Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Συζήτησαν χωρίς να βρεθεί η χρυσή τομή- Το 3ο ημίχρονο του ημιτελικού στα γραφεία της ΕΠΣ

Την Δευτέρα 8 Απριλίου στις 8 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΣΕ άτυπη συγκέντρωση των 4 ομάδων των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας. Αφορμή της συγκέντρωσης ήταν όσα ανεγράφησαν στο φύλλο αγώνα του ημιτελικού ΑΠΟΚ-Άγραφα και οι ενστάσεις που έγιναν για τις δυο ομάδες με τα προβλήματα στις καταστάσεις υγείας.
Η στάση της ΕΠΣΕ ήταν να συμβιβαστούν οι δυο ομάδες και να μην προχωρήσουν οι ενστάσεις. Μετά από συζήτηση μιας ώρας δεν βρέθηκε η χρυσή τομή, αφού η θέση της διοίκησης του ΑΠΟΚ ήταν να προχωρήσει το θέμα της ένστασης. Αντίθετα τα Άγραφα θα έκαναν πίσω σε περίπτωση, που ο ΑΠΟΚ σταματούσε το θέμα.
Πλέον αύριο Τρίτη θα κατατεθούν οι ενστάσεις, με το ενδεχόμενο να τιναχτεί το πρωτάθλημα στον αέρα να είναι υπαρκτό.
Από πλευράς ΕΠΣ Παρών ήταν ο Πρόεδρος Δημήτρης Πεταρούδης, ο γενικός γραμματέας Διονύσης Βονόρτας και ο ταμίας Θανάσης Τσατσαράγκος. Τις ομάδες εκπροσώπησαν οι: Ανδρέας Κατσακιώρης, Τάκης Κατσακιώρης, Νεκτάριος Καρδαμπίκης, Χρήστος Γιαννίτσαρης (ΑΠΟΚ), Νίκος Δροσίνης, Δημήτρης Δροσίνης, Ηλίας Τσιγαρίδας, Δημήτρης Αθανασόπουλος (Άγραφα) Νίκος Τσώνης, Γιώργος Λιάγκας, Μπάμπης Πλατιάς (Μυρίκη), π. Ευάγγελος Φεγγούλης, Κώστας Μάκκας (Κρέντη). Παρόντες επίσης ήταν και αρκετοί ποδοσφαιριστές των ομάδων.

Προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα


Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας ανάγνωσε αρχικά το φύλλο αγώνας και τόνισε ότι εάν προχωρήσουν οι ενστάσεις προβλέπονται και στις δυο ομάδες αυστηρά πρόστιμα. Ανέφερε ότι: «Και οι δυο ομάδες έχουν πρόβλημα και όσα καταγγέλλουν είναι υπαρκτά. Και επιπλέον θα τιμωρηθούν και μέλη της ΕΠΣ.» Τόνισε ότι το πρόβλημα αυτό πρέπει να ξεπεραστεί και να μην τιμωρηθεί κάποια ομάδα. Ανέφερε ακόμη ότι έγινε άτυπη συμφωνία να προστεθούν ονόματα με την ανοχή της ΕΠΣ στις καταστάσεις υγείας και ότι έχουν πρόβλημα όλες οι ομάδες.

«Καταθέτουμε αύριο την ένσταση»


Ο γενικός αρχηγός του ΑΠΟΚ Νεκτάριος Καρδαμπίκης ανέφερε ότι είχε πληροφορηθεί από την ΕΠΣ ότι οι μεταγραφές θα συμπληρώνονται από κάτω στην κατάσταση υγείας και ότι τα Άγραφα έκαναν ένσταση για αντιπερισπασμό, ενώ έχουν 6 παίκτες στην ίδια περίπτωση. Αναφέρει ότι η ομάδα του κυνηγάει την περίπτωση του παίκτη Χρήστου Μάνου, ο οποίος είναι 1η εγγραφή στις 3 Απριλίου και είχε δηλωθεί στην κατάσταση υγείας του Σεπτεμβρίου. Ανέφερε ότι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Νούλας και Κουτσονίκας έχουν δηλωθεί στις καταστάσεις των προηγούμενων ομάδων τους και είναι ενεργοί ποδοσφαιριστές. Είπε επίσης ότι: «Καταθέτουμε αύριο την ένσταση, έχουμε βάλει ήδη νομικό σύμβουλο.»

Τον δηλώσαμε όπως όλες οι ομάδες


Ο ταμίας των Αγράφων Νίκος Δροσίνης ανέφερε σχετικά με τον ποδοσφαιριστή Μάνο: «Τον δηλώσαμε στην κατάσταση υγείας, όπως έχουν κάνει όλες οι ομάδες». Και ότι ακολούθησε όσα του είπε ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας.

Να εφαρμοστεί ο νόμος


Ο Πρόεδρος της Μυρίκης Νίκος Τσώνης στην ομιλία του ανέφερε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος.

Γίναμε θέμα συζήτησης


Ο πρώην Πρόεδρος της Μυρίκης Γιώργος Λιάγκας ανέφερε ότι: «Έχουμε γίνει θέμα συζήτησης». Έκανε έκκληση στον Πρόεδρο να μιλήσει ξεκάθαρα για το περιστατικό.

Είμαι υπέρ της διαβούλευσης
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας κ. Πεταρούδης ανέφερε ότι κακώς γίνονταν αυτή η παρατυπία. Χαρακτηριστικά είπε: «Όλοι εδώ έχουμε παρατυπήσει. Θέλουμε να βρούμε λύση κοινή συναινέσει; Νόμιζα ότι κατόπιν διαβουλεύσης μπορούμε να ξεπεράσουμε κάποια πράγματα. Είμαι υπέρ της διαβούλευσης.»

«Έχω βαρεθεί αυτά τα ημίμετρα»


Ο παράγοντας του ΑΠΟΚ Χρήστος Γιαννίτσαρης ανέφερε ότι: «Είναι μια χρυσή ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Έχω βαρεθεί αυτά τα ημίμετρα. Η θα τηρηθεί ο νόμος ή δεν θα γίνει πρωτάθλημα. Εγώ το έχω βαρεθεί αυτό το πράγμα.» Είπε ακόμη ότι το πιο σημαντικό πράγμα ενός αθλούμενου που είναι η υγεία την έχουμε στην άγνοια, φανταστείτε τα υπόλοιπα. Κλείνοντας ανέφερε ότι: «Έχουνε παίξει και πλαστοί και έχετε κάνει εκεί πέρα τα στραβά μάτια και διαιτητής που δεν έπρεπε να παίξει ή θα τα φτιάξουμε αυτά τα πράγματα η καλύτερα να πάμε όλοι σπίτια μας.»

Εάν συνέχιζε ο ΑΠΟΚ στο κύπελλο τι θα γίνονταν;
Τον λόγο πήρε και ο πρώην στέλεχος του ΑΠΟΚ Τάκης Κατσακιώρης και είπε ότι: «Εάν συνέχιζε ο ΑΠΟΚ στο κύπελλο τι θα γίνονταν; Θα μας ξέσκιζαν παρακάτω».

Διαμεσολαβητής ο π. Φεγγούλης


Ρόλο διαμεσολαβητή ανέλαβε ο π. Ευαγγέλος Φεγγούλης της Κρέντης. Είπε ότι: «Δεν άκουσα μια τοποθέτηση των Αγράφων.» Ο Νίκος Δροσίνης των Αγράφων απάντησε ότι: «Εμείς την αποσύρουμε και προχωράμε». Ο παράγοντας της Κρέντης ρώτησε εν συνεχεία: «Ο ΑΠΟΚ την αποσύρει;»  Ο Νεκτάριος Καρδαμπίκης απάντησε: «Με απόφαση του συμβουλίου θα κάνουμε ότι λέει ο νόμος.» Ο π. Φεγγούλης συμπαίρανε ότι: «Δεν υπάρχει συμφωνία απόψεων για το θέμα και τελειώνει η υπόθεση. Είναι προς τιμή του Προέδρου που μας κάλεσε εδώ.» Με τον Νίκο Δροσίνη να κλείνει τον διάλογο λέγοντας: «Οι αγώνες κερδίζονται στο γήπεδο. Κακώς κάνατε την ένσταση.»

Να εξηγήσετε στα παιδιά


Ο τεχνικός των Αγράφων Νίκος Τριανταφυλλόπουλος ανέφερε ότι: «Αύριο έχουμε προπόνηση, να έρθει ένας εκπρόσωπος της ένωσης στο γήπεδο και να πει τι γίνεται στα παιδιά αυτά, που αφήνουν το σχολείο, να τους εξηγήσετε.»

«Συντήρησα μια κατάσταση παλαβή, για να βοηθήσω τα σωματεία»


Ο άμεσα εμπλεκόμενος για το θέμα των καταστάσεων Διονύσης Βονόρτας ανέφερε αρχικώς ότι η Κρέντη και η Μυρίκη μετά από αυτά συνέβησαν ζήτησαν κατάσταση υγείας. Ο κ. Βονόρτας είπε ότι: «Εάν οι ομάδες κινηθούνε νομικά, θα κινηθούνε στο άτομο το δικό μου και όχι στους υπόλοιπους 8 της ενώσεως.» Τα υπόλοιπα μέλη της ΕΠΣΕ δεν ήταν γνώστες της κατάστασης και χαρακτηριστικά είπε ότι: «Συντήρησα μια κατάσταση παλαβή και την έκανα ακόμη πιο παλαβή, για να βοηθήσω τα σωματεία να μην πληρώνουν έξτρα καταστάσεις, έκανα κάτι παράτυπο.» Είπε ακόμη ότι κανένας δεν έφερε δικαιολογητικά από γιατρό  σε πρώτη εγγραφή και για οποιαδήποτε μεταγραφή, επανεγγραφή ή πρώτη εγγραφή ποδοσφαιριστή γίνεται συμπληρωματική κατάσταση υγείας. Ο κ. Βονόρτας κλείνοντας είπε ότι: «Δέχομαι τις όποιες ποινικές ευθύνες προς το άτομο μου όχι προς τα άλλα μέλη της ΕΠΣ, που δεν έχουν ανάμειξη.»

«Έχασες μέσα στο γήπεδο»
Ο παράγοντας των Αγράφων Νίκος Δροσίνης ανέφερε και την περίπτωση της ένστασης της Ποταμιάς προς του ΑΠΟΚ και είπε: «Με την Ποταμιά ο νόμος λέει να τιμωρηθείς για δυσφήμιση αθλήματος, έπρεπε να τιμωρηθεί ο ΑΠΟΚ με χρηματικό πρόστιμο. Με μας έχασες μέσα στο γήπεδο.»

Τι γίνεται από εδώ και πέρα;
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με επερώτηση της Κρέντης μέσω του π. Φεγγούλη. Ανέφερε ότι άμεσο συμφέρον έχει η Κρέντη, αφού ηττήθηκε μέσα στο γήπεδο, όχι από την Μυρίκη αλλά  από τους διαιτητές. Έκανε την ερώτηση στον Πρόεδρο της ΕΠΣ: «Αν τυχόν αποβληθούν οι ομάδες; Τι γίνεται; Πως θα πάρει το πρωτάθλημα η Μυρίκη; Χωρίς αγώνα δεν παίρνει κανείς πρωτάθλημα.».  Η απάντηση της ΕΠΣ ήταν ότι θα ακολουθήσει τον νόμο και την καθοδήγηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ. Τέλος είπε: «Θα γίνει πατατράκ.»

Τα συμπεράσματα
Μετά από την συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΠΣΕ τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι ότι δεν βρέθηκε η χρυσή τομή και ο ΑΠΟΚ θα προχωρήσει αύριο σε ένταση. Το ίδιο θα πράξει εν συνεχεία και η ομάδα των Αγράφων. Τα Άγραφα θα κινηθούν ακόμη νομικά και ενάντια στην ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Ήταν όλοι παράνομοι;
Έντονα είναι τα σενάρια που φέρουν όλες τις ομάδες να είναι παράνομες. Για ποιον λόγο ζήτησαν μετά την ένσταση στο ΑΠΟΚ-Άγραφα καταστάσεις υγείας η Κρέντη και η Μυρίκη; Προφανώς και εκεί είχαν αναγραφεί στην παλιά κατάσταση υγείας τα ονόματα των αποκτημάτων του Ιανουαρίου.

Ημέρα εξελίξεων
Αύριο Τρίτη θα υπάρχουν εξελίξεις με τις ενστάσεις των δυο ομάδων. Το “Evrytania Sport” θα σας ενημερώσει αναλυτικά με επόμενα ρεπορτάζ.

* Η συγκέντρωση έγινε χωρίς την παρουσία των ΜΜΕ της περιοχής, ωστόσο η ιστοσελίδα μας σας ενημερώνει αναλυτικά για όσα συνέβησαν στα γραφεία της ΕΠΣ.

Φωτογραφίες Αρχείου