Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

«Αφεντικά» Λαμία και Αγιά-Σπουδαία «2» για Ρήγα-Αμπελώνα-Πυργετό

Στο +10 αποσπάστηκε η Λαμία, που πολύ δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση. 8 αγωνιστικές πριν το φινάλε επικράτησε με 1-0 στο παραδοσιακό ντέρμπι του Α.Ο. Καρδίτσας και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Συνήλθε ο Δωτιέας Αγιάς, κερδίζοντας στο Λαρισινό ντέρμπι με 3-0 την Ελασσόνα. Ο Αμπελωνιακός πέρασε από το Καρπενήσι, αφού νίκησε με 1-0 τον Αίολο, κάνοντας βήμα παραμονής. Το ίδιο συνέβη και για τον Ρήγα Φεραίο μέσα στο Βελεστίνο. Σε δυσμενή θέση βρίσκεται ο Ανδρούτσος Γραβιάς, που ηττήθηκε στο γήπεδο του με 0-2 από τον Πυργετό, ο οποίος πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη. Το ρεπό του έκανε ο Αχιλλέας Δομοκού, που πέρασε κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού.

Η 14η αγωνιστική περιελάμβανε συνολικά 8 τέρματα και καμία ισοπαλία.

Διπλή ενίσχυση του Πυργετού


Τον 19χρονο μεσοεπιθετικό Κώστα Ζάχο από την Αιγάνη και τον 17χρονο μέσο Θανάση Αργύρη ενέταξε στο δυναμικό του ο Πυργετός κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Συγχαρητήρια του Π.Ο.Ε. στους διαιτητές


Ποδοσφαιρική παιδεία επέδειξαν ξανά οι παράγοντες της Ελασσόνας. Παρότι ηττήθηκαν από την Αγιά με βαρύ σκορ εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία συγχαίρουν το διαιτητικό τρίο. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Π.Ο.Ε.:
«Το Δ.Σ. του Π.Ο. Ελασσόνας συγχαίρει τον διαιτητή κ. Ιωάννη Γιουλάφη καθώς και τους βοηθούς Ιωάννη Λιάρη και Γεώργιο Παπαναστασίου, όλοι του συνδέσμου διαιτητών Μακεδονίας, για την άριστη διαιτησία τους στον εκτός έδρας αγώνα της ομάδας μας με τον Δωτιέα Αγιάς. Τέτοιες άψογες διαιτησίες κοσμούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο.»

Τα στοιχεία των αγώνων

Δωτιέας Αγιάς-Ελασσόνα 3-0

 
Φάσεις-γκολ
5΄: Έξυπνη ατομική ενέργεια και σουτ του Κωστούλα (1-0).
31΄: Δοκάρι για τους γηπεδούχους με τον Τσένο.
43΄: Ο Τζίολας πάσαρε στον Τσατσαλίδη, που διαμόρφωσε στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας το 2-0.
87΄: Ωραία ενέργεια του Τζιόλα, τροφοδότησε τον Κουρούμαλο, που «έγραψε» με σουτ το 3-0.

Συνθέσεις Ομάδων

Δωτιέας (Κώστας Μάγγος): Μπαχτσιβάνος, Τσένος, Γεωργαντζιάς, Κωστούλας(88΄ Καραπλιάγκος), Τσακάλι, Πολύζος, Κουβελάς, Κουρούμαλος, Τζιόλας, Τσατσαλίδης(85΄ Κασίδας), Κοταρέλας(75΄ Τσαγκαλάς)

Ελασσόνα (Γιώργος Καλτέκης): Σεμπίρης, Βάλλας, Λέτσιος(71΄ Μπίνας), Φλώρος(77΄ Γκαλίτσιος), Κουμπούρας, Παναγιώτου Α.(63΄ Παναγιώτου Δ.), Ζηρδέλης, Κρίτσας, Σιαφαρίκας, Σισμανίδης, Καραγκούνης

Διαιτητής: Ιωάννης Πουλάφης(ΣΔΠ Μακεδονίας)
1ος Βοηθός: Ιωάννης Λιάρης(ΣΔΠ Μακεδονίας)
2ος Βοηθός: Γεώργιος Παπαναστασίου(ΣΔΠ Μακεδονίας)


Μικρά-μικρά
* Ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου στην Ελασσόνα πήρε ο Δωτιέας, επικρατώντας στο Λαρισινό ντέρμπι.
** Συνήλθε η ομάδα του Κώστα Μάγγου (Κάθισε ξανά στον πάγκο) μετά την συντριβή του Καρπενησίου και πέρασε στην θέση ξανά με 22 βαθμούς.
*** Ο Π.Ο.Ε. γνώρισε την πιο βαριά του ήττα και βρίσκεται στην θέση με 19 πόντους, όσους και ο Πυργετός.
**** Τα 5 γκολ έφτασε ο Βαγγέλης Τζιόλας, που «εξιλεώθηκε» για το χαμένο πέναλτι επί του Αιόλου. Είναι ο πρώτος σκόρερ της Αγιάς.
***** Τρίτο τέρμα για τον Γιώργο Τσατσαλίδη και δεύτερο για τον Λεωνίδα Κωστούλα.
****** Ντεμπούτο για τον νεαρό Κασίδα, ενώ την πρώτη του εμφάνιση έκανε ο νεαποκτηθέντας Καραπλιάγκος. Δεύτερη εμφάνιση για τον Τσαγκαλά.
******* Πρώτη ήττα για τον Γιώργο Καλτέκη ως προπονητής της Ελασσόνας.
******** Με πολλές απουσίες έπαιξε η Ελασσόνα με κυριότερες των τιμωρημένου Φώτη Γκουντρουμπή, αλλά και του Θωμά Θανάση.
********* Φανέλα βασικού για τον Α. Παναγιώτου, όπως και για τον Σιαφαρίκα. Χρόνο συμμετοχής πήραν και οι: Γκαλίτσιος, Μπίνας και Παναγιώτου Δ.

Ανδρούτσος Γραβιάς-Πυργετός Λάρισας 0-2


Φάσεις-Γκολ
15΄: Πλάγιο του Σκόρδα από δεξιά, ο Παπαευθυμίου δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα με το κεφάλι στα δίχτυα, που πέρασε άουτ.
43΄: Πολύ μακρινό χτύπημα φάουλ του Ντζαβίδα από πλάγια πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Πυργετού.
50΄: Ο Νάστας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και με την βοήθεια του ανέμου κατέληξε στην δεξιά γωνία του Ποδαρά (0-1).
67΄: Ο Ζαφειρίου μετά από ωραίο συνδυασμό μπήκε στην περιοχή από δεξιά, σουτάροντας πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
80΄: Σουτ του Νάσιου εκτός περιοχής μάζεψε με διπλή προσπάθεια ο Γκικούδης.
91΄: Ο Νάστας εκτέλεσε φάουλ, ο Ποδαράς απέκρουσε ασταθώς και ο Αργύρης πήγε πρώτος στην μπάλα με τον συμπαίχτη του Ζάχο και με πλασέ εξ επαφής πέτυχε το 0-2.

Συνθέσεις Ομάδων

Γραβιά (Κώστας Λίβας): Ποδαράς, Σκόρδας, Ντζαβίδας, Ταμάμης Η., Σταμούλης(78΄ Σαγάνης), Αναγνώστου, Παπαευθυμίου(55΄ Νάσιος Δ.(Ι)), Μπουγιώτας, Χριστοδούλου, Καρδαράς, Κουρλός(72΄ Ταμάμης Λ.)

Πυργετός (Γιάννης Αλεξούλης): Γκικούδης, Καρκαντάς, Ψωμολιάς, Πότσης, Μαντζαφούλης, Κουρδής, Νάστας, Σάββας, Γκαραλιάκος(82΄ Αργύρης), Ζαφειρίου(86΄ Ζιώγας), Γκαμπέτας(89΄ Ζάχος)

Διαιτητής: Γεώργιος Μιχαηλίδης(ΣΔΠ Βοιωτίας)
1ος Βοηθός: Ιωάννης Φλώτσιος(ΣΔΠ Βοιωτίας)
2ος Βοηθός: Νικόλαος Σοφός(ΣΔΠ Βοιωτίας)

Μικρά-μικρά
* Με ισχυρό άνεμο διεξήχθη το παιχνίδι, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Αυτό ευνόησε τους Πυργετίνους στην επανάληψη.
** Κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού και μάλιστα με δυο βαθμούς διαφορά έπεσε η Γραβιά, η οποία έχει ένα αρνητικό σερί αποτελεσμάτων
*** Αντίθετα ο Πυργετός με την νίκη του είναι στην 4η θέση με 19 πόντους, όσους έχει και η Ελασσόνα. Πέτυχε ένα σπουδαίο βαθμολογικά «διπλό», το οποίο ήταν το δεύτερο συνεχόμενο μετά από αυτό επί του Λεονταρίου.
**** Τεράστια ευθύνη για τα γκολ, που δέχτηκε έχει ο τερματοφύλακας του Ανδρούτσου Ποδαράς. Φανερή η απουσία του τιμωρημένου Σπύρου Κοκονδύνη.
***** Το δεύτερο του τέρμα πέτυχε ο Αποστόλης Νάστας (Είχε σκοράρει και στο Καρπενήσι επί του Αιόλου). Βρήκε δίχτυα με χτύπημα κόρνερ.
****** Με γκολ συνδύασε το ντεμπούτο του ο νεαρός Θανάσης Αργύρης, ενώ την πρώτη του παρουσία έκανε και ο Κώστας Ζάχος. Και οι δυο είχαν συμμετοχή στην φάση του 0-2.
******* Ξεκίνησε στο βασικό σχήμα, συμμετέχοντας μέχρι το 72ο λεπτό ο Ευρυτάνας φορ Δημήτρης Κουρλός.
******** Ικανοποιημένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο τεχνικός των «βυσσινί» Γιάννης Αλεξούλης.
********* Πολύ καλά τα πήγε η Βοιωτική τριάδα διαιτητών. Δυο φορές ο κ. Μιχαηλίδης έδειξε την κίτρινη και συγκεκριμένα στους Γκικούδη και Νάσιο.

Λαμία-Α.Ο. Καρδίτσας 1-0


Φάσεις-Γκολ
7΄: Διαγώνιο βολέ του Κόκκινο κατέληξε πάνω από το τέρμα του Καρανάσιου.
8΄: Κατά μέτωπο επίθεση και σουτ του Παππά κατέληξε άουτ.
9΄: Πάσα του Μαδούρα στον Ταμάμη, ο οποίος σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Τάτσιου.
23΄: Ο Κανιούρας σούταρε δυνατά μετά από διώξιμο τον αμυντικό άουτ.
31΄: Χτύπημα φάουλ του Καλύβα, ο Ταμάμης με κεφαλιά μέσα από την περιοχή σημάδεψε την δεξιά γωνία της Καρδίτσα ς(1-0).
38΄: Κοντρόλ και σουτ του Κόκκινου εκτός περιοχής πέρασε δίπλα από το τέρμα των γηπεδούχων.
46΄: Ο Αντωνίου έφυγε ταχύτατα προς την αντίπαλη περιοχή, αλλά το πλασέ του έδιωξε ο Τάτσιος σε κόρνερ, αφού άνοιξε το κοντρόλ.
47΄: Μπαλιά του Καλύβα στον Αντωνίου, ο οποίος σούταρε ωραία εκτός περιοχής και απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τάτσιος. Ο Καλύβας εκτέλεσε το κόρνερ, την κεφαλιά του Κατσαδούρου έδιωξε προ της γραμμής ο Πουρνάρας.
48΄: Ο Ζιώγας μέσα από την περιοχή βγήκε τετ α τετ, σούταρε και ο γκολκίπερ της Λαμίας έδιωξε σωτήρια.
64΄: Ο Ταμάμης γύρισε από αριστερά, αλλά ο Μπενίσκος δεν κατάφερε να κάνει την προβολή και να σκοράρει.
75΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Καλύβα από αριστερά έδιωξε σε κόρνερ ο Τάτσιος. Ο Μαλισσόβας σέντραρε στην επόμενη φάση από δεξιά, ο Μπέσσας πλάσαρε στο δεύτερο δοκάρι απελπιστικά άστοχα.
91΄: Ο Κόκκινος πλάσαρε εύστοχα σε θέση τετ α τετ, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Συνθέσεις Ομάδων

Λαμία (Λάκης Παπανικολάου): Καρανάσιος, Μαδούρας, Καββαδίας, Μπέσσας, Παΐζάνος(24΄ λ.τρ Μπενίσκος), Πάνος, Καλύβας, Κατσαδούρος(60΄ Γκούρλιας), Ταμάμης, Αντωνίου(85΄ Κατσιγιάννης), Μαλισσόβας

Α.Ο. Καρδίτσας (Βάιος Καραγιάννης): Τάτσιος, Καραγιώργος(65΄ Τσουπαρέλος), Πουρνάρας, Κωνσταντινίδης, Κούρκουλας, Τσέλιος, Κανιούρας(65΄ Μανασής), Παππάς(83΄ Αρχοντής),  Ζιώγας, Κόκκινος, Τσιρογιάννης

Διαιτητής: Ιωάννης Καμπαξής(ΣΔΠ Εύβοιας)
1ος Βοηθός: Γεώργιος Λιανός(ΣΔΠ Βοιωτίας)
2ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Κωνστάντιος(ΣΔΠ Εύβοιας)

Μικρά-μικρά
* Στα σημεία κρίθηκε η νίκη, με τους Φθιωτούς να είναι αυτοί, που «χαμογελούν».
** Στο +10 από την Αγιά είναι η Λαμία, η οποία σημείωσε την πρώτη της νίκη στον δεύτερο γύρο, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα.
*** Βασικός, αλλά χωρίς να αγωνιστεί 90λεπτο ο Δημήτρης Κατσαδούρος, που αντικαταστήθηκε από τον Γιάννη Γκούρλια.
**** Με το ίδιο σκορ και σκόρερ είχε λήξει και το πρώτο παιχνίδι στην Καρδίτσα.
***** Ο Α.Ο. Καρδίτσας γνώρισε ξανά την ήττα, πέφτοντας στην θέση.
****** Επιστροφή του Δημήτρη Ζιώγα σε γήπεδο της Φθιώτιδας. Ο πρώτος σκόρερ της Καρδίτσας και του ομίλου έμεινε χωρίς γκολ ύστερα από ένα πολύ καλό σερί.
******* Πολύ καλή εμφάνιση για τον αρχηγό της Λαμίας Νίκο Καρανάσιο.
******** Περίπου 350 φίλαθλοι παρακολούθησαν το ντέρμπι. Πριν 15 χρόνια ο αγώνας αυτός μεταξύ των δυο ομάδων έκρινε την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.
********* Τα 5 τέρματα έφτασε ο Νίκος Ταμάμης, που είναι ο πρώτος σκόρερ των Φθιωτών.
********* Νωρίς αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Κύπριος στόπερ Τόλυ Παΐζάνος.
********** Ακυρώθηκε στις καθυστερήσεις ως οφσάιντ γκολ του Σωτήρη Κόκκινου.
*********** Εξέτισε την τιμωρία του και επανήλθε ο γκολκίπερ Γιάννης Τάτσιος.
 ************ Στην δυσκολία του τερέν στάθηκε ο προπονητής του Α.Ο.Κ. Βάιος Καραγιάννης.

Λεοντάρι-Ρήγας Φεραίος 0-1


Φάσεις-γκολ
17΄: Κόρνερ του Κόκκα, σουτ του Χατζηθανασίου η μπάλα βρήκε τον Σκούρα και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, περνώντας άουτ.
54΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Μπακάλη σταμάτησε στο πάνω μέρος του οριζοντίου δοκαριού του Σκούρα.
60΄: Πέναλτι για τους φιλοξενούμενους σε διεκδίκηση κεφαλιάς του Τσιώλη με τον Βουραζέρη. Εκτέλεσε εύστοχα ο Σπαθής (0-1).
63΄: Σουτ του Καρατζόγλου κατέληξε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι. Η Α.Ε.Λ. απείλησε άλλες δυο φορές με τον Καλιακούδα (Σουτ μπλόκαρε στα σώματα) και τον Παπαευαγγέλου (Σουτ κόντραρε στα σώματα).
90΄: Αποβολή (2η κίτρινη) στον Καλιακούδα, που έσπρωξε αντίπαλο (Τον Ρηγίνο) που καθυστερούσε να βγει από το γήπεδο ως αλλαγή.

Συνθέσεις Ομάδων

Λεοντάρι (Κώστας Γκαβογιάννης): Σκούρας, Ζαραμπούκας, Καρατέλιος(35΄ Αρσενίδης), Παπαμαργαρίτης, Τριανταφύλλου, Θεοδωρόπουλος(66΄ Τσιάκος), Παπαευαγγέλου(85΄ Γρίβας), Τσιώλης, Αναγνωστόπουλος, Καρατζόγλου, Καλιακούδας

Ρήγας (Λάκης Μπακάλης): Τσουμπέκος, Γουτούλης, Βουραζέρης, Σπαθής, Γούτσιος, Μπακάλης, Κόκκας, Μπλέτσας, Ρηγίνος(89΄ Γάρος), Τσουκάλης(75΄ Μπίκας), Χατζηαθανασίου(94΄ Πάσχος)

Διαιτητής: Γεώργιος Λάμπρου(ΣΔΠ Εύβοιας)
1ος Βοηθός: Γεώργιος Κοντόπουλος(ΣΔΠ Εύβοιας)
2ος Βοηθός: Νικόλαος Παντελάκης(ΣΔΠ Εύβοιας)


Μικρά-μικρά
* Το πρώτο του «διπλό» πέτυχε ο Ρήγας. Ήταν καθοριστικό, καθώς τον φέρνει πάνω από την ζώνη, έχοντας πια 18 βαθμούς (θέση).
** Στο -7 βρίσκεται από την 7αδα το Λεοντάρι, που έχασε σημαντική ευκαιρία να πλησιάσει σε αυτές τις θέσεις.
*** Από την «άσπρη βούλα» σκόραρε ο αρχηγός των φιλοξενουμένων Χρήστος Σπαθής. Το τέρμα του έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Λάκη Μπακάλη.
**** Απόλυτη ισορροπία στα τέρματα του Ρήγα(7 υπέρ-7 κατά)
***** Μπορεί να επέστρεψε από τιμωρία ο Θανάσης Καλιακούδας, αλλά αποβλήθηκε και θα απουσιάσει από το παιχνίδι με τον Αίολο. Από τους νικητές δεν έπαιξε ο τιμωρημένος Γιώργος Χατζής και ο απόντας λόγω υποχρεώσεων Γιώργος Μιχολίτσης.
****** Εκπληκτική παράδοση για την ομάδα της Μαγνησίας, η οποία μετρά 5/5 με αντίπαλους τους Καρδιτσιώτες σε φιλικά είτε επίσημα.
******* Διαμαρτυρήθηκαν για το πέναλτι, που προήλθε το 0-1 οι γηπεδούχοι.
******** Άτεχνό παιχνίδι και δυνατός αέρας, με τους γηπεδούχους να κάνουν την χειρότερη τους εμφάνιση.
********* Οι νικητές σκόραραν μετά από περίπου 420 αγωνιστικά λεπτά.
********** Τον αγώνα σφύριξε ο κ. Λάμπρου, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος αδερφός του διεθνή τερματοφύλακα της Φέγενορντ Κώστα.

Φωτογραφίες: Group Α.Σ. Λαμία, www.larisagoal.gr, asrigasferaios.blogspot.com