Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Άγραφα-Ποταμιά 1-1(Διεκόπη στο 60΄)

Δεν ολοκληρώθηκε το φιλικό ματς μεταξύ των Αγράφων και της Ποταμιάς. Και ενώ το σκορ ήταν 1-1 (Μάρκης-Κατής Α. πεν.) ένα σκληρό μαρκάρισμα του Χρήστου Κοσμά στον Γιώργο Πανόπουλο στο 60ο λεπτό «άναψε τα αίματα», με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση ελαφριάς μορφής και το παιχνίδι να διακοπεί οριστικά μετά από απόφαση των ομάδων.
Το φιλικό άρχισε στις 6 το απόγευμα στο βοηθητικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου Καρπενησίου το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου. Ήταν το δεύτερο ανεπίσημο παιχνίδι για τα Άγραφα και το πρώτο για την Ποταμιά. Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος και είχε φάσεις εκατέρωθεν.
Ο Κατσαντώνης έδωσε το δεύτερο φιλικό του «τεστ» μετά από αυτό με την Μυρίκη. Και αυτό ήρθε ισόπαλο με σκορ 1-1, με την μόνη διαφορά ότι προηγήθηκε. Οι Αγραφιώτες αγωνίστηκαν χωρίς καθαρό επιθετικό, καθώς απουσίαζε ο Γιώργος Βούρτσας. Η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου έπαιξε αρκετά από τις «πτέρυγες», προσπαθώντας να διασπάσει από εκεί την αντίπαλη άμυνα. Νέο φιλικό παιχνίδι θα δώσει την επόμενη εβδομάδα απέναντι στον Άγιο Προκόπιο.

 Η Ποταμιά, παρά το γεγονός ότι δεν έχει συμπληρώσει μια εβδομάδα προετοιμασίας άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Αγωνίστηκε μάλιστα χωρίς τους Φλωράκη-Ζαγκότση, αλλά είχε αρκετά «ορεξάτους» τους Γιαννακόπουλο και Γιαννόπουλο. Η ομάδα του Σπύρου Κολόκα θα δώσει δυο νέα φιλικά παιχνίδια τις επόμενες ημέρες απέναντι στον ΑΠΟΚ και την Παλαιοκατούνα 2010.

Συμφωνία για 40 λεπτά
Οι δυο προπονητές συμφώνησαν για την διεξαγωγή του φιλικού σε δυο 40λεπτα. Ωστόσο το δεύτερο μέρος, όπως αναφέραμε δεν τελείωσε ποτέ και ο συνολικός χρόνος παιχνιδιού ήταν 60 λεπτά.

Κινητικός ο Πανόπουλος


Αρκετά δραστήριος ήταν ο 27χρονος νεοαποκτηθείς μεσοεπιθετικός των Αγράφων Γιώργος Πανόπουλος, ο οποίος αρκετές φορές έγινε δέκτης σκληρών μαρκαρισμάτων.

Με πολλούς νεαρούς
Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Δημήτρης Αντωνίου και Σπύρος Κολόκας άρχισαν ο καθένας με 5 ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών.


Προωθημένος ο Κόγιας


Λόγω της έλλειψης καθαρού φορ ο Λεωνίδας Κόγιας αγωνίστηκε πιο μπροστά από τους υπόλοιπους συμπαίχτες του. Ο 17χρονος χρησιμοποιείται συνήθως ως αμυντικό χαφ.

Ντεμπούτο για τρεις


Από πλευράς Ποταμιάς την πρώτη τους εμφάνιση με την καινούργια τους ομάδα έκαναν οι: Άγγελος Μαυρογόνατος, Πάνος Κοντογιάννης και Γιώργος Πλεξίδας, που πέρασαν στο γήπεδο ως αλλαγή.

Α΄ Μέρος

Μοναδική διπλή ευκαιρία

 












Ο Κατσαντώνης έχασε την ευκαιρία να κάνει το 1-0 μόλις στο 4ο λεπτό, όταν στο δοκάρι του Παύλου Κουτούμπα σταμάτησε το χτύπημα φάουλ του Σάκη Θεοχάρη, ενώ στην επαναφορά ο Βασίλης Ντότσικας αστόχησε από κοντά.


Σκόραρε ο Μάρκης


Ο Πάνος Μάρκης στο 23ο λεπτό άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός θα σπουδάζει από τον Οκτώβριο στην Αθήνα.

Παραλίγο ισοφάριση


Οι Μεγαλοχωρίτες έχασαν την ευκαιρία να κάνουν το 1-1 στην εκπνοή του α΄ μέρους, όταν η ωραία προσπάθεια του Κώστα Γιαννακόπουλου σταμάτησε στο αντίπαλο δοκάρι, αφού παρεμβλήθηκε πρώτα με μια υπέροχη εκτίναξη ο Γιώργος Καλύβας.


Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Θεοχάρης εκτέλεσε απευθείας φάουλ από αριστερά, ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς απέκρουσε, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του και στην επαναφορά ο Ντότσικας αστόχησε από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας την μπάλα με κεφαλιά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουτούμπα.
15΄: Ο Γιαννακόπουλος επιχείρησε σουτ από πλάγια αριστερά, με τον Καλύβα να διώχνει σε κόρνερ.
23΄: Ωραία κάθετη πάσα του Πανόπουλου είχε αποδέκτη στον Μάρκη, ο οποίος με πλασέ από κοντά σημάδεψε την δεξιά γωνία του Κουτούμπα (1-0).
26΄: Χτύπημα φάουλ του Γιαννακόπουλου κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καλύβα.
30΄: Ο Μισύρης εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση, με τον τερματοφύλακα του Κατσαντώνη να μαζεύει με δυσκολία.
34΄: Σουτ του Στόκα απομάκρυνε σε κόρνερ ο γκολκίπερ των Αγράφων.
40΄: Ωραία σέντρα του Μαντζιούτα από δεξιά, ο Γιαννακόπουλος έπιασε την κεφαλιά-«ψαράκι», ο Καλύβας απέκρουσε εντυπωσιακά και στην συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι των Αγράφων.

Β΄ Μέρος

Από τα «11» ένας πρώην


Στην επανεμφάνιση του με την Ποταμιά, ο Άλκης Κατής (Ξεκίνησε ως λίμπερο) σκόραρε από την «άσπρη βούλα» και πραγματοποίησε το 1-1 απέναντι στην παλιά του ομάδα. Το πέναλτι κέρδισε ο 16χρονος νεοαποκτηθέντας μέσος Άγγελος Μαυρογόνατος.


Τίποτα το αξιόλογο
Πέραν από την επίτευξη του τέρματος από πλευράς Μεγάλου Χωριού στο δεύτερο ημίχρονο δεν καταγράφηκαν σημαντικές ευκαιρίες, καθώς οι πολλές αλλαγές «χάλασαν» την συνοχή των δυο ομάδων.

Πρόωρη λήξη


Στο 60΄ το παιχνίδι διακόπηκε, καθώς επικράτησε ένταση ύστερα από ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Χρήστου Κοσμά πάνω στον Γιώργο Πανόπουλο. Το συγκεκριμένο φάουλ προκάλεσε τον εξοργισμό του προπονητή Δημήτρη Αντωνίου και του πάγκου του Κατσαντώνη.


Οι καλύτερες φάσεις
55΄: Ο Μαυρογόνατος εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα του Κατσαρού και ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Αντωνίου, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Κατής Α. σημάδεψε την αριστερή γωνία του Κόκκοτα (1-1).
58΄: Εκτέλεση φάουλ του Κοσμά απέκρουσε ο πορτιέρο των Αγράφων.

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου): Καλύβας Γ., Θεοχάρης, Γιαννιώτης, Μπισμπίκης, Τσιγαρίδας, Καλύβας Τ., Μάρκης, Αθανασόπουλος, Κόγιας, Πανόπουλος, Ντότσικας
Έπαιξαν και οι: Κόκκοτας, Κατσαρός, Αντωνίου, Καλύβας Κ., Ζωχάκης

Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας): Κουτούμπας, Μπίκας, Μισύρης, Κατής Δ., Κατής Α., Σαπούνης, Μαντζιούτας Κ., Στόκας, Γιαννόπουλος, Γιαννακόπουλος, Γυφτομήτρος
Αγωνίστηκαν και οι: Κοσμάς, Πλεξίδας, Μπούρας Κ., Μαυρογόνατος, Κοντογιάννης, Ζαμπετάκης

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΣΔΠ Ευρυτανίας)


















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας