Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Αίολος-Αχιλλέας Δομοκού 0-2

Με δυο τέρματα του Νίκου Λέντα ο Δομοκός πέτυχε μια ακόμη νίκη, η οποία του εξασφαλίζει όπως όλα δείχνουν την συμμετοχή στην νέα Γ΄ Εθνική. Οι Φθιωτοί επικράτησαν του Αιόλου με 2-0, κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση στην επανάληψη.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες την Κυριακή 10 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3.
Ήταν στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Δ΄ Εθνικής. Βαθμολογικό κίνητρο υπήρχε μόνο από την Φθιωτική ομάδα. «Κοντραρίστηκαν» δυο ομάδες της Στερεάς Ελλάδας και το παιχνίδι έγινε παρουσία περίπου 70 φιλάθλων. Το ματς ήταν ήσυχο χωρίς πολλά σκληρά μαρκαρίσματα.
Ο Αίολος πατούσε αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα 35-40 λεπτά. Έχασε μάλιστα σπουδαία ευκαιρία με τον Άλεξ Μπακαλίδη, ο οποίος αστόχησε σε θέση τετ α τετ. Εν συνεχεία η απόδοση του έπεσε κατακόρυφα και απειλήθηκε αρκετές φορές από τους φιλοξενούμενους, γνωρίζοντας δίκαια την ήττα. Η ομάδα του Σπύρου Κολόκα ύστερα από την 5η συνεχόμενη ήττα της παραμένει τελευταία με 4 βαθμούς. Στα 4 τελευταία παιχνίδια μάλιστα έχει ηττηθεί, δεχόμενη 2 γκολ.
Ο Αχιλλέας εμφανίστηκε αποφασισμένος και επιτέλεσε με επιτυχία το έργο του. Βρίσκεται πλέον μια ανάσα από την επίτευξη του στόχου του και θα πρέπει να κάνει «χαρακίρι» για να υποβιβαστεί στο τοπικό. Έδειξε με την εμφάνιση του ότι δικαιούται να βρίσκεται στην  πρώτη 7αδα, θυμίζοντας στα τελευταία παιχνίδια ξανά την ομάδα του πρώτου γύρου. Το συγκρότημα του Σπύρου Λέντα παρέμεινε στην 5η θέση, έχοντας 28 βαθμούς και στο +5 από την 8η Ελασσόνα. Ουσιαστικά θέλει έναν βαθμό ακόμη, για να είναι σίγουρος.
Οι Ευρυτάνες ταξιδεύουν το Σάββατο των Αποκριών (16 Μαρτίου) στο Βελεστίνο, για να αντιμετωπίσουν τον τοπικό Ρήγα. Ο Αχιλλέας θα παίξει στο τοπικό ντέρμπι στην έδρα του με την πρωτοπόρο Λαμία (Στην συνέχεια έχει δυο δύσκολα ματς εκτός έδρας με Αγία και εντός έδρας με τον Α.Ο.Κ.), την οποία θα αντιμετωπίσει και λίγες ημέρες μετά στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Φθιώτιδας.

70-80 φίλαθλοι
Ο καλός σχετικά καιρός οδήγησε πάνω από 70 φίλους του ποδοσφαίρου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Ενώ αρκετοί φίλαθλοι ταξίδεψαν στο Κερασοχώρι, για να δουν τον δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου Ευρυτανίας μεταξύ της Κρέντης και της Μυρίκης.




Πρόεδρος και λιγοστοί εκδρομείς


Εκδρομείς υπήρχαν και από τον Δομοκό, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος Μπάμπης Βασιλόπουλος (Φωτογραφία), ενώ από την Λαμία ταξίδεψε ο αδερφός του προπονητή του Αιόλου Γιώργος Κολόκας και ο γιός του Δημήτρης.




2η φορά Κονίδας


Ο νεαρός διαιτητής από τον σύνδεσμο Φωκίδας σφύριξε ξανά σε παιχνίδι του Αιόλου στο Καρπενήσι ύστερα από το 0-2 (και τότε ίδιο σκορ) του Οκτωβρίου από τον Α.Ο. Καρδίτσας.

Συμπλήρωσε 17αδα














Ο Αίολος μετά την..12αδα του Δομοκού είχε 17 ποδοσφαιριστές στην αποστολή του. Δεν αγωνίστηκαν οι: Γιάννης Στερόπουλος, Πάνος Αζακάς και Γιάννης Δαράβαλης, ενώ είχε δηλωθεί στον πάγκο και ο τραυματίας Χρήστος Κατσίκας (Φωτογραφία Δεξιά). Από τον πάγκο είδε τις προσπάθειες των συμπαιχτών του ο από καιρό τραυματίας Βασίλης Κολόκας (Φωτογραφία Αριστερά). Απόντες ήταν επίσης οι: Κώστας Λάππας και Γιώργος Γραβιάς, αλλά και ο στρατευμένος Μάκης Χρυσικός.

Δυο συνεχόμενα εκτός έδρας
Οι περυσινοί πρωταθλητές Ευρυτανίας δίνουν δυο εκτός έδρας παιχνίδια με τον Ρήγα Φεραίο και την Ελασσόνα, που «καίγονται» για βαθμούς. Στα τέλη του Μάρτη αγωνίζονται με την Λαμία στο Καρπενήσι για το τελευταίο τους εντός έδρας παιχνίδι.

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής

 












Ο Νίκος Κορέντζελος, ο οποίος είχε αρχικά δηλωθεί να αρχίσει βασικός αργοπόρησε και την θέση του πήρε στο αρχικό σχήμα ο Ηρακλής Καρατσίκης. Ο Κορέντζελος πέρασε στην ανάπαυλα.

Έκλεισε τα 47 ο coach


Ο τεχνικός του Αιόλου Σπύρος Κολόκας ανήμερα την ημέρα του αγώνα έκλεισε τα 47 του έτη. Είναι γεννημένος στις 10-3-1966.

Γυμναστής ο Μαραζόπουλος


Ο ποδοσφαιριστής των Καμένων Βούρλων (Υπήρξε και πέρυσι προπονητής-παίχτης) Θωμάς Μαραζόπουλος είναι ο γυμναστής των περυσινών πρωταθλητών Φθιώτιδας.

Οι παράγοντες του Αιόλου


Εκτός Ευρυτανίας βρίσκεται ο πρόεδρος του Αιόλου Ταξιάρχης Χρυσικός. Από τον πάγκο είδε το ματς ο αντιπρόεδρος των Ευρυτάνων Γιάννης Λερογιάννης και από την κερκίδαο  γενικός γραμματέας Σεραφείμ Λερογιάννης.

Το σχήμα του Αιόλου
Τερματοφύλακας για την ομάδα του Σπύρου Κολόκα άρχισε ο Κατελούζος. Δεξί μπακ ξεκίνησε ο Κατσαρής και αριστερό ο Νικολάου. Σαν στόπερ αγωνίστηκαν οι: Ντουφεκιάς και Πολυτσέρης. Δεξιός μέσος ήταν ο Καρατσίκης και αριστερός ο Ράικος. Τα αμυντικά χαφ αποτελούσαν στο πρώτο μέρος οι Ζαραβέλης και Τριανταφυλλόπουλος. Ο Ηλιάδης έπαιξε στην επίθεση και πιο πίσω σε ελεύθερο ρόλο ήταν ο Μπακαλίδη.

Με τα 8/11














Ο Αίολος παρουσιάστηκε με τρεις διαφορετικούς ποδοσφαιριστές στην σύνθεση του ύστερα από το παιχνίδι του Πυργετού (Ήττα και τότε με 2-0). Πέραν του Ηρακλή Καρατσίκη επανήλθε ο αριστερός μπακ Νίκος Νικολάου και ο δεξιός μπακ Χρήστος Κατσαρής.

Σερί νικών
Ο Αχιλλέας πραγματοποίησε την 3η του συνεχόμενη νίκη, χωρίς να δεχτεί γκολ. Μετά το 1-0 μέσα στην Ελασσόνα και το 1-0 επί του Ρήγα ήρθε το 2-0 κόντρα στον Αίολο. Όλα τα τέρματα έχει σημειώσει σε αυτά τα ματς ο Νίκος Λέντας.

Ξεχώρισε ξανά  ο Ι. Παπαϊωάννου


Είναι ένας από τους καλύτερους Φθιωτούς ποδοσφαιριστές και το αποδεικνύει κάθε φορά. Ο λόγος για τον ανασταλτικό μέσο Γιάννη Παπαϊωάννου, που αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος του Αχιλλέα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον αδερφό του Χρήστο, ο οποίος αγωνίζεται στον χώρο της άμυνας.

Έκανε το 5 στα 5
Ο Δομοκός μέσα σε διάστημα 10 μηνών έχει επικρατήσει 5 φορές του Αιόλου(2 φορές στα μπαράζ ανόδου, 2 φορές στην Δ΄ Εθνική και 1 σε φιλικό παιχνίδι). Τις τρεις από αυτές το παιχνίδι έληξε υπέρ της «γειτονικής» ομάδας με 2-0, όπως και το παιχνίδι του α΄ γύρου.

Οι απουσίες


Την τιμωρία 3 αγωνιστικών εξέτισε ο νεαρός στόπερ Θανάσης Τσούκαλος, που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι με την Λαμία. Εκτός αποστολής ήταν επίσης για διάφορους λόγους οι: Κώστας Χουλιάρας (Φωτογραφία/ Είδε το παιχνίδι από τον πάγκο), Γιώργος Καυκιάς και Νίκος Αναστασίου.

Ισοτερμία
Οι Φθιωτοί έφτασαν τα 19 τέρματα στο πρωτάθλημα. Τόσα ακριβώς τέρματα μάλιστα έχουν δεχτεί!.

Α΄ Μέρος

Ισορροπημένο πρώτο 25λεπτο
Το παιχνίδια στο πρώτο του περίπου ημίωρο ήταν ισορροπημένο και παιζόταν στο κέντρο. Εν συνεχεία ο Αχιλλέας κυριάρχησε, δημιούργησε ευκαιρίες και προηγήθηκε.

Αστόχησε ο Μπακαλίδης


Την μεγαλύτερη ευκαιρία του Αιόλου έχασε στο 17ο λεπτό ο Άλεξ Μπακαλίδης. Ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων δεν κατάφερε από θέση τετ α τετ να πραγματοποιήσει το 1-0, σουτάροντας άουτ.



Διαμαρτυρήθηκαν στον βοηθό


Στο 19΄ ο Παπαιωάννου Ι. με μπαλιά τροφοδότησε τον Ζήσιμο, ο οποίος σέντραρε από δεξιά και ο Λέντας Ν. από κοντά σκόραρε, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ από το δεύτερο βοηθό Δαμιανό (Φωτογραφία).




Ανέβηκε ο Δομοκός


Οι φιλοξενούμενοι με την πάροδο του χρόνου έδειξαν την ανωτερότητα τους και το βαθμολογικό τους κίνητρο. Προηγήθηκαν με 0-1 λίγα λεπτά πριν την συμπλήρωση των πρώτων 45΄. Στο πρώτο ημίχρονο δοκίμασε την τύχη του με δυο σουτ εκτός περιοχής ο περυσινός ποδοσφαιριστής του Αγρότη Λιανοκλαδίου Φώτης Κουτσούκος (Φωτογραφία).

 
Συνεχόμενες ευκαιρίες


Στο 31΄ ο Νίκος Λέντας δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να κάνει το 0-1, ενώ 3 λεπτά αργότερα ο Σάκης Ζήσιμος (Φωτογραφία/ Αδερφός του Ντίνου, που έπαιξε στον Απεραντιακό) είδε τον Δημήτρη Κατελούζο να μπλοκάρει την προσπάθεια του.

«Χτύπησε» στο 43΄
Σε μια πανομοιότυπη φάση με το ακυρωθέν γκολ του 19΄ η ομάδα του Σπύρου Λέντα ευτύχησε σε κρίσιμο χρονικά σημείο να βρεθεί μπροστά στο σκορ. Ο Γιάννης Παπαϊωάννου νικήθηκε αρχικά από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, όμως ο Νίκος Λέντας αποδείχτηκε ψύχραιμος μετά την σέντρα του Σάκη Ζήσιμου και έκανε το 0-1 σε ένα καθοριστικό χρονικό σημείο.




Υποψία οφσάιντ
Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στον β΄ βοηθό για οφσάιντ στην φάση του τέρματος, αλλά ο κ. Δαμιανός έφυγε προς την σέντρα.


Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Σουτ του Κουτσούκου εκτός περιοχής κατέληξε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αιόλου.
5΄: Ο Μπακαλίδης σούταρε από θέση αριστερά και ο Κοράκης απέκρουσε όμορφα στην δεξιά του γωνία.
9΄: Χτύπημα φάουλ του Φραταράκου από αριστερά πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί «παραθυράκι» του Κατελούζου.
17΄: Ο Ηλιάδης με κεφαλιά-πάσα τροφοδότησε τον Μπακαλίδη, ο οποίος έφυγε σε θέση τετ α τετ απέναντι στον Κοράκη, σουτάροντας έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Δομοκού.
28΄: Κόρνερ του Μπακαλίδη από αριστερά, κεφαλιά του Πολυτσέρη κατέληξε έξω από το αριστερό δοκάρι του Κοράκη.
31΄: Από τραγικό λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, ο Λέντας Ν. σούταρε ανενόχλητος μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Αιόλου.
34΄: Ο Κουτσούκος έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Ζήσιμος έκανε την προβολή εξ επαφής και ο Κατελούζος μπλόκαρε.
41΄: Ο Κουτσούκος δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Κατελούζου.
43΄: Ωραίο τεχνικό σουτ του Παπαιωάννου Ι. εκτός περιοχής απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κατελούζος ψηλά στο κέντρο του τέρματος του, ο Ζήσιμος έγινε αποδέκτης της μπάλας και σέντραρε από δεξιά, ο Λέντας Ν. με πλασέ εξ επαφής πραγματοποίησε το 0-1.

Β΄ Μέρος

Εμφανής η ανωτερότητα
Στο ίδιο «τέμπο» συνέχισαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι έφτασαν στο 70΄ στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος. Δεν είχε απαντήσει ο Αίολος, που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

Διπλή αλλαγή


Οι γηπεδούχοι έκαναν δυο αλλαγές στο ημίχρονο. Ο Νίκος Κορέντζελος και ο Ταξιάρχης Γούλας αντικατέστησαν τους: Γιάννη Ηλιάδη και Ηρακλή Καρατσίκη.


Κεφαλιές Δημήτρη Λέντα


Δυο φορές απείλησε με το κεφάλι ο νεαρός στόπερ Δημήτρης Λέντας (Γιός του προπονητή Σπύρου και αδερφός του σκόρερ Νίκου). Στο 50΄ η κεφαλιά του αποκρούστηκε από τον Νίκο Νικολάου και στο 54΄ κατέληξε άουτ.



Το σιγούρεψε…αλλά οφσάιντ


Στο 65΄ ο Νίκος Λέντας διάλεξε να πασάρει στον Γιώργο Φραταράκου (Φωτογραφία) και όχι να τελειώσει μόνος του την φάση, αλλά ο συμπαίχτης του υποδείχτηκε από τον πρώτο βοηθό Καραγιάννη οφσάιντ.



Ο «εκτελεστής» Νίκος Λέντας


Δεν χαρίστηκε ο ικανότατος επιθετικός Νίκος Λέντας, που έχει παραστάσεις Γ΄ Εθνικής στην καριέρα του. Στο 70΄ μετά την σέντρα του Κύπριου αριστερού μπακ Παναγιώτη Λιασίδη σημείωσε ένα πολύ ωραίο τέρμα, σημειώνοντας το δεύτερο του προσωπικό γκολ και «σφραγίζοντας» την νίκη. Ο 24χρονος είναι αρκετά ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα, φτάνοντας τα 6 γκολ στην φετινή κατηγορία. Αναδείχτηκε πέρυσι πρώτος σκόρερ της Α1΄ ΕΠΣΦ.



Ευκαιρία για 0-3


Με μια εξαιρετική ενέργεια ο Παναγιώτης Λιασίδης (Φωτογραφία) τροφοδότησε τον Νίκο Λέντα, που δεν μπόρεσε να κάνει χατ-τρικ, καθώς νικήθηκε από τον Πυργιώτη Δημήτρη Κατελούζο.


Μόλις δυο φάσεις 


Με κινητήριο μοχλό από την μέση και μπροστά ο Αίολος  μόνο τον Μπακαλίδη στην επανάληψη δεν έγινε σχεδόν καθόλου απειλητικός. Είχε μόλις δυο καλές στιγμές με τον Νίκο Ράικο (Φωτογραφία) στο 63΄ και τον Άλεξ Μπακαλίδη στο 75΄. 

Χρόνο σε δυο














Ο Σπύρος Λέντας έδωσε χρόνο συμμετοχής σε δυο ποδοσφαιριστές, που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ. Ο Τσώλης (Φωτογραφία Αριστερά) αγωνίστηκε για 3η φορά και ο Παπαδημητρίου (Φωτογραφία Δεξιά) για 2η στην φετινή Δ΄ Εθνική.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Κόρνερ του Παπαϊωάννου Ι. από δεξιά, κεφαλιά του Λέντα Δ. απέκρουσε με το κεφάλι προ της γραμμής ο Νικολάου.
54΄: Χτύπημα φάουλ του Παπαϊωάννου Ι., ο Λέντας Δ. έπιασε την κεφαλιά, που πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Κατελούζου.
63΄: Κόρνερ του Μπακαλίδη από αριστερά, ο Ράικος δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά με κεφαλιά, με τον Κοράκη να αποκρούει.
70΄: Ο Λιασίδης από αριστερά σέντραρε, ο Λέντας Ν. κατέβασε μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων και με ωραίο σουτ στην κίνηση σημάδεψε την δεξιά γωνία του Αιόλου (0-2).
75΄: Πάσα του Ζαραβέλη στον Μπακαλίδη, το μακρινό σουτ του οποίου πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κοράκη.
76΄: Εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Λιασίδη από αριστερά και σέντρα για τον Λέντα Ν., το σουτ του οποίου από πολύ κοντά απέκρουσε σωτήρια ο Κατελούζος.

Συμπλήρωσε κάρτες


Ο αρχηγός Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος έφτασε τις 7 κίτρινες κάρτες και δεν θα αγωνιστεί στα επόμενα δυο εκτός έδρας παιχνίδια. Επανέρχεται στο τελευταίο ματς με την Λαμία.

Κίτρινες Κάρτες
Τριανταφυλλόπουλος, Πολυτσέρης, Ντουφεκιάς, Παπαϊωάννου Ι.

Διακριθέντες
Αίολος: Νικολάου, Ντουφεκιάς
Δομοκός: Παπαϊωάννου Ι., Λέντας Ν., Λιασίδης, Ζήσιμος, Κουτσούκος

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (Αίολος): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Δομοκού, δίκαια μας κέρδισε. Εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες, που της δοθήκανε που εμείς δεν μπορέσαμε να τις αξιοποιήσουμε. Συνεχίζουμε να τελειώσουμε τουλάχιστον το πρωτάθλημα. Καλή συνέχεια στον Δομοκό.»

Σπύρος Λέντας (Δομοκός): «Νομίζω ότι οι παίχτες μας ανταποκριθήκαν σήμερα στον συγκεκριμένο αγώνα, ήταν σοβαροί. Πετύχαμε ένα γκολ σχετικά νωρίς, άλλο ένα στο δεύτερο ημίχρονο. Εκτός από μια χαμένη ευκαιρία του Μπακαλίδη στο πρώτο ημίχρονο δεν ξανακινδυνέψαμε. Αντίθετα είχαμε πάρα πολλές ευκαιρίες. Να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, ήταν ένα παιχνίδι, το οποίο έπρεπε να το πάρουμε, γιατί κερδίζουν συνήθως όλες οι ομάδες στο συγκεκριμένο γήπεδο. Συνεχίζουμε, έχουμε τρία παιχνίδια, θέλουμε έναν πόντο. Πιστεύω να πάρουμε τον πόντο και να ανέβει η ομάδα κατηγορία.»



Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Σπύρος Κολόκας): Κατελούζος, Τριανταφυλλόπουλος, Νικολάου, Πολυτσέρης, Ντουφεκιάς, Ζαραβέλης, Κατσαρής(62΄ Χρυσαφόπουλος), Ράικος, Ηλιάδης(46΄ Κορέντζελος), Μπακαλίδης, Καρατσίκης(46΄ Γούλας)

Δομοκός (Σπύρος Λέντας): Κοράκης, Λέντας Δ., Λιασίδης, Ζήσιμος, Κουτσούκος(91΄ Παπαδημητρίου), Λέντας Ν., Ράπτης, Παπαϊωάννου Ι.(89΄ Τσώλης), Φραταράκου(85΄ Καλαμάτας), Γουργιώτης, Παπαϊωάννου Χ.

Διαιτητής: Γιώργος Κονίδας (ΣΔΠ Φωκίδας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Καραγιάννης (ΣΔΠ Φωκίδας)
2ος Βοηθός: Γρηγόρης Δαμιανός (ΣΔΠ Φωκίδας)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος