Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ο απολογισμός του Κώστα Μπακογιάννη για τον αθλητισμό


Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης έκανε πρόσφατα τον απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας με επιστολή του προς τους πολίτες. Αναφέρθηκε και στο έργο του Δήμου Καρπενησίου, που αφορά τον αθλητισμό.
Προανήγγειλε επίσης τον σχεδιασμό μαζί με την Ε.Ο.Π. του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας τον Ιούλιο του 2013, τα έργα που έχουν γίνει στο Δημοτικό Στάδιο, στο κολυμβητήριο αλλά και στο προπονητικό κέντρο.

Αναλυτικά οι μέχρι τώρα δράσεις όσον αφορά τον αθλητισμό:
Θεσμοθετήσαμε το Τουρνουά Μπάσκετ με τη συμμετοχή πάνω από150 αθλητών και μεγάλη απήχηση στους δημότες.
Προχωρήσαμε και προχωράμε σε πολλές συνδιοργανώσεις με συλλόγους και φορείς, όπως:
• με την ΑΛΑΚ (πχ 1ου Ασφάλτινου Ράλλυ Σπρίντ Καρπενησίου).
Φιλοξενήσαμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας δρόμου, Διεθνείς Αγώνες Handball και αγώνες κατάβασης αλπικού Σκι, δημιουργώντας τις βάσεις για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων και Ομοσπονδιών.
Σχεδιάζουμε, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας τον ερχόμενο Ιούλιο.
Καταθέσαμε προτάσεις και ήδη έχουμε υλοποιήσει δύο περιόδους προγραμμάτων Άθλησης για Όλους.
Τοποθετήσαμε 500 καθίσματα στο ΔΑΚ (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου).
Τοποθετήσαμε πυλώνες φωτισμού στο στάδιο του ΔΑΚ, με αποτέλεσμα να προπονούνται όλες οι ομάδες του Δήμου Καρπενησίου αλλά και των Αγράφων και να μπορούν να κάνουν χρήση αυτού και όλοι οι δημότες μας.
Στεγανοποιήσαμε τη στέγη του ΔΑΚ και τοποθετήσαμε σε αυτή φωτοβολταϊκό σύστημα.
Αποκαταστήσαμε τη σπασμένη υδρορροή του κεντρικού κτιρίου του Αθλητικού Κέντρου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του παρκέ του μεγάλου εσωτερικού γηπέδου.
Περισώσαμε όσα έπιπλα και εξοπλισμό ήταν δυνατό από τους εσωτερικούς χώρους του Αθλητικού Κέντρου, οι οποίοι έχουν πλημμυρίσει, λόγω της σπασμένης υδρορροής.
Αποκαταστήσαμε πλήρως όλη τη διαρροή νερού που υπήρχε στο δίκτυο του Αθλητικού Κέντρου με αποτέλεσμα να χάνονται 110 με 140 τόνοι νερό την ημέρα.
Αποκαταστήσαμε όσες ηλεκτροβάνες παρουσίαζαν σημαντικά προβλήματα, λόγω ελλιπούς συντήρησης και αλλάξαμε τις αντλίες των γηπέδων του Αθλητικού Κέντρου.
Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, καθαρίστηκαν τμήματα του Αθλητικού Κέντρου που δεν είχαν καθαριστεί ποτέ και ανοίξαμε το μονοπάτι πίσω από το ποτάμι το οποίο δε φαινόταν ότι υπάρχει καν. Κάθε χρόνο προβαίνουμε σε καθαρισμό και περιποίηση όλων των χώρων πρασίνου ανεξαιρέτως.
Διατηρήσαμε, σε περίοδο κρίσης τον αριθμό των ομάδων που προετοιμάζονται στην περιοχή μας, ρίχνοντας τις τιμές χρήσης των χώρων άθλησης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Καταφέραμε να εξοικονομήσουμε περίπου 70.000 λίτρα πετρελαίου από το κολυμβητήριο.
Αντικαταστήσαμε τα φίλτρα άμμου στο κολυμβητήριο, τα οποία δεν είχαν αλλαχθεί ποτέ στα τόσο χρόνια λειτουργίας του.
Αλλάξαμε το νερό της πισίνας του κολυμβητηρίου, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή, δίνοντας τη δέουσα σημασία στην υγεία των παιδιών που κολυμπάνε.
Και για όλα τα παραπάνω, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ του ΟΠΠΑΔΗΚ για την άριστη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει.