Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

15 Απριλίου έναρξη στο τουρνουά μπάσκετ-Χωρίς περιορισμούς «ξένων»

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καρπενησίου. Άρχισε στις 5, είχε διάρκεια 2 ώρες και ακούστηκαν προτάσεις σχετικά με τους όρους διεξαγωγής του 3ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου, το οποίο έχει γίνει πλέον θεσμός. Συμμετείχαν αρκετοί εκπρόσωποι των περυσινών ομάδων και αποφασίστηκαν από κοινού οι οργανωτικές λεπτομέρειες για την διεξαγωγή του σημαντικού αυτού αθλητικού γεγονότος.
Την συζήτηση συντόνισε άψογα ο σύμβουλος του Δημάρχου κ. Μπακογιάννη, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του τουρνουά και αθλητής του Cinema Βαγγέλης Βλάχος, ενώ παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Δημήτρης Σταμάτης. Ακούστηκαν αρκετές προτάσεις από τους εκπροσώπους, ώστε η διοργάνωση να γίνει ακόμη καλύτερη.
Όσον αφορά την ημερομηνία έναρξης φέτος θα γίνει νωρίτερα και συγκεκριμένα την Δευτέρα 15 Απριλίου, δηλαδή θα παιχτούν δυο αγωνιστικές πριν το Πάσχα, όπου θα υπάρξει διακοπή. Τα ματς θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου (κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας με το πρόγραμμα της Π.Α.Κ.), όπως κάθε χρόνο ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο της διεξαγωγής του final 4 στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Όσον αφορά των θέμα των «ξένων» αθλητών, που δεν προέρχονται από τον νομό Ευρυτανίας αποφασίστηκε να συμμετάσχουν κανονικά. Έτσι δεν θα υπάρξει κάποιο όριο η περιορισμός παιχτών.
Η γραμματειακή υποστήριξη και η διαιτησία θα είναι εθελοντική. Κάθε ομάδα θα πρέπει να δηλώσει δυο άτομα, τα οποία θα συμμετάσχουν σε αυτά, στηρίζοντας την διοργάνωση. Επιπλέον προσπάθειες θα γίνουν ώστε τα ματς να γίνονται με παρουσία ιατρού η ατόμων του ΕΚΑΒ, για να υπάρξουν οι άμεσες πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις τραυματισμών.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ξεκινήσουν πιθανόν την επόμενη εβδομάδα, όπου θα αναρτηθεί η αφίσα της διοργάνωσης και το δελτίο τύπου. Θα ολοκληρωθούν στις 5 Απριλίου, ώστε να πραγματοποιηθεί η κλήρωση. Η κάθε ομάδα θα έχει το δικαίωμα να δηλώσει μέχρι 15 καλαθοσφαιριστές.
Το παρών έδωσαν 11 από τις 13 περυσινές ομάδες. Οι εκπρόσωποι τους ήταν οι: Δημήτρης Λερογιάννης, Άγγελος Σαμαντάς, Ίγκλι Οσμενάι, Βασίλης Φακίτσας, Δημήτρης Σταμάτης, Θανάσης Γιαννόπουλος (Cinema), Γιάννης Ηλιάδης, π. Κωνσταντίνος Λιάπης (Αστέρας), Πάνος Καλοπήτας, Αλέξανδρος Σκαργιώτης (Μακρακώμη), Αλέξης Αρκουμάνης (Sporting), Χρήστος Καλαμπάκας (Γυμναστές), Δημήτρης Σταλίκας, Γιάννης Μπουμπουρής (Άτλαντας), Σπύρος Ραχιώτης, Τάσος Καδάς, Βασίλης Διομήδης (ΤΕΙ Καρπενησίου), Γιάννης Χαντζόπουλος, Γιώργος Γερονίκος, Δημήτρης Κουρλός (Πρωτέας), Γιώργος Βούρτσας, Σπύρος Μάκκας (Krenti Bulls), Δημήτρης Κολλημένος, Πάνος Κολλημένος (Παρέα) και Γιάννης Χαλκιάς (Π.Α.Κ.). Δεν υπήρξαν εκπρόσωποι των Φαρμακείων και της Γρανίτσας. Ενώ παρευρέθησαν μια νέα ομάδα τριών ατόμων, που αποτελούνταν από τους: Βασίλη Ίβρο, Γιώργο Γερονίκο και Μίλτο Ελ Ταχάν. Το παρών έδωσε και ο Λάμπρος Κολοκώτσιος ως δημοσιογράφος.
Στην αίθουσα βρέθηκε και ο εθελοντής-διαιτητής Θανάσης Χουσιάδας και ο εκ των συμβούλων του Δημάρχου Νώντας Μούσιος. Καλό θα ήταν να στηριχτεί και φέτος η αξιόλογη αυτή διοργάνωση, καθώς πέραν από την συμμετοχή ως αθλητές οποιοσδήποτε Δημότης μπορεί να λάβει μέρος είτε ως διαιτητής είτε ως γραμματεία.

Αγώνας με άτομα με αναπηρία
Εκ των εθελοντών του τουρνουά θα είναι ο παλαιός αθλητής Δήμος Αθανασίου, ο οποίος από το 2008 είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, μετά από ατύχημα που υπέστη εν ώρα εργασίας. Μάλιστα θα πραγματοποιηθεί αγώνας με άτομα με αναπηρία, το οποίο έχει αναλάβει προσωπικά ο κ. Αθανασίου. Ενώ ο π. Κωνσταντίνος Λιάπης πρότεινε να του απονεμηθεί τιμητική πλακέτα.










Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος