Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ζήκος-Πρωτέας 25-58

Πρεμιέρα με το «δεξί» έκανε στο 3ο τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου η ομάδα του Πρωτέα, η οποία κυριάρχησε από το 2ο 10λεπτο και έπειτα, επικρατώντας του Ζήκου με 25-58.
Ο αγώνας ήταν ο 1ος της φετινής διοργάνωσης. Διεξήχθη την Δευτέρα 15/4 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου άρχισε στις 6 το απόγευμα και ήταν στα πλαίσια ης 1ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου. Ζοφερό ήταν το ενδιαφέρον του κόσμου, αφού το ματς παρακολούθησαν περίπου 100 φίλοι του αθλήματος.
Ο νεοσύστατος Ζήκος ήταν αρκετά μαχητικός και δυναμικός στην αρχή και κατάφερε στο 1ο δεκάλεπτο να είναι μέσα στο ματς. Έκανε όμως αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας και μοιραία γνώρισε την βαριά ήττα. Χαρακτηριστικό είναι ότι σκόραρε μόλις 16 πόντους σε 2η, 3η και 4η περίοδο. Κέρδισε όμως αρκετά ριμπάουντ, αφού διαθέτει ψηλά κορμιά.
Ο Πρωτέας βρήκε ρυθμό στις αρχές του β΄ 10λέπτου και μετέτρεψε το ματς της πρεμιέρας σε τυπική διαδικασία. Είχε αρκετά καλή παρουσία στην άμυνα, πίεσε σε όλο το γήπεδο και έκλεψε πολλές μπάλες. Επιθετικά κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα και είχε λύσεις και κάτω από το καλάθι, αλλά και από την περιφέρεια.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική ο Ζήκος αγωνίζεται με τους Fragist΄ An. Terrorists και οι νικητές με τους Krenti Bulls.

Ανυπόμονος ο κόσμος
Οι φίλαθλοι έδωσαν ξανά έντονο ενδιαφέρον για την διοργάνωση. Το ματς με το οποίο άρχισε το τουρνουά, το παρακολούθησαν γύρω στα 100 άτομα.



Οδηγίες από Λιάπη


Την ομάδα του Ζήκου καθοδήγησε από τον πάγκο ο Στέφανος Λιάπης. Ο Λιάπης αν και είναι παίκτης δεν δηλώθηκε στην 12αδα, αφού ήταν συμπληρωμένη και ήταν αυτός που έκανε τις αλλαγές.

Σφύριξε ο Βγενόπουλος














Το παιχνίδι της πρεμιέρας σφύριξε ο γνώριμος διαιτητής των τουρνουά μπάσκετ Θανάσης Χουσιάδας, αλλά και ο εθελοντής-διαιτητής μπασκετμπολίστας του ΤΕΙ Καρπενησίου Χρήστος Βγενόπουλος, Ο δεύτερος διεύθυνε για πρώτη φορά και ήταν αρκετά καλός.

Πρώτος ο Τσιγαρίδας


Ο πάουερ φόργουρντ του Ζήκου Πάνος Τσιγαρίδας σκόραρε 7 πόντους, βάζοντας και 1 3ποντο και ήταν ο 1ος σκόρερ της ομάδας του. Ο γκάρντ Αποστόλης Μπουμπουρής τον ακολούθησε στο σκοράρισμα με 6 πόντους.

Ξεχώρισαν Λέρης Κ & Δροσίνης














Ο περιφερειακός και πολύ καλός σουτέρ του Πρωτέα Κώστας Λέρης ήταν ο κορυφαίος των νικητών πέτυχε 13 πόντους, έχοντας 3 εύστοχες προσπάθειες από τα 6.25. Ο Λέρης αγωνίστηκε στο 1o τουρνουά μπάσκετ του Δήμου με τους Young Boys (Στο δεύτερο δεν συμμετείχε λόγω της στρατιωτικής του θητεείας) και φέτος επανεμφανίστηκε στο τουρνουά με τον Πρωτέα, όπου είναι συμπαίκτης με τον αδερφό του Βασίλη. Σταθερή αξία για τον Πρωτέα ο σέντερ Γιάννης Δροσίνης, ο οποίος σκόραρε και αυτός 13 πόντους, έχοντας και 1 τρίποντο.

Κόντρα στην παλιά του ομάδα


Ο σέντερ Γιώργος Δροσίνης (Φωτογραφία) του Ζήκου, που είναι και αρχηγός της ομάδας αγωνίστηκε κόντρα στην πρώην του ομάδα. Στο 2ο τουρνουά μπάσκετ έπαιξε με τα χρώματα του Πρωτέα.

Αρνητικό ρεκόρ επίθεσης
Ο Ζήκος στο 1ο του ματς έκανε αρνητικό ρεκόρ σκοραρίσματος σε όσα τουρνουά έχουν διεξαχθεί. Σκόραρε μόλις 25 πόντους και κατέρριψε το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ των 29 πόντων που είχε η Παρέα.

Παρουσία ΕΚΑΒ


Και τα δυο παιχνίδια του 1ου ομίλου έγιναν παρουσία μέλους του ΕΚΑΒ Καρπενησίου. Χρέη γιατρού αγώνα εκτέλεσε ο Γιάννης Σβερώνης (Φωτογραφία). Ο κ. Σβερώνης έχει αυτό τον ρόλο και στο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας.


Μετράνε οι διαφορές
Οι διαφορές πόντων παίζουν σημαντικό ρόλο στην φετινή διοργάνωση και αρκετές ομάδες θα επιδιώξουν να επικρατήσουν με μεγάλα σκορ σε περιπτώσεις ισοβαθμιών. Ο Πρωτέας δείχνει κερδισμένος, αφού ξεκίνησε στην πρεμιέρα με +33, δείχνοντας τις διαθέσεις του.

Καλωσόρισμα


Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης του τουρνουά Βαγγέλης Βλάχος (Φωτογραφία) καλωσόρισε πριν την έναρξη του ματς τους φιλάθλους.


Έναρξη από Δήμο


Η διοργάνωση ξεκίνησε με τζάμπολ από τον Δήμο Αθανασίου. Ο 33χρονος υπό τις επευφημίες του κόσμου έδωσε το έναυσμα για την έναρξη του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Ο Δήμος είναι ένας από τους αρκετούς εθελοντές της διοργάνωσης και συμβάλει και αυτός στην διεξαγωγή του τουρνουά. Χρέη γραμματείας εκτέλεσαν σε αυτό το παιχνίδι επίσης η Λίλα Κλαουδάτου, ο Θανάσης Γιαννόπουλος και ο Νώντας Μούσιος.



Το 1ο καλάθι


Ο σέντερ Πάνος Μπόκας (Φωτογραφία) πέτυχε το 1ο καλάθι της φετινής διοργάνωσης με 2ποντο. Παράλληλα σκόραρε τον τελευταίο πόντο του ματς με ελεύθερη βολή.

Νευρικό ξεκίνημα
Όπως συμβαίνει σε παιχνίδια 1η; αγωνιστικής, οι ομάδες ήταν αρκετά «τρακαρισμένες» και δεν είχαν την απαραίτητη ψυχραιμία και ευστοχία τις προσπάθειες τους. Κάτι παρόμοιο έγινε και στα προηγούμενα τουρνουά.

Από 9-5…9-10
Ο Ζήκος παρουσιάστηκε αρκετά δυνατότερος των προσδοκιών και προηγήθηκε στο 1ο δεκάλεπτο με 9-5. Ο Πρωτέας με προσπάθειες του Γιάννη Δροσίνη έκανε την ανατροπή, «έτρεξε» ένα σερί 5-0 και προηγήθηκε 9-10. Από το σημείο αυτό και μετά δεν βρέθηκε ποτέ ξανά πίσω στο σκορ.


Όμορφο στοπ
Ο Γιώργος Δροσίνης του Ζήκου ανέκοψε όμορφα με τάπα τον Γιώργο Γερονίκου του Πρωτέα.

Νεύρα από Μπουμπουρή


Αρκετές φορές ο  κινητικός Αποστόλης Μπουμπουρής στις πρώτες δυο περιόδους έδειξε τα νεύρα για τις αποφάσεις των διαιτητών. Ωστόσο δεν παρεκτράπηκε και φυσικά δεν τιμωρήθηκε.

Μίλησε ο Κώστας Λέρης
Ο 20χρονος Κώστας Λέρης πέρασε στο παρκέ και ανέλαβε δράση, βάζοντας τις βάσεις για την νίκη της ομάδας του.  Η ομάδα του προηγήθηκε με 9-19 και εν συνεχεία αύξησε την διαφορά στο +20 και στο 10-30. Το δεύτερο 10λεπτο ολοκληρώθηκε με επιμέρους σκορ 1-20. Από τον Ζήκο σκόραρε μόνο μια βολή ο έμπειρος Πάνος Τσιγαρίδας.



Συνέχισε ανοδικά στο +29
Οι νικητές μπήκαν και στο δεύτερο μέρος δυναμικά και πήραν πρωτοπορία με +16 και με 15-41. Η 3η περίοδος έληξε με σκορ υπέρ τους 18-47 και +29. Η διαφορά εκτινάχτηκε, αφού ο Πρωτέας έπαιξε όμορφο μπάσκετ. Ο Πάνος Τσιγαρίδας με 3ποντο πέτυχε καλάθι εντός παιδιάς για τον Ζήκο, ο οποίος για περίπου 12 λεπτά είχε σκοράρει μόλις 1 βολή.



Δυο στοπ
Ο σέντερ Πάνος Μπόκας στο 3ο 10λεπτο ανέκοψε δυο φορές αντιπάλους. Οι παθόντες ήταν οι Σπύρος Ξαγάρας και Βασίλης Ντουφεκιάς.

Διαδικαστικό χαρακτήρα
Το τελευταίο και 4ο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, ο Πρωτέας έχοντας πλουραλισμό στο σκοράρισμα επικράτησε με 25-58 και +33. Άλλο ένα κόψιμο έκανε ο Γιώργος Δροσίνης του Ζήκου στον Χάρη Ζαραβέλη του Πρωτέα.

Αποθεώθηκε ο Οικονόμου-Τους ξεσήκωσε και ο Μπόκας


Ο 23χρονος Πάνος Οικονόμου (Φωτογραφία) σκόραρε έξω από τα 6,25 και ξεσήκωσε τους οπαδούς. Ο Οικονόμου με την τρίποντη «βόμβα» μείωσε σε 23-54 και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους. Το χειροκρότημα του κοινού πήρε και ο Πάνος Μπόκας για τις προσπάθειες του, όπου και αυτός ξεσήκωσε το κοινό.





Τα δεκάλεπτα
9-10, 10-30, 18-47, 25-58

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας & Χρήστος Βγενόπουλος

Συνθέσεις Ομάδων

Ζήκος (Γιώργος Δροσίνης): Τσιγαρίδας 7(1), Χειμάρας, Δροσίνης Γ., Κώτσιας Δ. 3(1), Δροσίνης Κ., Κώτσιας Γ., Χαϊκάλης Γ. 3(1), Μακρής , Μπουμπουρής 6, Καρανίκας, Μπόκας 3, Οικονόμου 3(1)

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Λέρης Β. 3(1), Ντουφεκιάς 9, Λαμπρόπουλος, Χαντζόπουλος, Ξαγάρας 9(1), Κουρλός 5(1), Λέντζος 2, Δροσίνης Ι. 13(1), Λέρης Κ. 13(3), Γερονίκος 2, Ζαραβέλης 2































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος