Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΚ Βελούχι-Απεραντιακός 7-1

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε την φιλική αναμέτρηση απέναντι στον Απεραντιακό το Βελούχι. Οι Καρπενησιώτες επικράτησαν με το εντυπωσιακό 7-1, όντας πιο έτοιμοι, αλλά και πιο έμπειροι από τον αντίπαλο τους.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στο κεντρικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου Καρπενησίου.
Άρχισε στις 6 το απόγευμα και «κοντραρίστηκαν» οι δυο κυπελλούχες ομάδες των τελευταίων ετών. Οι ποδοσφαιριστές των ομάδων «τέσταραν» για δεύτερη φορά τις δυνάμεις τους. 20-30 φίλοι του ποδοσφαίρου βρέθηκαν στο γήπεδο, για να παρακολουθήσουν το ματς.
Η ομάδα του Γιώργου Κρασιά σημείωσε την δεύτερη φιλική της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια και μάλιστα ρυθμούς ρελαντί. Σκόραρε τα 6 από τα 7 τέρματα της στο πρώτο ημίχρονο, συνδυάζοντας ουσία και θέαμα. Σε πολύ καλή ημέρα βρέθηκε το δίδυμο Δημήτρη Κουρλού και Γιάννη Φλωράκη, που συνδυάστηκε άψογα πολλές φορές. Το νέο Βελούχι δείχνει ότι βαδίζει σε αρκετά καλό δρόμο εν όψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών του υποχρεώσεων.
Ο Απεραντιακός εμφανίστηκε ανέτοιμος, καθώς πρόκειται για μια νέα ομάδα, με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές του να μην έχουν πολλές παραστάσεις, αλλά και να αγωνίζονται για πρώτη φορά μαζί. Στα θετικά για την ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα ότι διαθέτει πληθώρα ποδοσφαιριστών και κυρίως νεαρών, κάτι που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια. Αγωνίστηκε μάλιστα με αρκετές απουσίες.

Δυο 45λεπτα
ΑΠΟΚ και Απεραντιακός αγωνίστηκαν κανονικά σε δυο 45λεπτα σε αντίθεση με άλλες φιλικές αναμετρήσεις, που έχουν μικρότερη διάρκεια.

Ρέφερι ο Νικολακόπουλος


Το παιχνίδι διεύθυνε ο φίλος του Βελουχίου και πρώην παράγοντας του Γιώργος Νικολακόπουλος. Επόπτες γραμμών δεν υπήρχαν.

Ασταμάτητος ο Κουρλός


Τέσσερα συνολικά τέρματα σημείωσε ο Δημήτρης Κουρλός, ο οποίος ήταν ο καλύτερος σε απόδοση ποδοσφαιριστής του Βελουχίου. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής πέτυχε όλα τα γκολ του στο πρώτο μέρος και αγωνίστηκε όλο το 90λεπτο, όπως και ο Γιάννης Φλωράκης. Ξεχώρισε το τελευταίο τέρμα του Κουρλού (6-0), ενώ δυο φορές σκόραρε με απευθείας χτύπημα φάουλ!.


Βασικός ο Τσιλιμέκης


Ο 23χρονος πλάγιος μπακ του ΑΠΟΚ Δημήτρης Τσιλιμέκης πήρε θέση στην αρχική ενδεκάδα του Γιώργου Κρασιά. Πέρυσι ταλαιπωρήθηκε από σοβαρό τραυματισμό, χάνοντας σχεδόν όλη την σαιζόν. Τσιλιμέκης Δ. και Μπόνιας αντικατέστησαν τους Συγκελόπουλο και Καρβέλη σε σχέση με το πρώτο φιλικό της ομάδας τους.

Με «δανεικό» γκολκίπερ


Εξ αιτίας της απουσίας του Στάθη Φακίτσα την εστία του Απεραντιακού υπερασπίστηκε στο πρώτο ημίχρονο ο 14χρονος Γιώργος Γιόγιος του ΑΠΟΚ, που στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκε κανονικά με την ομάδα του.

Σχεδόν όλο ο Κονιαβίτης


Ο αρχηγός του Απεραντιακού Κώστας Κονιαβίτης αγωνίστηκε για 88 ολόκληρα λεπτά και σε αυτόν στηρίχτηκε η αμυντική γραμμή. Ολόκληρο το ματς έπαιξε ο 15χρονος Πάνος Γενιτσαρόπουλος σε δυο διαφορετικές θέσεις.

Από τον πάγκο ο Κρασιάς


Ο Γιώργος Κρασιάς καθοδηγούσε από τον πάγκο αυτήν την φορά τους παίχτες του, καθώς στο προηγούμενο φιλικό με την Ποταμιά εκτέλεσε χρέη διαιτητή.
Από πλευράς διοίκησης Βελουχίου στο γήπεδο βρέθηκαν οι: Ανδρέας Κονδύλης, Νεκτάριος Καρδαμπίκης, Κώστας Πασσάς και Χρήστος Γιαννίτσαρης, που έδινε οδηγίες ως βοηθός του κ. Κρασιά.

Α΄ Μέρος

Διαφορά ποιότητας
Το συγκρότημα του Γιώργου Κρασιά, έχοντας αρκετή αποτελεσματικότητα πέτυχε έξι γκολ. Οι Απεράντιοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και δεν κατάφεραν να κάνουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Αυτός είχε ως αποτέλεσμα ο Θεοδόσης Κόκκοτος να αποτελέσει απλό «θεατή» του φιλικού.

Πρώτο για Σαΐτη


Ο Τάκης Σαΐτης σημείωσε το πρώτο του τέρμα με την φανέλα του Βελουχίου, σημειώνοντας το 5ο γκολ της ομάδας του.


Γκολ και δοκάρι ο Φλωράκης


Ο Γιάννης Φλωράκης σημείωσε  ένα τέρμα, ενώ ο 24χρονος ποδοσφαιριστής είχε και μια προσπάθεια, που κατέληξε στο αντίπαλο δοκάρι.


Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Κουρλός με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Γιόγιου και έκανε το 1-0.
4΄: Σουτ του Μπόνια μέσα από την περιοχή κατέληξε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Απεραντιακού.
9΄: Κόρνερ του Τσιλιμέκη Δ. από δεξιά, ο Κουρλός με ωραία κεφαλιά σημάδεψε την δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων (2-0).
25΄: Ωραίο 1-2 Κουρλού-Σαΐτη, ο τελευταίος μόνος του στην αντίπαλη περιοχή σούταρε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Απεραντιακού.
29΄: Σέντρα του Φλωράκη από δεξιά, ο Σαΐτης επιχείρησε γυριστό σουτ, με τον Γιόγιο να αποκρούει.
30΄: Σουτ του Φλωράκη από θέση δεξιά σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Απεραντιακού και πέρασε αόυτ.
33΄: Ο Κουρλός εκτέλεσε απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή, το οποίο κατέληξε στην δεξιά πλευρά της αντίπαλης εστίας, «γράφοντας» το 3-0.
38΄: Μπαλιά του Μπόνια στον Φλωράκη, ο οποίος τετ α τετ με τον Γιόγιο πλάσαρε ιδανικά στην αριστερή γωνία του τελευταίου (4-0).
40΄: Σέντρα του Φλωράκη από δεξιά, ο Σαΐτης από κοντά με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία των Απεράντιων (5-0).
41΄: Μπαλιά του Σαΐτη στον Κουρλό, ο οποίος με υπέροχο μακρινό σουτ, το οποίο κατέληξε στην δεξιά γωνία του Γιόγιου διαμόρφωσε το 6-0.

Β΄ Μέρος

Πεσμένος  ο ρυθμός-Βελτιωμένοι οι Απεράντιοι
Οι δυο προπονητές έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές τους. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν αρκετά πεσμένος σε σχέση με το α΄ μέρος. Οι παίχτες του Βελουχίου «πάτησαν φρένο», αλλά παρόλα αυτά συνδυάστηκαν αρκετές φορές πάλι όμορφα. Ο Απεραντιακός αμυντικά αντιστάθηκε, βελτιώνοντας την παρουσία του, αλλά επιθετικά κατάφερε ελάχιστα πράγματα.

Τέρμα ο Γενιτσαρόπουλος


Ο Πάνος Γεντισαρόπουλος από πλάγιος αμυντικός μετατράπηκε σε τερματοφύλακας της ομάδας του, έχοντας αρκετά ικανοποιητική παρουσία.

Από την «άσπρη βούλα» ο Σιαλμάς


Λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα μείωσε σε 6-1. Σκόρερ ήταν από τα 11 βήματα ο 30χρονος μεσοεπιθετικός Πάνος Σιαλμάς.


Συγκελόπουλος α λα Τσιάρτας


Με απευθείας χτύπημα κόρνερ από δεξιά ο αρχηγός του ΑΠΟΚ Βασίλης Συγκελόπουλος σημείωσε το τελευταίο τέρμα της ομάδας του, «κλείνοντας» τον δείκτη του σκορ στο 7-1.

Ντεμπούτο Αρβανίτη-Ανδρεάκη

 














Ο 30χρονος αμυντικός χαφ του Βελουχίου Πάνος Αρβανίτης πραγματοποίησε την πρώτη του ανεπίσημη συμμετοχή με τους «κυανόλευκους». Το ίδιο συνέβη και για τον νεαρό τερματοφύλακα Χρήστο Ανδρεάκη.

Συμμετοχή Κολοκύθα-Αργυρόπουλου

 














Από πλευράς Απεραντιακού για πρώτη φορά αγωνίστηκαν ο νεαρός δεξιός μπακ Σεραφείμ Κολοκύθας, που είχε αρκετά καλή παρουσία, όπως και ο 20χρονος μέσος (Φοιτητής στο ΤΕΙ Δασοπονίας) Σπύρος Αργυρόπουλος. Αγωνίστηκε και ο 21χρονος Γιώργος Κοντογεώργος, ο οποίος απουσίαζε από το πρώτο φιλικό απέναντι στην Κρέντη.

Καλά στοιχεία ο Μπούτσι


Αρκετά θετικές εντυπώσεις άφησε στο φιλικό παιχνίδι ο μόλις 15 ετών Φλοριάν Μπούτσι, που αγωνίστηκε στην μεσαία γραμμή.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Μπαλιά του Φλωράκη στον Τσιλίκα, ο οποίος σούταρε από δεξιά, με τον Γενιτσαρόπουλο να αποκρούει.
52΄: Ο Ξαγάρας έκανε χέρι εντός περιοχής και ο κ. Νικολακόπουλος καταλόγισε πέναλτι. Ο Σιαλμάς σημάδεψε την δεξιά γωνία του Γιόγιου, κάνοντας το 6-1.
60΄: Συνδυασμός Μπούτσι-Κουρλού, ο τελευταίος έκανε κάθετη πάσα στον Φλωράκη, ο οποίος πλάσαρε ελάχιστα άουτ από θέση τετ α τετ.
70΄: Πάσα του Μπούτσι στον Φλωράκη, το σουτ του οποίου μέσα από την περιοχή έδιωξε σε κόρνερ ο Γενιτσαρόπουλος.
71΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η μπάλα πέρασε χαμηλά από όλους και κατέληξε στην δεξιά γωνία της Βαλαώρας (7-1).
73΄: Μακρινό σουτ του Κουρλού κατέληξε πάνω από την εστία του Γενιτσαρόπουλου.
83΄: Μπαλιά του Κουρλού στον Φλωράκη, ο οποίος από κοντά και δεξιά σούταρε, με τον Γενιτσαρόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ. Ο Φλωράκης εκτέλεσε από δεξιά και την κεφαλιά του Ξαγάρα στο δεύτερο δοκάρι απέκρουσε ο πορτιέρο του Απεραντιακού.
88΄: Σέντρα του Συγκελόπουλου από αριστερά, πλασέ του Ξαγάρα πάνω στην κίνηση απομάκρυνε ο Γενιτσαρόπουλος.
















Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ (Γιώργος Κρασιάς): Κόκκοτος(46΄ Γιόγιος, 68΄ Ανδρεάκης), Τσιλιμέκης Δ.(46΄ Τσιλιμέκης Θ.), Τσουκαλάς(46΄ Ξαγάρας), Ράπτης Π.(46΄ Καπετανάκης), Ζαχαρόπουλος(51΄ Συγκελόπουλος), Κουτσουπιάς(46΄ Αρβανίτης), Φλωράκης, Μπόνιας(63΄ Γιαννόπουλος), Κρίντας(58΄ Μπούτσι), Κουρλός, Σαΐτης(46΄ Τσιλίκας)

Απεραντιακός (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Γιόγιος(46΄ Ζήκας, 70΄ Αργυρόπουλος), Κονιαβίτης(88΄ Κατσίκης), Κουτσοθανάσης(55΄ Λιάγκος Β.), Μπισμπίκης(52΄ Γιαννής), Καμαρέτσος(52΄ Κολοκύθας), Γενιτσαρόπουλος, Διομήδης(51΄ Αθανασιάς), Κωστής(83΄ Οικονόμου Σ.), Σιαλμάς(55΄ Γουρέλης), Κατσίφας(57΄ Κοντογεώργος)

Διαιτητής: Γιώργος Νικολακόπουλος























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος & Γιάννης Βονόρτας
Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας