Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Παιδικός Αγώνας Αλπικού Σκι “Paba Bear” στον Παρνασσό με συμμετοχή του Κουδουνά του ΕΟΣ


Ένας ξεχωριστός αγώνας αλπικού σκι διεξήχθη το Σάββατο 20/4/2013 στον Παρνασσό 3η συνεχή χρονιά το “Paba Bear Cup” στην τοποθεσία Κελάρια, για παιδιά μικρών ηλικιών (2003 έως 2008).
Η συμμετοχή έφτασε τα 85 παιδιά από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Διοργανωτές ήταν οι: Στέργιος Πάππος προπονητής του πρωταθλητή μας Αντωνίου Γιάννη και Βασίλης Μπαλντούμης, επαγγελματίες και γνώστες της Αλπικής Χιονοδρομίας, ως αθλητές (συμμετοχή  σε δύο Χειμερινές Ολυμπιάδες αμφότεροι 1992 Albertville, Γαλλία Nagano 1998, Ιαπωνία), αλλά και  ως προπονητές. Η συμμετοχή στον αγώνα έδωσε χαρά τόσο  στους μικρούς αθλητές, όσο και στους γονείς και συνοδούς τους που παρευρέθηκαν στον αγώνα. Σημαντική ήταν και η παρουσία ανθρώπων οι οποίοι έχουν ενσωματωθεί με τη Ελληνική Χιονοδρομία, όπως ο 73χρονος Δημήτρης Πάππος (με συμμετοχή στις δύο πρώτες Χειμερινές Ολυμπιάδες Innsbruck 1964 στην Αυστρία & στην Grenoble 1968 στην Γαλλία), ο οποίος τιμητικά έτρεξε ανοιχτήρι (προπομπός), η Σοφία η Γκρίτση, και ο Στέφανος ο Τσιμικάλης (με συμμετοχή στην Χειμερινή Ολυμπιάδα του 2010 στο Vancouver του Καναδά).
Στην διοργάνωση συμμετείχε ο μικρός αθλητής και ανερχόμενος σκιέρ Γιάννης Κουδουνάς, (μαθητής της Α΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου και αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου), παίρνοντας το βάπτισμα του πρώτου αγώνα. Η παρουσία του στον παρθενικό του αγώνα ήταν πάρα πολύ καλή, καταλαμβάνοντας την 4η θέση στην ηλικία των 2006. Την αποστολή συνόδευσαν ο Αλέκος Κουδουνάς, ο προπονητής Ταξιάρχης Σιταράς, ο έφορος Ορειβασίας του ΕΟΣ Καρπενησίου Γιάννης Σαπούνης και ο αθλητής Γιάννης Αντωνίου.