Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΓΕΛ Καρπενησίου, ΕΠΑΛ Καρπενησίου και Λύκειο Γρανίτσας κατέκτησαν τις πρωτιές

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς την Τρίτη 5 Μαρτίου οι τελικοί των τεσσάρων ομαδικών αθλημάτων των σχολικών πρωταθλημάτων Λυκείων Β/θμιας εκπαίδευσης 2012-2013 στον Νομό Ευρυτανίας, οι οποίοι διοργανώνονται από το γραφείο φυσικής αγωγής. Οι τίτλοι μοιράστηκαν, καθώς δυο από αυτούς κατέκτησε το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου, έναν το Επαγγελματικό Λύκειο Καρπενησίου και έναν το Λύκειο Γρανίτσας.
Οι τελικοί διεξήχθησαν στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ. Στους αγώνες συμμετείχαν 4 από τα 7 λύκεια του νομού και συγκεκριμένα το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου, το Επαγγελματικό Λύκειο Καρπενησίου, το Λύκειο Γρανίτσας και το Λύκειο Κερασοχωρίου. Δεν έλαβαν μέρος λόγω ποσοτικού προβλήματος το Λύκειο Ραπτοπούλου, το Λύκειο Φουρνάς και το Επαγγελματικό Λύκειο Φραγκίστας.
 Οι πρωταθλήτριες Ευρυτανικές ομάδες αγωνίζονται τις επόμενες ημέρες στην επόμενη φάση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων εκτός νομού με λύκεια από Φθιώτιδα και Αττική και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Συγκεκριμένα η ποδοσφαιρική ομάδα του ΕΠΑΛ Καρπενησίου και η ομάδα πετοσφαίρισης αγοριών της Γρανίτσας παίζουν την Τετάρτη(6-3) στην Φθιώτιδα, ενώ η ομάδα καλαθοσφαίρισης και η ομάδα πετοσφαίρισης κοριτσιών του ΓΕΛ Καρπενησίου αγωνίζονται την Πέμπτη(7-3) στην Αθήνα με τις πρωταθλήτριες ομάδες των συγκεκριμένων νομών.

Αναλυτικά τι έγινε σε κάθε άθλημα:

Ποδόσφαιρο


Στο ποδόσφαιρο αγοριών (Συμμετείχαν 4 λύκεια το Επαγγελματικό Λύκειο Καρπενησίου θριάμβευσε. Επικράτησε στον τελικό με 5-1 του Λυκείου Κερασοχωρίου. Στον ημιτελικό είχε επικρατήσει με 3-0 του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου με χατ-τρικ του Άγγελου Παχή. Ενώ το Κερασοχώρι είχε νικήσει με 3-2 την Γρανίτσα (Σκόρερ των νικητών οι: Χριστόφορος Γερονίκος(2) και Θανάσης Ντάλλας και των ηττημένων οι: Πάνος Κώτσιας και Βασίλης Αλέστας).
Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στις 20-2 στις 11 και διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Τσιγαρίδας, με επόπτες τους Γιάννη Χαλκιά και Ηλία Τσιγαρίδα. Την πρωταθλήτρια ομάδα αποτελούσαν οι: Ίγκλι Οσμενάι, Δημήτρης Σαλαμάρας, Γιώργος Γραβιάς, Αλέξανδρος Μπίκας, Κώστας Χρυσαφόπουλος, Άγγελος Παχής, Χρήστος Λέρης, Ταξιάρχης Γούλας, Άρης Σιταράς, Δημήτρης Ξαγάρας, Φλοριάν Μπούτσι, Βαγγέλης Αθανασόπουλος, Νίκος Ντάλλας, Κώστας Γιαννιώτης και Νίκος Φούκας.
Οι δευτεραθλητές κατέβηκαν στον τελικό με την εξής σύνθεση: Λάμπρου Σ., Μακρής Β., Θεοδωρογιάννης Γ., Γερονίκος Π., Λάππας Γ., Γερονίκος Χ., Ντάλλας Α., Τόλης Λ., Σβερώνης Π., Μακρής Δ., Νορέτσι Τζ., Κουρκουβής Β. και Χουσιάδας Κ.
Σκόρερ του ΕΠΑΛ χρίστηκαν οι: Χρήστος Λέρης, Αλέξανδρος Μπίκας, Ταξιάρχης Γούλας, Άγγελος Παχής και Άρης Σιταράς, ενώ για το Κερασοχώρι ο Πάνος Γερονίκος.




Μπάσκετ


Στο μπάσκετ αγοριών το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου νίκησε την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου με 43-40 το ΕΠΑΛ Καρπενησίου (Είχε στην σύνθεση του τον Ίγκλι Οσμενάι του Cinema). Την ομάδα του Γενικού αποτελούσαν οι: Αργύρης Τσάκνης, Ηρακλής Καρατσίκης, Λεωνίδας Κόγιας, Πάνος Ράπτης, Θανάσης Καρκάνης,  Γιάννης Χόντος, Κλεάνθης Κουτσοκώστας, Γιώργος Λαθύρης, Βαγγέλης Συψής, Φώτης Σουλιώτης, Δημήτρης Νιούτσικος και Βαγγέλης Τετράδης. Μόνο αυτά τα δυο λύκεια δήλωσαν συμμετοχή.


Βόλεϊ Αγοριών


Στο βόλεϊ  αγοριών το δυνατό Λύκειο Γρανίτσας (Έχει παράδοση στην πετοσφαίριση) επικράτησε την Τρίτη 5 Μαρτίου με 3-0 (25-17, 25-23, 25-23) σετ του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου, κατακτώντας το τρόπαιο. Στον ημιτελικό οι Γρανιτσιώτες είχαν νικήσει το Κερασοχώρι με 2-0 (25-8, 25-5) σετ, ενώ το Γενικό απέκλεισε το ΕΠΑΛ (Στους ημιτελικούς ο νικητής κρίνεται στα 2 σετ) με 2-0 με σετ επίσης.
Την ομάδα της Γρανίτσας αποτελούσαν οι: Πάνος Κώτσιας (Αρχηγός), Λάμπρος Ζαχαράκης, Βασίλης Αλέστας, Αλέξανδρος Ρεσίτης, Πάνος Σιαλμάς, Κώστας Γεωργαλής και Μπάμπης Νταβαρίνος.


Βόλεϊ Κοριτσιών


Στο βόλεϊ κοριτσιών επικράτησε το ΓΕΛ Καρπενησίου με 3-0 (25-7, 25-17, 25-14) του Λυκείου Γρανίτσας την Τρίτη 5/3. Οι πρωταθλήτριες είχαν κερδίσει στον ημιτελικό το ΕΠΑΛ Καρπενησίου με 2-0 σετ, ενώ η Γρανίτσα πέρασε «μπαι», καθώς δεν κατέβηκε άλλη ομάδα από  την Δυτική Ευρυτανία. Την νικήτρια ομάδα αποτελούσαν οι: Βασιλική Οικονόμου, Πέννυ Κόπανου, Μιχαέλα Πεταρούδη, Μαργαρίτα Κεφαλά, Αγγελική Στασινού, Βαλεντίνα Χινοπώρου, Βασιλική Τσούμα, Ιουλία Κοσμά, Ιωάννα Σιακαπέτη και Κωνσταντίνα Στασινού.


Φωτογραφίες: http://www.xifies-sport.gr