Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Σεμινάριο προπονητών στο Αγρίνιο με την συμμετοχή εκπροσώπων της Π.Α.Κ.


Στο Αγρίνιο βρέθηκαν δυο από τους προπονητές της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης. Ο Φώντας Ζαχαρόπουλος και η Κατερίνα Μπαλωμένου παρακολούθησαν το 2ημερο σεμινάριο προπονητών, που πραγματοποιήθηκε στην γειτονική πόλη το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαρτίου.
Διοργανωτές ήταν οι: Ε.Ο.Κ. (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης), Σ.Ε.Π.Κ. (Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης) και Ε.Σ.Κ.Α.Β.Δ.Ε (Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Βορειοδυτικής Ελλάδας), ενώ έλαβε χώρο στο Δ.Α.Κ. Αγρινίου. Ομιλητές ήταν οι καταξιωμένοι προπονητές μπάσκετ Κώστας Μίσσας και Δημήτρης Πρίφτης. Το πρόγραμμα του σεμιναρίου το Σάββατο είχε ως εξής: Ανάπτυξη επιθετικού Transition από τον κ. Πρίφτη στις 17:30 και βασικές αρχές της άμυνας Man to Man από τον κ. Μίσσα στις 19:00. Την Κυριακή το πρόγραμμα περιελάμβανε ατομική προπόνηση και συνεργασία ψηλών παιχτών από τον κ. Πρίφτη στις 10:00 και τρόποι βελτίωσης του σουτ από τον κ. Μίσσα στις 12:00.
Ο 60χρονος Κώστας Μίσσας είναι ένας από τους πιο έμπειρους προπονητές. Είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής νέων ανδρών, ενώ προετοίμασε την Εθνική γυναικών πριν από 6 χρόνια στο Καρπενήσι. Έχει προπονήσει πολλές ομάδες μπάσκετ (Α.Ε. Περάματος, Πανιώνιος, Περιστέρι, Εθνική Κύπρου, Παπάγου, Απόλλωνας Πάτρας, Δάφνη, ΚΑΟΔ, Α.Γ.Ε. Χαλκίδας). Το 2009 αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική νέων ανδρών, ενώ οδήγησε την Εθνική γυναικών στην 5η θέση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Ο 45χρονος Δημήτρης Πρίφτης εργάστηκε φέτος μέχρι τον Φεβρουάριο στον Ίκαρο Καλλιθέας με μεγάλη επιτυχία, κερδίζοντας μάλιστα τον Παναθηναϊκό. Πέρυσι είχε κερδίσει ξανά τον «εξάστερο» ως τεχνικός της Καβάλας, την οποία οδήγησε σε σημαντικές διακρίσεις!. Εργάστηκε κατά το παρελθόν στην ομάδα μπάσκετ γυναικών των Εσπερίδων, ενώ αποτέλεσε μέλος του τεχνικού επιτελείου του Ιωνικού Νικαίας, της Δάφνης, της ΑΕΚ και της Εθνικής ανδρών.
Μάλιστα ο κ. Πρίφτης αντικατέστησε στον σεμινάριο τον Θανάση Σκουρτόπουλο, ο οποίος ανέλαβε τον Κεραυνό Στροβόλου (Ομάδα της Κύπρου) και ήταν αδύνατο να παραβρεθεί.
Μάλιστα οι προπονητές της Π.Α.Κ. ήταν οι μοναδικοί, που παρακολούθησαν το σεμινάριο από ομάδες της Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε, αποκομίζοντας μόνο οφέλη και εμπειρίες. Στους συμμετέχοντες δόθηκαν διπλώματα συμμετοχής Σ.Ε.Π.Κ.  Ήταν το πρώτο σεμινάριο προπονητών, που έγινε μέσα στο 2013. Το παρακολούθησαν περίπου 30 προπονητές από τις περιοχές του Αγρινίου, των Ιωαννίνων και τις Κέρκυρας. Επιπλέον οι προπονητές της Π.Α.Κ. ήρθαν σε συμφωνία με ακαδημία του Αγρινίου για φιλικό παιχνίδι, ενώ τους έγινε πρόταση για διεξαγωγή παρόμοιου σεμιναρίου στην πόλη μας.










Φωτογραφίες: Φώντας Ζαχαρόπουλος