Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ραπτόπουλο-Κεράσοβο 2-1

Ζευγάρωσε τις νίκες του το Ραπτόπουλο, αφού επικράτησε του Κερασόβου με σκορ 2-1 και πλέον οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος.
Το ματς έγινε την Κυριακή 21 Απριλίου στο γήπεδο του Ραπτοπούλου και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Β΄ κατηγορίας Ευρυτανίας και διεξήχθη παρουσία περίπου 50 φιλάθλων.
Οι «ακρίτες» του Φάνη Ντζίμα είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και ξεκίνησαν πολύ δυνατά χάνοντας από νωρίς αρκετές σημαντικές στιγμής. Προηγήθηκαν με ένα σουτ από πλάγια του νεαρού Θεοχάρη Καραντζούνη και δέχτηκαν την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά του 1ου ημίχρονου. Στην συνέχεια μπήκαν αποφασισμένοι στο ματς και κατάφεραν με γκολ του αρχηγού Πάνου Παπαδήμου να κατακτήσουν το πολυπόθητο τρίποντο.
Το Κεράσοβο του Πάνου Βλάχου ταξίδεψε στο μακρινό Ραπτόπουλο με πληθώρα απουσιών και με αποστολή μόλις 11 ατόμων, ως εκ τούτου είχε εξ αρχής δύσκολο έργο. Μετά από ένα νωθρό 1ο 45λεπτο, στην πρώτη του αξιόλογη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ στο 41΄ ισοφάρισε με κεφαλιά του Πάνου Βλάχου. Ήταν βελτιωμένο στο δεύτερο μέρος, όμως μέσα από τις αντεπιθέσεις δεν μπόρεσε να κάνει την ολική ανατροπή και δέχτηκε το 2ο τέρμα.
Το Ραπτόπουλο απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής έκανε το 2 στα 2 και έχει πλέον 6 βαθμούς. Το Κεράσοβο ακολουθεί με την ΑΕΚ με 3 πόντους. Την ερχόμενη (3η) αγωνιστική και τελευταία του πρώτου γύρου το Ραπτόπουλο παίζει στο Καρπενήσι με την ΑΕΚ και το Κεράσοβο υποδέχεται το Κρίκελλο.

Με κόσμο από την γύρω περιοχή
Ήταν το πρώτο ματς της φετινής σεζόν, που έγινε στο γήπεδο του Ραπτοπούλου και προσέλκυσε γύρω στους 50 με 60 φίλους του αθλήματος από την γύρω περιοχή της βορειοδυτικής Ευρυτανίας.



Στην κερκίδα οι Πρόεδροι


Οι δυο Πρόεδροι των ομάδων παρακολούθησαν το ματς από την κερκίδα. Πρόκειται για τον Φάνη Μπαστάνη της Δόξας, ο οποίος ανέλαβε την Προεδρία της ομάδας τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς και για τον Νίκο Μπαλωμένο του Κεράσοβου. Από την κερκίδα είδαν το ματς και άλλα μέλη του Δ.Σ. του Ραπτοπούλου, μεταξύ των οποίων και ο Θανάσης Παπαδήμος.

Χωρίς αλλαγή-Οδηγίες ο Τσιγαρίδας


Οι Κερασοβίτες δεν είχαν κανέναν αναπληρωματικό ποδοσφαιριστή. Ο Γιάννης Τσιγαρίδας, ο οποίος είναι και Πρόεδρος των Αγράφων έδινε οδηγίες από τον πάγκο. Ο Τσιγαρίδας ανήκει στο Κεράσοβο, ωστόσο το δελτίο του δεν το είχαν μαζί τους οι διοικούντες της ομάδας και έτσι ο 30χρονος έχασε την ευκαιρία να ντεμπουτάρει και να βοηθήσει την ομάδα του. Μάλιστα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει δυο πρωταθλήματα, ένα ως Πρόεδρος στην Α΄ ΕΠΣΕ και ένα στην Β΄ ΕΠΣΕ ως ποδοσφαιριστής και να πετύχει ένα σπάνιο ρεκόρ.!


Στον πάγκο ο Παππάς


Με πολιτική περιβολή από τον πάγκο παρακολούθησε το ματς ο φορ της Δόξας Γιώργος Παππάς, ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς της πρεμιέρας με το Κρίκελλο. Ο Παππάς έδινε οδηγίες στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, μαζί με τον Φάνη Ντζίμα.


2/2 με Ντζίμα


Οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τις νίκες τους χάρις την καθοδήγηση του ποδοσφαιριστή Φάνη Ντζίμα, ο οποίος επιστρέφει το καλοκαίρι στην ομάδα μετά από μετακίνηση ενός χρόνου στον Απεραντιακό.


Πορτιέρο ο Ντάλλης-Λίμπερο ο Παπαδήμος Λ.














Ντεμπούτο στο φετινό πρωτάθλημα έκανε ο γκολκίπερ Κώστας Ντάλλης, ο οποίος είχε τιμωρηθεί με βαριά ποινή από τον περυσινό αγώνα κόντρα στην Κρέντη. Ο τερματοφύλακας της πρεμιέρας με το Κρίκελλο Λάμπρος Παπαδήμος αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας ως λίμπερο.

3 αλλαγές
Το Ραπτόπουλο είχε 2 νέα πρόσωπα στην βασική του 11αδα σε σχέση με το ματς με το Κρίκελλο. Φανέλα βασικού πήρε ο Κώστας Ντάλλης, ο νεαρός χαφ Θεοχάρης Καραντζούνης και ο επιθετικός Δημήτρης Ζαχαράκης (Σκόραρε κόντρα στο Κρίκελλο). Αντικατέστησαν τους: Γιώργο Κοτούλα (Έμεινε στον πάγκο), Γιώργο Παππά (Τραυματίας) και Κώστα Αζακά (Έπαιξε ως αλλαγή).

Νέα πρόσωπα
















Οι απουσίες αρκετών έφεραν 4 διαφοροποιήσεις στο βασικό σχήμα των φιλοξενούμενων. Ντεμπούτο για φέτος έκανε ο επιθετικός Γιώργος Παπαροϊδάμης, ο αδερφός του Δημήτρης Παπαροϊδάμης που έπαιξε ως στόπερ και ο δεξιός μπακ Χρήστος Βλάχος. Βασικός έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης ο έμπειρος Σταύρος Κοσμάς. Αντικατέστησαν τους: Βασίλη Ζαροβασίλη, Ανδρέα Ανδρεάκη, Χρήστο Ρίζο και Δημήτρη Μπανιά. Και οι 4 δεν ταξίδεψαν στο μακρινό Ραπτόπουλο για διάφορους λόγους. Τα αδέρφια Δημήτρης και Γιώργος Παπαροιδάμης διαμένουν εκτός Ευρυτανίας και επανεμφανίστηκαν μετά από χρόνια.

Ακούραστος ο Καλαμπάκας


Τι και αν είναι 50 ο Χρήστος Καλαμπάκας του Κερασόβου έτρεχε σε όλο το 90λεπτο, δείχνοντας μαχητικότητα και το καλό παράδειγμα για τα νέα παιδιά. Η αγωνιστική του παρουσία και το ήθος του αποτελούν πρότυπο. Ο δάσκαλος έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν στο Κεράσοβο.

1ος τελικά ο Μπράζιας














Ο Δήμος Μπράζιας τελικώς εκτέλεσε χρέη 1ου βοηθού και όχι 2ου όπως είχε οριστεί αρχικά, αλλάζοντας θέση με τον Μίλτο Ελ Ταχάν. Ο κ. Μπράζιας την περασμένη σεζόν βρίσκονταν στην Προεδρία της Δόξας και ο παρατηρητής αγώνα (Αρχιδιαιτητής της ΕΠΣΕ) Γιώργος Παπαδήμος, κατείχε το πόστο του προπονητή.

Πανό της Δόξας
Στην πλαγιά πίσω από την μια εστία του γηπέδου έχει τοποθετηθεί ένα μεγάλο πανό με την ονομασία της ομάδας του Ραπτοπούλου.


Συνεχίστηκε η παράδοση
Οι «ακρίτες» έχουν την παράδοση με το μέρος του τα τελευταία χρονιά σε αναμετρήσεις με το Κεράσοβο, μετρούν συνεχόμενα θετικά αποτέλεσμα στο γήπεδο τους. Παράλληλα με την νίκη τους θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο και την άνοδο-επιστροφή  στην Α΄ ΕΠΣΕ.

Γκολ ξανά για Καραντζούνη


Ο νεαρός Θεοχάρης Καραντζούνης σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς και έδειξε εκ νέου θετικά στοιχεία. Συμμετείχε για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα, έχοντας συμμετοχές και στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣΕ.

Σύμπτωση για Ελ Ταχάν


Ο επόπτης Μίλτος Ελ Ταχάν έχει το τελευταίο του ποδοσφαιρικό δελτίο στο Κεράσοβο. Την σαιζόν 2009-2010 σε αγώνα Ραπτόπουλο-Κεράσοβο, που έληξε με 5-2 υπέρ των γηπεδούχων για την Α΄ ΕΠΣΕ είχε σκοράρει το μοναδικό του γκολ στην κατηγορία!.

Κορυφαίος ο κόουτς


Ο 30χρονος παίκτης-προπονητής του Κερασόβου Πάνος Βλάχος ήταν ο καλύτερος σε απόδοση της ομάδας του. Ο ψηλόσωμος ανασταλτικός μέσος κέρδισε αρκετές μονομαχίες στο κέντρο και ήταν πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι. Μάλιστα ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης.

Συνήθεις ύποπτοι
Αντίθετα από τους γηπεδούχους αρκετά καλή απόδοση έπιασαν δυο δημιουργικοί ποδοσφαιριστές. Ο φορ Πάνος Παπαδήμος και ο μεσοεπιθετικός Δημήτρης Ζαχαράκης. Οι δυο παίκτες συνδυάστηκαν αρκετές φορές. Και οι δυο τους ανησύχησαν ουκ ολίγες φορές τον Μάκη Τρίκα.

Α΄ Μέρος

Επιθετική η Δόξα
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά το ματς και δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες από τα πρώτα λεπτά. Κυριάρχησαν στο πρώτο 25λεπτο, ενώ εν συνεχεία το Κεράσοβο ισορρόπησε και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο.

«Μοιραίος» ο Ζαχαράκης


Ο μεσοεπιθετικός Δημήτρης Ζαχαράκης έχασε ευκαιρία στο 16ο λεπτό να ανοίξει το σκορ, καθώς σε κενή εστία έκανε την προβολή εξ επαφής που πέρασε άουτ, με τον Πάνο Παπαδήμου να του δίνει πάσα «πάρε-βάλε». 9 λεπτά νωρίτερα ο Πάνος Παπαδήμος νικήθηκε από τον Μάκη Τρίκα, έπειτα από πάσα του Ζαχαράκη. Σημαντική ευκαιρία απώλεσε με κεφαλιά και ο Λάμπρος Παπαδήμος με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού.





Σκόρερ ο Καραντζούνης
Δυο λεπτά μετά την τεράστια χαμένη ευκαιρία της Δόξας ο 18χρονος Θεοχάρης Καραντζούνης με σουτ από πλάγια άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Ο νεαρός χαφ σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.




«Μπαταρισμένος» ο Παπαντζίμας


Στο 36ο λεπτό ο αμυντικός των γηπεδούχων Λάμπρος Παπαντζίμας συγκρούστηκε με τον Χρήστο Καλαμπάκα του Κεράσοβου. Ο παίκτης της Δόξας μάτωσε στο κεφάλι, πέρασε εκτός γηπέδου, του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ολοκλήρωσε το ματς «μπαταρισμένος» και με επίδεσμο στο κεφάλι. Ο 21χρονος παίκτης μετά το τέλος του ματς μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Χαλκιοπούλου Αιτωλοακαρνανίας, για περεταίρω εξετάσεις και για ράμματα.





1η ευκαιρία γκολ
Στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς το Κεράσοβο ευτύχησε να φέρει την αναμέτρηση στα ίσα και να ισοφαρίσει. 4 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 45΄ ο Χρήστος Κοσμάς εκτέλεσε το φάουλ και ο Πάνος Βλάχος με κεφαλιά ισοφάρισε 1-1. Ο Βλάχος είχε σκοράρει με κεφαλιά και στο προηγούμενο ματς με την ΑΕΚ.


Λήξη με ψιλόβροχο
Με ασθενή βροχόπτωση ολοκληρώθηκε το 1ο ημίχρονο, η οποία όμως δεν συνεχίστηκε στο δεύτερο μέρος.


Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Παπαδήμος Λ. έβγαλε την μακρινή μπαλιά για τον Ζαχαράκη, ο οποίος γύρισε στον Παπαδήμο Π., που βρέθηκε απέναντι στον Τρίκα, σούταρε από κοντά χωρίς πίεση και ο πορτιέρο του Κερασόβου απέκρουσε σωτήρια.
11΄: Ο Γεωργαλής Θ. έκανε την προσπάθεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και σούταρε από πλάγια λίγο πάνω από το τέρμα του Τρίκα.
16΄: Ο Παπαδήμος Π. μπήκε στην περιοχή από αριστερά, γύρισε παράλληλα με το τέρμα και ο επερχόμενος Ζαχαράκης σε κενή εστία έκανε την προβολή, η οποία έφυγε πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
18΄: Ο Γεωργαλής Β. έκανε την μπαλιά για τον Καραντζούνη, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με δυνατό σουτ από δύσκολη πλάγια θέση άνοιξε το σκορ (1-0).
24΄: Ο Ζαχαράκης έβγαλε την κάθετη πάσα για τον Παπαδήμο Π., ο οποίος μπήκε στην περιοχή και ανακόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Τρίκα.
30΄: Ο Παπαδήμος Π. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Παπαδήμου Λ. από τα όρια της μικρής περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα του Κερασόβου.
41΄: Ο Κοσμάς Χ. εκτέλεσε φάουλ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και ο Βλάχος Π. με όμορφη κεφαλιά ψηλά στην δεξιά γωνία του Ντάλλη ισοφάρισε σε 1-1.

Β΄ Μέρος

Νέες ευκαιρίες
Η ιστορική Δόξα μετά τα πρώτα λεπτά της επανάληψης ανέβασε ξανά στροφές και με εκφραστή τον Πάνο Παπαδήμο άρχισε να απειλεί την εστία του Μάκη Τρίκα.



Καλύτερο στο β΄
Η αγωνιστική εικόνα των φιλοξενούμενων ήταν καλύτερη στο δεύτερο μέρος. Το Κεράσοβο ήταν πιο κινητικό και μέσα από αντεπιθέσεις προσπάθησε μέχρι το τέλος να φτάσει στην ισοφάριση. Με χτύπημα φάουλ απείλησε στο 80ο λεπτό ο Πάνος Βλάχος, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.


Φωνές για πέναλτι
Στο 63ο λεπτό οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Θεοχάρης Καραντζούνης σέντραρε από δεξιά και ο Γιάννης Λάππας απέκρουσε σε κόρνερ. Η ομάδα του Ραπτόπουλου θεώρησε ότι ο στόπερ του Κερασόβου κατέβασε την μπάλα με το χέρι και ότι έπρεπε να καταλογιστεί πέναλτι. Ο ρέφερι Χριστόφοος Χατζηθεοδώρου σωστά θεώρησε ότι δεν υπήρχε πρόθεση και άφησε το ματς να εξελιχτεί.



Λυτρωτής ο αρχηγός


Ο αρχηγός του Ραπτοπούλου λύτρωσε την ομάδα του και χάρισε το πολυπόθητο 3ποντο. Στο 65ο λεπτό ο Πάνος Παπαδήμος μετά από λάθος στην άμυνα του Κερασόβου με σουτ από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.





Συμφιλίωση


Νεύρα επικράτησαν στο 78ο λεπτό μεταξύ του Λάμπρου Παπαδήμου της Δόξας και του Γιώργου Παπαροϊδάμη του Α.Ο.Κ.. Ο ρέφερι Χατζηθεοδώρου μεσολάβησε και συμφιλίωση τους δυο παίκτες.


Κίτρινη σε Λάππα














Στο 85ο λεπτό ο Γιάννης Λάππας ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Δημήτρη Ζαχαράκη, που έμπαινε απειλητικά στην περιοχή του Μάκη Τρίκα. Ο διαιτητής Χατζηθεοδώρου κιτρίνισε τον αμυντικό του Κερασόβο  παρά τις διαμαρτυρίες του Ραπτοπούλου για κόκκινη. Ο ρέφερι θεώρησε ότι ο παίκτης δεν βρίσκονταν σε προφανή θέση για γκολ, αφού ήταν εκτός περιοχής και έφυγε πλάγια. To φάουλ εκτέλεσε ένα λεπτό αργότερα ο Θωμάς Γεωργαλής και ο γκολκίπερ του Κερασόβου απόκρουσε σε κόρνερ.




Ντεμπούτο Βαλάντη Στασινού


Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο 16χρονος Βαλάντης Στασινός πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την Δόξα και πραγματοποίησε ντεμπούτο.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Καλαμπάκας πάσαρε στον Παπαροϊδάμη Γ., που μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
53΄: Ο Ζαχαράκης έβγαλε την μπαλιά για τον Παπαδήμο Π., ο οποίος στόπαρε όμορφα, κατέβασε και σούταρε από το ύψος του πέναλτι ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι.
59΄: Σουτ του Παπαδήμου Π. εκτός περιοχής απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Τρίκας.
62΄: Ο Ζαχαράκης τροφοδότησε τον Παπαδήμο Π., ο οποίος πλάσαρε αδύναμα και ο τερματοφύλακας του Κερασόβου μπλόκαρε εύκολα.
65΄: Ο Γεωργαλής Θ. γέμισε από μακριά, ο Τρίκας έκανε λάθος, απέκρουσε ασθενώς και ο Παπαδήμος Π., που καραδοκούσε με σουτ από κοντά στην αριστερή γωνία διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
70΄: Ο Γεωργαλής Β. έκανε την μπαλιά από το κέντρο, ο Παπαδήμος Π. έκλεψε από τον Λάππα και έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, που έφυγε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
80΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βλάχου από καλή θέση και ελάχιστα αριστερά πέρασε μόλις άουτ από το τέρμα της Δόξας.
86΄: Εκτέλεση φάουλ του Γεωργαλή Θ. απέκρουσε με τα πόδια από την αριστερή του γωνία ο Τρίκας.

Κίτρινες Κάρτες
Γεωργαλής Θ., Λάππας

Διακριθέντες
Ραπτόπουλο: Παπαδήμος Π., Καραντζούνης, Ζαχαράκης, Γεωργαλής Β., Παπαδήμος Λ.
Κεράσοβο: Βλάχος Π., Παπαροϊδάμης Δ., Καλαμπάκας

Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο (Φάνης Ντζίμας): Ντάλλης, Τσιάμης, Γεωργαλής Β.(91΄ Στασινός Χ.), Μπαστάνης Θ.(Ε), Παπαδήμος Λ., Παπαντζίμας, Παπαδήμος Π., Κοτούλας Χ.(63΄ Μύτας), Ζαχαράκης(88΄ Αζακάς Κ.), Γεωργαλής Θ., Καραντζούνης

Κεράσοβο (Πάνος Βλάχος): Τρίκας Σ., Μούτσελος, Κοσμάς Χ., Λάππας Ι., Παπαροϊδάμης Δ., Βλάχος Χ., Παπαροϊδάμης Γ., Κοσμάς Σ., Σβερώνης, Βλάχος Π., Καλαμπάκας

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δήμος Μπράζιας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος