Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Μυρίκη-Ένωση ΑΣΑ 0-2

Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δημιούργησε η Ένωση ΑΣΑ πήρε νικηφόρα από το Καρπενήσι, χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση. Νίκησε τους πρωταθλητές Ευρυτανίας με 0-2, οι οποίοι κέρδισαν ξανά τις εντυπώσεις.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15/5 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου για την Γ΄ Εθνική του 7ου ομίλου. Την παρακολούθησαν γύρω στους 200 με 250 θεατές και έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.
Οι «κόκκινοι» του Βασίλη Φούκα έχοντας ισορροπήσει σε αρκετά διαστήματα το παιχνίδι επεδίωξαν να αποσπάσουν τους πρώτους τους βαθμούς στο θεσμό. Κοίταξαν ξανά κατά μεγάλο βαθμό τα μετόπισθεν, όμως αυτή την φορά ήταν πολύ πιο επιθετικοί σε σχέση με την αναμέτρηση στην Στυλίδα. Οι «κόκκινοι» απώλεσαν σημαντική ευκαιρία στο 1ο λεπτό με τον Κώστα Σιταρά και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2, δεχόμενοι γκολ στα μισά κάθε ημιχρόνου. Μάλιστα την στιγμή που έγιναν πιο επιθετικοί και ανοίχτηκαν για την ισοφάριση δέχτηκαν το δεύτερο γκολ. Με την αγωνιστικότητα τους μέχρι στιγμής και παρά την κούραση έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις, καθώς πολλοί περίμεναν ότι θα διασυρθούν.
Η Ένωση Άσπρα Σπίτια Αντίκυρα του Δημήτρη Γεραντώνη είχε την ελαφριά υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς και εκμεταλλεύτηκε πλήρως τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Αξιοποίησε υποδειγματικά τις φάσεις, που της δόθηκαν για γκολ και πέτυχαν τα δυο νικητήρια τέρματα με τους Παναγιώτη Κοντογόνη και Χρήστο Πλακίδα. Αρκετό χρονικό διάστημα έκαναν κατοχή μπάλας και δεν έβαλαν τα πόδια τους στην φωτιά, γιατί την Κυριακή έχουν κομβική εκτός έδρας αναμέτρηση στην Στυλίδα.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική την Κυριακή 19/5 η Μυρίκη ταξιδεύει στην μακρινή Κύμη, για να παίξει με την τοπική ομάδα και τα Άσπρα Σπίτια στην Στυλίδα, για να αναμετρηθούν με τους Φθιωτούς. Η Ένωση ΑΣΑ πήρε την πρώτη νίκη και ισοβαθμεί με την Στυλίδα στην 2η θέση με 3 πόντους, ενώ η Μυρίκη έμεινε μόνη στην τελευταία θέση και αναζητά τους πρώτους της βαθμούς στο μίνι-πρωτάθλημα.

Αρκετός κόσμος
Περίπου 200 με 250 άτομα βρέθηκαν την Τετάρτη στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και παρακολούθησαν την 1η εντός έδρας αναμέτρηση της Μυρίκης στο πρωτάθλημα των μπαράζ ανόδου. Οι καλές καιρικές συνθήκες και η ηλιοφάνεια βοήθησαν αρκετά στην προσέλευση των φιλάθλων. Με την ντουντούκα του ήταν ξανά στο γήπεδο ο γνώριμος οπαδός των Ευρυτανικών ομάδων Πάνος Οικονόμου.



Και εκδρομείς
Γύρω στους 10 με 15 εκδρομείς των Βοιωτών ταξίδεψαν στο Καρπενήσι και πανηγύρισαν την πρώτη νίκη της ομάδας τους.


Το σχήμα του Β. Φούκα
Ο Βασίλης Φούκας ξεκίνησε την Μυρίκη ξανά με γεμάτο κέντρο και σύστημα 4-5-1. Γκολκίπερ ήταν ο Μεριγκούνης. Δεξιός μπακ ξεκίνησε ο Τόλης Μπουμπουρής και αριστερός ο Παχής. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Σακαμπέτης με τον Γενιτσαρόπουλο. Στα αμυντικά χαφ ξεκίνησε ο Ράικος με τον Φύκα. Δεξιός μέσος άρχισε ο Ζαλοκώστας και αριστερός ο Σταμούλης. Πιο ελεύθερο ρόλο στο κέντρο είχε ο Κοτρώνης και στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Κώστας Σιταράς.

Πρώην στελέχη των ενώσεων
Μαζί παρακολούθησαν το ματς από την κερκίδα δυο πρώην στελέχη του ποδοσφαίρου. Ο Σωτήρης Νικολάου και ο Ηρακλής Μασούρας διαθέτουν φιλικές σχέσεις και είδαν μαζί το ματς από την κερκίδα. Και οι δυο τους αποτελούσαν επί σειρά ετών στελέχη της ΕΠΣ Ευρυτανίας και ΕΠΣ Καρδίτσας αντίστοιχα. Ο κ. Μασούρας μετέβη στο Καρπενήσι μαζί με τον γενικό γραμματέα της ΕΠΣΚ Αλέξανδρο Λέκκα, ο οποίος εκτέλεσε χρέη παρατηρητή του παιχνιδιού. Παρών στο ματς ήταν ο εν ενεργεία ταμίας της ΕΠΣΕ Θανάσης Τσατσαράγκος και ο ειδικός γραμματέας Θόδωρος Ζελενίτσας.


Σύμπτωση με Τίκα


Η τελευταία αναμέτρηση σε Ευρυτανικό γήπεδο της Μυρίκης έγινε την Κυριακή 8/4 στο Δημοτικό στάδιο με αντίπαλο την Κρέντη. Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Τίκας του Ευαγγέλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας, στο επόμενο ματς της Μυρίκης στο ίδιο γήπεδο 2ος βοηθός ορίστηκε ο 22χρονο; Δημήτρης Τίκας του Χρήστου (Φωτογραφία)  της ΕΠΣ Καρδίτσας, ο οποίος είναι ξάδερφος του διαιτητή της ΕΠΣΕ(!)

Μέσα Ράικος-Κ.Σιταράς

 












Δυο αλλαγές είχε στην βασική του 11αδα ο Βασίλης Φούκας σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας στην Στυλίδα. Ο Γιώργος Ράικος έπαιξε στο κέντρο και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Κώστας Σιταράς. Πήραν τις θέσεις των: Κώστα Ζαραβέλη (Απουσίαζε στο εξωτερικό) και Γιώργος Κορέντζελος (Έπαιξε ως αλλαγή).

Στην 11αδα Δερβέναγας και Κοντογόνης


Και τα Άσπρα Σπίτια είχαν δυο νέα πρόσωπα στο αρχικό τους σχήμα σε σχέση με το ματς της πρώτης αγωνιστικής με την Κύμη. Ο γκολκίπερ Δερβέναγας (Φωτογραφία) έπαιξε βασικός και ο φορ Παναγιώτης Κοντογόνης. Πήραν τις θέσεις των: Γκουλή (Έμεινε στον πάγκο) και Παπαδήμου (Έπαιξε ως αλλαγή).

Οι διοικητικοί των «κόκκινων»
Αρκετά στελέχη της διοίκησης της Μυρίκης βρέθηκαν στο γήπεδο. Το παρών έδωσε ο Πρόεδρος Νίκος Τσώνης του Ευθυμίου, ο Αντιπρόεδρος Σαράντης Παρμάκης και τα στελέχη του συμβουλίου Νίκος Τσώνης του Ηλία, Γιάννης Χαντζόπουλος και ο πρώην παράγοντας Γιάννης Ζαραβέλης.

Εσωτερικές αλλαγές


Ο Τόλης Μπουμπουρής (Φωτογραφία) κάλυψε την θέση του αρχηγού Κώστα Ζαραβέλη και έπαιξε στο δεξί άκρο. Στο δεύτερο μέρος μετά την 1η αλλαγή της ομάδας στο 53ο λεπτό πέρασε στα χαφ στον άξονα και έδωσε επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Στο δεξί άκρο γύρισε τότε ο Γιώργος Ράικος.

Διακρίθηκαν  Καφετζόπουλος- Λ.Γιαχρίτσης

 












Από πλευράς των νικητών ξεχώρισε ο αριστερός χαφ Χάρης Καφετζόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος είχε αρκετές καλές επιθετικές προσπάθειες. Αρκετά καλή απόδοση έπιασε επίσης ο σκόρερ του 1ου τέρματος Παναγιώτης Κοντογόνης και ο μέσος Λουκάς Γιαχρίτσης (Φωτογραφία Δεξιά, Παλαιός παίχτης του Λεβαδειακού).

Δύναμη στην άμυνα

 












Όπλο στην παρουσία της Μυρίκης αποτέλεσαν ξανά η αμυντική γραμμή. Ξεχώρισε ξανά ο μαχητικός στόπερ Γιώργος Σακαμπέτης (Φωτογραφία Αριστερά) και ο αριστερός μπακ Άγγελος Παχής (Φωτογραφία Δεξιά).

Α΄ Μέρος

Άγγιξε το 1ο γκολ
Οι Ευρυτάνες πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό άγγιξαν το 1ο τους γκολ στην διοργάνωση. Ο Γιώργος Ράικος έβγαλε την κάθετη πάσα για τον Κώστα Σιταρά, που από καλή θέση σούταρε ελάχιστα άουτ.



Ανέβηκαν οι Βοιωτοί
Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους και δημιούργησαν 2-3 αξιόλογες ευκαιρίες. Ο γκολκίπερ Στέλιος Μεριγκούνης ωστόσο δήλωσε παρών και αποσόβησε το σουτ του Καφετζόπουλου και το φάουλ του Κοντογόνη (Φωτογραφίες Κάτω).



0-1  με Κοντογόνη


Τα Άσπρα Σπίτια στο 21ο λεπτό άνοιξαν το σκορ ο Λουκάς Γιαχρίτσης σέντραρε από αριστερά και ο Παναγιώτης Κοντογόνης με ψύχραιμη προβολή από κοντά πέτυχε το 0-1 κάτω από πανηγυρισμούς των Βοιωτών. 




Διαμαρτυρίες για οφσάιντ


Οι γηπεδούχοι «φώναξαν» από την κερκίδα για οφσάιντ διαμαρτυρόμενοι στον πρώτο βοηθό Διπλάρη (Φωτογραφία).

Ματς κέντρου
Στο κέντρο παίχτηκε το τελευταίο 20λεπτο του παιχνιδιού. Η Μυρίκη προσπάθησε να βγει στην επίθεση, ωστόσο οι Βοιωτοί ανέκοπταν τις επιθέσεις τους με ευκολία. Τελευταία αξιόλογη στιγμή απώλεσε ο Χρήστος Πλακίδας (Φωτογραφία Κάτω) στο ημίωρο.


Εσωτερικές αλλαγές
Ο Βασίλης Φούκας άλλαξε πτέρυγα στα τελευταία λεπτά του 1ου μέρους τους δυο πλάγιους μέσους Σταμούλη και Ζαλοκώστα.

Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Ράικος με όμορφη κάθετη μπάλα από το κέντρο έβγαλε σε θέση βολής τον Σιταρά Κ. που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε χαμηλά λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι των Βοιωτών.
6΄: Ο Παπαλίτσας σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Καφετζόπουλου από καλή θέση μπλόκαρε εύκολα ο Μεριγκούνης.
19΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοντογόνη μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια μετά από εκτίναξη στην δεξιά του γωνία ο πορτιέρο της Μυρίκης.
21΄: Ο Γιαχρίτσης Λ. έβγαλε την σέντρα από αριστερά και ο Κοντογόνης από το ύψος της μικρής περιοχής με κοντινή προβολή στην κίνηση στην αριστερή γωνία της Μυρίκης άνοιξε το σκορ (0-1).
30΄: Ο Καφετζόπουλος σέντραρε από αριστερά και η κοντινή προβολή του Πλακίδα Χ. πέρασε αρκετά πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

Β΄ Μέρος

Πιο ζωηρή
Δυνατά μπήκε και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, η ομάδα της Μυρίκης. Οι «κόκκινοι» πίεσαν ψηλά και με τις εσωτερικές αλλαγές ήταν πιο πιεστικοί στο κέντρο.

Βρήκαν χώρους
Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν αρκετούς χώρους και απείλησαν κυρίως με σουτ εκτός περιοχής, πριν φτάσουν στο δεύτερο τέρμα.

Πρώτη συμμετοχή Λέρη-Α.Σιταρά

 












Ο 18χρονος Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία Αριστερά) έπαιξε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμή και έκανε ντεμπούτο στα μπαράζ ανόδου. Στην αριστερή πλευρά του κέντρου έπαιξε ο 16χρονος Άρης Σιταράς (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος έπαιξε και αυτός για πρώτη φορά στα μπαράζ ανόδου.


Πρωταθλητής Βοιωτίας ξανά


Ο μέσος Ηλίας Καλύβας κατέκτησε και φέτος το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Βοιωτίας. Πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο 56ο λεπτό και αποτέλεσε την 1η κίνηση από τον πάγκο του κ. Γεραντώνη. Πέρυσι είχε κατακτήσει τον τίτλο με τον Παρνασσό Αράχωβας από τον οποίον έφυγε τον περασμένο Γενάρη και μεταγράφηκε στα Άσπρα Σπίτια. Κατέκτησε για 2η συνεχή φορά τον τίτλο. Πέρυσι μάλιστα είχε σκοράρει δις στην εντός έδρας αναμέτρηση του Αίολου με την Αράχωβα, πετυχαίνοντας και ένα πανέμορφο γκολ από το κέντρο. Ο Καλύβας έχει καταγωγή από τον γειτονικό Άγιο Γεώργιο και ο αδερφός του Βασίλης αγωνίζεται στην Ένωση 2010.


Με δυο φορ
Η Μυρίκη με την είσοδο του Άρη Σιταρά έγινε πιο επιθετική καθώς ο Σταμούλης με τον Κορέντζελο πέρασαν στην επίθεση ο Χρήστος Λέρης βρέθηκε δεξιά και ο Τόλης Μπουμπουρής με τον Γιώργο Φύκα έπαιξαν μόνοι στον άξονα στο κέντρο. Δεξιός μπακ στην θέση του Μπουμπουρή έπαιξε ο Ράικος. Λίγα λεπτά αργότερα με την αλλαγή αυτή δέχτηκε το δεύτερο τέρμα, αφού υπήρξαν αρκετοί χώροι στο κέντρο.

«Αδερφικό» τέρμα-Αντικατάσταση του σκόρερ


Στο 70ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ καθαρίζοντας το ματς. Ο Μάριος Πλακίδας μοίρασε στον  δίδυμο αδερφό του Χρήστο Πλακίδα (Πρώτος σκόρερ της φετινής Ένωσης) που με δυνατό σουτ ψηλά στην δεξιά γωνία της Μυρίκης διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Και σε αυτό το τέρμα οι οπαδοί της Μυρίκης φώναξαν έντονα και διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ. Ο σκόρερ αμέσως μετά το γκολ αντικαταστάθηκε από τον χαφ Λουκά Νικολάου, ο οποίος αποτέλεσε την τελευταία αλλαγή του παιχνιδιού. 




Συστάσεις από τον παρατηρητή
Πέντε λεπτά πριν το φινάλε ο παρατηρητής αγώνα κ. Λέκκας έκανε συστάσεις στον προπονητή της Ένωσης Δημήτρη Γεραντώνη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για μια απόφαση του διαιτητή.



Ίδιο τέλος
Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις ολοκληρώθηκε και το δεύτερο ημίχρονο. Η Μυρίκη προσπάθησε να φτάσει στην επίτευξη του τέρματος και να μπει ξανά στο ματς, όμως δεν τα κατάφερε. Ευκαιρίες (Φωτογραφίες Κάτω) έχασε η Μυρίκη με τον Παχή και τον Τόλη Μπουμπουρή λίγο πριν το 90΄.



Κούραση ξανά
Και σε αυτό το ματς η κούραση στην ομάδα της Μυρίκης ήταν εμφανής στο δεύτερο μέρος. Οι ποδοσφαιριστές προέρχονται από ένα αδύναμο και μικρό πρωτάθλημα και δεν έχουν την κατάλληλη αγωνιστική ετοιμότητα.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Σουτ του Κοτρώνη εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα στην δεξιά του γωνία ο Δερβέναγας.
51΄: Ο Κοντογόνης πάσαρε στον Γιαχρίτση Λ., ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο Μεριγκούνης μπλόκαρε σταθερά στην αριστερή του γωνία.
54΄: Σουτ του Κοντογόνη εκτός περιοχής μπλόκαρε ξανά ο πορτιέρο της Μυρίκης.
70΄: Ο Πλακίδας Μ. έβγαλε την κάθετη πάσα για τον Πλακίδα Χ., που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με δυνατό σουτ ψηλά στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων πέτυχε το τελικό 0-2.
79΄: Ο Παπαλίτσας έκανε την επέλαση από δεξιά, μπήκε στην περιοχή σούταρε διαγώνια και ο Μεριγκούνης απέκρουσε σε κόρνερ.
89΄: Απευθείας φάουλ του Μπουμπουρή από καλή θέση βρήκε στο τοίχος και πέρασε κόρνερ από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Ο Μπουμπουρής Α. εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και το γυριστό σουτ του Παχή λίγο έξω από την μικρή περιοχή έφυγε άουτ πάνω από το τέρμα της Ένωσης.
90΄: Ο Μπουμπουρής πίεσε τον Γαλάνη, κέρδισε την κόντρα και η μπάλα πήρε ύψος, περνώντας άουτ πάνω από το δεξί «Γ» της Ένωσης, με τον βοηθό αρχικά να υποδεικνύει κατά λάθος κόρνερ.

Κίτρινες Κάρτες
Παπαλίτσας, Πλακίδας Μ.

Διακριθέντες
Μυρίκη: Σακαμπέτης, Παχής, Μπουμπουρής, Μεριγκούνης
Ένωση ΑΣΑ: Κοντογόνης, Γιαχρίτσης Λ., Καφετζόπουλος, Παπαλίτσας

Δηλώσεις Προπονητών

Βασίλης Φούκας (Μυρίκη): «Σήμερα θέλαμε και προσπαθήσαμε εξ αρχής να μπούμε δυνατά στο παιχνίδι, ώστε να σκοράρουμε νωρίς, γιατί ξέραμε ότι δεν θα είχαμε τις ίδιες δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν τα καταφέραμε σε κάποιες ευκαιρίες που κάναμε στην αρχή, δεχτήκαμε ένα γκολ σε ανύποπτη φάση και δεν ξέρω εάν είναι οφσάιντ ή όχι. Παρόλα αυτά προσπαθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν μπορούσαν οι παίκτες. Δεν μπορούν να ακολουθήσουνε τον ρυθμό της Κυριακής-Τετάρτης. Είμαστε πολύ κουρασμένοι, θέλω να πιστεύω ότι στην συνέχεια θα είμαστε πιο καλοί. Καλή συνέχεια στον αντίπαλο, ήταν πολύ καλός και δίκαια κέρδισε.»

Δημήτρης Γεραντώνης (Ένωση ΑΣΑ): «Για μας το πιο σημαντικό μετά την άσχημη πρεμιέρα, που κάναμε ήτανε να πάρουμε τους 3 βαθμούς, για να συνεχίσουμε αυτό το μίνι-πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι ότι εμείς δεν ήμασταν αυτοί που μπορούσαμε να είμαστε σαν ομάδα. Ίσως το άγχος για να κερδίσουμε μας επηρέασε και το πιο σημαντικό ήταν οι 3 βαθμοί.»
Για τους στόχους της ομάδας του σε αυτό το μίνι-πρωτάθλημα δήλωσε: «Θα κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι και βλέπουμε τι θα πετύχουμε.»



Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Μεριγκούνης, Ράικος, Παχής, Γενιτσαρόπουλος, Σακαμπέτης, Κοτρώνης(69΄ Σιταράς Α.), Σταμούλης, Φύκας, Σιταράς Κ.(58΄ Κορέντζελος), Μπουμπουρής Α., Ζαλοκώστας(53΄ Λέρης)

Ένωση ΑΣΑ (Δημήτρης Γεραντώνης): Δερβέναγας, Παπαλίτσας, Γαλάνης, Καραμπέτσος Ι., Καραμπέτσος Δ., Γιαχρίτσης Ι.(56΄ Καλύβας), Καφετζόπουλος, Γιαχρίτσης Λ.(66΄ Παπαδήμος), Πλακίδας Μ., Κοντογόνης Π., Πλακίδας Χ.(71΄ Νικολάου)

Διαιτητής: Γιάννης Αγγελακόπουλος (ΣΔΠ Καρδίτσας)
1ος Βοηθός:  Αντώνης Διπλάρης (ΣΔΠ Καρδίτσας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Τίκας (ΣΔΠ Καρδίτσας)







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος