Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Τριπλή επιτυχία για τις ομάδες της Π.Α.Κ. στην Λαμία!


Στην Λαμία ταξίδεψε το Σάββατο 9 Μαρτίου η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, η οποία έδωσε τρία φιλικά σε διαφορετικές κατηγορίες με τις αντίστοιχες ομάδες των ΑΣΕ Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη.
Τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά, καθώς οι Ευρυτάνες πραγματοποίησαν τρεις νίκες, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την εξαιρετική δουλειά, που γίνεται από τους προπονητές τους. Μάλιστα δεν έχασαν την πρωτοπορία του σκορ σε κανέναν από τα 120 λεπτά (40΄ το καθένα), που πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες. Τα αγόρια Γ΄-Δ΄ Δημοτικού υπό τις οδηγίες της Κατερίνας Μπαλωμένου νίκησαν με 24-16. Τα κορίτσια Δημοτικού-Γυμνασίου έπαιξαν με την επίβλεψη του Γιάννη Χαλκιά και κέρδισαν με 44-24. Ενώ τα αγόρια Γ΄ Γυμνασίου, τα οποία αγωνίστηκαν υπό την καθοδήγηση του Φώντα Ζαχαρόπουλου κέρδισαν τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη με 46-36.
Αυτά ήταν τα πρώτα φετινά φιλικά της Π.Α.Κ. εκτός Ευρυτανίας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές-τριες και στους προπονητές στην προσπάθεια, που κάνουν για την ανάδειξη της καλαθοσφαίρισης στον νομό μας.

Ευχαριστεί τα Εκπαιδευτήρια και συγχαίρει του αθλητές η Π.Α.Κ.
Το διοικητικό συμβούλιο της ακαδημίας ευχαριστεί τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη για την φιλοξενία. Συγχαίρει επίσης τους αθλητές της Π.Α.Κ. για την συμπεριφορά τους εντός και εκτός γηπέδου.

Στόχος η ανάδειξη του αθλήματος και η προώθηση των νέων παιδιών
Είναι η δεύτερη χρονιά που λειτουργεί η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης χάρης στην αξιόλογη προσπάθεια και το μεράκι των 3 προπονητών της. Ο σκοπός την Π.Α.Κ. δεν είναι κερδοσκοπικός, αλλά η προώθηση του Ευρυτανικού μπάσκετ, το οποίο μέχρι το 2011 ήταν ουσιαστικά «νεκρό». Επιπλέον στοχεύει στην προώθηση και νέων καλαθοσφαιριστών-τριών εκτός Ευρυτανίας, καθώς το ταλέντο υπάρχει αρκεί να εκμεταλλευτεί.

Προγραμματισμός σεμιναρίου & τουρνουά
Οι ιθύνοντες της ομάδας έχουν ως στόχο την διεξαγωγή τουρνουά μπάσκετ ακαδημιών τους επόμενους μήνες στο Καρπενήσι, ο οποίος θα γίνει θεσμός στην περιοχή. Επίσης στα «σκαριά» είναι η διεξαγωγή ενός σεμιναρίου προπονητών, όπως συνέβη πριν από 1 εβδομάδα στο Αγρίνιο, αλλά και νέα φιλικά παιχνίδια με «γειτονικές» ακαδημίες.






Φωτογραφίες: Νίκος Ανδρέου