Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ευρυτανικές «ρίζες» για το ταλαντούχο δεξί μπακ του Επαμεινώνδα Λεύκτρων Πάνο Παναγιώτου














Στενή σχέση με την Ευρυτανία έχει ο αξιόλογος  και ταλαντούχος δεξιός μπακ του Επαμεινώνδα Λεύκτρων Πάνος Παναγιώτου. Η καταγωγή της μητέρας του είναι από το Τροβάτο του Δήμου Αγράφων και στο πατρικό της ονομάζεται Γαλάνη. Ο νεαρός άσος έχει επισκεφτεί μάλιστα την Ευρυτανία δυο φορές.
Ο 19χρονος (Γεννημένος στις 8-1-1994) διαμένει στα Βάγια Βοιωτίας και είναι η πρώτη του χρονιά στην ομάδα των Λεύκτρων, η οποία διεκδικεί τον τίτλο στο Βοιωτικό πρωτάθλημα. Μετά από 18 αγωνιστικές το συγκρότημα του Βαγγέλη Φράγκα (Παλαιός προπονητής των μικτών Βοιωτίας) βρίσκεται στην 3η θέση με 37 βαθμούς, 7 πίσω από την πρώτη Ένωση Άσπρα/Σπίτια και 5 από τις δεύτερες Πλαταιές. Ο Παναγιώτου έχει σκοράρει 1 τέρμα και είναι βασικό στέλεχος, έχοντας καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στο δεξί άκρο της άμυνας, αν και ξεκίνησε ως δεξί χαφ. Πέρυσι αγωνίστηκε στην ίδια κατηγορία με τον Παναλίαρτο, πετυχαίνοντας 3 συνολικά τέρματα. Με την ομάδα της Αλιάρτου μάλιστα πλησίασε την άνοδο στην Δ΄ Εθνική, τερματίζοντας μια σαιζόν στην 2η θέση, ενώ πέρυσι στην 6η θέση και έχοντας ο σύλλογος αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα. Συνεργάστηκε την περασμένη σαιζόν αρχικά με τον Γιάννη Καντά και εν συνεχεία με τον Τάκη Πλατή.
Ο 19χρονος άρχισε την καριέρα του το 2006 από τον Παμβαγιακό, ενώ την σαιζόν 2008-2009 αγωνίστηκε με την συγκεκριμένα ομάδα στην Β΄ Κατηγορία για μισή χρονιά. Συνέχισε στους νέους του Λεβαδειακού και εν συνεχεία στον Παναλίαρτο και στα Λεύκτρα, που ανήκει φέτος.
Να τονιστεί ξανά πως από το Τροβάτο είναι η καταγωγή και των δυο γονιών του περυσινού του συμπαίχτη Παναγιώτη Μαγγόγια, για τον οποίο έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερο μας αφιέρωμα (http://evrytaniasport.blogspot.gr/2013/01/blog-post_3.html).

«Ευχαριστώ τον Γιάννη Καντά»


Ο Πάνος Παναγιώτου θέλησε να ευχαριστήσει μέσω του ''Evrytania Sport'' τον 36χρονο περυσινό προπονητή του στον Παναλίαρτο Γιάννη Καντά (Φωτογραφία), ο οποίος τον βοήθησε σημαντικά στην καριέρα του. Ο κ. Καντάς εργαζόταν μέχρι πριν λίγο καιρό στην Κόρινθο (Την ανέβασε μάλιστα στην Football League 2) και είναι ο πρόεδρος του συνδέσμου προπονητών Βοιωτίας.
Έχει αντιμετωπίσει το Βελούχι στον 4ο Όμιλο της Δ΄ Εθνική ως τεχνικός της Μαλεσίνας (2008-2009), αλλά και τις μικτές μας ομάδες ως ενωσιακός τεχνικός της ΕΠΣ Βοιωτίας. Εργάστηκε επίσης την περίοδο 2009-2010 στον Αστέρα Ιτέας.