Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Παίδες: ΕΠΣ Φθιώτιδας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 4-0

Με ιδανικό τρόπο και με ένα εύκολο «τρίποντο» ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η ΕΠΣ Φθιώτιδας. Επικράτησε της Ευρυτανίας με σκορ 4-0, που παρά τα πολλά προβλήματα έδειξε σημάδια βελτίωσης
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/3 στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Φθιώτιδας στο Φραντζή. Ξεκίνησε στις 12.45 και ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής και τελευταίας των ενωσιακών πρωταθλημάτων προεπιλογής εθνικών ομάδων παίδων του 6ου ομίλου.
Η Φθιώτιδα του Κώστα Τσαπραζλή παίζοντας χωρίς άγχος, μπόρεσε και πέτυχε μια εύκολη νίκη. Κυριάρχησε και σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού και έκλεισε την αντίπαλο στο μισό γήπεδο. Σκόραρε δυο φορές σε κάθε ημίχρονο και έκλεισε με θετικό τρόπο την πορεία της στο πρωτάθλημα.
Οι φιλοξενούμενοι του Δημήτρη Αντωνίου παρά τις πολλές απουσίες και το γεγονός ότι δεν υπήρχε καμία αλλαγή έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία. Αμύνθηκαν σε όλο το 80λεπτο πίσω από την μπάλα και είχαν αρκετές καλές τοποθετήσεις. Κατάφεραν να περιορίσουν τον αντίπαλο και να δεχτούν μόλις 4 γκολ. Παράλληλα έκαναν την καλύτερη τους εμφάνιση όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι.
Η Φθιώτιδα τερμάτισε στην 2η θέση φτάνοντας τους 10 βαθμούς, ενώ η Ευρυτανία είναι η ουραγός του ομίλου χωρίς βαθμολογική συγκομιδή και με τέρματα 1-30.

Αυξημένη θερμοκρασία
Με θερμοκρασία γύρω στους 20 βαθμούς έγινε η αναμέτρηση και με ηλιοφάνεια.

Λίγος κόσμος
Περίπου 30 με 40 άτομα παρακολούθησαν την αδιάφορη βαθμολογικά αναμέτρηση. Στην πλειοψηφία τους ήταν γονείς παικτών της Φθιώτιδας.


Μαζί Φαμέλης-Λέντας-Σκαλτσάς


Την αναμέτρηση των παίδων, όπως και αυτή των νέων παρακολούθησε ο περιφερειακό προπονητής Γιώργος Φαμέλης (Φωτογραφία). Μαζί του παρακολούθησαν τις αναμετρήσεις οι προπονητές της ΕΠΣ Βοιωτίας Βαγγέλης Λέντας (Νέους) και Χρήστος Σκαλτσάς (Παίδες), οι οποίοι θα καθοδηγήσουν μαζί με τον κ.Φαμέλη την ομάδα της 6ης περιφέρειας.



Οι Ευρυτανικές παρουσίες
Την αποστολή της ΕΠΣΕ συνόδεψε ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας. Κανένα από τα υπόλοιπα μέλη της ένωσης δεν ταξίδεψε για ακόμη μια φορά εκτός Ευρυτανίας. Παρών ήταν επίσης ο Δημήτρης Αθανασόπουλος, που προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στις ενωσιακές ομάδες τα τελευταία χρόνια.

Μόλις 11
11 ποδοσφαιριστές ταξίδεψαν στην Λαμία. Οι παίδες της Ευρυτανίας παρουσιάστηκαν χωρίς αρκετά βασικά στελέχη και συγκεκριμένα τους: Ηλία Μυρισιώτη, Βαγγέλη Φύκα και Γιάννη Καμαρέτσο.

«Άρωμα» Δυτικής Ευρυτανίας


Τα 4/11 των παίδων μας άνηκαν σε ομάδες της περιφέρειας και της Δυτικής Ευρυτανίας. Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι η ΕΠΣ δεν είναι κλειστό «κλαμπ», μεταξύ ποδοσφαιριστών του Καρπενησίου. Αγωνίστηκε ο γκολκίπερ της Φραγκίστας Γιάννης Φεγγούλης, ο αριστερός μπακ Σπύρος Μακρής της Κρέντης , ο μέσος Άγγελος Μακρής επίσης της Κρέντης και ο κεντρικός μέσος Λάμπρος Λαθύρης του Αγίου Προκοπίου.

Ξεχώρισε ο Στεργιάννης


Αρκετά καλή παρουσία είχε το αριστερό μπακ των γηπεδούχων Κώστας Στεργιάννης (Παίχτης της Α.Ε.Ν.Α.). Ο ποδοσφαιριστής έκανε αρκετές προσπάθειες από αριστερά και βρήκε έξοχα αρκετές φορές τους συμπαίκτες του.

Ξανά Λιάγκας


Ο 14χρονος παίκτης της Ακαδημίας  Πάνος Λιάγκας αγωνίστηκε σε θέση λίμπερο και ήταν για ακόμη μια φορά διακριθέντας. Μαζί με τον Τόμυ Χρυσαφόπουλο θα εκπροσωπήσουν τον νομό μας στην περιφερειακή ομάδα.

Έπαιζε ψηλά


Αρκετές φορές ο γκολκίπερ της Φθιώτιδας  Λευτέρης Πουλίτσας έπαιξε με τα πόδια την μπάλα εκτός περιοχής. Είχε κατά μια έννοια θέση λίμπερο στο ματς, αφού πέρασε ένα εύκολο απόγευμα.


Καμία κίτρινη


Κανέναν ποδοσφαιριστή δεν κιτρίνισε ο διαιτητής από την Εύβοια Δημήτρης Καλαμάτας.

Ευρυτανικές «ρίζες»
Ο προπονητής της ΕΠΣ Φθιώτιδας Κώστας Τσαπραζλής έχει κομμάτι καταγωγής από την Ευρυτανία και συγκεκριμένα από την Δομνίστα.

Α΄ Μέρος

Μονόλογος ΕΠΣΦ
Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το 1ο μέρος. Η Φθιώτιδα χωρίς να ιδρώσει κυριάρχησε και έπαιξε ελεύθερο ποδόσφαιρο. Σκόραρε δυο φορές και είχε τις ευκαιρίες να διευρύνει και άλλο τον δείκτη του σκορ.

Γρήγορο προβάδισμα με Λαμπρόπουλο


Στο 3ο λεπτό η Φθιώτιδα άνοιξε το σκορ με σκόρερ τον επιθετικό  Γιώργο Λαμπρόπουλο. Ο Στεργιάννης σέντραρε από αριστερά και ο φορ των γηπεδούχων από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Ο ποδοσφαιριστής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Λαμίας έφτασε τα 4 τέρματα στην διοργάνωη.


Προειδοποιητική βολή


Στο οριζόντιο δοκάρι σταμάτησε το σουτ του Μανιά στο 13ο λεπτό. Ο Γρηγόρης Παπαλέξης έστρωσε στον Νίκο Μανιά (Φωτογραφία), που από καλή θέση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Γιάννη Φεγγούλη.


2ο στο 14ο λεπτό


Πριν συμπληρωθεί το 1ο τέταρτο της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι σκόραραν για δεύτερη φορά. Ο Δημήτρης Σωτηρίου με έξοχη κάθετη βρήκε τον Κώστα Κακάβα (Φωτογραφία), που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει σωστά και να διαμορφώσει πολύ νωρίς το 2-0. Ο παίχτης του Παμμωλιακού χρίστηκε για πρώτη φορά σκόρερ.


Πίσω από την σέντρα
Η Ευρυτανία σε όλο το πρώτο 40λεπτο αγωνίστηκε αμυντικά και έπαιξε αμυντικά. Δέχτηκε όμως δυο γρήγορα γκολ και εν συνεχεία διατήρησε το σκορ αυτό μέχρι το 40΄.

Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Στεργιάννης έβγαλε την σέντρα από αριστερά και ο Λαμπρόπουλος από κοντά πλάσαρε στην δεξιά γωνία του Φεγγούλη (1-0).
8΄: Σουτ του Γιαννακάκου εκτός περιοχής πέρασε πάνω το τέρμα των φιλοξενούμενων.
9΄: Ο Ζαχάρης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κοντινή κεφαλιά του Παπαδήμα πέρασε πάνω από το τέρμα της Ευρυτανίας.
13΄: Ο Στεργιάννης σέντραρε από αριστερά, ο Παπαλέξης έδωσε στον Μανιά, που από το ύψος του πέναλτι σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι της ΕΠΣΕ.
14΄: Ο Σωτηρίου έκανε όμορφα την κάθετη πάσα για τον Κακάβα, που πλάσαρε υποδειγματικά στην δεξιά γωνία του Φεγγούλη γράφοντας το 2-0.
17΄: Ο Παπαλέξης έβγαλε σέντραρε από αριστερά, ο Μανιάς σούταρε από καλή θέση και ο Φεγγούλης απέκρουσε σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία.
18΄: Ο Στεργιάννης σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Λαμπρόπουλου πέρασε λίγο άουτ.
23΄: Ο Λαμπρόπουλος έδωσε στον Ζαχάρη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής πάνω από τα δοκάρια της Ευρυτανίας.
28΄: Σουτ του Μανιά εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
32΄: Νέο σουτ του Ζαχάρη έξω από την περιοχή της Ευρυτανίας απέκρουσε δύσκολα στην αριστερή του γωνία ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων και στην συνέχεια ο Λιάγκας έδιωξε για σιγουριά σε κόρνερ.
36΄: Ο Ζαχάρης σέντραρε από αριστερά, ο Γιαννακάκος σούταρε στο δεύτερο δοκάρι, ο Φεγγούλης απέκρουσε σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία. Το κόρνερ χτύπησε από δεξιά ο Ζαχάρης και την κεφαλιά του Παπαλέξη εξ επαφής απέκρουσε στην γραμμή σωτήρια ο Ρεσίτης.

Β΄ Μέρος

Ίδια εικόνα
Η Φθιώτιδα ξεκίνησε δυνατά και στην επανάληψη και σκόραρε ξανά δυο γρήγορα τέρματα. Είχε την πλήρη υπεροχή και έλεγχο του ματς και στο δεύτερο ημίχρονο.

4-0 από Μανιά-Σταύρου


Στο 45ο λεπτό ο Νίκος Μανιάς εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Γρηγόρη Παπαλέξη και με χαμηλό σουτ χρίστηκε σκόρερ κάνοντας το 3-0. 8 λεπτά αργότερα ο  Κώστας Σταύρου (Φωτογραφία) που είχε περάσει ως αλλαγή με ωραίο σουτ εκτός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Ο Μανίας ανήκει στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λαμίας και έφτασε τα 6 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ ο Σταύρου της Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας Λοκρίδας συνδύασε το ντεμπούτο του με γκολ.



Απείλησε με Λαθύρη


Σε μια από τις τελευταίες στιγμές του ματς στο 69ο λεπτό η Ευρυτανία έγινε απειλητική για πρώτη φορά. Μετά το κόρνερ του Τόμυ Χρυσαφόπουλου, ο Σπύρος Μακρής γέμισε προς την περιοχή και η κεφαλιά του Λάμπρου Λαθύρη πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι καλύτερες φάσεις
45΄: Ο Παπαλέξης έδωσε στον Μανιά, ο οποίος μέσα από την περιοχή με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία της ΕΠΣΕ πέτυχε το 3-0.
53΄: Ο Σταύρου με όμορφο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Φεγγούλη, «γράφοντας» πολύ νωρίς το τελικό 4-0.
55΄: Ο Παπαλέξης γύρισε από δεξιά και το σουτ του Μανιά από κοντά στο δεύτερο δοκάρι χωρίς πίεση πέρασε πάνω από το τέρμα της Ευρυτανίας.
56΄: Σουτ του Καραγεώργου μέσα από την περιοχή και δεξιά έφυγε πάνω από το τέρμα της Ευρυτανίας.
62΄: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Λιάγκα μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον Πουλίτσα.
66΄: Ο Ζαχάρης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά η κοντινή κεφαλιά του Γιαννακάκου πέρασε άουτ πάνω από το τέρμα.
67΄: Εκτέλεση φάουλ του Λιάγκα απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο της Φθιώτιδας. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Χρυσαφόπουλος Χ. ο Μακρής Σ. γέμισε προς την περιοχή και η κοντινή κεφαλιά του Λαθύρη έφυγε άουτ.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Φθιώτιδα: Στεργιάννης, Μανιάς, Παπαλέξης, Παπαδήμας, Ζαχάρης
Ευρυτανία: Λιάγκας

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Τσαπραζλής (Φθιώτιδα): «Πιστεύω ότι ολοκληρώσαμε τους αγώνες μας με επιτυχία. Κερδίσαμε το Καρπενήσι με 4-0, τα παιδιά παίξανε πάρα πολύ καλά. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για μας. Πιστεύω ότι όλα πήγαν καλά. Βέβαια δεν τερματίσαμε στην πρώτη θέση, αυτό δεν λέει τίποτα όμως. Και από αυτή την θέση πιστεύω ότι κάποια παιδιά θα επιλεγούνε και θα πάνε στην περιφερειακή ομάδα, όπως και από τις άλλες ομάδες. Ότι ήταν καλύτερο σαν προπονητές των μικτών ομάδων εμείς το κάναμε. Πιστεύω ότι εμφανίσαμε ότι καλύτερο είχε ο νομός μας. Θέλω να ευχαριστήσουμε την ένωση, που με επέλεξε για να είμαι προπονητής στις μικτές ομάδες και να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά καλή πορεία και σε αυτούς που θα πάνε στην περιφερειακή ομάδα καλή συνέχεια.»

Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): «Κλείσαμε τον κύκλο του ενωσιακού πρωταθλήματος στους παίδες με τον εκτός έδρας αγώνα στην Φθιώτιδα. Παρότι ήμασταν 11 οριακά, ίσως δείξαμε το καλύτερο μας πρόσωπο σε αυτή την αγωνιστική περίοδο. Τα παιδιά προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό, βγάζοντας τον καλύτερο τους χαρακτήρα αγωνιστικά. Το αποτέλεσμα βεβαίως είναι δίκαιο. Εμείς κρατάμε πάντα τα θετικά στοιχεία, όπως έχουμε πει και ευελπιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον. Εκείνο που πρέπει να δούμε οι παράγοντες και οι φορείς, η ΕΠΣ, είναι ότι σε αυτά τα παιδιά λείπει η αγωνιστικότητα, διότι υπάρχει έλλειψη πρωταθλήματος υποδομών στην ΕΠΣ Ευρυτανίας εν αντιθέσει με το πρωτάθλημα των νέων, που έχουμε να αποκομίσουμε θετικά στοιχεία από ότι φαίνεται και συμπεράσματα λόγω του μέτρου, το οποίο έχουμε λάβει και να παίζει στην Α΄ κατηγορία τουλάχιστον ένας αθλητής που μπορεί να μετέχει στην ΕΠΣ. Πιστεύω ότι χρειάζονται χρήσιμες προτάσεις, οι οποίες θα μπορούν να μας δώσουν ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, είτε να γίνει ένα πρωτάθλημα σε μορφή τουρνουά, ώστε να δίνουμε κίνητρο σε αυτά τα παιδιά να βρίσκονται στους χώρους άθλησης, γιατί διαφορετικά χάνουν το ενδιαφέρον τους για το ποδόσφαιρο. Κλείνοντας ακόμη θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσημα και τα Μ.Μ.Ε., τα οποία βρίσκονται κάθε φορά δίπλα σε κάθε προσπάθεια, γιατί προβάλλουν την όλη δραστηριότητα των παιδιών, τους αθλητές, τους προπονητές, την ΕΠΣ. Για ακόμη μια φορά συγχαρητήρια για την όλη προσπάθεια που κάνετε.»

Συνθέσεις Ομάδων

Φθιώτιδα (Κώστας Τσαπραζλής): Πουλίτσας, Θεοχάρης, Στεργιάννης, Γιαννακάκος, Παπαδήμας, Σωτηρίου(25΄ Καραγεώργος), Κακάβας(41΄ Κουτσούκος), Ζαχάρης, Λαμπρόπουλος(45΄ Σταύρου), Μανιάς, Παπαλέξης

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Φεγγούλης, Καραμπάς, Μακρής Σ., Μπίκας, Λιάγκας, Μπακατσιάς, Λαθύρης, Μακρής Α., Καραθάνος, Χρυσαφόπουλος Χ., Ρεσίτης

Διαιτητής: Δημήτρης Καλαμάτας (ΣΔΠ Εύβοιας)
1ος Βοηθός: Απόστολος Παπαποστόλου (ΣΔΠ Εύβοιας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Στρουμπούλης (ΣΔΠ Εύβοιας)




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος