Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Στο ραδιόφωνο του Alpha ο π. Φεγγούλης της Κρέντης


Στην εκπομπή της Ανθής Βούλγαρης στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89 μίλησε το βράδυ της Πέμπτης 11 Απριλίου ο γενικός γραμματέας της Κρέντης π. Ευάγγελος Φεγγούλης.
Ο π. Φεγγούλης αναφέρεται για την δράση του στην ομάδα της Κρέντης και για τον ρόλο της εκκλησίας, που επιδιώκει να είναι κοντά στα νέα παιδιά. Μιλάει για το γηπεδικό πρόβλημα, το οποίο υπάρχει στην περιοχή των Αγράφων.
Αναφέρεται ακόμη και στο κοινωνικό πρόσωπο της εκκλησίας και στην δράση της. Κλείνει με ένα παράπονο για το κέντρο αποφάσεων που είναι το Καρπενήσι και για την άνιση μεταχείριση, που τυγχάνουν οι ομάδες από την περιφέρεια.
Αφορμή για την συνέντευξη στάθηκε η δημοσιότητα που υπάρχει προς το πρόσωπο του το τελευταίο διάστημα από αρκετές ιστοσελίδες. Το αφιέρωμα του Star Λαμίας έχει κάνει τον γύρο σε πολλά σάιτ.

Τα σημαντικότερα μέρη της συνέντευξης:

Για την δράση του στην ομάδα της Κρέντης αναφέρει: «Πρόκειται για ένα αθλητικό σωματείο στην περιοχή των Αγράφων, το οποίο δραστηριοποιείται με αρκετά παιδιά του κατηχητικού σχολείου. Η ομάδα αυτή συμμετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα της Ευρυτανίας και διεκδικούμε το πρωτάθλημα. Υπάρχει ένα ενδιαφέρον και συμμετοχή της τοπικής μας κοινωνίας, των λιγοστών παιδιών που έχουν απομείνει ακόμη στην Ευρυτανία.»

Σχετικά με τα νέα παιδιά και τον αθλητισμό λέει τα εξής: «Η εκκλησία έχει τον ρόλο να κρατήσει τους νέους. Ως πατέρας 5 παιδιών και με την ιδιότητα μου ως θεολόγος. Έχω παιδί που αγωνίζεται στο ποδόσφαιρο, έχω αγωνιστεί και εγώ στο παρελθόν στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες τα νέα παιδιά να φύγουν από το καφενείο και να αγωνιστούν, να πάνε στο γήπεδο, να αθληθούνε. Είναι ότι πιο όμορφο, διότι εδώ στο χωριό δεν υπάρχει άλλος τρόπος διασκέδασης. Διασκεδάζουμε, αθλούμαστε στα γήπεδα. Σε γήπεδα με κοτρώνες με πέτρες και το καταγγέλλω αυτό, ούτε στο όνειρο μας δεν μπορούμε να δούμε ένα γήπεδο στην περιοχή των Αγράφων με πράσινο χόρτο. Μόνο αν πάμε στο Καρπενήσι σε εκτός έδρας αγώνα, μπορούμε να παίξουμε σε χορτάρι.»

Σε ερώτηση της Ανθής Βούλγαρη για τον ρόλο του μέσα στο γήπεδο δήλωσε: «Παίζουμε ακόμη και τον ρόλο του βοηθού προπονητή εάν χρειαστεί, να στηρίξουμε τον προπονητή μας. Δεν είναι εδώ επαγγελματίες οι προπονητές, είναι παιδιά μέσα από την ομάδα από το χωριό. Το γνωρίζουμε το ποδόσφαιρο και εμείς εδώ στα Άγραφα έχουμε ένα μεγάλο πρότυπο, τον Σάκη τον Τσιώλη τον προπονητή του Αστέρα Τρίπολης. Είναι συντοπίτης, Αγραφιώτης. Πρόπερσι σε μια σπουδαία εκδήλωση που έγινε εδώ στο χωριό στην Κρέντη, τον τιμήσαμε και ήτανε μια από τις πιο ομορφότερες, γνήσιες αθλητικές γιορτές που έγιναν ποτέ στα μέρη μας.»

Για το κοινωνικό έργο της εκκλησίας αναφέρει: «Το πιο σημαντικό μας έργο που είναι το κοινωνικό. Σε τούτες τις δύσκολες μέρες που διανύουμε είναι πολύ σημαντικό να είμαστε κοντά στον συμπάσχοντα, στον συνάνθρωπο μας. Εδώ στα χωριά έχουμε τον παππού, την γιαγιά, βλέπουμε τον συνάνθρωπο μας χωρίς μεροκάματο. Ευτυχώς έχουμε καλό μητροπολίτη, μας βοηθάει και σε χρονικά τακτά διαστήματ, προσφέρουμε τρόφιμα στον κόσμο και είμαστε κοντά τους, δίπλα τους για να τους στηρίξουμε να περάσει αυτό το πρόβλημα που διανύουμε όλοι μας σαν Ελλάδα.»

Η ενδιαφέρουσα συνομιλία του ιερέα με την παρουσιάστρια κλείνει με τα εξής λόγια: «Το ζητούμενο είναι να μπορούμε να κρατήσουμε τους νέους κοντά μας. Θέλουμε τα παιδιά μας να παίζουν και να αθλούνται. Θέλω να πω και ένα παράπονο, θέλουμε αυτά τα παιδιά να δικαιώνονται στους αθλητικούς χώρους και ειδικά από την ΕΠΣ. Εμείς εδώ βρισκόμαστε μακριά από το Καρπενήσι και το κέντρο των αποφάσεων.  Όσοι συμμετέχουν πέρα από το Καρπενήσι, δεν βλέπουνε εύκολα καλή μέρα και δεν αντιμετωπίζονται επί ίσις όροις.»