Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Φαβορί οι πρώτοι, καθοριστικό παιχνίδι για την Φραγκίστα: Η ανάλυση της 17ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας

Μια μόλις αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας αρκετές ομάδες στοχεύουν στην κατάκτηση βαθμών και άλλες δεν έχουν καν αγωνιστικό κίνητρο. Ο ανεβασμένος ΑΠΟΚ έχει τον πρώτο λόγο για την νίκη απέναντι στον αδιάφορο Άγιο Προκόπιο. Η Μυρίκη ταξιδεύει στην Παλαιοκατούνα, για να αντιμετωπίσει την τοπική Αναγέννηση. Και οι δυο ομάδες θα επιδιώξουν το θετικό αποτέλεσμα.
Δύσκολο έργο θα έχει η Κρέντη στην προσπάθεια που κάνει για μια καλύτερη δυνατή θέση στην 4αδα, καθώς υποδέχεται την δυσκολοκατάβλητη Ποταμιά. Στην Φραγκίστα οι γηπεδούχοι θέλουν να πάρουν βαθμό η βαθμούς, για να αποφύγουν την παραμονή κόντρα στους Απεράντιους, οι οποίοι δίνουν το τελευταίο τους παιχνίδι. Ρεπό θα κάνουν τα πρώτα Άγραφα.

Τα μενού των αγώνων:

Φραγκίστα-Απεραντιακός


Με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας στην Φραγκίστα, όπου η τελευταία τοπική ομάδα θα υποδεχτεί τον αδιάφορο Απεραντιακό.
Ο Α.Π.Ο.Δ.Φ. στο τελευταίο του εντός έδρας παιχνίδι στοχεύει αποκλειστικά στην νίκη, ωστόσο είτε κερδίσει είτε φέρει ισοπαλία θα πρέπει να κερδίσει μέσα στην Παλαιοκατούνα (Εφόσον αυτή ηττηθεί από την Μυρίκη). Το παιχνίδι έχει χαρακτήρα τελικού για τους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Περούλα, οι οποίοι το περασμένο Σάββατο στο Καρπενήσι με την Μυρίκη έκαναν πολύ καλή εμφάνιση, αποσπώντας έναν πολύτιμο πόντο.
Οι Απεράντιοι ταξιδεύουν στην Δυτική Ευρυτανία για να δώσουν το τελευταίο παιχνίδι της σαιζόν, καθώς επακολουθεί για αυτούς το ρεπό.  Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας θα χρησιμοποιήσει ορισμένους ποδοσφαιριστές με λιγοστό χρόνο συμμετοχής, ενώ παρότι η ομάδα είναι αδιάφορη δεν θα έλεγε «όχι» στην καλύτερη δυνατή βαθμολογική κατάταξη.
Ο Απεραντιακός είχε επικρατήσει με 2-1 στον αγώνα του πρώτου γύρου, κάνοντας σημαντικό βήμα σωτηρίας έναντι της Φραγκίστας.

Η προϊστορία των τελευταίων ετών
2003-2004
1-2
2004-2005
1-1
2005-2006
3-4
2006-2007
1-1
2007-2008
2-1
2011-2012
1-2







Κρέντη-Ποταμιά


Δύσκολη αποστολή θα έχει η Κρέντη, η οποία θα αγωνιστεί ενάντια στην πάντα υπολογίσιμη Ποταμιά. Βαθμολογικό ενδιαφέρον υπάρχει από τους γηπεδούχους.
Η ομάδα του Κώστα Μάκκα θα επιδιώξει να ολοκληρώσει τα εντός έδρας παιχνίδια με νίκη, ώστε να έχει την καλύτερη βαθμολογική κατάταξη. Το συγκρότημα της Δυτικής Ευρυτανίας γνώρισε ήττα μετά από πολύ καιρό μέσα στο Καρπενήσι από τον ανώτερο ΑΠΟΚ. Οι Κρεντιώτες μπαίνουν στην τελική ευθεία για πρωτάθλημα και κύπελλο.
Η Ποταμιά παραμένει αήττητη στα τελευταία δυο παιχνίδια της και έχει ανέβει στην άτυπη 5η θέση. Έχει επίσης ο στόχο την είσοδο της στον τελικό κυπέλλου. Η ομάδα του Σπύρου Κολόκα υποχρεώθηκε σε κακή εντός έδρας εμφάνιση με την Παλαιοκατούνα και θα αγωνιστεί χωρίς άγχος με την Κρέντη, την οποία είχε υποχρεώσει στην πρώτη της ήττα.
Οι Μεγαλοχωρίτες πέτυχαν σπουδαία νίκη στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Είχαν νικήσει με 3-1 την Κρέντη στο τελευταίο παιχνίδι του Γιώργου Χρυσαφόπουλου στον πάγκο της.

Η προϊστορία όλων των αγώνων
2005-2006
1-0
2006-2007
3-3
2007-2008
1-0
2008-2009
2-3
2009-2010
1-1
2010-2011
2-0
2011-2012
4-2

ΑΠΟΚ Βελούχι-Άγιος Προκόπιος


Φαβορί για την κατάληψη των τριών βαθμών είναι ο ανεβασμένος ΑΠΟΚ, που θα υποδεχτεί στο γήπεδο του τον Άγιο Προκόπιο, μια ομάδα που τον υποχρέωσε σε ήττα στον α΄ γύρο.
Το Βελούχι έχει βρει τον καλό του εαυτό το τελευταίο διάστημα, προερχόμενο από τρεις συνεχόμενες νίκες. Διατηρεί μάλιστα ελπίδες με δυο νίκες και συνδυασμό αποτελεσμάτων για την κατάληψη της πρώτης θέσης της κανονικής διάρκειας. Επιστρέφει ο Βασίλης Συγκελόπουλος, που εξέτισε την τιμωρία του στην νίκη με 3-1 επί της Κρέντης. Η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη έδωσε φιλικό «τεστ» την περασμένη Τετάρτη με τον Αίολο.
Ο Αστέρας θα δώσει άλλο ένα παιχνίδι στο Καρπενήσι. Πραγματοποίησε το ρεπό του την 16η αγωνιστική. Στο τελευταίο ματς, που έδωσε κόντρα στα Άγραφα είχε αρκετά καλή παρουσία, δυσκολεύοντας τους πρωτοπόρους και αγγίζοντας τον βαθμό. Η ομάδα του Λάκη Αναστασόπουλου θα τερματίσει μεταξύ 5ης-7ης θέσης.
Την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του (και μοναδική φέτος ήττα του Βελουχίου) σημείωσε ο Αστέρας στο αντίστοιχο παιχνίδι του α΄ γύρου. Είχε νικήσει με το εκπληκτικό 5-3 στις καθυστερήσεις.

Η προϊστορία όλων των αγώνων
2010-2011
2-0/6-1

Παλαιοκατούνα-Μυρίκη


Εκτός έδρας αποστολή, τελευταία για την κανονική διάρκεια θα έχει η Μυρίκη. Θα αγωνιστεί εκτός έδρας με την Παλαιοκατούνα, που προσπαθεί να εξασφαλίσει την παραμονή της στην Α΄ ΕΠΣΕ.
Η Αναγέννηση πήρε μια πολύτιμη ισοπαλία στο Καρπενήσι από την Ποταμιά. Αυτός ο βαθμός μπορεί να εξελιχτεί καθοριστικός στην έκβαση της σωτηρίας. Παρέμεινε στο +3 από την Φραγκίστα, την οποία θα υποδεχτεί την τελευταία αγωνιστική. Η ομάδα του Κώστα Λαθύρη (Θα παίξει χωρίς τους τιμωρημένους Ζούγρη και Γενιτσαρόπουλο) θα υποδεχτεί την Κυριακή έναν δύσκολο αντίπαλο και ότι αποσπάσει θα είναι και θετικό.
Η Μυρίκη μετά το «στραπάτσο» του προηγούμενου Σαββάτου έχασε έδαφος για την κατάληψη της πρώτης θέσης της κανονικής διάρκειας. Οι «κόκκινοι» παραμένουν 2οι και θέλουν να πλησιάσουν στην κορυφή, καθώς τα Άγραφα έχουν ρεπό. Η ομάδα του Βασίλη Φούκα θα δώσει εν συνεχεία δυο κρίσιμα ματς με την Κρέντη για το κύπελλο και το πρωτάθλημα αντίστοιχα.
Άνετη επικράτηση για τους «κόκκινους» στο ματς του πρώτου γύρου, οι οποίοι επιβλήθηκαν με 4-0 της Αναγέννησης.

* Δεν υπάρχει προϊστορία με γηπεδούχο την Παλαιοκατούνα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι διαιτησίες:

17η αγωνιστική Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας(2/3-3-2013) 15:00

Φραγκίστα-Απεραντιακός 3-3-2013 Γήπεδο Φραγκίστας
Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

Κρέντη-Ποταμιά 2-3-2013 Γήπεδο Κερασοχωρίου
Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Βασίλης Λάμπρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

ΑΠΟΚ Βελούχι-Άγιος Προκόπιος 2-3-2013 Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου
Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

Παλαιοκατούνα-Μυρίκη 3-3-2013 Γήπεδο Παλαιοκατούνας
Διαιτητής: Βασίλης Λάμπρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δήμος Μπράζιας(ΕΠΣ Ευρυτανίας)