όπως και τα Άσπρα Σπίτια. Σήμερα μου έδειξε και η Μυρίκη ότι είναι υπολογίσιμη ομάδα και δεν είναι αμελητέα ποσότητα σε αυτό τον όμιλο. Εμείς θα πάμε εκεί να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Από εκεί και έπειτα ποδόσφαιρο είναι, πιστεύω ότι παίζει ρόλο και η μέρα που θα βρεθεί η κάθε ομάδα, παίζει ρόλο η τύχη. Σήμερα πιστεύω ότι δεν πολλές περιπτώσεις η τύχη μας γύρισε την πλάτη. Θα μπορούσαμε να έχουμε προηγηθεί και να το κάνουμε το ματς πολύ πιο εύκολο.»

Βασίλης Φούκας (Μυρίκη): «Θα ήθελα να ευχηθώ πρώτα Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη. Κάναμε σήμερα μια μεγάλη προσπάθεια για να δείξουμε σε όλους ότι το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο έχει κάνει βήματα, παρόλο που έξω λένε διάφορα πράγματα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Στυλίδας γιατί ήταν όντως εξαιρετική ομάδα. Μας δυσκόλεψε πάρα πολύ και η νίκη της ήταν δίκαιη. Θέλω να δώσω πάρα, πάρα, πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί σήμερα κάνανε κατάθεση ψυχής και νομίζω αν είχαμε τις δυνάμεις, γιατί στο τέλος μείναμε από δυνάμεις θα μπορούσαμε να κρατήσουμε τουλάχιστον την ισοπαλία.»
Για το μέλλον της ομάδας στον 7ο όμιλο των μπαράζ δήλωσε τα εξής: «Θέλαμε να δείξουμε σε όλους ότι είμαστε καλή ομάδα. Θέλουμε να αποδείξουμε σε όλους ότι τυχαία δεν φτάσαμε εδώ. Πιστεύουμε στον εαυτό μας, στις δυνάμεις μας, έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα με την φυσική κατάσταση. Έχουμε περισσότερο από 1 μήνα να παίξουμε μπάλα και όσο να ναι μας στοίχισε πάρα πολύ.»

Συνθέσεις Ομάδων

Στυλίδα (Πέτρος Καραϊσκος): Αλεξανδρής, Τζουάνας, Καραπέτσας, Βέλλιος Χ., Κουφιώτης, Κραβαρίτης, Καραντάθας, Ζησόπουλος, Αντωνιάδης(77΄ Βέλλιος Π.), Επίσκοπος(56΄ Αλεξίου), Χανής(65΄ Κωτίτσης)

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Μεριγκούνης, Ζαραβέλης, Παχής, Γενιτσαρόπουλος, Σακαμπέτης, Κοτρώνης(67΄ Γκορόγιας), Σταμούλης, Φύκας, Κορέντζελος(77΄ Σιταράς Κ.), Μπουμπουρής Α., Ζαλοκώστας(52΄ Ράικος)

Διαιτητής: Αριστοτέλης Τζοφώλης (ΣΔΠ Τρικάλων)
1ος Βοηθός: Θεόδορος Νταλούκας (ΣΔΠ Τρικάλων)
2ος Βοηθός: Νίκος Τζάνης (ΣΔΠ Τρικάλων)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος