Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Παλαιοκατούνα-Απεραντιακός 1-2

Αποφασισμένος από τα πρώτα λεπτά κιόλας της επανάληψης ο Απεραντιακός με πολύ καλή εμφάνιση νίκησε την Παλαιοκατούνα με 2-1 και «σφράγισε» πανηγυρικά την παραμονή του στην κατηγορία, καθώς ο αντίπαλος δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή ημέρα.
Το εξ αναβολής δεύτερο ημίχρονο διεξήχθη την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στο γήπεδο της Παλαιοκατούνας και άρχισε λίγο πριν τις 16:30. Ήταν στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣΕ και πρώτης του δευτέρου γύρου.
Διεξήχθη κάτω από βροχή και σε έναν λασπωμένο αγωνιστικό χώρο. Βαθμολογικό κίνητρο υπήρχε και από τις δυο ομάδες.
Η Αναγέννηση παρά το γεγονός ότι είχε το πλεονέκτημα του σκορ και της έδρας ήταν κατώτερη των περιστάσεων, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα. Η ομάδα του Κώστα Λαθύρη έχασε σπουδαία ευκαιρία στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ώστε να «σφραγίσει» την νίκη της. Παρέμεινε στην θέση με 5 βαθμούς και θα διεκδικήσει μαζί με την Φραγκίστα στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος την αποφυγή της τελευταίας θέση, που οδηγεί στο Β΄ τοπικό.
Ο Απεραντιακός μπήκε αποφασισμένος από τα πρώτα λεπτά και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανατρέψει το σκορ. Ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια. Πέτυχε μια σπουδαία νίκη, που ήταν μάλιστα η δεύτερη συνεχόμενη. Μάλιστα μέσα στο 2013 δεν έχει δεχτεί κανένα τέρμα. Η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα είναι πλέον στην 7η θέση με 12 πόντους και θα αγωνίζεται και την νέα σαιζόν στην Α΄ ΕΠΣΕ.
Η Παλαιοκατούνα υποδέχεται τον ΑΠΟΚ την ερχόμενη Κυριακή (17-2) για την 15η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣΕ. Μια μέρα νωρίτερα ο Απεραντιακός θα παίξει στο Καρπενήσι χωρίς το βαθμολογικό άγχος απέναντι στην Μυρίκη.

15-20 φίλαθλοι
Λίγοι θεατές παρακολούθησαν την αναμέτρηση εξ αιτίας των κακών καιρικών συνθηκών και της εργάσιμης ημέρας. Περίπου 15-20 φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Παλαιοκατούνας και είδαν τον αγώνα κάτω από τις ομπρέλες τους.


Διαφορετική διαιτητική τριάδα


Λόγω κωλύματος αντικαταστάθηκε η τριάδα των διαιτητών Χατζηθεοδώρου-Λάμπρου-Ελ Ταχάν από τους Κολοκώτσιο, Δροσίνη και Μπράζια.

Μετά από 2,5 μήνες(!)
Χρειάστηκε να περάσουν συνολικά δυο ολόκληροι μήνες και επιπλέον 11 ημέρες ώστε να διεξαχθεί το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Η ΕΠΣ Ευρυτανίας είχε ορίσει δυο φορές τον αγώνα και τον είχε αναβάλει ισάριθμες, καθώς οι αρχικές ημερομηνίες (22 Δεκεμβρίου και 9 Ιανουαρίου) δεν βόλευαν τις δυο ομάδες. Βάσει του ΚΑΠ (Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου) έπρεπε να οριστεί από την διοργανώτρια αρχή εντός 15 ημερών, από την αρχική ημερομηνία διεξαγωγής του(!)


Επικράτησε σύγχυση
Αναστάτωση προκλήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα. Ο ρέφερι ενημέρωσε τις ομάδες ότι δικαιούνται μέχρι τρεις αλλαγές στην βασική τους σύνθεση από το πρώτο 45λεπτο, ενώ Παλαιοκατούνα και Απεραντιακός διαφωνούσαν, τονίζοντας ότι έχουν ενημερωθεί πως μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε αλλαγή στην ενδεκάδα τους.  Τελικά συντάχτηκε νέο φύλλο αγώνος και οι ομάδες άλλαξαν όσους ποδοσφαιριστές επιθυμούσαν, όπως προβλέπεται από τον Κ.Α.Π. (Άρθρο 21 παρ.1 ε.). Δηλαδή ο αγώνας συνεχίζεται με τους ίδιους όρους που υπήρχαν κατά την διακοπή (Πχ. αριθμός τερμάτων, αριθμός ποδοσφαιριστών). Οι ομάδες δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μόνο κάποιον ποδοσφαιριστή, εάν τον είχαν αντικαταστήσει στις 2/12 ως αλλαγή. Επίσης θα μεταφέρονται και οι κίτρινες κάρτες από τις 2/12 εάν υπήρχαν.

 
Άλλαξαν τα 7/11
 
 









 
 














Και οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν με 4 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο. Από πλευράς Παλαιοκατούνας άρχισαν οι: Χρήστος Αρκουμάνης (Υπερασπίστηκε για πρώτη φορά την εστία της ομάδας του), Κώστας Τζερεμές, Μάκης Αναγνωστόπουλος και Κώστας Γκούρλιας. Πήραν τις θέσεις των: Σπύρου Πατρώνη, Θανάση Φύκα, Χρήστου Γενιτσαρόπουλου (Εκτός αποστολής) και Γιάννη Αρχοντή (Έμεινε στον πάγκο). Από τον Απεραντιακό ξεκίνησαν οι: Στάθης Φακίτσας, Στέφανος Γούλας, Δημήτρης Τσιγαρίδας και Χρήστος Ράμμος. Αντικατέστησαν τους: Γιάννη Κατσίφα, Θωμά Σκοτίδα, Βασίλη Νταβαρίνο και Αλέκο Οικονόμου.
Ο Σκοτίδας μάλιστα δεν ανήκει στο δυναμικό του Απεραντιακού, καθώς έχει μεταγραφεί στον Α.Ο. Βράχας (Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας). Νταβαρίνος και Κατσίφας απουσίαζαν, ενώ ο Οικονόμου ήταν παρών στο γήπεδο, αλλά όχι δηλωμένος στην 18αδα.

Το εξοδολόγιο από την ΕΠΣ
Τα έξοδα διαιτησίας του δευτέρου μισού του παιχνιδιού ανέλαβε η ΕΠΣ Ευρυτανίας και όχι η γηπεδούχος ομάδα.

Το πρώτο 45λεπτο
Στις 2 Δεκεμβρίου είχε πραγματοποιηθεί το α΄ ημίχρονο του ντέρμπι παραμονής. Η Αναγέννηση ήταν μπροστά στο σκορ 1-0 χάρης σε τέρμα του Χρήστου Γενιτσαρόπουλου στο 39΄, με τους Απεράντιους να θεωρούν πως έκανε χέρι στην φάση του γκολ ο Κώστας Σταμούλης. Η δυνατή βροχή και ο επικίνδυνος αγωνιστικός χώρος είχαν οδηγήσει τον ρέφερι Χριστόφορο Χατζηθεοδώρου να διακόψει τον αγώνα.
Διαβάστε εδώ τι είχε συμβεί στα πρώτα 45 λεπτά: http://evrytaniasport.blogspot.gr/2012/12/1-0.html

Χωρίς δυο τιμωρημένους
Δεν αγωνίστηκαν από πλευράς Αναγέννησης οι τιμωρημένοι Γιάννης Διώτης και Ηλίας Ζούγρης. Ο πρώτος εξέτισε την ποινή του και ήταν κανονικά στο γήπεδο, ενώ δεύτερο εξέτισε την 2η από τις 4 αγωνιστικές, που του έχουν επιβληθεί. Δεν συμπλήρωσε 18αδα η ομάδα του Κώστα Λαθύρη.

Έδωσε πνοή ο coach


Ξεκινώντας για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα των νικητών ο Δημήτρης Τσιγαρίδας κατάφερε να συμβάλλει αποφασιστικά στην νίκη της ομάδας του.

Πρόβλημα με γιατρό
Δεν προσήλθε κάποιος γιατρός στο παιχνίδι. Πιθανόν να μην είχε ειδοποιηθεί καθόλου. Κατόπιν διαβουλεύσεων ορίστηκαν ιατροί οι καθηγητές φυσικής αγωγής Γιάννης Χαλκιάς (Παλαιοκατούνα), Δημήτρης Τσιγαρίδας (Απεραντιακός), αλλά και ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαδήμος, ο οποίος ήταν παρατηρητής αγώνα.
Τελικά δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός και έτσι δεν χρειάστηκε η ιατρική βοήθεια. Ο αγώνας άρχισε με αρκετή καθυστέρηση.



«Αγαπημένο» γήπεδο
Πριν 10 ημέρες είχε νικήσει με 1-0 τον Άγιο Προκόπιο στο ίδιο γήπεδο ο Απεραντιακός. Φαίνεται πως το συγκεκριμένο γήπεδο είναι «γούρικο» για τους παίχτες του Δημήτρη Τσιγαρίδα.

Παλαιοί συμπαίχτες στην μικτή
Αμφότεροι είναι γεννημένοι το 1987 και αγωνίστηκαν στην μικτή νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας (2004-2005) υπό τις οδηγίες του κ. Τσιγαρίδα. Ο λόγος για τον Στέφανο Γούλα του Απεραντιακού και τον καταγόμενο από την Παλαιοκατούνα ποδοσφαιριστή του Λαρισαϊκού Κώστα Λαθύρη, οι οποίοι είχαν ολιγόλεπτη συζήτηση.


Παρουσία δυο προέδρων 


Τον αγώνα παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Παλαιοκατούνας 2010 Θωμάς Γκούρλιας, αλλά και του Απεραντιακού Άλκης Ζαρμακούπης. Από πλευράς Απεράντιων (Είχαν 18αδα) δυναμικό παρών έδωσε και το υπόλοιπο Δ.Σ. και συγκεκριμένα οι: Χρήστος Ζαρμακούπης, Χριστόφορος Κατσίκης και Βασίλης Κατσίκης.


Β΄ Μέρος

Δυνατή βροχή
Με τις καιρικές συνθήκες του πρώτου 45λεπτου πραγματοποιήθηκε ο αγώνας. Υπήρξε ξανά βροχόπτωση, ενώ ο αγωνιστικός χώρος ήταν λασπωμένος σε αρκετά του σημεία.




Αρκετά καλύτεροι οι Απεράντιοι
Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με αρκετό πάθος, έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα και σκόραραν μέσα σε 4 λεπτά δυο γκολ, ανατρέποντας το 1-0 της 2/12. Η Παλαιοκατούνα προσπαθούσε ανεπιτυχώς να κάνει κάτι κάλο.

Τον..πρόδωσαν τα νερά


Η έκβαση του παιχνιδιού θα μπορούσε να ήταν διαφορετική, εάν στο 52΄ η προσπάθεια του Μάκη Αναγνωστόπουλου (Φωτογραφία) δεν ανακόπτονταν από τα νερά. Η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα του Στάθη Φακίτσα.

Από το κεφάλι του Ράμμου


Στο 59΄ ο Απεραντιακός έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Από κόρνερ του Νίκου Κωστή ο μέσος Χρήστος Ράμμος με κεφαλιά σημείωσε το 1-1. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής, που αποκτήθηκε από τον Δωρικό Μαλαμάτων σημείωσε το πρώτο του τέρμα στην μόλις 3η του συμμετοχή.




Εξαιρετικό γκολ Κωστή


Τρία λεπτά αργότερα ο Νίκος Κωστής σημείωσε ένα υπέροχο τέρμα, το οποίο ήταν και το νικητήριο. Ο Κωστής έχει σημειώσει δυο γκολ φέτος. Το πρώτο από αυτά ήταν στο 2-1 του πρώτου γύρου στο Καρπενήσι.




Τετ α τετ Ανδρεάκη


Στο 77ο λεπτό ο Απεραντιακός έχασε σημαντική ευκαιρία, αλλά ο πολύπειρος Άκης Ανδρεάκης αστόχησε σε θέση τετ α τετ.



Δοκάρι Κωστή
Δοκάρι είχαν 8 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄ οι φιλοξενούμενοι με σουτ του σκόρερ του δεύτερου γκολ Νίκου Κωστή. Το 1-3 δεν έγινε ποτέ.



Πρώτο ματς Κατσίκη


Ο Δημήτρης Κατσίκης πέρασε ως αλλαγή και έκανε την «παρθενική» του εμφάνιση με την Αναγέννηση. Αγωνίστηκε κόντρα στην παλιά του ομάδα, στην οποία και ξεκίνησε την καριέρα του.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Κόρνερ του Μπισμπίκη από αριστερά, ο Γούλας βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε από δεξιά, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε σε νέο κόρνερ.
52΄: Ο Αναγνωστόπουλος σούταρε διαγώνια μέσα στην περιοχή και αριστερά, η μπάλα είχε πορεία προς την αριστερή γωνία του Φακίτσα, αλλά κόλλησε στα νερά, για να διώξει ο Ντζίμας.
59΄: Ο Κωστής μέσα στην περιοχή σούταρε από καλό σημείο, αλλά ο Σταμούλης ανέκοψε σε κόρνερ. Ο Κωστής ανέλαβε και την εκτέλεση από αριστερά, ο Ράμμος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1.
63΄: Μετά από ένα εντυπωσιακό σλάλομ ο Κωστής πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, βρέθηκε μόνος απέναντι στον Αρκουμάνη, τον οποίο πλάσαρε από την μικρή περιοχή στην δεξιά του γωνία (1-2).
66΄: Σέντρα του Χαλκιά από δεξιά, κεφαλιά του Τζερεμέ κατέληξε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αρκουμάνη.
70΄: Χτύπημα φάουλ του Ανδρεάκη από δεξιά, κεφαλιά του Κωστή έδιωξε προ της γραμμής ο Ζιάκας.
71΄: Σουτ του Κωστή από τα όρια της περιοχής κατέληξε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αρκουμάνη.
75΄: Χτύπημα φάουλ του Κοράκη από δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ ο Φακίτσας (Τελικά υποδείχτηκε άουτ, καθώς ο διαιτητής θεώρησε πως δεν βρήκε την μπάλα ο τερματοφύλακας του Απεραντιακού).
77΄: Μπροστινή μπαλιά του Κονιαβίτη στον Ανδρεάκη, ο οποίος «τσίμπησε» την μπάλα σε θέση τετ α τετ, πλασάροντας μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι της Αναγέννησης.
82΄: Ο Τσιγαρίδας έκανε κάθετη πάσα στον Κωστή, ο οποίος ελίχτηκε όμορφα με προσωπική προσπάθεια και σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά στο οριζόντιο δοκάρι του Αρκουμάνη.

Κίτρινες Κάρτες
Ντζίμας, Κονιαβίτης, Κουτσοθανάσης

Διακριθεντες
Παλαιοκατούνα: Τζερεμές
Απεραντιακός: Ράμμος, Τσιγαρίδας, Κωστής

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Λαθύρης (Παλαιοκατούνα): «Σήμερα δεν παίξαμε καθόλου καλά, δεν εκμεταλλευτήκαμε το αβαντάζ του 1-0 από το πρώτο ημίχρονο. Συνεχίζουμε στους επόμενους αγώνες, που έχουμε και ο στόχος μας παραμένει η σωτηρία μας.»

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Απεραντιακός): «Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, κάναμε ίσως το καλύτερο ημίχρονο για την φετινή χρονιά. Τελικά απέδειξαν οι ποδοσφαιριστές μου και ειδικά οι πιο παλιοί στην ομάδα, με τις τελευταίες τους εμφανίσεις ότι  αδίκησαν τον εαυτό τους, γιατί δεν έπρεπε αυτή η ομάδα με αυτό το ρόστερ να αγωνιά για την παραμονή στην κατηγορία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες, τον προπονητή και την διοίκηση της Αναγέννησης, γιατί παρά την κρισιμότητα του αγώνα η φιλοξενία τους ήταν άριστη. Τους εύχομαι καλή συνέχεια στα επόμενα παιχνίδια.»


Συνθέσεις Ομάδων

Παλαιοκατούνα (Κώστας Λαθύρης): Αρκουμάνης, Ζιάκας, Τζερεμές, Αναγνωστόπουλος, Ιωάννου, Χαλκιάς, Κοράκης Α., Οσμενάϊ, Γκούρλιας(82΄ Τσίγκας), Σταμούλης(91΄ Μπούρμπος), Μπλέντζος(84΄ Κατσίκης)

Απεραντιακός (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φακίτσας, Γούλας, Μπισμπίκης, Γενιτσαρόπουλος, Ντζίμας, Ζήκας, Ανδρεάκης(86΄ Κουτσοθανάσης Κ.), Τσιγαρίδας(91΄ Σιαλμάς), Κωστής, Ράμμος, Κονιαβίτης





















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος