Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Κατατέθηκε στην ΕΠΣ Ευρυτανίας η ένσταση της Ποταμιάς


Κατέθεσε την ένσταση του προς την ΕΠΣ Ευρυτανίας την Δευτέρα 11 Μαρτίου το διοικητικό συμβούλιο της Ποταμιάς για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή του Βελουχίου.
Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια του ημιτελικού με τον ΑΠΟΚ, ο οποίος έληξε δίκαια με 2-0 υπέρ της Καρπενησιώτικης ομάδας οι Μεγαλοχωρίτες ισχυρίζονται πως στο 77΄ πραγματοποιήθηκε αλλαγή ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας, που δεν χρησιμοποιήθηκε ο ίδιος ποδοσφαιριστής (Μπάμπης Καρβέλης), αλλά κάποιος άλλος παίχτης της ομάδας, που δεν ήταν δηλωμένος στο φύλλο αγώνος (Μιχάλης Νούλας). Η ομάδα της Ποταμιάς βασίζεται στο άρθρο 15 παράγραφος 8 του ΚΑΠ και στο άρθρο 23 παράγραφος 1 εδάφιο ε.

Αναλυτικά:

Θέμα: Καταγγελία-ένσταση για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή
Σας κάνουμε γνωστό ότι στον ποδοσφαιρικό αγώνα κυπέλλου Ευρυτανίας που έγινε το Σάββατο 9/3/2013 και ώρα 15:00 μεταξύ της ομάδας μας με την ομάδα «ΑΠΟΚ το Βελούχι» στο 77΄ λεπτό έγινε αλλαγή ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΚ Καρβέλη Χαράλαμπου με αριθμό δελτίου 1139155 που εκ των υστέρων διαπιστώσαμε ότι δεν ανταποκρίνονταν στο πρόσωπο του εν λόγω ποδοσφαιριστή δηλαδή ήταν διαφορετικό άτομο που αγωνίστηκε μέχρι το τέλος του αγώνα. Σας παρακαλούμε σύμφωνα με το άρθρο 15 παράγραφο 8 και σε συνδυασμό με το άρθρο 23 παράγραφο 1 εδάφιο ε΄ «ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων» να ελέγξετε την καταγγελία μας και την ένσταση μας σύμφωνα με αυτά που σας αναφέρουμε. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Διοικητικό Συμβούλιο Α.Ο. Ποταμιάς
 
Τα άρθρα του ΚΑΠ
Ο ΚΑΠ αναφέρει στο άρθρο 23  Ενστάσεις επιτρέπεται να υποβάλλονται μόνο από τις διαγωνιζόμενες ομάδες στους μεταξύ τους αγώνες για τους παρακάτω αποκλειστικά λόγους:
παρ. 1 ε) Για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή που, υποχρεωτικά, πρέπει να κατονομάζεται. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να αναφέρονται οι συγκεκριμένοι λόγοι στους οποίους στηρίζεται η ένσταση.
Η ένσταση αυτή μπορεί να στρέφεται κατά οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή-τακτικού ή αναπληρωματικού, ο οποίος αγωνίστηκε, από τους αναγραφόμενους στο Φ.Α.

Ο ΚΑΠ αναφέρει στο άρθρο 15 (Φύλλο Αγώνος) 
παρ 8. Το Φ.Α. αποτελεί μέσο απόδειξης, τόσο για το κύρος αγώνα, όσο και για τον πειθαρχικό έλεγχο. Επιτρέπεται ανταπόδειξη των λοιπών παρατηρήσεων του διαιτητή με βάση τα στοιχεία και μόνο που προκύπτουν από τις εκθέσεις εντεταλμένων, σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα, προσώπων (εκθέσεις παρατηρητών αγώνα, παρατηρητών διαιτησίας). Η χρήση οπτικών μέσων (π.χ. βίντεο, φωτογραφίες), ως αποδεικτικού υλικού, επιτρέπεται αυτεπαγγέλτως ή  κατόπιν καταγγελίας αποκλειστικά και μόνο στις εξής περιπτώσεις: α) διαπίστωση λανθασμένης αναγραφής υπαίτιου ποδοσφαιριστή (ταυτότητας προσώπου παραβάτη), β) παράβαση η οποία διεπράχθη και δεν τιμωρήθηκε από τον διαιτητή διότι διέλαθε της προσοχής του διαιτητή. Στις περιπτώσεις αυτές είναι υποχρεωτική η κλήση σε απολογία.
Οι ακολουθούσες τη σύνταξη του Φ.Α. εκθέσεις των διαιτητών, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ανταποδείξουν το Φ.Α. στο σύνολό του, παρά μόνο να χρησιμεύσουν ως στοιχεία διευκρίνισης ή συμπλήρωσης των αναγραφομένων στο Φ.Α. παρατηρήσεων του διαιτητή.