Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Κώστας Μαδούρας: «Είμαστε πανέτοιμοι για να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα»

Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές του Φθιωτικού ποδοσφαίρου, αλλά και του 4ου Ομίλου. Μιλάμε για τον 17χρονο δεξιό οπισθοφύλακα του ΠΑΣ Λαμία Κώστα Μαδούρα, που παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας. Ο ποδοσφαιριστής μας μιλά για την πορεία της ομάδας του, την οποία θεωρεί επιτυχημένη, αλλά και αναμενόμενη. Αναφέρεται στους λόγους, που έχουν συντελέσει ώστε η Λαμία να βρίσκεται στην κορυφή του 4ου Ομίλου και συγκεκριμένα στην οργάνωση, στο οικογενειακό κλίμα και στην σκληρή δουλειά. Μας αναλύει το πώς η ομάδα του έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου και συγκεκριμένα του κυπέλλου Φθιώτιδας απέναντι στον Δομοκό. Δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτήν την επιτυχία, στοχεύοντας η ομάδα του διάκριση και στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας.
Χαρακτηρίζει ως ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα, θεωρώντας ισοδύναμες τις υπόλοιπες ομάδες πέραν της Λαμίας. Τονίζει εύστοχα πως η Δ΄ Εθνική έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση. Πιστεύει ότι η ομάδα του θα στεφθεί άξια πρωταθλήτρια, ενώ μας λέει την γνώμη του για την «κοιλιά» της ομάδας του Λάκη Παπανικολάου στον δεύτερο γύρο. Σχολιάζει πλήρως την ομάδα του Αιόλου, τα γνωρίσματα της Ευρυτανικής ομάδας και τις εντυπώσεις του από τον αγώνα του πρώτου γύρου. Επιπλέον αυτός και οι συμπαίχτες του δηλώνουν πανέτοιμοι για την επίτευξη και του δεύτερου στόχου τους, στον οποίο θα φτάσουν με ένα θετικό αποτέλεσμα την Κυριακή 31 Μαρτίου στο Καρπενήσι.
Ο υψηλόσωμος και ικανότατος Φθιωτός αμυντικός Κώστας Μαδούρας έχει γεννηθεί στις 20-5-1995. Είναι γιός του γνωστού γυμναστή και παλαιού ποδοσφαιριστή της Λαμίας Αλέκου Μαδούρα. Άρχισε την καριέρα του από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λαμίας, στην οποία αναδείχτηκε ποδοσφαιρικά και παρέμεινε σε αυτήν μέχρι το 2010. Την ερχόμενη σαιζόν (2010-2011) μετακινήθηκε στον Α.Σ. Λαμία, που αντιμετώπισε εκείνη την περίοδο τον Απεραντιακό, γνωρίζοντας τον υποβιβασμό στο τοπικό. Την επόμενη (2011-2012) ο Μαδούρας μεταγράφηκε στον Αγρότη Λιανοκλαδίου, με τον οποίο κατέκτησε την παραμονή εις βάρος του Βελουχίου. Πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής από τον Μάκη Ζαχαρόπουλο, ενώ έχει αντιμετωπίσει τις μικτές ομάδες της ΕΠΣ Ευρυτανίας (Επιπλέον έχει στελεχώσει και την περιφερειακή ομάδα του 6ου Ομίλου). Από το καλοκαίρι του 2012 είναι παίχτης του «νέου» ΠΑΣ Λαμία, με τον οποίο κατέκτησε το κύπελλο Φθιώτιδας πριν από δυο ημέρες. Σε 10 φετινές εμφανίσεις στην Δ΄ Εθνική, αν και αμυντικός έχει σημειώσει 3 τέρματα, αφιερώνοντας  τα με συγκινητικό τρόπο στον εκλιπόντα αδερφό του Ανδρέα, που έφυγε από την ζωή πριν από 2,5 περίπου χρόνια.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Κώστα να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας. Η Λαμία είναι στην πρώτη θέση. Σχολίασε μας την πορεία σας.
Κώστας Μαδούρας: «Καλησπέρα και σας ευχαριστώ για την πρόσκληση στο site σας κάνετε πραγματικά αξιόλογη δουλειά. Η φετινή πορεία της ομάδας μου στο πρωτάθλημα της  Δ΄ Εθνικής όπως φαίνεται και από τη βαθμολογία χαρακτηρίζεται άκρως επιτυχημένη και αναμενόμενη. Η συνταγή της επιτυχίας της οφείλεται στην σωστή οργάνωση, στο οικογενειακό κλίμα και στην σκληρή προπόνηση. Το ρόστερ της ομάδας είχε δομηθεί από το ξεκίνημα με τον συνδυασμό έμπειρων και ταλαντούχων νέων ποδοσφαιριστών. Αυτό βοήθησε την ομάδα να στέκεται με αξιώσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να κερδίζει τους βαθμούς που την έφεραν στο σημερινό της αποτέλεσμα.»

Evrytania Sport: Κατακτήσατε το κύπελλο κόντρα στον Δομοκό. Μίλησε μας για αυτήν την νίκη σας με 3-1.
Κώστας Μαδούρας: «Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε ο τελικός κυπέλλου Φθιώτιδας. Καταφέραμε να πετύχουμε έναν από τους δύο στόχους που είχαμε θέσει από την αρχή. Έγινε ένα πολύ κάλο σε αγωνιστικά πλαίσια παιχνίδι .Και οι δύο ομάδες μπήκανε με αξιώσεις στο γήπεδο, διεκδικώντας το τρόπαιο. Η ομάδα μου ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ έπειτα από τον άψογο συνδυασμό δυο έμπειρων επιθετικών παιχτών. Η αντίπαλη ομάδα το μόνο που κατάφερε ήταν να μας ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο. Από εκεί και πέρα τα ηνία του παιχνιδιού τα πήρε η ομάδα μου και έφτασε στην νίκη, πετυχαίνοντας άλλα δύο όμορφα σε εκτέλεση γκολ. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτήν την επιτυχία και μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε και για περισσότερες επιτυχίες στο θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.»

Evrytania Sport: Ποια η γνώμη σου για το φετινό πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής; Τι προβλέπεις για την τελευταία αγωνιστική;
Κώστας Μαδούρας: «Το φετινό πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής φαίνεται και αυτό πως έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση που υπάρχει στην χώρα μας .Έτσι αρκετές ομάδες αποκτήσανε νεαρούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ τους, για τους οποίους το φετινό πρωτάθλημα ήτανε μια καλή ευκαιρία για να αγωνιστούν. Ανταγωνιστικό θα το χαρακτήριζα το φετινό πρωτάθλημα, αφού πέρα από την ομάδα μου, η δυναμικότητα που διακρίνει της υπόλοιπες ομάδες κυμαίνεται στο ίδιο επίπεδο .Όσο αναφορά την τελευταία αγωνιστική, όπως βλέπουμε και στην βαθμολογία είναι αρκετές ομάδες που παλεύουν για την σωτηρία-άνοδο στη νέα Γ΄ Εθνική το οποίο πιστεύω είναι και χαρακτηριστικό του φετινού πρωταθλήματος.»

Evrytania Sport: Για ποιον λόγο θεωρείς ότι η ομάδα σου έκανε κάποια «κοιλιά» στον δεύτερο γύρο;
Κώστας Μαδούρας: «Για αυτήν την πολυσυζητημένη «κοιλιά» της ομάδας μου στη πορεία του δεύτερου γύρου θέλω να σχολιάσω ότι ήτανε κάποια  αποτελέσματα, στα οποία η τύχη δεν ήτανε με το μέρος μας. Οι αντίπαλοι μας φαίνεται ότι ήθελαν περισσότερο τα παιχνίδια σε συνδυασμό με την μεγάλη βαθμολογική μας διαφορά (Μέχρι 12 βαθμούς είχαμε φτάσει μπροστά) η ομάδα λίγο μπορώ να πω χαλάρωσε, αλλά γρήγορα επανήλθε στην κανονική της αγωνιστική της κατάσταση και νομίζω ότι την ερχόμενη Κυριακή κερδίζοντας θα στεφθεί άξια πρωταθλήτρια.»

Evrytania Sport: Την Κυριακή(31-3) αγωνίζεστε με τον Αίολο. Τι θυμάσαι από το 3-0 του α΄ γύρου και τι πρέπει να προσέξετε, για να κερδίσετε και να αναδειχτείτε πρωταθλητές;
Κώστας Μαδούρας: «Για το παιχνίδι της Κυριακής με την ομάδα του νομού σας τον Αίολο έχω να θυμηθώ από τον πρώτο γύρο τα εξής: Πρώτα το ότι η ομάδα αποτελείται από νεαρούς και με πολύ καλή φυσική κατάσταση ποδοσφαιριστές. Δεύτερον την καλή ψυχολογία τους,  παρότι η βαθμολογία δεν τους βοηθούσε. Και τρίτον τις καλές σχέσεις μεταξύ μας. Τώρα όσον αφορά το παιχνίδι που τελείωσε 3-0 νομίζω ότι δεν χωράει σχολιασμός ,γιατί η ομάδα μου εκείνη την ημέρα ήτανε πάρα πολύ καλή είχε διαβάσει σωστά το παιχνίδι και εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους. Το μελανό σημείο σε εκείνο τον αγώνα ήταν ο τραυματισμός στο γόνατο του πολύ στενού μου φίλου και συμπαίκτη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Δήμου Σπυριδάκη .Τέλος εμείς είμαστε πανέτοιμοι για τον αγώνα της Κυριακής στο Καρπενήσι και ευελπιστούμε να πανηγυρίσουμε μια ακόμα νίκη που θα σημαίνει και την κατάκτηση του πρωταθλήματος για εμάς.»

Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος