Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Μεγάλο Χωριό-Ρακόμελο 29-42

Το Ρακόμελο κάνοντας καλό δεύτερο ημίχρονο επικράτησε του Μεγάλου Χωριού με σκορ 29-42 σε ένα δυνατό και κακό ποιοτικά παιχνίδι.
Η αναμέτρηση έγινε την Τετάρτη 24/4 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Με αυτό το ματς ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική του 3ου ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Το γήπεδο κατακλείστηκε από κόσμο και ήταν ασφυκτικά γεμάτο.
Το Μεγάλο Χωριό παρά το δυναμικό ξεκίνημα στα πρώτα 2 10λεπτα, όπου βρίσκονταν κοντά στο σκορ δεν μπόρεσε να έχει διάρκεια στην απόδοση του. Υπέπεσε σε αρκετά λάθη και έμεινε σε κρίσιμο χρονικό σημείο πίσω στο σκορ. Προσπάθησε για την ανατροπή στην συνέχεια πιέζοντας, αλλά δεν κατάφερε να επανέλθει.
Το Ρακόμελο, έχοντας αρκετά δυνατή και ψηλή ομάδα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και δίκαια πήρε την πρώτη της νίκη. Άργησε να βρει ρυθμό και με σουτ έξω από τα 6.25 ξέφυγε αρκετά στην 3η περίοδο παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο πλέι μέικερ Γιώργος Ράικος με 12.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική οι ηττημένοι παίζουν με το Μεγάλο Χωριό και το Ρακόμελο αγωνίζεται με το Sporting.

Γεμάτο το κλειστό
Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ κατακλείστηκε από κόσμο και ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν γύρω στα 150 με 170 άτομα.




Έπαιξαν και οι 24
Οι ομάδες χρησιμοποίησαν και τους 12 αθλητές που είχαν στην διάθεση τους, δείχνοντας εύστοχα ότι πρώτο μέλημα είναι η συμμετοχή και η ευχαρίστηση του παιχνιδιού από όλους.

Ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική
Με την αναμέτρηση Μεγάλο Χωριού και Ρακόμελου ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική και στους 3 ομίλους.

Με 24΄΄
Για πρώτη φορά έγινε αγώνας στο κλειστό με χρονόμετρο 24 δευτερολέπτων. Οι μπασκετμπολίστες δεν φάνηκαν να έχουν πρόβλημα και προσαρμόστηκαν εύκολα στις νέες συνθήκες.


Τοπικό ντέρμπι
Το Μεγάλο Χωριό αγωνίστηκε απέναντι στο Ρακόμελο, η ονομασία οποία προήλθε από καφετέρια του Μεγάλου Χωριού, ιδιοκτησίας του αθλητή Θανάση Καρβέλη. Ως εκ τούτου ήταν ένα άτυπο τοπικό Μεγαλοχωρίτο ντέρμπι!

Στους πάγκους Τσιάκαλος-Καρβέλης














Το Μεγάλο Χωριό καθοδήγησε ο πλέι μέικερ Χριστόφορς Τσιάκαλος, ο οποίος έκανε τις αλλαγές και πήρε μικρό χρόνο συμμετοχής. Ρόλο προπονητή στο Ρακόμελο είχε ο τραυματίας Γιώργος Καρβέλης, που δεν δηλώθηκε. 


Λίγοι πόντοι
Το λιγότερο παραγωγικό ματς του φετινού τουρνουά ήταν το συγκεκριμένο. Σημειώθηκαν μόλις 71 πόντοι(!).

Απουσίαζε ο αρχηγός
Δεν βρέθηκε στο γήπεδο και συνεπώς δεν αγωνίστηκε ο αρχηγός του Ρακόμελου Νίκος Κορέντζελος. 

Ξεχώρισε ο Αποστόλου














Κανείς παίκτης του Μεγάλου Χωριού δεν έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων. Ξεχώρισε ο Ηλίας Αποστόλου, που σκόραρε 9 πόντους και ήταν αρκετά μαχητικός. Ο γκάρντ Ντίνος Γεωργαλής σκόραρε 6 με 2 τρίποντα και ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του.

1ος Ράικος


Σταθερή αξία στον θεσμό και στο Ρακόμελο φέτος αποτέλεσε η παρουσία του πλέι μέικερ Γιώργου Ράικου, ο οποίος σκόραρε 12 πόντους. Αγωνίστηκε τα προηγούμενα χρόνια με τα Φαρμακεία, τα οποία δεν κατέβηκαν φέτος. Τον ακολούθησαν 3 συμπαίκτες του με 6 πόντους, οι οποίοι είναι ο φόργουορντ Ντίνος Τσούκος, βάζοντας και 1 3ποντο, ο Βαγγέλης Κουτσιούμπας που έβαλε και αυτός 1 τρίποντο και ο ψηλός Γρηγόρης Καλοπήτας.

Χαμηλά και οι δυο
Καμιά ομάδα δεν πέρασε τους 10 πόντους στην 1η περίοδο. Σημειώθηκαν αρκετές εναλλαγές στο σκορ και το Ρακόμελο προηγήθηκε με 9-8. Ένα όμορφο στοπ έκανε ο Γρηγόρης Καλοπήτας πάνω στον Γιάννη Σκαρπή του Μεγάλου Χωριού.



Πολλές αλλαγές
Το Μεγάλο Χωριό έκανε πολλές αλλαγές στην 1η περίοδο, όπου ήδη σχεδόν όλοι είχαν πάρει χρόνο συμμετοχής.

Φιλικό «πείραγμα» σε Καρβέλη


Ο Θανάσης Καρβέλης  του Ρακόμελου μόλις πέτυχε ένα 2ποντο δέχτηκε το «πικάρισμα» από από τους συγχωριανούς του στον αντίπαλο πάγκο..

Νευρικό ξεκίνημα-+6 


Πολλά λάθη έκαναν στα πρώτα λεπτά της 2ης περιόδου, οι δυο ομάδες. Με 3ποντο του Κώστα Μαντζιούτα (Φωτογραφία) το Μεγάλο Χωριό προηγήθηκε με 13-11. Ο Ντίνος Τσούκος απάντησε και με 3ποντο έκανε το 13-14. Με 2ποντο του Γιώργου Ράικου το σκορ έγινε 15-19 και εν συνέχεια με 2/2 βολές του ίδιου το σκορ ανέβηκε στο 15-21.  



Διαμαρτυρήθηκαν για τον χρόνο














Το Μεγάλο Χωριό διαμαρτυρήθηκε ότι κακώς ανανεώθηκε ο χρόνος στην τάπα του Γιώργου Γκορόγια στον Γιώργο Ράικο, από την οποία στην συνέχεια προήλθε το 3ποντο του Τσούκου στην εκπνοή της επίθεσης. Η γραμματεία αναγνώρισε το λάθος της, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι στην ροή του παιχνιδιού.


Αρκετά «στοπ»
Θεματικό από πλευράς κοψιμάτων ήταν το 2ο 10λεπτο. Ο Ηλίας Αποστόλου του Μεγάλου Χωριού ανέκοψε τον Γιώργο Ράικο και ο ψηλόσωμος Γιώργος Γκορόγιας του Μεγάλου Χωριού φιλοδώρησε με ένα ακόμη στοπ τον Γιώργο Ράικου του Ρακόμελου. Ο Ντίνος Τσούκος του Ρακόμελου ανέκοψε τον γκάρντ Νίκο Λιάπη των Μεγαλοχωριτών.

Σχεδόν όλοι
Μέχρι το ημίχρονο είχαν ήδη αγωνιστικοί οι 23 από τους 23 παίκτες. Αξίζουν τα εύσημα και στις δυο ομάδες, που έβαλαν από νωρίς όλα τους αθλητές τους. Για πρώτη φορά στο παρκέ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Νίκος Μακρής του Ρακόμελου.

Double scor- Έτρεξαν σερί














Με σερί 9-0 του Ρακόμελου το σκορ έγινε 15-30 και σημειώθηκε double scor, το σκορ έφτασε στους 30 πόντους με 3ποντο του Βαγγέλη Κουτσιούμπα. Προηγουμένως ο Νίκος Μακρής πέτυχε ένα θεαματικό τρίποντο στην εκπνοή τις επίθεσης για το 15-27 και απέσπασε το χειροκρότημα του κοινού.  Το Μεγάλο Χωριό αφυπνίστηκε και με διαδοχικά τρίποντα του Ντίνου Γεωργαλή και του Νίκου Λιάπη μείωσε σε 22-31 και εν συνεχεία με δίποντο του Ηλία Αποστόλου το σκορ έγινε 24-31. Το Ρακόμελο έτρεξε σερί 10-0 και το Μεγάλο Χωριό 9-0.





Κοψιμάτων συνέχεια


Οι ψηλές  ομάδες…συνέχισαν και στην 3η περίοδο να κόβουν προσπάθειες αντιπάλων. Ο Γιώτης Κολοκώτσιος με όμορφη τάπα ανέκοψε τον Βαγγέλη Κουτσούμπα του Ρακόμελου. Ο Γρηγόρης Καλοπήτας (Φωτογραφία) ανέκοψε με στοπ σουτ του Κώστα Μαντζιούτα. Ο Γιώργος Γκορόγιας του Μεγάλου Χωριού μοίρασε ακόμη ένα «στοπ», αυτή την φορά παθών ήταν ο Νίκος Μακρής. Το πιο θεαματικό κόψιμο του αγώνα έκανε ο Γρηγόρης Καλοπήτας του Ρακόμελο πάνω στον Ηλία Αποστόλου.

0/6


Ο Σπύρος Πατρώνης στα τελευταία λεπτά της 3ης περιόδου αστόχησε σε μικρό χρονικό διάστημα σε 6 συνεχόμενες ελεύθερες βολές.


Ψύχραιμοι


Το Ρακόμελο, έχοντας κρύο «αίμα» και με ψύχραιμες εκτελέσεις και σωστή διαχείριση του ματς κατέκτησε το ροζ φύλλο αγώνα. Ο Γιάννης Γιαννόπουλος (Φωτογραφία) με 3ποντο ανέβασε το σκορ στο 26-38 και εν συνεχεία ο Ντίνος Γεωργαλής μείωσε σε 29-38. Ο Δημήτρης Ίβρος με 2ποντο πέτυχε το 29-41 κα με 1 βολή στην συνέχεια διαμορφώθηκε το τελικό 29-42. Ο Ηλίας Αποστόλου του Μεγάλου Χωριού ανέκοψε εντυπωσιακά τον Ντίνο Τσούκο του Ρακόμελου και ο Χριστόφορος Τσιάκαλος έκοψε σουτ του Γιώργου Ράικου.



Μικροτραυματισμοί














Δεν έλειψαν και από αυτό το παιχνίδι οι τραυματισμοί αθλητών. Βεβαίως η διοργανώτρια αρχή είχε μεριμνήσει και στο γήπεδο ήταν και σήμερα άτομα του ΕΚΑΒ Καρπενησίου. Ελαφρύ τραυματισμό είχε στο δεύτερο 10λεπτο ο Γιώτης Κολοκώτσιος του Μεγάλου Χωριού. Στο τελευταίο 10λεπτο τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά ο Δημήτρης Ίβρος και ο Γιώργος Ράικος του Ρακόμελου, όπως και ο Ηλίας Αποστόλου του Μεγάλου Χωριού.





Τα δεκάλεπτα
8-9, 15-21, 24-31, 29-42

Διαιτητές: Δημήτρης Λερογιάννης & Θανάσης Χουσιάδας

Συνθέσεις Ομάδων

Μεγάλο Χωριό (Κώστας Μαντζιούτας): Γκορόγιας Γ., Γκορόγιας Ι., Μαντζιούτας Ι., Μαντζιούτας Ν., Τσιάκαλος, Μαντζιούτας Κ. 5(1), Αποστόλου 9, Σκαρπής 1, Λιάπης 3(1), Καλαντζής 3(1), Γεωργαλής 6(2), Κολοκώτσιος 2

Ρακόμελο: Μακρής 3(1), Καραγιάννης, Ίβρος 2, Καρβέλης 3, Καλοπήτας 6, Οικονόμου, Πατρώνης, Κορέντζελος Γ. 1, Ράικος 12, Τσούκος 6(1), Γιαννόπουλος 3(1), Κουτσούμπας 6(1)



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος