Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Κρέντη-Άγραφα 1-1

Δραματική εξέλιξη είχε το μεγάλο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην Κρέντη και τα Άγραφα. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ματς για γερά νεύρα, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τελικά στις καθυστερήσεις και να παίρνουν τον βαθμό της ισοπαλίας.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στο γήπεδο Κερασοχωρίου και άρχισε στις 3.
Ήταν στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και αναμετρήθηκαν οι δυο πρωτοπόρες ομάδες του πρωταθλήματος, τις οποίες συνεχίζει να χωρίζει μόλις ένας βαθμός. Έγινε κάτω από κακές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 60-70 φιλάθλων. Τα πολλά νεύρα, τα σκληρά μαρκαρίσματα και οι συνεχόμενες διαμαρτυρίες δεν επέτρεψαν να παιχτεί ποδόσφαιρο αξιώσεων από καμία ομάδα.
Η Κρέντη χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση κατάφερε να προηγηθεί στην επανάληψη με γκολ-πέναλτι και να «πατήσει» προσωρινά στην κορυφή . Η ομάδα του Κώστα Μάκκα στηρίχτηκε για άλλη μια φορά στην δύναμη της έδρας, την οποία έχουν διατηρήσει απόρθητη. Παρέμεινε αήττητη για 6η συνεχόμενη αγωνιστική, φτάνοντας τους 28 βαθμούς.
Ο Κατσαντώνης του Δημήτρη Αθανασόπουλου παρά τις πολλές απουσίες και τις αλλαγές, που υπήρξαν μεσοβδόμαδα εμφανίστηκε στο γήπεδο συσπειρωμένος και κατέβηκε αρκετά «διαβασμένος». Πάλεψε τον αγώνα μέχρι το τελευταίο λεπτό και δικαιώθηκε στον έξτρα χρόνο των καθυστερήσεων με την κλάση του Πάνου Γαλανού να κάνει την διαφορά. Οι Αγραφιώτες παρέμειναν στην πρώτη θέση, έχοντας πλέον 29 πόντους.
Τα Άγραφα αντιμετωπίζουν το ερχόμενο Σάββατο (9-2) τον Άγιο Προκόπιο στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, ενώ η Κρέντη θα πραγματοποιήσει το ρεπό της.

Εκατέρωθεν φίλαθλοι
Παρά τις δυσχερείς καιρικές συνθήκες οι φίλοι του ποδοσφαίρου δεν πτοήθηκαν και παρακολούθησαν ένα δυνατό ματς. Θεατές υπήρχαν και από τις δυο πλευρές.


Σκληρό παιχνίδι
Οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων ήταν αρκετά «νευρικοί» και αρκετές φορές ξέφυγαν από τα όρια. Αποτέλεσμα όλων αυτών η υπόδειξη αρκετών κίτρινων καρτών, αλλά και αποβολών.


Άτυπο δίδυμο

 












Οδηγίες από τον πάγκο της Κρέντης έδιναν ο πρόεδρος Χρυσόστομος Μάκκας και ο γενικός γραμματέας π. Ευάγγελος Φεγγούλης.

Επανήλθε ο Κ. Μάκκας


Ο προπονητής-παίχτης Κώστας Μάκκας επέστρεψε στην κορυφή της επίθεσης, ύστερα από το παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής, στο οποίο είχε μείνει στον πάγκο λόγω τραυματισμού. Ο βασικός στην Παλαιοκατούνα Βαγγέλης Μπύρος μπήκε ως αλλαγή στις καθυστερήσεις.

Παραμένει αήττητη
Η Κρέντη σε τρεις φετινές αναμετρήσεις με τα Άγραφα. Είχε κερδίσει 1-0 στο Καρπενήσι σε αγώνα κυπέλλου, ενώ το παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε λήξει ξανά ισόπαλο, αλλά με 0-0.

Καλή εμφάνιση Σ. Μπύρου


Πολύ θετικός ήταν σε αυτό το παιχνίδι ο 20χρονος Σπύρος Μπύρος. Ο ποδοσφαιριστής της Κρέντης έχει καθιερωθεί σε ρόλο κεντρικού αμυντικού και ήταν ο κορυφαίος.

Υπηρεσιακός ο Αθανασόπουλος


Ο μέχρι πρότινος βοηθός του Δημήτρη Αντωνίου, Δημήτρης Αθανασόπουλος καθοδήγησε τον Κατσαντώνη σε αυτό το παιχνίδι. Είχε ως συνεργάτη τον ποδοσφαιριστή (καθηγητή φυσικής αγωγής) Ηλία Τσιγαρίδα, που πέρασε στο γήπεδο στις καθυστερήσεις.
Οι πρωτοπόροι βρίσκονται σε αναζήτηση τεχνικού, ύστερα από την λύση της συνεργασίας με τον Δημήτρη Αντωνίου.

Επιστροφή ως αντίπαλος


Μετά από έναν χρόνο παρουσίας στην Κρέντη, με την οποία είχε μια αρκετά επιτυχημένη χρονιά ο δυναμικός στόπερ Κώστας Αρκουμάνης επέστρεψε ως αντίπαλος. Αποχώρησε στις καθυστερήσεις λόγω τραυματισμού. 


Πολλές απουσίες


Δεν αγωνίστηκε κανένα από τα τρία αποκτήματα του Κατσαντώνη (Γιώργος Ζαπαντιώτης, Βαγγέλης Καραγιώργος και Κώστας Αρουτίδης). Επιπλέον στην διάθεση του Δημήτρη Αθανασόπουλου δεν ήταν ο Βασίλης Ντότσικας, που δήλωσε ότι αποχωρεί από την ομάδα, ο στρατευμένος Κώστας Καλύβας, ο Πάνος Αντωνίου και ο τραυματίας Γιώργος (Δ) Βούρτσας, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα από την κερκίδα.
Παρά τις απώλειες ο Κατσαντώνης είχε 16 «ετοιμοπόλεμους» ποδοσφαιριστές (Στον πάγκο έμειναν οι: Δημήτρης Κατσιφός, ο δεύτερος πορτιέρο Γιώργος Καλύβας και ο Βασίλης Γατής).

Ισχυρή παρουσία Δ.Σ.
Παρόντες από πλευράς διοίκησης ήταν οι: Δημήτρης Γατής, Γιάννης Τσιγαρίδας, Νίκος Δροσίνης, Δημήτρης Δροσίνης και Ταξιάρχης Σβερώνης.



Έπαιξαν σε διαφορετικές θέσεις


Ο Γιώργος Πανόπουλος αγωνίστηκε σε ρόλο μεσοεπιθετικού και όχι ανασταλτικού χαφ, όπως γινόταν συνήθως.  Ο συμπαίχτης του Σάκης Θεοχάρης έπαιξε στο κέντρο και επέστρεψε στα μπακ στην επανάληψη. Οι δυο τους είχαν αρκετά καλή παρουσία. Να τονιστεί πως ο Πάνος Ζωχάκης αποτέλεσε την μοναδική αλλαγή στην βασική ενδεκάδα ύστερα από το 3-0 επί της Αναγέννησης πριν από τρεις εβδομάδες.

Α΄ Μέρος

Λίγες συγκινήσεις στο πρώτο μέρος
Η γηπεδούχος Κρέντη έχοντας ελαφρά υπεροχή προσπαθούσε να κάνει το παιχνίδι της, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μάλιστα είχε και δοκάρι. Από την πλευρά τους τα Άγραφα ήταν και αυτά ιδιαίτερα επικίνδυνα, αγωνιζόμενα με πάθος. Το αρκετά κακό πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο με 0-0.

Δοκάρι ο Πάτρου


Την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου έχασε στο 15΄ η Κρέντη, αλλά η προσπάθεια του 40χρονου Ρέμμους Πάτρου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αλέκου Κόκκοτα.



Προσωρινή διακοπή
Τα νεύρα των παιχτών της Κρέντης οδήγησαν στο 25ο λεπτό τον διαιτητή Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο να υποδείξει δυο κίτρινες κάρτες, αρχικά στον Γιώργο Βούρτσα και εν συνεχεία στον Νίκο Βούρτσα.


Έπιασε βροχή
Μετά το 25΄ λεπτό οι προσπάθειες των συμμετεχόντων έγιναν δυσκολότερες, καθώς την εμφάνιση της έκανε η βροχή.

Από στημένα Θεοχάρη


Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλά στον αγωνιστικό χώρο, ξεκινώντας μάλιστα με 5 ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών. Είχαν δυο καλές στιγμές από εκτελέσεις φάουλ του Σάκη Θεοχάρη.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Μακρινό χτύπημα φάουλ του Θεοχάρη κατέληξε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντάλλα.
15΄: Εκτέλεση φάουλ του Τύμπα από δεξιά έδιωξε με τις γροθιές ο Κόκκοτας, ο Πάτρου σούταρε λίγο μέσα από την περιοχή και αριστερά, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι των Αγράφων. Ο Γιάκος εξ επαφής προσπάθησε να πλασάρει, αλλά μετά από κόντρα πάνω στον Μπισμπίκη η μπάλα κατέληξε άουτ.
35΄: Κάθετη πάσα του Βούρτσα Ν. στον Τύμπα, ο οποίος σούταρε αρκετά έξω από την περιοχή πάνω από το τέρμα του Κόκκοτα.
40΄: Εκτέλεση φάουλ του Θεοχάρη από μακρινή απόσταση μάζεψε με διπλή προσπάθεια ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
42΄: Μακρινή μπαλιά του Μπύρου Σ., διαγώνιο σουτ του Μάκκα Κ. μέσα από την περιοχή και δεξιά απέκρουσε ο Κόκκοτας στην γωνία του.

Β΄ Μέρος

Καλύτερος ρυθμός
Περισσότερες ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο ο αγώνας να διεκδικεί δάφνες ποιότητας υπήρξαν στην επανάληψη. Οι Κρεντιώτες προηγήθηκαν, έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 2-0 και το «πλήρωσαν» λίγα λεπτά αργότερα, αφού οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν με την σειρά τους μια σημαντική φάση για γκολ., αν και αγωνιζόταν με παίχτη λιγότερο.

Άναψαν φωτιά
Φίλοι των γηπεδούχοι άναψαν φωτιά, για να ζεσταθούν. Είναι κάτι, που έχουν κάνει αρκετές φορές κατά το παρελθόν.


Και ομίχλη
Με την όχι καλύτερη ορατότητα πραγματοποιήθηκε το δεύτερο ημίχρονο, καθώς στην μεγαλύτερη του διάρκεια του ντέρμπι υπήρξε ομίχλη. Επιπλέον κατά την διάρκεια της ανάπαυλας σημειώθηκε χαλαζόπτωση.



Ανατροπή και πέναλτι


Λίγο πριν την συμπλήρωση των 70΄ ο Κώστας Γιαννίωτης ανέτρεψε τον Γιώργο Βούρτσα, με τον κ. Χρυσαφόπουλο να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών. 



Διαμαρτυρίες Αγράφων
Υπήρξαν διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους, που θεώρησαν ότι η παράβαση σημειώθηκε εκτός περιοχής.


Εύστοχος ο Δ. Τύμπας


Μπορεί την προηγούμενη αγωνιστική να αστόχησε, ωστόσο αποδείχτηκε ψύχραιμος. Ο Δημήτρης Τύμπας σκόραρε από τα 11 βήματα και πέτυχε το 1-0. Ήταν το 9ο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, στο οποίο είναι δεύτερος σκόρερ, βρίσκοντας για άλλη μια φορά δίχτυα.







Αποβλήθηκε ο Ζωχάκης


Δυο λεπτά μετά την επίτευξη του γκολ της Κρέντης το έργο του Κατσαντώνη έγινε δυσκολότερο μετά την αποβολή του δεξιού οπισθοφύλακα Πάνου Ζωχάκη. Αυτή ήταν η πρώτη κόκκινη κάρτα για ποδοσφαιριστή του Κατσαντώνη την φετινή σαιζόν.




Συμμετοχή Πανέτα


Το μοναδικό απόκτημα των γηπεδούχων για την χειμερινή μεταγραφική περίοδο έκανε την πρώτη του εμφάνιση. Ο Αιτωλοακαρνάνας Άγγελος Πανέτας πέρασε στο γήπεδο στην επανάληψη, αγωνιζόμενος στα χαφ.

Έχασε ευκαιρία να το «κλειδώσει»


Ο Γιώργος Βούρτσας στο 86ο λεπτό καθυστέρησε σε θέση τετ α τετ και δεν κατάφερε να κάνει το 2-0, γεγονός που αποδείχτηκε καθοριστικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού.



Προειδοποίησε και απάντησε ο Γαλανός


Στο 90΄ ο Πάνος Γαλανός έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει με κεφαλιά. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 94΄ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έδωσε στην ομάδα του το δικαίωμα να παραμείνει στην κορυφή, κάνοντας το 1-1.
Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έκανε την πρώτη του φετινή εμφάνιση, περνώντας ως αλλαγή. Απέδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει νοοτροπία νικητή και είναι ασυμβίβαστος με την λέξη ήττα. O Γαλανός είναι ο 11ος παίκτης του Κατσαντώνη, που σκοράρει την φετινή περίοδο.







Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Απευθείας σουτ του Πανόπουλου μέσα από την περιοχή και αριστερά μάζεψε ο Ντάλλας στην δεξιά του γωνία με διπλή προσπάθεια.
56΄: Ο Ντάλλας Αθ. τροφοδότησε τον Μάκκα Κ., που σούταρε από πλάγια αριστερά εντός περιοχής και ο Κόκκοτας μπλόκαρε.
68΄: Ο Βούρτσας Γ. ανατράπηκε από αριστερά από τον Γιαννιώτη, κερδίζοντας πέναλτι.
70΄: Ο Τύμπας εκτέλεσε άψογα το πέναλτι στην δεξιά γωνία του Κόκκοτα (1-0).
71΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπισμπίκη από το κέντρο, γυριστό σουτ του Καλύβα μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Ντάλλας.
72΄: Αποβολή του Ζωχάκη με 2η κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.
86΄: Συνδυασμός Τύμπα-Μάκκα Κ.-Βούρτσα Γ. είχε ως τελικό αποδέκτη τον τελευταίο, ο οποίος ανενόχλητος μέσα από την περιοχή και δεξιά καθυστέρησε υπερβολικά, προσπαθώντας να περάσει τους πάντες, με τους Μπισμπίκη και Θεοχάρη να τον ανακόπτουν, η μπάλα έφτασε στον Πανέτα έξω από την περιοχή, που γέμισε και το πλασέ του Βούρτσα Γ. κατέληξε έξω από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
90΄: Ωραία σέντρα του Αθανασόπουλου από τα αριστερά, κεφαλιά του αμαρκάριστου Γαλανού κατέληξε μόλις πάνω από το τέρμα της Κρέντης.
94΄: Ο Γαλανός με αρκετά όμορφη και δυνατή εκτέλεση φάουλ από καλό σημείο έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστίας του Ντάλλα και ψηλά, που την βρήκε, αλλά δεν κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ (1-1).
97΄: Εκτέλεση φάουλ του Γιάκου από το κέντρο, κεφαλιά του Πάτρου στο δεύτερο δοκάρι έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κόκκοτα.

Κίτρινες Κάρτες
Μάκκας Ε., Βούρτσας Ν., Μάκκας Κ., Τύμπας, Βούρτσας Γ., Πανέτας, Μπισμπίκης, Θεοχάρης, Αθανασόπουλος, Πανόπουλος, Τσιγαρίδας

Διακριθέντες
Κρέντη: Μπύρος Σ., Γιάκος
Άγραφα: Πανόπουλος, Θεοχάρης

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Μάκκας (Κρέντη): «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, παίξαμε δυνατά και με πάθος, ήμασταν πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλο και μας αδικεί σαφώς το αποτέλεσμα. Δεν υποτιμώ την ομάδα των Αγράφων, απλά πιστεύω ότι δεν απειληθήκαμε σε όλη την διάρκεια του αγώνα και για αυτό το λέω. Δυστυχώς εδώ μίλησε ο νόμος του ποδοσφαίρου, χάσαμε τις ευκαιρίες να καθαρίσουμε το ματς και δεχτήκαμε ένα γκολ στο τέλος εκεί που δεν περίμενε κανείς, από ένα στημένο. Για αυτό το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο άθλημα και ταυτόχρονα πιο άδικο, δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, που πάλεψε, δικαιούταν κάτι παραπάνω από το Χ και εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα των Αγράφων.»

Δημήτρης Αθανασόπουλος (Άγραφα): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ένα ντέρμπι πρωτοπόρων, σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο. Νομίζω ότι έγινε ένα πολύ δυνατό και καλό παιχνίδι σε γενικές γραμμές. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κάνανε, δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό και με την θέληση και το πείσμα που είχανε εάν συνεχίσουν έτσι νομίζω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή πορεία με καλά αποτελέσματα. Δεν θα ήθελα να κρίνω την διαιτησία, ούτε να την σχολιάσω. Εύχομαι καλή συνέχεια στην Κρέντη, να είναι υγιείς όλοι οι ποδοσφαιριστές μας και να έχουμε ένα καλό τελείωμα στο πρωτάθλημα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αντωνίου για την συνεργασία, που είχαμε και να του ευχηθώ υγεία σε αυτόν και την οικογένεια του.»

Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Κώστας Μάκκας): Ντάλλας Απ., Λάππας, Μάκκας Ε., Μπύρος Σ., Γιάκος, Βούρτσας Ν.(74΄ Πανέτας), Πάτρου, Ντάλλας Αθ.(Ν), Μάκκας Κ., Τύμπας(93΄ Μπύρος Ε.), Βούρτσας Γ.(Ι)

Άγραφα (Δημήτρης Αθανασόπουλος): Κόκκοτας, Ζωχάκης, Γιαννιώτης, Αρκουμάνης(93΄ λ.τρ Τσιγαρίδας), Μπισμπίκης, Κόγιας, Θεοχάρης, Αθανασόπουλος, Μάρκης(78΄ Γαλανός), Πανόπουλος, Καλύβας Τ.

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)






















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος