Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Βασίλης Αμίλης: «Ο στόχος του Α.Ο. Καρδίτσας είναι να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται»

Ο νεαρός φέρελπις πορτιέρο του Α.Ο. Καρδίτσας Βασίλης Αμίλης παραχώρησε συνέντευξη στο ''Evrytania Sport''. Η ομάδα του αντιμετωπίζει την ερχόμενη Κυριακή 28 Οκτωβρίου για την 2η αγωνιστική της Δ΄ Εθνικής τον Αίολο στο Καρπενήσι. Μας μιλά για το νικηφόρο ξεκίνημα απέναντι στον Ρήγα Φεραίο και για τις «παγίδες», που κρύβει πάντοτε μια πρεμιέρα. Αναφέρεται στα αποτελέσματα της πρεμιέρας, τα οποία τα θεωρεί φυσιολογικά εκτός από το 0-1 της Λαμίας στην Ελασσόνα. Μας τονίζει το οικογενειακό κλίμα, που επικρατεί στις τάξεις του Καρδιτσιώτικου συγκροτήματος και για το ρόστερ του, ενώ όσον αφορά τους στόχους μας λέει πως η ομάδα του κοιτάζει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και εάν στο τέλος έρθει η πρώτη θέση, που συνεπάγεται με την άνοδο θα είναι καλοδεχούμενη.
Αναφέρεται στις προπονητικές ικανότητες και στην δικαιοσύνη του Μακεδόνα τεχνικού Παύλου Σερμπέση, όπως και στην ποδοσφαιρική αξία και στον χαρακτήρα των δυο Ευρυτάνων ποδοσφαιριστών (Ρεσίτη και Γενιτσαρόπουλου). Για τον αγώνα με τον Αίολο η ομάδα του δεν θα υποτιμήσει τους πρωταθλητές Ευρυτανίας και θα έρθει να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατόν, χαρακτηρίζοντας δυνατούς τους παίχτες της ομάδας του Προφήτη Ηλία. Ερωτηθείς τέλος για την ομάδα του Βελουχίου, την οποία αντιμετώπισε μας μιλά για τις αναμνήσεις από τα περυσινά παιχνίδια με τον Ταυρωπό.
Ο Βασίλης Αμίλης είναι γεννημένος το 1992 και καταλαμβάνει θέση ποδοσφαιριστή κάτω των 20 ετών. Κατάγεται από το Λαμπερό Δήμου Πλαστήρα. Την περυσινή σαιζόν (2011-2012) αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Δ΄ Εθνική με την φανέλα του Ταυρωπού, καταγράφοντας 19 συμμετοχές και έχοντας αρκετά καλή παρουσία. Αποτέλεσε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος στην εστία των «πορτοκαλί» μετά και την αποχώρηση του Θοδωρή Τσιαντούλα. Παρότι η ομάδα του Αγίου Νικολάου υποβιβάστηκε ο Αμίλης εξαργύρωσε την πολύ καλή του σαιζόν και μεταγράφηκε στον Α.Ο. Καρδίτσας, που διαθέτει στο ρόστερ του μετά την αποχώρηση του Αλέξανδρου Τρούκη 4 γκολκίπερ (Οι υπόλοιποι είναι ο «δικός» μας Δημήτρης Ρεσίτης, ο περυσινός αναπληρωματικός Γιάννης Τάτσιος και ο επίσης νεοαποκτηθείς Θοδωρής Σαλαγιάννης). Ο Παύλος Σερμπέσης επέλεξε τον 20χρονο ταλαντούχο γκολκίπερ ως βασικό στην νικηφόρα πρεμιέρα με τον Ρήγα Φεραίο.

Αναλυτικά η συνέντευξη: 

Evrytania Sport: Βασίλη σε καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα μας. Σχολίασε μας την πρεμιέρα σας απέναντι στον Ρήγα Φεραίο και πως είδες τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής.
Βασίλης Αμίλης: «Το παιχνίδι με τον Ρήγα ήταν ένας αγώνας, ο οποίος έκρυβε πολλούς κινδύνους, γιατί ήταν η πρώτη αγωνιστική και όλες οι ομάδες θέλουν να κάνουν ένα καλό ξεκίνημα, για να έχουν ψυχολογία στην συνέχεια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Ξέραμε από την αρχή ότι ο Ρήγας έχει μια καλή ομάδα και θα έρθει στην Καρδίτσα να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί και για αυτό σε καμία περίπτωση δεν τους υποτιμήσαμε. Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής θα μπορούσα να πως ότι ήταν τα αναμενόμενα, αν εξαιρέσουμε το διπλό της Λαμίας μέσα στην Ελασσόνα.»

Evrytania Sport: «Ποιος είναι ο στόχος του φετινού Α.Ο.Κ. και πως είναι το φετινό ρόστερ σας;
Βασίλης Αμίλης: «Ο φετινός στόχος του Α.Ο.Κ. είναι να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην βαθμολογία. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πάμε για την νίκη. Από εκεί και πέρα αν στο τέλος η συγκομιδή βαθμών μας επιτρέπει να ανεβούμε κατηγορία τότε θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τον εαυτό μας, γιατί οι κόποι μιας χρονιάς αξιοποιήθηκαν, όσο καλύτερα γινόταν. Το φετινό ρόστερ του Α.Ο.Κ. διαθέτει πολύ δυνατούς παίχτες με τους περισσότερους να έχουν εμπειρία και από μεγαλύτερες κατηγορίες, αλλά και με τους νεαρούς να προσπαθούν για το καλύτερο και όλοι μαζί είμαστε μια οικογένεια.»

Evrytania Sport: Θα θέλαμε την άποψη σου για τον προπονητή Παύλο Σερμπέση και για τους Ευρυτάνες ποδοσφαιριστές Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο και Δημήτρη Ρεσίτη, που στελέχωσαν πέρυσι την ομάδα του ΑΠΟΚ.
Βασίλης Αμίλης: «Η άποψη μου για τον coach είναι πολύ καλή, διότι ξέρει πολλά πράγματα. Μας βοηθάει πάρα πολύ και δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους. Ελπίζω να κρατήσω κάτι από αυτό, γιατί πραγματικά είναι πολύ καλός στην δουλειά του. Ο Αλέξης είναι εξαιρετικό παιδί, προσγειωμένο, μετρημένο και πολύ καλός στην δουλειά του. Προσπαθεί πάντα για το καλύτερο και μέσα στο παιχνίδι δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Ο Δημήτρης επίσης είναι ένα εξαιρετικό παιδί, χαμηλών τόνων, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την θέση του τερματοφύλακα και δίνει τα πάντα μέσα στον αγώνα.»

Evrytania Sport: Την Κυριακή (28-10) αγωνίζεστε στο Καρπενήσι με τον Αίολο. Ποιος είναι ο στόχος σας από αυτό το παιχνίδι και τι γνωρίζεις για τον αντίπαλο σας; Τι αναμνήσεις έχεις από τα περυσινά ματς ΑΠΟΚ-Ταυρωπός;
Βασίλης Αμίλης: «Ο στόχος μας από αυτόν τον αγώνα είναι να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε και σε καμία περίπτωση δεν υποτιμάμε τον αντίπαλο, γιατί γνωρίζουμε ότι έχει μια πολύ καλή ομάδα με δυνατούς παίχτες και παίζουν τον πρώτο αγώνα μέσα στην έδρα τους, κάτι που τους βοηθάει πάρα πολύ, γιατί θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους. Από τα περυσινά ματς του ΑΠΟΚ με τον Ταυρωπό θυμάμαι ότι ο ΑΠΟΚ είχε μια πολύ καλή ομάδα, είχε αρκετό κόσμο, κάτι που προσπαθούν να έχουν όλες οι ομάδες και σε καμία περίπτωση δεν το έβαζε κάτω και πάλευε μέχρι το τελευταίο λεπτό.»

Evrytania Sport: Κλείνοντας σε ευχαριστούμε και πρόσθεσε ότι επιθυμείς.
Βασίλης Αμίλης: «Θέλω να ευχηθώ σε όλους να είναι γεροί, δυνατοί και όλα τα άλλα θα έρθουν.»

Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφία: www.ble-parea.gr