Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Μαζί στην Ελάτεια Σταμάτης & Λαθύρης














Διεύθυναν αγώνες της ΕΠΣ Ευρυτανίας και πλέον σφυρίζουν ως διαιτητές του συνδέσμου διαιτητών ποδοσφαίρου της Φθιώτιδας. Ο λόγος για τον έμπειρο Χρήστο Σταμάτη και τον ταλαντούχο Βαγγέλη Λαθύρη. Ο πρώτος ορίστηκε ως διαιτητής και ο δεύτερος ως β΄ βοηθός στο παιχνίδι Ελατειακός-Δάφνη Λιβανατών, που θα γίνει την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στην Ελάτεια για την εμβόλιμη 22η αγωνιστική της Α1΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας. Την 3αδα, που θα διευθύνει το δύσκολο αυτό ματς συμπληρώνει ο Γιώργος Βελέντζας. Ο Ελατειακός είναι 10ος με 25 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι 4οι με 36 πόντους.
Ο έμπειρος Χρήστος Σταμάτης με επαγγελματικές παραστάσεις σφύριξε πέρυσι παιχνίδια στον νομό μας μετά την «ρήξη», που είχε με τον αρχιδιαιτητή της ΕΠΣ Φθιώτιδας Γιάννη Σπυρόπουλο. Επέστρεψε στην Φθιώτιδα και σφυρίζει ξανά στην ΕΠΣΦ από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στο τελευταίο του ματς στην Ευρυτανία η ομάδα των Αγράφων είχε πολλά παράπονα για την διαιτησία του στον δεύτερο τελικό με τον Αίολο. Από την άλλη ο νεαρός Βαγγέλης Λαθύρης (Πρώην τερματοφύλακας κα γιός του πρώην αρχιδιαιτητή της ΕΠΣΕ Νίκου Λαθύρη) κατάγεται από την Ευρυτανία, αλλά διαμένει στην Λαμία. Έκανε τα πρώτα του διαιτητικά βήματα στον νομό μας το 2010 (Ντεμπούτο στο παιχνίδι κυπέλλου Ποταμιά-Μυρίκη), παραμένοντας μέχρι τον Οκτώβριο του 2012. Από τότε και ύστερα ανήκει στον ΣΔΠ Φθιώτιδας, διευθύνοντας αγώνες αδιαλείπτως.
Χρήστος Σταμάτης και Βαγγέλης Λαθύρης είχαν διευθύνει μαζί αρκετά παιχνίδια στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας (2011-2012), ενώ αύριο 23/1 είναι η πρώτη φορά, που αυτό θα συμβεί και στον γειτονικό νομό.