Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ξεκίνημα στην σχολή διαιτησίας της ΕΠΣΕ υπό την διδασκαλία του Σπυρόπουλου














Άρχισαν επιτέλους τα μαθήματα της σχολής διαιτησίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας την Τετάρτη 6 Μαρτίου. Στόχος είναι φυσικά η προσέλκυση και η ανάδειξη νέων διαιτητών, καθώς υπάρχει και σημαντικό ποσοτικό πρόβλημα. Στις 18:30 ύστερα από την συγκέντρωση των διαιτητών του νομού μας πραγματοποιήθηκε το πρώτο μάθημα στα γραφεία της ενώσεως, το οποίο είχε διάρκεια περίπου 2 ώρες.
Οι μαθητεύομενοι και υποψήφιοι νέοι διαιτητές διδάχτηκαν από την αρχή μέσω οπτικού υλικού κεφάλαια των κανονισμών της διαιτησίας. Την ανάλυση στο πρώτο μάθημα έκανε ο εκπαιδευτής διαιτησίας, πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Φθιώτιδας και μέλος της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣ Φθιώτιδας Γιάννης Σπυρόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει την επιμόρφωση των νέων διαιτητών. Ο κ. Σπυρόπουλος ήταν υπεύθυνος και στην σχολή διαιτησίας της ΕΠΣ Φθιώτιδας, η οποία ανέδειξε 27 νέους ρέφερι μετά και τις εξετάσεις που έγιναν στις 16 Φεβρουαρίου, παρουσία του εκπροσώπου της ΚΕΔ/ΕΠΟ Δημήτρη Καλύβα.
Παρών στο ξεκίνημα της σχολής της Ευρυτανικής διαιτησίας ήταν ο αρχιδιαιτητής και πρόεδρος της επιτροπής ορισμού διαιτησίας της ΕΠΣΕ Γιώργος Παπαδήμος, όπως και διαιτητές της Ευρυτανίας και συγκεκριμένα ο Λάμπρος Κολοκώτσιος και η διεθνής Κωνσταντίνα Μπουμπουρή, που είναι από τον Σεπτέμβριο του 2012 στο «ψυγείο» λόγω τραυματισμού. Στα γραφεία της ενώσεως βρισκόταν και ο δραστήριος Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας.
Στην σχολή διαιτησίας συμμετέχουν 5 άτομα, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον εδώ και καιρό και συγκεκριμένα είναι οι: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος, Μίλτος Ελ Ταχάν, Δημήτρης Γιαννιώτης, Κώστας Κραμπής και Ηλίας Ζιάκας.


Φωτογραφία: http://www.calciobambini.gr