Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

«Κόβει» την ανάσα η 14η αγωνιστική του 4ου Ομίλου

Συνέχεια στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις θα δώσουν 10 από τις 11 ομάδες του 4ου Ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος. Είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου η 14η αγωνιστική και η μάχη για τις θέσεις, που οδηγούν στην νέα Γ΄ Εθνική κορυφώνεται. Το μεγάλο παραδοσιακό μάλιστα ντέρμπι θα γίνει στην Λαμία, όπου η τοπική ομάδα αγωνίζεται με τον δεύτερο και ανεβασμένο Α.Ο. Καρδίτσας.
Οι Φθιωτοί δεν έχουν καταφέρει στον δεύτερο γύρο να πανηγυρίσουν κάποια νίκη, ενώ γνώρισαν και την πρώτη τους ήττες. Κρίσιμο παιχνίδι δίνει στο Καρπενήσι ο Αμπελωνιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Αίολο. Οι «πράσινοι» έχουν ένα αήττητο σερί, ενώ οι Ευρυτάνας έδειξαν ικανοί να κάνουν ζημιές. Λαρισινό ντέρμπι μεταξύ Δωτιέα και Ελασσόνας. Οι δυο ομάδες φιγουράρουν στην πρώτη 4αδα, με τους Αγιώτες να έρχονται από μια απρόσμενη συντριβή. Οι Ελασσονίτες του Γιώργου Καλτέκη τα έχουν πάει πολύ καλά στα τοπικά ντέρμπι. Στην Γραβιά η τοπική ομάδα του Κώστα Λίβα υποδέχεται τον Πυργετό, με τις δυο ομάδες να έχουν τον ίδιο στόχο και να τις χωρίζει ένας βαθμός. Καθοριστικός αγώνας στο Λεοντάρι, όπου η τοπική ομάδα θα «κοντραριστεί» με το Ρήγα. Η Α.Ε.Λ. πέτυχε ένα σημαντικό «διπλό», που τις δίνει ελπίδες για συμμετοχή στην πρώτη 7αδα. Από την άλλη οι Βελεστινιώτες έχουν πληρώσει την επιθετική τους δυστοκία.
Ρεπό θα έχει ο Αχιλλέας Δομοκού, που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση το τελευταίο διάστημα.

Οι τιμωρημένοι της 14ης αγωνιστικής



Ανδρούτσος Γραβιάς: Σπύρος Κοκονδύνης
Δωτιέας Αγιάς: Αλέξανδρος Ριζούλης, Κώστας Συκιώτης
Ελασσόνα: Γιάννης Παπαποστόλου, Φώτης Γκουντρουμπής
Λαμία: Χρήστος Στυλιανός, Κώστας Τσιλίκας
Ρήγας Φεραίος: Γιώργος Χατζής

Δυο αγωνιστικές στους εμπλεκόμενους
Τιμωρήθηκαν με δυο αγωνιστικές ποινής οι 4 αποβληθέντες του παιχνιδιού Λαμία-Δωτιέα Αγιάς. Οι ποδοσφαιριστές της Αγιάς εξέτισαν ήδη την μια αγωνιστική στο παιχνίδι με τον Αίολο.

Κοπή πίτας στην Ελασσόνα


Μετά το νικηφόρο 1-0 επί της Γραβιάς ο Π.Ο. Ελασσόνας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη του πίτα. Η εκδήλωση, που περιελάμβανε αρχικά γεύμα έγινε στο «Πολύγευστο» της πόλης και παρόντες ήταν παίχτες και μέλη του Δ.Σ. Ο αντιπρόεδρος Θωμάς Ζηρδέλης και εκ των αρχηγών Βασίλης Φλώρος ευχήθηκαν τα καλύτερα στους παίχτες. Το φλουρί έπεσε στον προπονητή Γιώργο Καλτέκη, ο ποίος προσέφερε το χρηματικό ποσό, που αντιστοιχούσε στο φλουρί στους ποδοσφαιριστές. Τυχερός στάθηκε τελικά ο Δημήτρης Τόλιος.

Γιώργος Χατζής: «Στο τέλος είμαι σίγουρος θα πανηγυρίσουμε»


Ο MVP του Ρήγα Φεραίου Γιώργος Χατζής μίλησε στο αξιόλογο blog του Ρήγα Φεραίου http://asrigasferaios.blogspot.gr. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Η ομάδα μας θα μπορούσε άνετα να έχει τουλάχιστον 6 ή 8 βαθμούς περισσότερους αλλά η ατυχία και το άγχος αν θέλεις μας εμπόδισαν να το πετύχουμε. Και είναι αυτό το άγχος που δεν μας αφήνει να παίξουμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε και που μπορούμε και μας κάνει να δυσκολευόμαστε και στο σκοράρισμα. Πιστεύω σε αυτήν την ομάδα και στους συμπαίκτες μου και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος όλοι μαζί θα πανηγυρίσουμε.». Ο ικανότατος αμυντικός μέσος δεν θα παίξει στο παιχνίδι με το Λεοντάρι λόγω τιμωρίας.

Πρόκριση Δομοκού
Με 3-0 εκτός έδρας επιβλήθηκε της Προοδευτικής Λάρυμνας (Ομάδα της Α1΄ ΕΠΣΦ, την οποία προπονεί ο Δημήτρης Σαλαπάτας) ο Δομοκός. Το συγκρότημα του Σπύρου Λέντα πέρασε στα ημιτελικά του κυπέλλου Φθιώτιδας, όπου θα παίξει στις Λιβανάτες με την τοπική Δάφνη. Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι: Ζήσιμος στο 6΄, Καυκιάς στο 21΄ και Τσιώλης στο 56΄.

Η σύνθεση του Αχιλλέα ήταν η εξής: Κουτσούμπας, Αναστασίου, Λιασίδης, Τσούκαλος, Καυκιάς, Παπαϊωάννου Ι., Ζήσιμος, Γουργιώτης(83΄ Αναγνώστου), Φραταράκου(58΄ Σταθόπουλος), Τσιώλης(75΄ Ξεζώνοτος), Παπαϊωάννου Χ.

Στον Ριζόμυλο ο Τριχόπουλος


Δανεικό στον Αστέρα Ριζομύλου τον Κώστα Τριχόπουλο παραχώρησε ο Ρήγας Φεραίος, καθώς ο εν λόγω μεσοεπιθετικός δεν μπορούσε να συμμετάσχει στις προπονήσεις λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ακυρώθηκε το Λαμία-Άγιος Γεώργιος
Δεν πραγματοποιήθηκε ο προημιτελικός αγώνας κυπέλλου της Λαμίας με τον Κεραυνό Αγίου Γεωργίου λόγω της ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου.

Έκοψε πίτα ο Ρήγας


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε και ο Ρήγας Φεραίος. Το φλουρί κέρδισε ο νεαρός Αιμίλιος Ρέβης. Προβλήθηκε μάλιστα ένα βίντεο-έκπληξη, που περιελάμβανε ιστορικές στιγμές του συλλόγου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι διαιτησίες

14η αγωνιστική Περιφερειακού Πρωταθλήματος (4ος Όμιλος) Κυριακή 3-2-2013 15:00

Δωτιέας Αγιάς-Ελασσόνα Δημοτικό Στάδιο Αγιάς
Διαιτητής: Ιωάννης Πουλάφης(ΣΔΠ Μακεδονίας)
1ος Βοηθός: Ιωάννης Λιάρης(ΣΔΠ Μακεδονίας)
2ος Βοηθός: Γεώργιος Παπαναστασίου(ΣΔΠ Μακεδονίας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννης Κωνσταντέλλος(ΣΔΠ Θεσσαλίας)

Ανδρούτσος Γραβιάς-Πυργετός Λάρισας Δημοτικό Στάδιο Γραβιάς
Διαιτητής: Γεώργιος Μιχαηλίδης(ΣΔΠ Βοιωτίας)
1ος Βοηθός: Ιωάννης Φλώτσιος(ΣΔΠ Βοιωτίας)
2ος Βοηθός: Νικόλαος Σοφός(ΣΔΠ Βοιωτίας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Σπυρίδων Πουγκακιώτης(ΣΔΠ Φθιώτιδας)

Λαμία-Α.Ο. Καρδίτσας ΔΑΚ Λαμίας
Διαιτητής: Ιωάννης Καμπαξής(ΣΔΠ Εύβοιας)
1ος Βοηθός: Γεώργιος Λιανός(ΣΔΠ Βοιωτίας)
2ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Κωνστάντιος(ΣΔΠ Εύβοιας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Χρήστος Ηλιάδης(ΣΔΠ Αθηνών)

Λεοντάρι-Ρήγας Φεραίος Δημοτικό  Στάδιο Λεονταρίου
Διαιτητής: Γεώργιος Λάμπρου(ΣΔΠ Εύβοιας)
1ος Βοηθός: Γεώργιος Κοντόπουλος(ΣΔΠ Εύβοιας)
2ος Βοηθός: Νικόλαος Παντελάκης(ΣΔΠ Εύβοιας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιλτιάδης Θεοχάρης(ΣΔΠ Τρικάλων)

* Ξεχωριστό αναλυτικό ρεπορτάζ για τον αγώνα Αίολος-Αμπελωνιακός.