Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Μετάλλια για τις αθλήτριες του ΕΟΣ Καρπενησίου Μπίκα και Κολόκα-Στην 10αδα ο Ελευθερίου














Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 22ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορειβατικού Σκι, που έγινε από την ΕΟΟΑ (Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας & Αναρρίχησης) στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού και συγκεκριμένα στην θέση Κελάρια (23-24 Φεβρουαρίου).
Οι αγώνες περιελάμβαναν τον ατομικό αγώνα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, την  σκυταλοδρομία, καθώς και την κατηγορία Open Ανδρών. Στην κατηγορία των γυναικών πρωταγωνίστησαν δυο αθλήτριες του ΕΟΣ Καρπενησίου, που επέστρεψαν με δυο μετάλλια στο στήθος η καθεμία. Η Δήμητρα Μπίκα την περασμένη Κυριακή στον ατομικό αγώνα (800 μέτρα για τις γυναίκες) κατέκτησε την πρώτη θέση (0:56:21) και η Φωτεινή Κολόκα την τρίτη (1:04:59), καταγράφοντας δυο πολύ σημαντικές διακρίσεις κα είναι άξιες συγχαρητηρίων!. Δεύτερη ήταν η Μαρία Καλογήρου του ΕΟΣ Ιωαννίνων. Στην σκυταλοδρομία του Σαββάτου (200 μέτρα υψομετρικής διαφοράς) η Μπίκα, μαζί με την αθλήτρια του ΣΟΧΤ (Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων) Ελένη Κλαπανάρα αναδείχτηκαν δεύτερες (0:35:34), ενώ η Κολόκα μαζί με την Συρματένια Παρασχάκη του ΕΟΣ Χανίων τρίτες (0:43:55). Την πρώτη θέση κατέλαβαν οι: Ιωάννα Σιδέρη (ΕΟΣ Αχαρνών)-Μαρία Καλογήρου (ΕΟΣ Ιωαννίνων).
Όσον αφορά την κατηγορία των ανδρών ο Δημήτρης Ελευθερίου του ΕΟΣ Καρπενησίου  το Σάββατο στην σκυταλοδρομία ήταν 9ος (0:44:55), μαζί με τον Βασίλη Ζηντζόβα του ΣΟΧ Τρικάλων. Στον ατομικό αγώνα αναδείχτηκε 10ος με 2:23:01.
Ο επόμενος αγώνας Ορειβατικού Σκι είναι ο Διεθνής Αγώνας του Ολύμπου (OLYMPUS Ski Mountaineering Team Race). Ο αγώνας του Ολύμπου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα των αγώνων της Διεθνής Ομοσπονδίας Ορειβατικού Σκι και θα διεξαχθεί στις 17 Μαρτίου 2013 στην τοποθεσία Βρυσοπούλες. Επίσης, ο αγώνας του Ολύμπου έχει εορταστικό χαρακτήρα καθώς το 2013 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την πρώτη ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου.

2η η Κολόκα και 8ος ο Ελευθερίου μετά και τον Β΄ αγώνα κυπέλλου στα 3-5 Πηγάδια


Διεξήχθη στα 3,5 Πηγάδια στις 26-27 Ιανουαρίου ο κάθετος αγώνας του 22ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ορειβατικού Σκι και Β΄ Ατομικός Αγώνας του 19ου Κυπέλλου Ορειβατικού Σκι και ο Β’ Ατομικός Αγώνας του 19ου Κυπέλλου Ορειβατικού Σκι «Αθ. Λευκαδίτη», καθώς επίσης και οι Open Αγώνες Ορειβατικού Σκι, κάθετος και ατομικός. Διοργανωτής των αγώνων ήταν ο ΕΟΣ Νάουσας. Στους κάθετους αγώνες του Σαββάτου στην κατηγορία των γυναικών η Φωτεινή Κολόκα του ΕΟΣ Καρπενησίου κατέλαβε την δεύτερη θέση (Με χρόνο 0:54:39), ενώ δεύτερη αναδείχτηκε και στους Β΄ ατομικούς αγώνες της Κυριακής με 1:43:36 πίσω από την Σιδέρη Ιωάννα του ΕΟΣ Αχαρνών και μπροστά από την Συρματένια Παρασχάκη του ΕΟΣ Χανίων. Μετά και την διεξαγωγή του Β΄ Αγώνα κυπέλλου κατέκτησε στην κατηγορία των γυναικών την δεύτερη θέση στο κύπελλο «Αθ. Λευκαδίτη. Στην κατηγορία των ανδρών ο Δημήτρης Ελευθερίου αναδείχτηκε 10ος στον κάθετο αγώνα του Σαββάτου με χρόνο 0:40:20, ενώ την Κυριακή ήταν 9ος  στον Β΄ ατομικό αγώνα με χρόνο 2:36:17. Στην τελική κατάταξη ύστερα και τον Β΄ Αγώνα κυπέλλου βγήκε 8ος. Οι δυο Ευρυτάνες αθλητές είχαν συμμετάσχει και στις  12 και 13 Ιανουαρίου στο 22ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορειβατικού σκι-Αγώνας ταχύτητας, το 19ο Κύπελλο Ορειβατικού Σκι «Αθ. Λευκαδίτη» και τον Open Ατομικό Αγώνα, που έγιναν στην Βασιλίτσα Γρεβενών.