Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Ποταμιά-Μυρίκη 0-4

Τις ικανότητες και την δύναμη της απέδειξε για άλλο ένα παιχνίδι η αποτελεσματική Μυρίκη, η οποία επιβλήθηκε με σκορ 4-0 της Ποταμιάς, «κλειδώνοντας» τους τρεις βαθμούς από το πρώτο κιόλας 45λεπτο.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου με καλές καιρικές συνθήκες. Ήταν στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και το βαθμολογικό κίνητρο ήταν μονόπλευρο. Σχετικά καλή μπάλα παίχτηκε στο πρώτο μέρος, ενώ στην επανάληψη τα πάντα είχαν κριθεί.
Η Ποταμιά αδικείται από το σκορ (όχι από το αποτέλεσμα), καθώς στο πρώτο 45λεπτο στάθηκε καλά στον αγωνιστικό χώρο και είχε τις περισσότερες ευκαιρίες!. Παρόλα αυτά δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, δεχόμενη μάλιστα με σχετική ευκολία τρία γκολ. Στο δεύτερο μέρος οι παίχτες του Σπύρου Κολόκα ήταν πιο νωχελικοί και αυτό οφείλεται και στο γεγονός πως δεν διεκδικούν κάτι βαθμολογικά. Οι μαχητικοί Μεγαλοχωρίτες παρέμειναν στην 6η θέση με 13 πόντους.
Η Μυρίκη επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της και έδειξε ξανά ότι δικαίως θεωρείται μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά εύστοχοι στο πρώτο μέρος, σκοράροντας τρεις φορές. Στην επανάληψη όντας πιο απελευθερωμένοι σκόραραν άλλη μια φορά. Αρκετά καλή κυκλοφορία για τους «κόκκινους», γεγονός που αποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά, που γίνεται στις προπονήσεις. Το συγκρότημα του Βασίλη Φούκα είναι στην 3η θέση με 26 βαθμούς και καταστρώνει τα πλάνα του για τα επερχόμενα play off.
Οι νικητές αντιμετωπίζουν την ερχόμενη (15η) αγωνιστική τον Απεραντιακό το ερχόμενο Σάββατο (9-2) ως τυπικά φιλοξενούμενοι στο Δημοτικό Στάδιο. Η Ποταμιά θα ταξιδέψει την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου για την Φραγκίστα.

Μπάλα ξανά
Μετά από δυο Σαββατοκύριακα, στα οποία δεν υπήρξε αγωνιστική δράση οι δυο ομάδες επέστρεψαν στα γήπεδα. Ενδιάμεσα είχαν δώσει ορισμένα φιλικά παιχνίδια, ώστε να μην επηρεαστούν από την απραξία. Περίπου 50 φίλαθλοι παρακολούθησαν το ματς.


Ήσυχος αγώνας
Χωρίς σκληρά μαρκαρίσματα κύλησε όλο το 90λεπτο. Κανένα πρόβλημα και σωστή στις αποφάσεις της ήταν η διαιτητική τριάδα. Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος δεν χρειάστηκε να βγάλει από το «τσεπάκι» του καμία φορά την κίτρινη κάρτα.


Ντεμπούτο ως βασικός


Την πρώτη του παρουσία με την νέα του ομάδα έκανε ο Δημήτρης Ίβρος. Αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας απέναντι στην Μυρίκη, στην οποία αγωνιζόταν μέχρι πριν λίγες μέρες.

Κακό ξεκίνημα
Οι Μεγαλοχωρίτες ύστερα και από την συμπλήρωση 5 αγωνιστικών στον δεύτερο γύρο δεν έχουν καταφέρει να πετύχουν κάποια νίκη. Μετρούν δυο ισοπαλίες, δυο ήττες και έχουν πραγματοποιήσει και το ρεπό τους.

Διακριθέν ο Μπίκας


Σε μέτρια ημέρα βρέθηκαν οι ποδοσφαιριστές της Ποταμιάς. Ξεχώρισε στο δεξί άκρο της άμυνας για άλλο ένα παιχνίδι ο ταλαντούχος Αλέξανδρος Μπίκας.

Στον πάγκο ο Κοσμάς


Δεν αγωνίστηκε σε αυτό το παιχνίδι ο αμυντικός Χρήστος Κοσμάς, που έμεινε στον πάγκο. Επανήλθε ο Ηλίας Σαπούνης, που έπαιξε στην επανάληψη ως αμυντικός χαφ. 11αδατος ήταν ξανά οι: Γιώργος Πλεξίδας και Γιώργος Ζαγκότσης, οι οποίοι είχαν αποτελέσει αλλαγές στο παιχνίδι με τον Απεραντιακό.

Διατηρεί το μηδέν 


Το συγκρότημα του Βασίλη Φούκα έχει καταφέρει στον δεύτερο γύρο σε τέσσερις συνολικά αναμετρήσεις να μην δεχτεί κανένα τέρμα. Έχει μάλιστα την καλύτερη άμυνα, δεχόμενος μόλις 4 τέρματα. Σταθερός ήταν ξανά ο Στέλιος Μεριγκούνης και το αμυντικό δίδυμο των Κώστα Γενιτσαρόπουλου και Γιώργου Σακαμπέτη.

Ιδανική επιστροφή 


Τρεις ποδοσφαιριστές της Μυρίκης επανήλθαν στο αρχικό σχήμα. Ο λόγος για τον Χρήστο Λέρη, τον Κώστα Σιταρά και τον Γιώργο Ράικο, Μάλιστα οι δυο πρώτοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Απουσίαζαν οι: Γιώργος Κορέντζελος και Δημήτρης Γκορόγιας.

Εύκολος διπλασιασμός
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου και συγκεκριμένα για την 5η αγωνιστική στο ίδιο γήπεδο η Μυρίκη είχε επικρατήσει ξανά με «καθαρό» σκορ, νικώντας τότε με 3-0.

Παράγοντες μόνο της Μυρίκης
Κανένας διοικητικός δεν βρέθηκε στον πάγκο της Ποταμιάς. Από πλευράς Μυρίκης τον αγώνα είδαν ο πρόεδρος Νίκος Τσώνης, το ταμίας Μπάμπης Πλατιάς και ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Λιάγκας. Πάντα κοντά στους συμπαίχτες του ο τραυματίας επιθετικός των Μεγαλοχωριτών Κώστας Γιαννακόπουλος, αλλά και ο Νίκος Μαντζιούτας.



«Σκάουτινγκ» Αγράφων
Ο ταμίας του Κατσαντώνη Νίκος Δροσίνης, ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Δροσίνης, καθώς και αρκετοί ποδοσφαιριστές του συλλόγου παρακολούθησαν μαζί τον αγώνα.


Α΄ Μέρος

«Πλασματικό» σκορ
Το πρώτο 45λεπτο βρήκε την ομάδα της Μυρίκης να προηγείται με 0-3, έχοντας «δράστες» τον Χρήστο Λέρη, τον Κώστα Σιταρά και τον Κώστα Σταμούλα. Παρόλα αυτά οι παίχτες του Σπύρου Κολόκα δημιούργησαν τις κυριότερες προϋποθέσεις για κάποιο γκολ, αλλά φάνηκε η αποτελεσματικότητα και η σοβαρότητα των ποδοσφαιριστών του Βασίλη Φούκα.

Προβάδισμα με τον κορυφαίο Λέρη


Με ένα γκολ και δυο ασίστ έκλεισε τον αγώνα ο δεξιός χαφ της Μυρίκης Χρήστος Λέρης. Ο νεαρός παίχτης στο 29΄ με μια εντυπωσιακή σέντρα-σουτ, η οποία πήρε περίεργη τροχιά άνοιξε το σκορ.



Καλές ευκαιρίες

 












Η Μυρίκη έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα με τον Κώστα Σιταρά στο 7΄, από εκεί και ύστερα οι Μεγαλοχωρίτες απείλησαν με τον Γιώργο Πλεξίδα στο 22΄, τον Γιάννη Γκορόγια στο 27΄, τον Λάμπρο Φλωράκη στο 33΄ και τον Ντίνο Γιαννόπουλο στο 37΄. Γκολ ωστόσο δεν σημείωσαν. 




Βρήκε ξανά δίχτυα


Μετά από έναν ολόκληρο γύρο και έναν αγώνα ο επιθετικός των «κόκκινων» Κώστας Σιταράς σημείωσε ξανά τέρμα. Πέτυχε το 0-2 στο 38΄, εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική σέντρα του Χρήστου Λέρη.


Γρήγορη αλλαγή














Στο 39΄ ο Σπύρος Κολόκας έκανε την πρώτη του αλλαγή, περνώντας τον Σπύρο Μπούρα στην θέση του δεξιού χαφ Κώστα Μαντζιούτα.


Από ασίστ Α. Σιταρά


Στο 45΄ ο Κώστας Σταμούλης ύστερα από ωραία ασίστ του Άρη Σιταρά «κλείδωσε» την νίκη, κάνοντας το 0-3. Η Ποταμιά έπαιζε με παίχτη λιγότερο εκείνη την στιγμή, καθώς ο Λάμπρος Φλωράκης δεχόταν τις πρώτες βοήθειες από τον γιατρό αγώνα Γιάννη Σβερώνη.




Οι καλύτερες φάσεις
 7΄: Κάθετη πάσα του Μπουμπουρή στον Σταμούλη, ο οποίος σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Σιταρά Κ. κατέληξε μόλις πάνω από την εστία του Παπαβασιλείου.
8΄: Ατομική ενέργεια και αδύναμο σουτ του Φλωράκη εκτός περιοχής μάζεψε στην δεξιά του γωνία ο Μεριγκούνης.
19΄: Ο Γιαννόπουλος έκανε κάθετη πάσα στον Μαντζιούτα, το διαγώνιο σουτ του οποίου από δεξιά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Μυρίκης.
22΄: Χτύπημα φάουλ του Σαπούνη από μακριά, ο Πλεξίδας σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.
27΄: Πάσα του Πλεξίδα στον Γκορόγια Ι., ο οποίος δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό «παραθυράκι» των φιλοξενούμενων.
29΄: Ο Λέρης δοκίμασε σέντρα-σουτ από πολύ πλάγια δεξιά και μακριά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, χτύπησε στην συμβολή δεξιού κάθετου και οριζοντίου δοκαριού, καταλήγοντας στα δίχτυα (0-1).
33΄: Ωραία προσωπική προσπάθεια του Φλωράκη, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και σούταρε, με τον Μεριγκούνη να μπλοκάρει στην δεξιά του γωνία.
35΄: Ο Σαπούνης εκτέλεσε φάουλ, ο Γιαννόπουλος έκανε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και αριστερά προ του Μεριγκούνης, ο οποίος κατάφερε να μπλοκάρει.
37΄: Πάσα του Σταμούλη στον Μπουμπουρή Α., το σουτ του οποίου εκτός περιοχής μάζεψε χωρίς πρόβλημα ο Παπαβασιλείου.
38΄: Σέντρα του Λέρη από δεξιά, ο Σιταράς Κ. βρέθηκε ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι και σούταρε απευθείας στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς (0-2).
45΄: Ο Σιταράς Α. έβγαλε την σέντρα από αριστερά, ο Σταμούλης εξ επαφής με κεφαλιά σημάδεψε το κέντρο του τέρματος του Παπαβασιλείου, διαμορφώνοντας το 0-3.

Β΄ Μέρος

Χαλαρότητα..που θύμισε φιλικό
Ελάχιστες καλές στιγμές εν αντιθέσει με το πρώτο ημίχρονο είχε η επανάληψη. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν άλλη μια φορά και πρόσθεσαν άλλους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό τους. Δεν πέτυχε το «γκολ της τιμής» η Ποταμιά.

Έχασε Φλωράκη


Χωρίς τον κινητήριο μοχλό της Λάμπρο Φλωράκη έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο η Ποταμιά. Ο ποδοσφαιριστής αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα από τον αμυντικό Θωμά Αζακά.


Εντυπωσιακό δεύτερο γκολ Σταμούλη


Με ένα εξαιρετικό τακουνάκι στο 62ο λεπτό ο Κώστας Σταμούλης διαμόρφωσε το 0-4, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Ο ικανότατος μεσοεπιθετικός έφτασε τα 12 γκολ και αποσπάστηκε στον πίνακα των σκόρερ.




Πέρασε χαφ ο Σαπούνης


Η είσοδος του Θωμά Αζακά οδήγησε τον Ηλία Σαπούνη στα αμυντικά χαφ. Στο πρώτο 45λεπτο ο παίχτης της Ποταμιάς έπαιξε στο κέντρο της άμυνας.

Πρώτο παιχνίδι Κοτρώνη


Συναισθηματικά αξία είχε το ντεμπούτο του Δημήτρη Κοτρώνη, που αγωνίστηκε απέναντι στην ομάδα, που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά «βήματα». Ο νεαρός αμυντικός χαφ πέρασε στο γήπεδο στην επανάληψη.
Το έτερο απόκτημα της Μυρίκης από την Ποταμιά Παύλος Κουτούμπας ήταν δηλωμένος στον πάγκο, χωρίς να παρευρίσκεται σε αυτόν.

Απομάκρυνση Φούκα
Στο 77΄ ο προπονητής της Μυρίκης Βασίλης Φούκας διαμαρτυρήθηκε στον κ. Χρυσαφόπουλο για την καθυστέρηση στην πραγματοποίηση της τρίτης του αλλαγής και απομακρύνθηκε από τον πάγκο. Παρακολούθησε το υπόλοιπο του παιχνιδιού από την κερκίδα.



Καλύτερη φάση από Γιαννόπουλο


Την μεγαλύτερη ευκαιρία για μείωση του σκορ έχασε στο 70΄ ο Ντίνος Γιαννόπουλος, που νικήθηκε από τον Στέλιο Μεριγκούνη. Άλλη μια ευκαιρία είχε σημειωθεί νωρίτερα για τους αντιπάλους με δράστη τον Κώστα Σταμούλη.


Δεξί μπακ ο Ζαλοκώστας


Ο πολυθεσίτης Γιάννης Ζαλοκώστας, που πέρασε ως αλλαγή στο τελευταίο 15αρτο κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας της Μυρίκης.

Οι καλύτερες φάσεις
61΄: Από λάθος του Αζακά, ο Σταμούλης επιχείρησε ωραίο δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, που κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαβασιλείου.
62΄: Ο Ράικος εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, ο Λέρης σέντραρε παράλληλα από δεξιά και ο Σταμούλης με περίτεχνο τακουνάκι, γυρισμένος πλάτη από το τέρμα στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς (0-4).
70΄: Ο Πλεξίδας έκανε πάσα στον Στόκα, ο οποίος σέντραρε από αριστερά, ο Γιαννόπουλος πλάσαρε μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά ο Μεριγκούνης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ποταμιά: Μπίκας
Μυρίκη: Λέρης, Σταμούλης, Μπουμπουρής

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (Ποταμιά): «Συγχαρητήρια στην ομάδα της Μυρίκης, ήταν πολύ ανώτερη από εμάς και δίκαια κέρδισε. Εμείς δεν μπήκαμε καθόλου στο παιχνίδι και αυτό είναι συνέπεια στο ότι οι ομάδες δεν γίνονται στα καφενεία. Γίνονται μέσα στα γήπεδα, μέσα από τις προπονήσεις.»
Βασίλης Φούκας (Μυρίκη): «Σίγουρα ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, ύστερα από την απραξία των 15 ημερών. Ήταν φανερό ότι είχαμε έλλειψη ρυθμού, δεν είχαμε χημεία και ενέργεια στο παιχνίδι μας, μας υπνώτισε ο αντίπαλος στο στυλ παιχνιδιού του και αυτό μας δυσκόλεψε πάρα πολύ να αποκτήσουμε ρυθμό. Γνωρίζαμε ότι η ποταμιά είναι σκληρή και δυνατή ομάδα. Παρόλα αυτά καταφέραμε σε μικρά διαστήματα του παιχνιδιού να αποκτήσουμε ένα ρυθμό, ώστε να πετύχουμε τα γκολ και να πάρουμε την νίκη. Οπωσδήποτε κρατάμε την νίκη, που για μας ήταν πάρα πολύ σημαντική. Υπόσχομαι στην συνέχεια περισσότερη και πιο σκληρή δουλειά. Συγχαρητήρια στην Ποταμιά και της εύχομαι καλή συνέχεια.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας): Παπαβασιλείου, Μπίκας, Γκορόγιας Ι., Ίβρος, Σαπούνης, Ζαγκότσης, Μπούρας Α.(55΄ Στόκας), Πλεξίδας, Γιαννόπουλος, Φλωράκης(46΄ λ.τρ Αζακάς), Μαντζιούτας Κ.(39΄ Μπούρας Σ.)

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Μεριγκούνης, Ζαραβέλης(77΄ Ζαλοκώστας), Παχής(65΄ Κοτρώνης), Γενιτσαρόπουλος, Σακαμπέτης, Σιταράς Α., Σταμούλης, Μπουμπουρής Α., Σιταράς Κ., Λέρης, Ράικος(67΄ Λιάγκας Κ.)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος