Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Αγώνες στο Καρπενήσι με ντέρμπι 4αδας: Η ανάλυση της 16ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣΕ

Τρίτη αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η 16η αγωνιστική του τοπικού. Τα Άγραφα και η Μυρίκη έχουν τον πρώτο λόγο για την νίκη απέναντι στον Απεραντιακό και την Φραγκίστα αντίστοιχα, στοχεύοντας στην καλύτερη δυνατή κατάταξη.
Προβάδισμα νίκης διατηρεί η Ποταμιά, η οποία θα υποδεχτεί την Παλαιοκατούνα. Το παιχνίδι, που είναι το κορυφαίο από βαθμολογικής σημασίας είναι αυτό μεταξύ του ΑΠΟΚ και της Κρέντης, καθώς οι δυο ομάδες βρίσκονται στην πρώτη 4αδα. Το ρεπό του θα κάνει ο αδιάφορος Άγιος Προκόπιος. Και τα 4 παιχνίδια θα διεξαχθούν κατά τύχη λόγω της κλήρωσης του πρωταθλήματος στο Καρπενήσι, πράγμα που γίνεται πολύ σπάνια.
Οι τιμωρημένοι της 16ης αγωνιστικής  














ΑΠΟΚ Βελούχι: Βασίλης Συγκελόπουλος 
Μυρίκη: Κώστας Σιταράς 
Παλαιοκατούνα: Ηλίας Ζούγρης 

Για πρώτη φορά πρωινά 
Δυο αγώνες θα γίνουν την Κυριακή το πρωί. Είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, καθώς το μεσημέρι το πρόγραμμα συμπίπτει με τον εντός έδρας αγώνα του Αιόλου. 

Το μενού των παιχνιδιών

Ποταμιά-Παλαιοκατούνα


Βαθμολογικό ενδιαφέρον από πλευράς φιλοξενούμενων έχει το συγκεκριμένο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να αποτελούν τον ρυθμιστή του πρωταθλήματος σε κορυφή και ουρά.
Η Ποταμιά ήταν εντυπωσιακή μέσα στην Φραγκίστα, επιστρέφοντας στις νίκες ύστερα από αρκετά σημαντικό διάστημα. Στόχος για την ομάδα του Σπύρου Κολόκα είναι να εδραιωθεί στην 5η θέση και να αποδώσει στις εναπομείναντες αγωνιστικές καλό ποδόσφαιρο. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο επιθετικός Γιώργος Μπούρας, προσφέροντας σημαντικές λύσεις.
Η Παλαιοκατούνα θέλει οπωσδήποτε βαθμούς, ώστε να «σφραγίσει» την σωτηρία της στην κατηγορία. Επακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Μυρίκη, στο οποίο είναι δύσκολο να αποσπάσει κάτι θετικό. Το συγκρότημα του Σπύρου Κολόκα προέρχεται από δυο ανεπιτυχή αποτελέσματα. Καθοριστική μπορεί να εξελιχτεί η ήττα στον αγώνα με τον Απεραντιακό.
Στον πρώτο γύρο η Ποταμιά ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και επικράτησε με το εντυπωσιακά 1-4 μέσα στην Παλαιοκατούνα. 

* Δεν υπάρχει προϊστορία με γηπεδούχο την Ποταμιά. 

ΑΠΟΚ Βελούχι-Κρέντη


Το παιχνίδι που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι αυτό ανάμεσα στον ΑΠΟΚ και στην Κρέντη. Αμφότεροι θα συμμετάσχουν στην 4αδα των μπαράζ, ενώ βρίσκονται και μέσα στους στόχους τους στο κύπελλο.
Ο ΑΠΟΚ το τελευταίο διάστημα με την έλευση του Γιάννη Φλωράκη φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο και να ετοιμάζεται πυρετωδώς για τα μπαράζ, όπου καλούνται να ανταποκριθούν στην ιστορία της ομάδας. Το ντεμπούτο του νέου τεχνικού συνοδεύτηκε με μια εύκολη εκτός έδρας νίκη. Απών από το ντέρμπι θα είναι ο τιμωρημένος αριστερός οπισθοφύλακας Βασίλης Συγκελόπουλος.
Η Κρέντη επανέρχεται σε αγωνιστική δράση, ύστερα από τρεις εβδομάδες. Μεσολάβησε μια αναβολή και το ρεπό. Έδωσε το τελευταίο της παιχνίδι απέναντι στα Άγραφα, χάνοντας στις καθυστερήσεις την ευκαιρία να πιάσει κορυφή. Η ομάδα του Κώστα Μάκκα είναι αρκετά δυσκολοκατάβλητη και έχει κερδίσει και φέτος τον σεβασμό.
Γκολ και θέαμα προσέφεραν στο παιχνίδι του πρώτου γύρου οι δυο ομάδες. Τελικά αναδείχτηκαν ισόπαλες με 2-2. 

Η προϊστορία όλων των αγώνων
2005-2006
2-0
2010-2011
5-0
Απεραντιακός-Άγραφα


Μονόπλευρο ενδιαφέρον θα έχει το παιχνίδι του Καρπενησίου ανάμεσα σε Απεραντιακό και Άγραφα. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν να διατηρηθούν στην πρώτη θέση.
Ο Απεραντιακός δεν έχει πλέον το βαθμολογικό άγχος και στοχεύει στα επόμενα δυο ματς να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός. Έδειξε σοβαρότητα στα δύσκολα, εξασφαλίζοντας την σωτηρία. Η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα μετά την ήττα από την Μυρίκη θα κατέβει χωρίς άγχος και εάν είναι εφικτό να κάνει την «έκπληξη».
Οι παίχτες του Κατσαντώνη θέλουν αποκλειστικά νίκη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να χάσουν την πρωτιά της κανονικής διάρκειας. Με νίκη συνδυάστηκε το ντεμπούτο του προπονητή Νίκου Τριανταφυλλόπουλου και του έμπειρου μέσου Γιώργου Ζαπαντιώτη στον αγώνα με τον Άγιο Προκόπιο. Ο Κατσαντώνης οδηγεί την «κούρσα» του πρωταθλήματος εδώ και αρκετές αγωνιστικές.
Τα Άγραφα επικράτησαν για την 7η αγωνιστική του Απεραντιακού με 4-1, με τους τυπικά φιλοξενούμενους τότε να έχουν χαμένο πέναλτι. 

Η προϊστορία όλων των αγώνων
2009-2010
0-1
2011-2012
1-3
Μυρίκη-Φραγκίστα


Προβάδισμα νίκης έχει η πιο ποιοτική Μυρίκη, η οποία θα υποδεχτεί την Φραγκίστα. Βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά για διαφορετικούς λόγους υπάρχει και από τις δυο πλευρές.
Οι «κόκκινοι» ξεπέρασαν σε ρυθμούς ρελαντί το εμπόδιο των Απεράντιων και φιλοδοξούν με το ευνοϊκό για αυτούς πρόγραμμα να καταλάβουν την πρωτιά της κανονικής διάρκειας. Η ομάδα του Βασίλη Φούκα παρουσιάζει σταθερότητα στην απόδοση της και στηρίζεται στην εξαιρετική άμυνα της. Παράλληλα στοχεύει και στην κατάκτηση του κυπέλλου. Χωρίς τον τιμωρημένο επιθετικό Κώστα Σιταρά θα παίξει η Μυρίκη.
Η Φραγκίστα είναι το αουτσάιντερ της αναμέτρησης. Παραμένει «εγκλωβισμένη» στην τελευταία θέση και δεν μπόρεσε ούτε απέναντι στους Μεγαλοχωρίτες να πάρει κάποιον βαθμό. Όλοι οι κόποι της χρονιάς θα παιχτούν στα δυο τελευταία παιχνίδια. Το συγκρότημα του Γιώργου Περούλα έχει πανηγυρίσει μόλις δυο ισοπαλίες.
Δύσκολο πέρασμα είχε μέσα στην Φραγκίστα η Μυρίκη. Κατάφερε να επικρατήσει με 2-1. 

Η προϊστορία των τελευταίων αναμετρήσεων
2004-2005
4-0
2006-2007
4-0
2011-2012
2-1

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι διαιτησίες:

16η αγωνιστική Α΄ ΕΠΣΕ  Ευρυτανίας(23/24-2-2013) 

Ποταμιά-Παλαιοκατούνα 24-2-2013 Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου 11:00 
Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας) 
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας) 
2ος Βοηθός: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας) 

ΑΠΟΚ Βελούχι-Κρέντη 23-2-2013 Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου 15:00 
Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Βασίλης Λάμπρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας) 

Απεραντιακός-Άγραφα 24-2-2013 Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου 12:00 
Διαιτητής: Βασίλης Λάμπρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας) 

Μυρίκη-Φραγκίστα 23-2-2013 Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου 15:00 
Διαιτητής: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)