Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Βασίλης Αναγνώστου: «Ο Ανδρούτσος Γραβιάς μπορεί να καταφέρει πολλά»

Στο ''Evrytania Sport'' παραχώρησε συνέντευξη ο ποδοσφαιριστής του Ανδρούτσου Γραβιάς Βασίλης Αναγνώστου. Το συγκρότημα της Φωκίδας υποδέχεται την Κυριακή 25 Νοεμβρίου τον εκπρόσωπο της Ευρυτανίας Αίολο για την 6η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Δ΄ Εθνικής. Μας αναλύει την πορεία της ομάδας του, θεωρώντας ότι θα μπορούσε να βρισκόταν ακόμη πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Η γνώμη του είναι ότι ο Ανδρούτσος βρέθηκε στο παιχνίδι του Βελεστίνου (Πρώτη ήττα από τον Ρήγα με 1-0) σε κακή ημέρα, με αποτέλεσμα να έρθει αυτό το άσχημο αποτέλεσμα. Έχει την πεποίθηση ότι η ομάδα του μπορεί να καταφέρει πολλά και να βρεθεί στις θέσεις, που οδηγούν στην νέα Γ΄ Εθνική. Ενώ τονίζει χαρακτηριστικά πως θα ήταν ευχής έργον ο στόχος να επιτευχθεί και με όμορφο ποδόσφαιρο.
Μας μιλά για την ποιότητα του φετινού ρόστερ, την εμπειρία των ποδοσφαιριστών των «κυανόλευκων», αλλά και την ποιότητα των νεαρών παιχτών. Με το δέσιμο του συνόλου πιστεύει ότι οι πρωταθλητές Φωκίδας θα δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Αναφέρεται στις άριστες σχέσεις, που υπάρχουν μεταξύ των παιχτών εντός των αποδυτηρίων, αλλά και στον προπονητή κ. Λίβα. Μας λέει πως το επίπεδο της Δ΄ Εθνικής έχει πέσει τα τελευταία χρόνια, αλλά οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων είναι μικρές και όλα τα ματς είναι ντέρμπι. Όσον αφορά το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Αίολο δίνει το σύνθημα νίκης, ώστε αυτός και οι συμπαίχτες του να πάρουν μια βαθμολογική ανάσα, αναφερόμενος στον σημαντικό παράγοντα της έδρας.
Ο 23χρονος Λαμιώτης μέσος έχει συμμετάσχει σε όλα τα παιχνίδια στο αρχικό σχήμα του Κώστα Λίβα. Σε 4 αναμετρήσεις μετρά μάλιστα 1 τέρμα, το οποίο το σημείωσε με κεφαλιά κόντρα στον Δομοκό. Αγωνίζεται για 2η συνεχή σαιζόν στον Ανδρούτσο και για πρώτη στην Δ΄ Εθνική. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1998 από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λαμίας, όπως και αρκετοί συμπαίχτες του. Το 2007 μεταγράφηκε εκτός ορίων του νομού και συγκεκριμένα στον Παμπαιανικό (Ομάδα της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής), αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς ένας σοβαρός τραυματισμού τον έθεσε δυο χρόνια νοκ-άουτ λόγω υποτροπής. Το 2010-2011 επανήλθε για λογαριασμό του Διαγόρα Πολυδρόσου (Α΄ ΕΠΣ Φωκίδας). Υπό τις οδηγίες του Σπύρου Λέντα κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα, αλλά η ομάδα δεν κατέβηκε στην Δ΄ Εθνική λόγω οικονομικών προβλημάτων. Την αμέσως επόμενη σαιζόν (2011-2012) κατέκτησε ξανά το πρωτάθλημα με την τωρινή του ομάδα, τον Ανδρούτσο Γραβιάς.

Αναλυτικά ολόκληρη η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Βασίλη σε καλωσορίζουμε στην σελίδα μας. Σχολίασε μας την πορεία του Ανδρούτσου μέχρι τώρα. Είστε ευχαριστημένοι;
Βασίλης Αναγνώστου: «Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ, που μου δίνετε το βήμα για να μιλήσω για την ομάδα. Η πορεία μας μέχρι στιγμής δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, διότι βλέποντας τη δυναμικότητα των υπολοίπων ομάδων σε σχέση πάντα με τη δική μας, θεωρούμε ότι μπορούσαμε να είμαστε υψηλότερα στη βαθμολογία. Την πρώτη αγωνιστική κερδίσαμε με ανατροπή την Ελασσόνα στην έδρα μας (μια πολύ καλή ομάδα) και δείξαμε ότι το θέλαμε πιο πολύ το παιχνίδι. Την επόμενη αγωνιστική ταξιδέψαμε στον Πυργετό, όπου κάναμε ένα κακό παιχνίδι παρόλα αυτά πήραμε τον βαθμό της ισοπαλίας. Η ισοπαλία με τον Δομοκό μας άφησε μια πικρή γεύση, καθώς είχαμε πολλές ευκαιρίες να φύγουμε νικητές από το γήπεδο. Ελπίζω αυτοί οι 2 χαμένοι βαθμοί να μη μας στοιχίσουν στη συνέχεια.»

Evrytania Sport: Τι θεωρείς ότι έφταιξε και ηττηθήκατε στο Βελεστίνο; Ήταν κατά την γνώμη σου η χειρότερη σας εμφάνιση;
Βασίλης Αναγνώστου: «Το παιχνίδι στο Βελεστίνο επιβεβαιώνει τη θεωρία που θέλει τις νέες ομάδες να έχουν «σκαμπανεβάσματα». Δυστυχώς βρεθήκαμε σε πολύ άσχημη μέρα (και εγώ προσωπικά). Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν κυρίως στις αντεπιθέσεις και το πληρώσαμε. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο και θέλω να πιστεύω πως δε θα επαναλάβουμε τέτοια εμφάνιση. Αποτελεί παρελθόν, αλλά και κώδων κινδύνου για το μέλλον.»

Evrytania Sport: Τι μπορεί να καταφέρει ο φετινός Ανδρούτσος; Πως είναι το ρόστερ της ομάδας και η συνεργασία σουτ με τον Κώστα Λίβα και την διοίκηση;
Βασίλης Αναγνώστου: «Ο φετινός Ανδρούτσος μπορεί να καταφέρει πολλά, μα αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι να βρεθούμε στις προνομιούχες θέσεις για την άνοδο (εάν ισχύσει η ρύθμιση για Γ΄ και Δ΄ Εθνική), αλλιώς η παραμονή στην κατηγορία. Το να καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας σε συνδυασμό με ωραίο ποδόσφαιρο είναι ευχής έργον. Θετικό είναι ότι διαθέτουμε παίκτες με εμπειρία και σε μεγαλύτερες κατηγορίες αλλά και με πολυετή παρουσία στη Δ΄ εθνική. Παίκτες όπως οι: Δημήτρης Σκόρδας, Κώστας Καρδαράς, Δημήτρης Νάσιος, Ηλίας Ταμάμης, Μίλτος Μπουγιώτας, Σπύρος Κοκονδύνης, Μάριος Λέσσης, Άγγελος Κάππος, Αχιλλέας Μπρουγιαννάκης, αλλά και οι «μικροί» μας: Γιάννης Παπαευθυμίου, Γιώργος Ντζαβίδας, Μανώλης Σαγάνης, Άγγελος Σταμούλης, Λόρενς Ταμάμης, που μόνο μικροί δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, καθώς είχαν παρουσία οι περισσότεροι στη Δ΄ Εθνική τα προηγούμενα έτη- συνθέτουν ένα σύνολο ανταγωνιστικό και είναι ευχή πιστεύω κάθε προπονητή να έχει τέτοιους παίκτες στη διάθεσή του. Αυτό που μας λείπει είναι το «δέσιμο» αυτού του συνόλου, για να δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες. Τις συνθήκες που αντιμετωπίζει ο προπονητής μας Κώστας Λίβας τις χαρακτηρίζω αντίξοες διότι οι απουσίες από την προπόνηση και οι τραυματισμοί (που ήταν πολλοί) δεν του επιτρέπουν να διαχειριστεί όπως θα ήθελε το υλικό που διαθέτει. Έχουμε άριστες σχέσεις μεταξύ μας και με τον προπονητή και η ηρεμία στα αποδυτήρια είναι πρωταρχικός στόχος. Ο κ. Λίβας ήταν και πέρυσι στην ομάδα με αποτέλεσμα η διοίκηση να τον εμπιστευτεί (ορθώς κατ΄ εμέ) και τη νέα περίοδο. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο, είναι βέβαιο, καθώς είμαστε νέα ομάδα και πιστεύω θα δικαιωθούμε.»

Evrytania Sport: Πως βλέπεις ως τώρα το πρωτάθλημα; Πιστεύεις ότι έχουν ξεχωρίσει κάποιες ομάδες;
Βασίλης Αναγνώστου: «Τα τελευταία χρόνια η Δ΄ Εθνική έχει χάσει την παλιά της αίγλη χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι το πρωτάθλημα δεν είναι δυνατό. Οι περισσότερες ομάδες είναι ισάξιες και το στοιχείο αυτό βοηθάει στο να θεωρούνται οι αγώνες «ντέρμπι». Κάποιες βέβαια έχουν ξεχωρίσει όπως είναι η Λαμία, ενώ κάποιες προσπαθούν να βρουν ένα καλό ρυθμό για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Το σίγουρο είναι ότι ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή και ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος.»

Evrytania Sport: Την Κυριακή (25-11) υποδέχεστε τον Αίολο. Ποιος είναι ο στόχος σας από αυτό το ματς και τι γνωρίζεις για τον αντίπαλο; Σε ευχαριστούμε για την συζήτηση.
Βασίλης Αναγνώστου: «Νίκη και μόνο νίκη. Αυτό βρίσκεται στο μυαλό μας και αυτό θέλουμε να κάνουμε την Κυριακή. Πολύ κρίσιμο παιχνίδι και για τους δυο μας. Εμείς χρειαζόμαστε βαθμολογική ανάσα και ένας λόγος παραπάνω να γίνει στην έδρα μας. Για τον Αίολο δε γνωρίζω πολλά, καθώς είναι και αυτή νέα ομάδα στην κατηγορία. Μακάρι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και ας κερδίσει ο καλύτερος.»

Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: www.fokidasport.gr